Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

podobno 20 GR A NIE 10 , jak by co to odsyłam do GALAN  ,on tak twierdzi 

Tak powiada Tomasz Ognisty .  https://www.facebook.com/100006350672351/videos/pcb.4076818932539756/1131090238539269     Michał .K nie pokazuje się wiec ma zbyt niema problemu .  

Kogo to obchodzi jak się nie opłaca to się nie sadzi proste i jasne .

Po drugie mają swoje markety to i sprzedają własny towar jasne i proste . Taki był cel zachodnich krajów żeby mieć rynek zbytu wiec po co ten  spektakl odstawiać że nie ma gdzie sprzedać .  Na rok 2026 nie sadzić ziemniaka , kapusty , papryki , marchewki , mniej zasiać pszenicy , kuku nie zabraknie 

Niczego nie braknie to już staje się nudne Co ma zrobić Minister Rolnictwa co on może nic . 

JAKIE TO PIĘKNE .

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Marek Jakubiak @jakubiak_marek WHO wydała wyrok na polskich rolników uprawiających tytoń. Zalecenia na szczyt W Genewie -uprawy do likwidacji, 30 tys. rolników na bruk. A to nasz flagowy produkt eksportowy do krajów UE. WHO to banda leninowskich pożytecznych idiotów, sterowanych przez maoistę, który śni o byciu Globalnym Ministrem Zdrowia. Tylko polskiego rolnika żal.”

To jest najlepsze pośmiać się można przy kawce co Polskie to nie dobre i nie potrzebne i tak trzymać  uśmiechnięci  .

Repolonizacja w stylu Tuska Wszystko stoi na głowie . To się w pale nie mieści .:D

https://www.facebook.com/watch?v=1995125587913036

Edytowane przez galan99
Opublikowano
7 godzin temu, dysydent napisał(a):

jak by doszło do konfliktu to jedyny towar jaki Chińczycy zechcą dostarczyć do Europy to uzbrojone bojowo rakiety wycelowane w co większe miasta tej Europy a tak na dziś idzie gra o to czy kacapy swoje do "karawany" doślą czy ... no i tu wiele opcji o które właśnie idzie ta gra

a dalej (i tu Uwaga; bo to już dowcip) - no chyba że Europa wykopie jankesów z NATO

a dowcip bo kto tu kogo może wykopać xD

Trump zegnał dopiero co generałów ze wszystkich baz jankeskich planety i właśnie to było tematem tego spędu - jak zasadzić xujni kopa ale takiego by zabolał ale z NATO nie wyrzucił a wybił xujni ze wszystkich członków ciągoty do konszachtowania w kwestii konsolidacji gospodarczo politycznej euroazjatyckiej bo wtedy to jankesy się staja peryferium
no i niebawem zobaczymy co wykminili

W zasadzie Europie nie jest potrzebna wojna z Chinami a jedynie USA żeby utrzymać dolara , USA na dominacji wiele zyskują ale wszystko się kiedyś kończy była dominacja brytyjska , hiszpańska na oceanach 

• Like 1
Opublikowano

a no się kończy
i się już skończyło i USA tracą wpływy coraz to bardziej, niedługo stracą resztki zaufania jakie mają u swych najwierniejszych dotąd sojuszników a trumpowska polityka celnego izolacjonizmu tylko to przyspieszy

dobra , na ra
gości mam

• Haha 1
Opublikowano

Co jeszcze k...a chcą . Dopłacać do ziemniaka , do kapusty do pszenicy do papryki i co jeszcze ANI GROSZA DOPŁACAĆ RYNEK SAM SIĘ K...A USTABILIZUJE . NIE BLOKOWAĆ DRÓG CO WINNI LUDZIE CHCĄ DOJECHAĆ SPOKOJNIE . Kierwiński POWINIEN TRAKTORY POZBIERAĆ POD BELWEDER BLOKOWAĆ .

Rolnicy chcą dopłat do ziemniaków. Minister: priorytetem jest armia .

Plantatorzy ziemniaków pilnie domagają się podjęcia działań stabilizujących rynek w związku z obecną nadpodażą i rekordowo niskimi cenami skupu. Apelują o uruchomienie nadzwyczajnych środków pomocowych, w tym interwencyjnego skupu ziemniaków. Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Stefan Krajewski, przyznaje, że sytuacja jest trudna, nie tylko na polskim, ale i europejskim oraz światowym rynku. – Tak jak powiedziałem wcześniej, sytuacja na wszystkich rynkach jest trudna – mówił.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/rolnictwo-w-polsce/rolnicy-chca-doplat-do-ziemniakow-minister-priorytetem-jest-armia-2539099?fbclid=IwY2xjawNLfWFleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBRblNYMVFlcnR3UHdmbURxAR6iRrKkE-AsTnWzFtZo1C7V

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, galan99 napisał(a):

. Dopłacać do ziemniaka , do kapusty do pszenicy do papryki i co jeszcze

Ja to bym opodatkował tych co za granicą robią ....

Się bogacą, to niech się podzielą...z biednymi rolnikami..

Się Galan nie śmiej...

Nie każdy może wyjechać...

Żeby było sprawiedliwie, to dzielić się trzeba...

...nawet w kościele tak słyszałem ..jak byłem...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Jak by co to Polska walczy przeciw umowie a tak na prawdę to dawno się zgodziła . Polska niema już sprzymierzeńców  . Komisja Europejska przełamała opór państw takich jak Francja, Włochy czy Austria .

Niemcy poświecili rolnictwo dla ratowania swego przemysłu .

Głosowanie nad umową Mercosur zaplanowane jest na 3 grudnia Mimo ryzyka dla opłacalności produkcji rolniczej, większość krajów popiera liberalizację importu produktów rolnych do UE Polska jako jedyna staje w obronie rynku rolnego :D

OD 1 STYCZNIA WCHODZI UMOWA O WOLNYM HANDLU Z UKRAINĄ .

https://www.topagrar.pl/articles/polityka-rolna/umowa-z-mercosur-ma-byc-przyjeta-3-grudnia-polska-sama-w-obronie-rynku-rolnego-2539136?fbclid=IwY2xjawNLh0NleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBRblNYMVFlcnR3UHdmbURxAR7enIkzhLs7a53MMUEtCY3NXDNFJNZZ

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „top agrar.pl Umowa z Mercosur ma być przyjęta 3 grudnia. Polska sama w obronie rynku rolnego Link w treści posta”

39 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Żeby było sprawiedliwie, to dzielić się trzeba...

...nawet w kościele tak słyszałem ..jak byłem...

Wielebny dzieli się z tobą ?. 

Tusk nic nie powiada o dzieleniu się .

Powiadają że rolnicy sami muszą sobie radzić .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
21 minut temu, galan99 napisał(a):

Wielebny dzieli się z tobą ?. 

Tusk nic nie powiada o dzieleniu się .

Powiadają że rolnicy sami muszą sobie radzić .

Edytowane 10 minut temu przez galan99

Nowe pomysły zawsze trudne w realizacji...

..ale to dobry kierunek...

Nawet Morawiecki podobnie chciał ..

• Haha 1
Opublikowano

O działaniach polskiego MSZ w związku ze śmiercią polskiego wolontariusza informuje we wtorek Onet.pl.

MSZ zwróciło się do międzynarodowej komisji. Chodzi o śmierć Polaka w Strefie Gazy
Z ustaleń serwisu wynika, że niezależnie od prowadzonego przez prokuraturę śledztwa, Radosław Sikorski już w czerwcu 2024 roku zwrócił się o pomoc do Międzynarodowej Komisji Humanitarnej do spraw Ustalania Faktów z siedzibą w szwajcarskim Bernie. Ciało to, powołane na mocy protokołu do konwencji genewskiej z 1949 r., zajmuje się m.in. badaniem zbrodni wojennych.

"Szwajcarska komisja przeprowadziła postępowanie i przygotowała swoje sprawozdanie na temat zabójstwa wolontariuszy w Gazie. Polska otrzymała je 18 października 2024 r." – czytamy. Co w wyniku tego postępowania udało się ustalić? Tego nie wiadomo, ponieważ – jak podkreśla serwis – raport do tej pory nie został podany do wiadomości publicznej. Nieznane pozostaje również stanowisko polskiego rządu w tej sprawie wydane 6 grudnia 2024 r.

Onet informuje, że informacja o istnieniu tego raportu pojawiła się w odpowiedzi udzielonej przez Władysława Teofila Bartoszewskiego na interpelację posła PiS Pawła Jabłońskiego ze stycznia 2025 roku. Wiceminister spraw zagranicznych pisał w nim o stanowisku przyjętym przez polski rząd w związku z raportem, które zostało opatrzone klauzulą "zastrzeżone". 

Pod koniec sierpnia portal zwrócił się do MSZ z prośbą o udostępnienie zarówno raportu, jak i stanowiska rządu. "MSZ najpierw milczał, potem nie chciał odpowiedzieć nam w zwykłym trybie pytań prasowych, wskazując, że właściwy jest tryb dostępu do informacji publicznej. Dopiero gdy skierowaliśmy taki formalny wniosek, po kilku dniach otrzymaliśmy odpowiedź: 'Minister Spraw Zagranicznych odmawia udostępnienia informacji publicznej'" – informuje portal

co znowu chcą ukryć po-paprańcy?

Opublikowano

Żadnych nowych dopłat , jak chłopki dalej będą tak kartofle produkować to za kilka lat spożycie spadnie jeszcze bardziej , wystarczy porozmawiać z tymi co kupują kartofle , ograniczają ludzie spożycie bo są nie dobre 

Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

ograniczają ludzie spożycie bo są nie dobre 

Ograniczają bo nie potrzebują tyle jeść ?? Praca przy biurku czy klikaniu przy maszynach nie wymaga tyle żarcia co ciężka praca fizyczna, której jest coraz mniej ...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No widzisz..

Jest niższa...

...oddawaj nasze piniendze...!!!😂😆🤭

Rolnicy już oddali  taniej sprzedają za Morawickiego tak nie było i był Michał . K . Teraz są uśmiechnięci i Tusk .

4 lata temu .

Rok 2025 cisza . Co się stało  uśmiechnięci .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano

Członek rad programowych Polskiej Agencji Prasowej i Polskiego Radia nie wyraża zgody na to, by media opisywały, jak nasłał policję na dziennikarzy WP. Od redakcji Press zażądał usunięcia tekstu na ten temat.

peowska demokracja 🤮

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ograniczają bo nie potrzebują tyle jeść ?? Praca przy biurku czy klikaniu przy maszynach nie wymaga tyle żarcia co ciężka praca fizyczna, której jest coraz mniej ...

Lepiej porozmawiać z konsumentem niż samemu teorie tworzyć. A najgorsza kapusta wśród opinii konsumenta 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał(a):

Lepiej porozmawiać z konsumentem niż samemu teorie tworzyć.

Szczerze, ziemniaki nadal mi smakują, nie mam problemu z ich smakiem, ale je się ich połowę tego co 15-20 lat temu i mnie w domu ...

Opublikowano (edytowane)
Teraz, jarecki napisał(a):

To kup sobie na rynku lokalnym i spróbuj 😁

Kupuje na lokalnym rynku ... Nie mam swoich ziemniaków, jem albo z Bronisz albo z lokalnego rynku.

Kapusty kiszonej czy ogórków tak samo idzie mniej, bo cały rok są dostępne świeże warzywa ...

Edytowane przez Tomasz0611