Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał(a):

Masz też prawo nakazać sąsiadowi posprzątać jak Ci mirabelka szczaw obsyfi. Wyobraź sobie, że skoro masz prawo gałęzie obciąć, a tego nie zrobiłeś, to takie zaniechanie powoduje iż owoce są nadal sąsiada... Kuźwa. Co za ludzie. Tylko moje, moje i moje. Pies sąsiada obsra Twój trawnik? Twoje.

przetłumacz to na niemiecki i wyślij w odpowiedzi na to
GwisAoxWQAAhPP7?format=jpg&name=small

do tego "zdechłego welta" :P

bluzgogębcy poczucie humoru mają genetycznie wykastrowane i wezmą to dosłownie :D

https://www.dw.com/pl/die-welt-czy-polska-podzieli-się-zyskami-z-bałtyckiej-ropy/a-73381068

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Pies sąsiada obsra Twój trawnik? Twoje.

Godzinę temu, witejus napisał(a):

Moje, to naturalny nawóz.

To wszystko zależy

Jeśli przyłapią jest twoje

Jeśli nie to niczyje.

Nikt nie zlituje się i nie sprzątnie ..

Jeśli zostanie to nawóz. 

Opublikowano
dysydent napisał:

Masz też prawo nakazać sąsiadowi posprzątać jak Ci mirabelka szczaw obsyfi. Wyobraź sobie, że skoro masz prawo gałęzie obciąć, a tego nie zrobiłeś, to takie zaniechanie powoduje iż owoce są nadal sąsiada... Kuźwa. Co za ludzie. Tylko moje, moje i moje. Pies sąsiada obsra Twój trawnik? Twoje.

przetłumacz to na niemiecki i wyślij w odpowiedzi na to

do tego "zdechłego welta" :P

bluzgogębcy poczucie humoru mają genetycznie wykastrowane i wezmą to dosłownie :D

Poco? Będzie szło ku wydobyciu a niemiec oleje temat dogadania to będzie sam sobie winien. Póki co to nawet nie polska firma szuka to wuj wie kto będzie miał koncesję.

bezbarwny napisał:

Przecież oni nie chronią granicy przed Niemcami, a tymi, których ci Niemcy do nas chcą przepchnąć.

Na razie to chodzą i się zastanawiają, przy okazji śmiecąc wszem i wobec, po ciul oni tam są.

jahooo napisał:

Możesz też gałęzie obciąć z owocami - nikt ci tego nie zabroni, a co spadnie po twojej stronie - masz prawo zebrać

Noo i tak i nie. Jak wpłynie to negatywnie na drzewo to robi się kłopot. Porozumienie to pierwsze obok zbrojnego przejęcia rozwiązanie.

witejus napisał:

1 minutę temu, DTaras napisał(a):

Tylko moje, moje i moje.

Jak wykopiesz czy wywiercisz studnię w pobliżu granicy działki i dowiercisz się do wody , to lecisz do sąsiada pytać czy możesz wody zaczerpnąć? Skończ z tą pedagogiką wstydu, poddaństwa, Niemcy nas o nic nie pytają , niczego nie dogadują, kilka kilometrów od granicy , stoi niemiecka rafineria która zionie dymem i smrodem na polską stronę, pytał się który Helmut czy można ją tam postawić? robią co chcą w Polsce, wtrącają się we wszystko a ty każesz się dogadywać o tym co jest nasze.

Nie możesz kopać studni bliżej niż 1,5 metra od granicy oraz w strefie ochronnej ujęcia sąsiada. Widzę, że Was wiele rzeczy przerasta. Od zwykłych ludzkich po trudniejsze podmiotowe...

witejus napisał:

15 minut temu, DTaras napisał(a):

Pies sąsiada obsra Twój trawnik? Twoje.

Moje, to naturalny nawóz.

Psi glut nawozem?

jarecki napisał:

Co tu się dogadywać, spadły na mój teren to moje, skoro mam prawo gałęzie obciąć.

a czy na pewno masz prawo , czy najpierw musisz poinformować sąsiada ? 

Może uprzątnąć ale musi wyebać. Jak zrobi dżem zrobi się problem.

jarecki napisał:

Co tu się dogadywać, spadły na mój teren to moje, skoro mam prawo gałęzie obciąć.

a czy na pewno masz prawo , czy najpierw musisz poinformować sąsiada ? 

Jak się gałąź z drzewa spierniczy Ci na auto będziesz pytał czyje to drzewo o ile auto mogło tam stać. Nie znaczy to też, że gałąź możesz sobie ot tak zabrać do kominka...

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał(a):

Ruskie coś zapłacili? Dobrze wiesz, że sprawa jest skomplikowana bo w tej sprawie wydarzyły się wydarzenia. Teraz można powiedzieć w temacie wszystko włącznie z tym, że gdyby żydzi Hitlera od głodowej śmierci nie ocalili to ruscy przez prawie 50 lat by w swoim bloku Polski nie mieli. Taki jest nasz sąsiad i takie są prawa. Jak Ci od sąsiada drzewo z galęzi zrzuca przez płot owoce to masz prawo albo te gałęzie od granicy do nieba przyciąć albo się z sąsiadem co do tych owoców dogadać.

znowu usprawiedliwiasz niemców, ciekawe dlaczego?

sprawa jest bardzo prosta:

zabili, zniszczyli, ukradli ---> należy zapłacić

Opublikowano
32 minuty temu, DTaras napisał(a):

1,5

Nie pisałem 1,5 metra, napisałem w pobliżu, to może być od 1,51 metra do dowolnej odległości,wg uznania.

36 minut temu, DTaras napisał(a):

glut

Krowi, świński, koński glut może być nawozem, a psi nie, dlaczego?

Opublikowano
jahooo napisał:

No i niby masz rację - pod warunkiem, że niby "niezawisłe unijne sądy" nie będą stać murem po stronie tego sąsiada, a obawiam się, że w sprawie wydobycia ropy tak będzie

Gdyby tę ropę chciały wydobywac Niemcy - a to wtedy byłaby inna gadka

Przecież wiesz, że wtedy podniesie się larum niezależnie od rządów. Niemcy protestowali lokalnie przeciw drugiemu torowi podejściowemu do Świnoujscia i co? Skierowanie tematu do sądu udupi możliwość wydobycia także niemcom...

witejus napisał:

32 minuty temu, DTaras napisał(a):

1,5

Nie pisałem 1,5 metra, napisałem w pobliżu, to może być od 1,51 metra do dowolnej odległości,wg uznania.

36 minut temu, DTaras napisał(a):

glut

Krowi, świński, koński glut może być nawozem, a psi nie, dlaczego?

Inny układ pokarmowy. Nie pisałeś tez o trzydziestu metrach...

nie napisał:

3 godziny temu, DTaras napisał(a):

Ruskie coś zapłacili? Dobrze wiesz, że sprawa jest skomplikowana bo w tej sprawie wydarzyły się wydarzenia. Teraz można powiedzieć w temacie wszystko włącznie z tym, że gdyby żydzi Hitlera od głodowej śmierci nie ocalili to ruscy przez prawie 50 lat by w swoim bloku Polski nie mieli. Taki jest nasz sąsiad i takie są prawa. Jak Ci od sąsiada drzewo z galęzi zrzuca przez płot owoce to masz prawo albo te gałęzie od granicy do nieba przyciąć albo się z sąsiadem co do tych owoców dogadać.

znowu usprawiedliwiasz niemców, ciekawe dlaczego?

sprawa jest bardzo prosta:

zabili, zniszczyli, ukradli ---> należy zapłacić

Ruscy coś zapłacili?

Opublikowano (edytowane)

z innej beczki choć z ropą z tego samego złoża

po co hitlerowi było podbijać jakieś Rumunie, zęby łamać na jakimś Baku przez co d.pę mu obito pod Kurskiem bo był "za bardzo do przodu" na to Morze Kaspijskie właśnie za ropą to "z tyłu zabrakło"
gdyby wiedział że ma owo złoże .... trzeba było Polaków, utraty tych terytoriów na rzecz Polski ....

i nadal czytamy w już raz wyżej linkowanym
https://www.dw.com/pl/die-welt-czy-polska-podzieli-się-zyskami-z-bałtyckiej-ropy/a-73381068

Nasza przyszłość nie polega na ropie naftowej z Morza Bałtyckiego, ale energii ze słońca, wiatru i biomasy” – gazeta cytuje słowa Tilla Backhausa, ministra klimatu, rolnictwa i ochrony środowiska Meklemburgii-Pomorza Przedniego. Jego zdaniem projekt reprezentuje „zacofaną politykę przemysłową w zakresie polityki klimatycznej, która jest sprzeczna z interesami środowiska i turystyki po stronie niemieckiej”.

a z czego pobudujesz te instalacje do pozyskiwania tej energii półgłówku Backhaus? Izolacje kabli, komponenty tworzyw z których wiatraki, rury w instalacjach biogazowni i wiele wiele innych najtaniej i najprościej formułuje się z ropy naftowej, nawozy azotowe z czystej energii się nie da bo węgiel w amoniaku pochodzi z gazu ziemnego wszak z biomasy to za mało aby odtworzyć tę biomasę na nawożenie pól i pod tę biomasę bo żaden cykl zamknięty nie jest idealny i ma ujemny bilans rozproszenia

Niemcy wymordowali swoich Żydów którzy dysponują statystycznie najwyższym intelektem na planecie i rzeczywiście same półmózgi w tych Niemczech zostały to i nie dziwota że wymierają wypierani przez niewiele mądrzejszą swołocz turecką i skąd tam jeszcze sobie nasciągali

4 godziny temu, jacus napisał(a):

zaden mi nie odpowiedzial na pytanie czemu boi sie niemiec i czemu im dalej mieszka to tym bardziej ??

daje wam cos do myslenia ze ci co mieszkaj blisko nie maja zadnych problemow z niemcami ??

czemu obroncow granic musieli sciagac ze wschodu ??

to nie strach, to pogarda i obrzydzenie, Niemiec to tępa choć pracowita w ryciu świnia i tylko ryj warunkuje jak głęboko się wryje bo mózgu to relatywnie mniej używa od innych gatunków i wprawdzie mózg ich w tym ryciu zbytnio nie rozprasza to wcale solidnie im to rycie wychodzi ale nigdy ne zgłębią się na tyle by sięgnąć  wszystkiego co nawet u siebie mają bo niczego wymyślić ani odkryć samodzielnie nie potrafią
a im bliżej chlewni mieszkasz tym po przez zwykłe i naturalne przyzwyczajenie węchu tym mniej smród świńskiego gnoju Ci przeszkadza

no u nas podobne znieczulenie na inny odór - onuc kacapskich co przecież sam zauważasz tu nie raz i można by biblijnie - na odległość u bliźniego smród niepranej szmaty wyczuwasz a niebotyczna pryzma świńskiego gnoju tuż za twą miedzą dla ciebie perfumą? :D

piłka nożna to sport głupoli i dla głupoli a kanoniczne jest już powiedzenie - "w piłkę nożną grają wszyscy ale na koniec zawsze wygrywają...."

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Roman176 napisał(a):

atrakcyjna ale bezmózga jak ty 

A skąd wiesz ze bezmózga? Po czym wnosisz?

10 godzin temu, Roman176 napisał(a):

nie bierz mię jak ten idiota @Ulman który ją popiera a ona , popiera i oddała by wszystko Ukraińcom 

a on ciągle wkleja tu o banderowcach 

Mnie a nie mię. I kto tu jest idiota? 

W którym miejscu napisałem że ją popieram i w czym?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, witejus napisał(a):

Koń, krowa ma taki sam układ jak świnia?

weź se może poczytaj co tam na temat w necie
koń i świnia to nie przeżuwacze, komorowość żołądków i takie tam

oj braki w biologicznej edukacji braki ;)

skoro potrafisz pisać to możesz spokojnie komory w swoim żołądku policzyć
barany to też przeżuwacze xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

aj cholera rzeczywiście nie doczytałem - znaku zapytania

sorry :ph34r:

mam se przeliczyć w żołądku ... komory? xD

adresatowi Twojego pytania by się zdało ;)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Niemiec to jest naród który zawsze będzie się wszędzie wtrącał

Aaaaa to nie Żydzi już teraz?🤣

Opublikowano
40 minut temu, dysydent napisał(a):

Niemcy wymordowali swoich Żydów

Nooooooo bo jak to byli ich Żydzi , to przecież m0gli zrobić z nimi co im się tylko spodobało. 😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

no właśnie powtarzam - sprawiedliwość wygląda zupełnie inaczej niż oczekujemy żeby wyglądała bo tak z gruntu logicznie to ... no - masz rację
Teraz Żydzi ze swoimi Arabami robią to samo
czasem i mądrzejszy czegoś od głupszego od siebie się nauczy :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

aaa to holokaustu sami sobie winni bo Niemców to Oni nauczyli a nie w drugą stronę co ja tam wyżej...?

no i kolejny raz niemiecka świnia nas.ała w polskie interesy
https://businessinsider.com.pl/gospodarka/niemcy-wstrzymali-budowe-terminala-w-swinoujsciu-rzad-zapowiada-walke/ky3d30b

nawet adekwatną do celu se nazwę wybrali

"To efekt skargi wniesionej przez niemiecką organizację ekologiczną Lebensraum Vorpommern."

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
witejus napisał:

18 minut temu, DTaras napisał(a):

pokarmowy

Koń, krowa ma taki sam układ jak świnia?

Ty coś zamaskować próbujesz?

dysydent napisał:

aj cholera rzeczywiście nie doczytałem - znaku zapytania

sorry :ph34r:

mam se przeliczyć w żołądku ... komory? xD

adresatowi Twojego pytania by się zdało ;)

Aleee że mnie? Dyskusja nad gównem rozpoczęła się ode psa. Pytanie spadło jak psu z du*y na moje odcięcie o innym psim od krowiego, świńskiego czy końskiego guanie. Napisałem ogólnie o innym układzie pokarmowym. Układ pokarmowy zaś zaczyna się w pysku, ryju kamie ustnej czy co tam się akurat posiada i jego dostosowaniu do miażdżenia szarpania rozcierania i siekania co niechybnie powiązane jest z rodzajem pożywienia. W układzie pokarmowym prócz krwi i flaków istnieją także dostosowane odpowiednio gruczoły trawienne... Dyskusja nad wyższoscią jednego gówna nad drugim jeszcze się nie zakończyła.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

o; kolejny haracz z automatu i przy użyciu państwowego coraz bardziej siepackiego aparatu przymusu zdzierany
https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-bedzie-nowa-oplata-od-smartfonow-i-tabletow-resort-kultury-u,nId,8002932

qwa
kiedy to się skończy? i co musi się stać aby?

35 minut temu, DTaras napisał(a):

Dyskusja nad wyższoscią jednego gówna nad drugim jeszcze się nie zakończyła.

to czas najwyższy zakończyć bo pora obiadowa za pasem i - tak - czytałem; sporem jest przydatność nawozowa czyli wyższość tego od roślinożerców ew wszystko... jak trzoda chlewna w tym i ta niemiecka z wyżej bo to też przecież wszystkożerne stado, od psiego i tu czysta ekonomia decyduje; pies jako że żre najbardziej energetyczne formy materii organicznej ilościowo żre najmniej a że te formy przy tym pełniej strawniejsze to tego gów.a całe gów.o jest i nie ma żadnego ekonomicznego sensu akurat od drapieżników rozpatrywanie ...

no rozmiecie już?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
dysydent napisał:

Toć napisane z kim po społu... Jak już wspominałem wcześniej - oddanie sprawy do sądu wstrzymuje tematy. Jahuowi pisałem.

dysydent napisał:

to czas najwyższy zakończyć bo - tak - czytałem; sporem jest przydatność nawozowa czyli wyższość tego od roślinożerców ew wszystko... jak trzoda chlewna w tym i ta niemiecka z wyżej bo to też przecież wszystkożerne stado, od psiego i tu czysta ekonomia decyduje; pies jako że żre najbardziej energetyczne formy materii organicznej ilościowo żre najmniej a że te formy przy tym pełniej strawniejsze to tego gów.a całe gów.o jest i nie ma żadnego ekonomicznego sensu akurat od drapieżników rozpatrywanie ... no rozmiecie już?

Jeszcze ze trzy razy przeczytam i będzie ok.

dysydent napisał:

kolejny haracz z automatu i przy użyciu państwowego coraz bardziej siepackiego aparatu przymusu zdzierany

Kolejna odsłona tego samego. Tym razem jednak nie jako następna opłata a modyfikacja już istniejącej. Z tego co napisali to kiedyś od kaset magnetofonowych brali ale że dawno nie aktualizowali... Cóż. Jeśli swej pamięci z telefonu nie używam do przechowywania dajmy na to muzyki to z jakiej paki mam płacić? To nie jest w porządku. Nie w porządku jest też nie płacić. To jednorazowe obciążenie i jest szansa, patrząc na np opłatę cukrową, że będzie tak jak wskazali w pomyśle. Aczkolwiek marketing na bank ten deadline wykorzysta.

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

Nasza przyszłość nie polega na ropie naftowej z Morza Bałtyckiego, ale energii ze słońca, wiatru i biomasy”

oby tak dalej myśleli o swojej przyszłości

1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

to nie strach, to pogarda i obrzydzenie, Niemiec to tępa choć pracowita w ryciu świnia i tylko ryj warunkuje jak głęboko się wryje bo mózgu to relatywnie mniej używa od innych gatunków i wprawdzie mózg w tym ryciu nie rozprasza to wcale solidnie im to rycie wychodzi ale nigdy ne zgłębią się na tyle by sięgnąć  wszystkiego co nawet u siebie mają

to dobre 👍

-------------------------------------------------------------------

trump wysłał wczoraj wiadomość dla tuska

"Wielkie zwycięstwo w Polsce Karola Nawrockiego. Będzie wielkim prezydentem. Wygrał, bo naprawdę kocha Polskę". 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

aaa to holokaustu sami sobie winni bo Niemców to Oni nauczyli a nie w drugą stronę co ja tam wyżej...?

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/niemcy-wstrzymali-budowe-terminala-w-swinoujsciu-rzad-zapowiada-walke/ky3d30b

nawet adekwatną do celu se nazwę wybrali

"To efekt skargi wniesionej przez niemiecką organizację ekologiczną Lebensraum Vorpommern."

Czy my o tym samym mówimy. 

Chyba nie 

Ty mówisz o jednym ja o drugim 

Jeśli mowa jest o Żydach to oni walczyli o swoje prawa jak i o swoje wcześniejsze dobytek który utracili 

Niemcy teraz walczą o to aby być wyżej bo to oni mają być królem w nie inni. Ci inni mają im służyć. 

Chodzi o słowo walka nie co innego 😁

Edytowane przez Bezduszna