Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, marks50 napisał(a):

- do kraju w którym trwa wojna jadą na szkolenie - większej bzdury nie można usłyszeć .Z

Nie gadaj bzdur. Do Iraku, Afganistanu też jechaliśmy jak była wojna, tylko dla zmyły to była misja stabilizacyjna. Tak szkoliliśmy się tam, bo inaczej się nie dało.  Kleiliśmy do pojazdów co się dało bo się okazało że Honkery z plandeką na pace to za mało. Do Rosomaków też wieszano co się da. 

9 minut temu, marks50 napisał(a):

a dziś w nocy latał po Polsce Australijski AWACS , monitorował teren przygraniczny , (przecież oni nawet nie są w NATO ) .

No właśnie szkolili się.

Opublikowano

W sejmie Polskim nie przeszła poprawka by karać za propagowania  banderyzmu w Polsce ? I jak ma sie zachować żołnierz niby szkolony na urynie ? Z przodu ruski , pod spodem grób Wołyniaka za plecami banderowski szkoleniowiec ??? na lewo jakiś inny widlarz . Podczas drugiej wojny jak wywożono ludzi do obozu mówili im że jada do pracy . Tak teraz powiedzą żołnierzom-jedziecie sie szkolić a na miejscu pytanie - co masz w ręku żołnierzu ? wiadro czy karabin.

5 minut temu, mirro napisał(a):

No właśnie szkolili się.

a nie lepiej na ukrainie :)  skoro polacy muszą na ukrainie to dlaczego kangury w Polsce :) - taka mentalność Kalego :)

Opublikowano
9 godzin temu, Leszy napisał(a):

Nie wcześniej. Zaś wam coś się uroiło

Tak nam się uroiło że wojna na urynie trwa a Tusk wysyła żołnierzy :)  - to komu sie uroiło . Świat jest wielki ale na szkolenie to usi być skorumpowana ukraina która robi prowokacje jak w Przewodowie .Xamiast zamknąć granicę jak z Białorusia to żołnierzy do szkółki niedzielnej wysyłają - kogo chca oszukać ?? Bo normalni ludzie na takie bajki sie nie nabiorą a tylko głupcy.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Zgodnie z regulaminem Sił Zbrojnych RP. 

regulamin RP obowiazuje na terenie RP a na ukrainie działa prawo wojny , jak byś się zachował jak będziesz się szkolił w takim oddziale a tam wszyscy szkoleniowcy z banderowskimi naszywkami ??? a na szkoleniach opowiadają o wielkiej urynie i każą wam skandować "chałwa urynie" . Każde wojsko w obcym państwie nie ma wiekszych praw , jak traktowano np.polskich pilotów w Angli podczas 2WS , W Iraku podzielon na 3 strefy , USA wzieła tereny z ropą , Angole miasta , a Polsce przypadła pustynia ,piach . Tak jest szanowane Polskie wojsko poza granicami . I tak samo będzie na urynie , .

Edytowane przez marks50
Opublikowano
10 godzin temu, racyl napisał(a):

Drony musiały przylecieć żeby można było zagłosować za 800+ dla obcych.

Dlaczego bycie pisiorem oznacza w większości przypadków bycie ruską onucą? To pis dął najwięcej przywilejów Ukraińcom. Teraz są one redukowane. 800plus będzie dla tych Ukraińców którzy pracują i płacą składki i podatki. 

Opublikowano
10 godzin temu, racyl napisał(a):

Nawet Andrzej Duda u Rymanowskiego mówił że chcą nas wciągnąć od początku w wojnę. W Przewodowie też Rosjanie zabili dwóch Polaków?

To po co tam jeździł i Zalenskiemu pokłony bił?

Opublikowano (edytowane)

z tym 800 plus to głównie stracą janusze biznesu którzy zatrudniali ukrainców na czarno , chyba ze zrekompensują strate tych 800 plus , sporej czesci ukrainców praca na czarno była i jest na rękę 

2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

800plus będzie dla tych Ukraińców którzy pracują i płacą składki i podatki. 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Mało jest branż gdzie dzisiaj ktoś na czarno chce robić nawet Ukrainiec. 

Kolejnym krokiem powinno być odebranie 800plus Polakom gdzie w rodzinie nikt nie pracuje. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, mirro napisał(a):

@marks50 spasuj trochę. Jeśli rozsądek Ci pozwala oczywiście.

@mirro Jak wytłumaczysz naszywkę Radka ?.

Drugie pytanie jak Radek  miał naszywkę  - to znaczy można i mieć naszywkę - ADOLFA 

Sikorski: wolałbym, aby w Ukrainie demonstrował pan solidarność .

Minister Radosław Sikorski po południu odniósł się do komentarza posła PiS w serwisie X.

"Co prawda naszywka to symbol firmy Beretta, ale faktycznie z RBN pojechałem prosto do Kijowa" — napisał szef MSZ. "Nie dziękuję Panu Posłowi za taką czujność przeciwko sąsiadowi, który trzyma armię Putina z dala od naszych granic. Wolałbym, aby tu w Ukrainie demonstrował Pan naszą solidarność .

Co prawda naszywka to symbol firmy Beretta ale faktycznie z RBN pojechałem prosto do Kijowa. Nie dziękuję Panu Posłowi za taką czujność przeciwko sąsiadowi, który trzyma armię Putina z dala od naszych granic. Wolałbym aby tu w Ukrainie demonstrował Pan naszą solidarność.

Naszywka na kurtce ministra Sikorskiego

Ukraiński symbol tryzuba

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Teraz, hubertuss napisał(a):

Mało jest branż gdzie dzisiaj ktoś na czarno chce robić

Mało już chyba jest idiotów co zatrudniać chcą na czarno. Byle uraz i po cwanym planie.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, galan99 napisał(a):

Minister Radosław Sikorski po południu odniósł się do komentarza posła PiS w serwisie X.

"Co prawda naszywka to symbol firmy Beretta, ale faktycznie z RBN pojechałem prosto do Kijowa" — napisał szef MSZ. "Nie dziękuję Panu Posłowi za taką czujność przeciwko sąsiadowi, który trzyma armię Putina z dala od naszych granic. Wolałbym, aby tu w Ukrainie demonstrował Pan naszą solidarność .

Co prawda naszywka to symbol firmy Beretta ale faktycznie z RBN pojechałem prosto do Kijowa. Nie dziękuję Panu Posłowi za taką czujność przeciwko sąsiadowi, który trzyma armię Putina z dala od naszych granic. Wolałbym aby tu w Ukrainie demonstrował Pan naszą solidarność.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

koleżanka co pracuje w branży mięsnej przy rozbiorze nie mogła znaleść pracy bo nikt jej nie chciał zatrudnic bez umowy , była na krus i nie mogła podjąć pracy bo by ja wyrzucili z KRUS a chciała do 25 lat dobić 

5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Mało jest branż gdzie dzisiaj ktoś na czarno chce robić nawet Ukrainiec. 

Kolejnym krokiem powinno być odebranie 800plus Polakom gdzie w rodzinie nikt nie pracuje. 

3 minuty temu, mirro napisał(a):

Mało już chyba jest idiotów co zatrudniać chcą na czarno. Byle uraz i po cwanym planie.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Nikt oprócz wioskowych Januszexów nie chce zatrudniać na czarno chociaż powiem że bardzo wielu ludzi chce pracować bez umowy. U mnie do firmy jak jest ogłoszenie o pracy to często tacy przychodzą.

Teraz, mirro napisał(a):

Też lubię Berettę. Solidna, spory magazynek.

Mi źle się z tego strzela. Jakoś nie lubie tego czy Glocka. Duże łapy i źle mi to leży. 

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak zwykle jakieś głupoty o tym że Ukraina trzyma Ruskich z dala od naszych granic. qr** co za głupoty. Przecież my graniczymy z Rosją i Białorusią - wasalem Ukrainy.

Czy to na pewno takie głupoty...

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Mi źle się z tego strzela. Jakoś nie lubie tego

Oj tam. Podchodzisz emocjonalnie do tego procesu. A to zwykłe narzędzie, jak szpadel. Trza zrobić robotę i odłożyć.🤣

No dobra, trza iść bo znajomy chce kopaczkę do cebuli pożyczyć. Podobno coś mu urosło.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, mirro napisał(a):

Oj tam. Podchodzisz emocjonalnie do tego procesu. A to zwykłe narzędzie, jak szpadel. Trza zrobić robotę i odłożyć.🤣

Ja tylko sportowo na strzelnicy. Z tych małych to XDM a faworyt to sig sauer.

25 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czy to na pewno takie głupoty...

A nie? Widzisz jakąś logike w postępowaniu naszych rządzących? 

Co tusk mówił o płocie na granicy, o biednych ludziach szukających miejsca na ziemi itp itd ?

Jacy posłowie biegali z pizzą pod granicą?

Sikorski uściskiwał się z Ławrowem 5 lat temu i pisał że powinniśmy budować Nord Stream razem z ruskimi a teraz pisze o ruskim zagrożeniu? Przecież to jest śmiech na sali. Co się zmieniło przez 5 lat?

Np mówienie o zagrożeniu itp, brudas morduje polskiego żołnierza na granicy, a sąd uniewinnia przemytników tychże nachodźców. To jest plucie na polskiego żołnierza który zginął i jego rodzine.

33 minuty temu, galan99 napisał(a):

Drugie pytanie jak Radek  miał naszywkę  - to znaczy można i mieć naszywkę - ADOLFA 

Ukraiński symbol tryzuba

Nic więcej nie trzeba. Najpierw nasrać a później biegać i krzyczeć, że śmierdzi. Albo ma jakieś wątki do Trumpa:fa795c669187f5eb97761725b8d34b4d0f6efa0694257588d7f1dd7b8e1c76c8w400.webp.36fb50b95598de3dc67a5da9d73f0572.webp

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nikt oprócz wioskowych Januszexów nie chce zatrudniać na czarno chociaż powiem że bardzo wielu ludzi chce pracować bez umowy. U mnie do firmy jak jest ogłoszenie o pracy to często tacy przychodzą.

Mi źle się z tego strzela. Jakoś nie lubie tego czy Glocka. Duże łapy i źle mi to leży. 

Bo na krus siedzą. Zlikwidowali by ten krus rolników do zus z ich mniejszymi składkami ale tych co są rolnikami i był by spokój i prosili by sami o normalną umowę 

Opublikowano (edytowane)

Doszliśmy do takich absurdów że z hasła przewodniego że uryna walczy za nas obecnie znaczenie hasła obrócili o 180 stopni  i to Polcy będą walczyć zamiast ukraińców bo Polacy maja jechać na urynę od 18 lat a ukraińcy właśnie szturmuja granicę i uciekają nawet 22latkowie 

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-ukraina-zmienila-przepisy-mlodzi-mezczyzni-tlumnie-przekracz,nId,22418304

.z resztą nic nowego bo jak wojna wybuchła to żebrak czekał trzy dni zanim ogłosił mobilizacje . Pamiętam jak pierwszego dnia pojawiły się porsze, majbachy itp.jak na jakiś targach motoryzacyjnych , przyznam sie szczerze że wcześniej nie widziałem osobiście takich samochodów , na drugi dzień zaczeły się pojawiać samochody klasyczne jak maercedesy BMW itp, na tzeci dzień jechały już typowe standardówki KIA , Toyoty itp, ale raczej nowsze niż stare . Czwartego dnia gdy wprowadzili mobilizacje przyjeżdżały łady, dwudziestoletnie czochrane szroty itp. jedyna zmiana to że za kierownicami siedziały tylko kobiety i najwyżej stare dziadki . widać było ich nieporadność , ze prawojazdy miały na sztukę a koledzy z przejść granicznych opowiadali że facet podprowadzał samochód pod granice a potem kobieciny musiały jakoś przejechac , było tak że dość często sami pogranicznicy podstawiali samochód za szlaban byle by to nie tarasowało przejścia -taka była historia ale pokazuje plan ukrainy że cwaniacy , bogaci itp. maja wyjechać z kraju a bidota ma ginąć i pozorowac wojenke by mozna było żebrać dej dej dej .Ale zasoby jednak biedoty sie kończą , coraz trudniej złapać poborowych w siatkę więc czas na plan B - niech polska zasili ich kadry bo jak nie to nikt nie da nawet złamanej hrywny na wojnę .

Edytowane przez marks50
  • Like 1