Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@nie co cię dziwi z sekundowego nagrania nie wiadomo gdzie zrobionego chcesz zrobić tezę, że Polskę atakują chordy imigrantów zwożonych przez niemiecką policję? Powodzenia. Wszak widać nawet i tu ciemnoty nie brakuje.

16 minut temu, Roman176 napisał(a):

@hubertuss głupio ci ?  co tak zamilkłeś ? 

A ile ci razy powtarzać, że wklejasz fejki?

Obsesja sięga zenitu w pisie.

https://www.fakt.pl/polityka/skandaliczne-zachowanie-politykow-pis-pomylili-muzykow-z-migrantami/x87234f

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Donald Tusk: 
"Podjęliśmy decyzję i chciałem o tym poinformować, że przywracamy czasowe kontrole na granicy Polski z Niemcami.."

9 minut temu, hubertuss napisał(a):

Wszak widać nawet i tu ciemnoty nie brakuje.

:D :D 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kontrole przywrócili bo hołota Bąkiewicza tam rozrabia. A ty łgarzu celowo nie dodajesz, ze chodzi też o granicę z Litwą skąd teraz przez Polskę do Niemiec trafia najwięcej uchodźców. Teraz jak Niemcy będą chcieli wieźć do Polski tych co od nas przyszli przez Litwę to od razu nasza SG ich przejmie i na Litwę. Was naprawdę maja za ciemnotę. A ty tylko to potwierdzasz. 

@nie ty naprawdę tu nie masz argumentów a ciemnotę którą tobie wciskają w mig da się obalić Ilu uchodźców wczoraj i przedwczoraj hołota Bąkiewicza zawróciła? Ilu chociaż nagrała jak ich Niemcy przywożą. Co jurne byczki boja się uchodźców czy Niemców?

Kontrole przywrócili bo

1 na granicy rozrabia jakaś samozwańcza hołota łamie prawo zatrzymuje kierowców lży Sg i przeszkadza w pracy SG.

2 ze względu na wzmożony ruch imigrantów z Litwy będą oni zatrzymywani jako zwroty z Niemiec na granicy z PL i odstawiani na LT dodatkowo na granicy z LT pojawi się tez kontrola. 

3 rząd musi tez odpowiedzieć politycznie na zadymę kręconą przez pis i konfę. 

Na granicy z Niemcami nie ma żadnej inwazji ani zalewu imigrantów jak to tłoczy się pisowskiej ciemnocie a zwroty imigrantów którzy weszli z PL do DE musza być pod kontrolą PL i ci co przyszli z LT musza być bezpośrednio tam dostawiani. Hołota Bąkiewicza w ciągu dwóch czy trzech dni nie nagrała choćby jednego. 

ff216c29e13cc8c0c50837978b9d4209.jpg

• Haha 1
Opublikowano
18 godzin temu, dysydent napisał(a):

a nie mówiłem; znaczy - pisałem?
https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/polska-przywraca-kontrole-na-granicy-z-niemcami-i-z-litwa-decyzja-donalda-tuska/g09vkng

nie ważne czy w Polsce Tusk czy jaki inny antyTusk kwestią czasu było...

i tak to powoli xujnia idzie w xuj

Sypie się Strefa Schengen. Unia już dawno się posypała

15 godzin temu, jarecki napisał(a):

Korzystam ale nie popieram , jest  możliwość to biorę , składam dopłaty do wylewnia gnojowicy ale to jest chore i głupi pomysł jeszcze z kilku innych korzystam choć nie powinno ich być 

to się nazywa hipokryzja. 

4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Mieli zrównać z Niemcami i Francją gdzie są najwyższe i guzik zrównali. Aby mieć to samo co mieliśmy przed zielonym ładem trzeba więcej kombinować. O poziomie Niemca czy Francuza możemy zapomnieć. 

Niemiec czy Francuz ma dopłaty do produkcji. A u nas Miller zgodził się na liczenie uproszczone żeby rolnicy z Marszałkowskiej się nachapali. Tym sposobem u Niemca pszenica dawała 6 ton a u nas 3 (choć też dawała 6). Po prostu plon całkowity podzielili przez wszystkie hektary i tak ustalili dopłaty

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Jak już tak piszesz o tych Francuzach to byś może sprawdził jak tam jest bo bzdury piszesz. Francuz nie ma prowu nie ma innych ma czyste dopłaty które może wydać na co chce. A u nas część idzie w bezpośrednie część w fundusze typu prow.  Niemcy nie wiem jak jest. Ale pal licho to co ustalił MIller to jak jest u Niemca czy Francuza tylko głupi uwierzył w zrównanie dopłat. Głupi a wiadomo gdzie ich najwięcej.

Opublikowano

tak się składa że 10 lat miałem tam gospodarstwo. We Francji mieszkałem zanim do Unii weszliśmy. Nie muszę sprawdzać. Mało tego tam nie przekazujesz dziecku ziemi za darmo. 60-80 % wartości ziemi obdarowany musi zapłacić podatku

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, saszeta napisał(a):

to się nazywa hipokryta

Tak . Nie wypieram się ale jak ujmę się honorem i oleje dopłaty to moja konkurencyjność spadnie względem sąsiadów

Opublikowano
3 godziny temu, nie napisał(a):

nikt się tutaj tak nie kompromituje jak ty

To pożyteczny idiota, niemiecki najemnik, to nie ma się co dziwić.

3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Dziwicie się, że was ciemnota nazywają, że badania pokazują, że na pis głosują ludzie nie wykształceni?

Jacy ,,wykształceni" 🐏głosują na platformę to widać było ostatnio jak wysyłali giertychówki do sądu🤣

Gdzie te dowody gdzie te chordy uchodźców przywożonych przez niemiecką policję?

3 godziny temu, witejus napisał(a):

To trzeba czekać aż pójdą procesje jak w 2015 roku,

🖕

• Haha 1
Opublikowano

A gdzie wasze argumenty @witejus @nie Bo narazie to tylko obłęd wasz widzimy. Gdzie te chordy uchodźców? Gdzie nagrania z kontroli zatrzymania, przekraczania granicy przez uchodźców gdzie jakie kolwiek dowody? Bo na razie są tylko wyzwiska.

1 godzinę temu, saszeta napisał(a):

tak się składa że 10 lat miałem tam gospodarstwo. We Francji mieszkałem zanim do Unii weszliśmy. Nie muszę sprawdzać. Mało tego tam nie przekazujesz dziecku ziemi za darmo. 60-80 % wartości ziemi obdarowany musi zapłacić podatku

To, że we Francji jest dużo bardziej restrykcyjny obrót ziemią to wiem. Ale u nas by to nie przeszło bo są różne grupy wpływów politycy kościół oni też chcą. A przez te grupy ziemia może wyciekać bo ksiądz sprzeda komu chce.  Może i tam dopłaty połączone są z produkcją tj musisz być faktycznym rolnikiem a nie właścicielem ziemi. Ale z tego co się orientuje jeśli nie to mnie popraw nie ma czegoś takiego jak prow młody rolnik itd. 

Opublikowano
5 godzin temu, dysydent napisał(a):

pomocą to się MOPS-y i podobne zajmują no i czasem prywatnie sobie pomagamy i wszystkie logiczne wnioski z tego wynikające.
taka złośliwość wobec socjalizmu który to pomaga rozwiązywać problemy które sam stwarza i które nie występują w innych systemach i akurat "pomoc" mentzenowa w stu procentach mieści się w tej definicji tak że biznesy Mentzena i podobnych są równie a może i bardziej socjalistyczne niż środowisko na jakim pasożytują i Mentzen jako polityk ma być niby zainteresowanym aby to zmienić? ;)
Mentzen komercyjnie świadczy usługi które niebawem a właściwie już teraz po części jest w stanie rozwiązać dobry algorytm aplikacji komputerowej i komputer zrobi to niemal za gratis bo tylko za koszt elektryki coraz ekonomiczniejszych energetycznie procesorów; no a skąd owe problemy się biorą? czy nie z poczynań polityki do której Tenże Mentzen ma aspiracje?
Który zakapior z Konfederacji ma jakieś spektakularne sukcesy w realnym pozytywistycznie sprawczym biznesie? Mentzen byłby wyjątkiem gdyby działał w sferze produkcyjnej nno ostatecznie handlowej lub materialnie usługowej, tyle że działa w sferze abstrakcyjnie usługowej i skoro tak dobrze potrafi pozostałym sferom doradzać to dlaczego nie robi w nich sam? wszak można prowadzić kilka branż i po co zadowalać się jakimiś ochłapami za doradztwo biznesowo prawne jeśli można z własnej "mądrości" korzystać samemu na "pełen rachunek"
ciekawe
prawda?

Chyba od tego upału pomieszało ci się wszystko w główce 😄

7 godzin temu, hubertuss napisał(a):

A potem każe za nie płacić pompując inflacje i podnosząc podatki i wprowadzając nowe. 

Przedsiębiorcy od 2015 roku zus ponad razy dwa do góry. Składka zdrowotna wysoko do góry. Nawet mój ojciec pracując na emie płaci 1/3 więcej. W międzyczasie pis podnosi płace minimalną co uderza w przedsiębiorców. Rok 2025 Duda blokuje obniżenie tej składki. Wybory prezydenta 2025 konfa i przedsiębiorcy popierają kantata partii która to podniosła. Cyrk.

@racylco na to doktor ekonomista Mentzen? On wiedział kogo i co popiera?

Może pora zacząć myśleć logicznie 😄

Opublikowano
27 minut temu, hubertuss napisał(a):

Gdzie nagrania z kontroli zatrzymania, przekraczania granicy przez uchodźców gdzie jakie kolwiek dowody?

Ty niewidomy jesteś?brailem piszesz że co chwilę byki walisz?

29 minut temu, hubertuss napisał(a):

chordy

hordy🐏

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tak ty krtki.

8 minut temu, racyl napisał(a):

Może pora zacząć myśleć logicznie 😄

Powiedz to doktorowi Sławomirowi. I wyborcom konfy. Płaca minimalna w górę zus 2 razy w górę składka zdrowotna w górę wszystko za pisu. Konfa popiera kandydata pisu który mówi, że będzie stał na straży zdobyczy socjalnych pisu. Fakt czas zacząć myśleć. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, racyl napisał(a):

a co? nie zrozumiałeś czy aż nazbyt dobrze zrozumiałeś co napisałem i sensownych argumentów brak to ucieczka w prymitywne zagrywki rodem z "Jacusia"?

3 godziny temu, saszeta napisał(a):

Sypie się Strefa Schengen. Unia już dawno się posypała

no my niektórzy tutaj zauważyliśmy to już wiele lat temu tylko najczęściej poziom zrozumienia mieliśmy jak wyżej

i tu Mentzenowi warto oddać sprawiedliwość bo On to też wtedy zauważył
tylko teraz zdaje się mieniać front; ale to może tylko fasadowy koniunkturalizm polityczny wszak wybrał drogę demokratycznego zaistnienia w polityce i "musi krakać jak reszta wron"

ja tam człowiek małej wiary a przy tym demokrata i nikomu bezkrytycznie nie ufam to i choćby dla zasady przestrzegam przed ślepo pochopnymi fascynacjami kimkolwiek a zwłaszcza tymi co - bywało - pluwali publicznie na demokrację

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 minut temu, dysydent napisał(a):

a co? nie zrozumiałeś czy aż nazbyt dobrze zrozumiałeś co napisałem i sensownych argumentów brak to ucieczka w prymitywne zagrywki rodem z "Jacusia"?

Wrzucić opiekę społeczną i doradztwo podatkowe do jednego wora to trzeba mieć naprawdę zryty beret albo być jak gortat lub jak ta pani poniżej 😄

24 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Tak ty krtki.

Powiedz to doktorowi Sławomirowi. I wyborcom konfy. Płaca minimalna w górę zus 2 razy w górę składka zdrowotna w górę wszystko za pisu. Konfa popiera kandydata pisu który mówi, że będzie stał na straży zdobyczy socjalnych pisu. Fakt czas zacząć myśleć. 

Pensja minimalna jest podnoszona to i podatki, składka zdrowotna automatycznie idzie do góry bo to jest procentowy udział .

Tak samo w przypadku emerytur . Co roku waloryzacja więc automatycznie podatki i składki idą do góry 

Brak elementarnej wiedzy ale to nic dziwnego u wyborców PO🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, racyl napisał(a):

Wrzucić opiekę społeczną i doradztwo podatkowe do jednego wora to trzeba mieć naprawdę zryty beret albo być jak gortat lub jak ta pani poniżej 😄

no właśnie Ty wrzuciłeś

17 godzin temu, racyl napisał(a):

mentzen to ekonomista a nie prawnik 😄

Działa w takim obszarze na jaki pozwala prawo podatkowe 😁

Nikt z nas nie chcę płacić wysokich podatków a tacy ludzie jak on są po to żeby nam pomagać w tym 

charytatywnie porad swych nie udziela w tych swoich ... co On tam ma? biurach? czego przecież nie potępiam (co bardziej rozgarnięci nie muszą korzystać) ale nie jest to pomoc a usługa i to najczęściej słono płatna kto wie czy nie słoniej niż jakieś oszczędności fiskalne jakie podobne doradztwa dają

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 godzin temu, Roman176 napisał(a):

wyncyj , propo jak tam paliwa ? 

Ile wyncyj? Pochwal się skoro twierdzisz że jako klasa robotnicza wszystkich utrzymujesz. 

Opublikowano
8 godzin temu, hubertuss napisał(a):

.

Z czym ma walczyć? Prosiłem @niepo filmy jak bojówki Bąkiewicza zatrzymują hordy nielegalnych. Nikt nic takiego nie wie nikt nic nie widział. Jedyne filmy to jak pajace Bąkiewicza szkalują SG.

Czyli sukces. Migranci wystraszyli się społecznej ochrony granic i wolą nie ryzykować spotkania z nimi.

7 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Jakoś na razie nawet Internet nie wychwycił tych chord imigrantów odsyłanych z Niemiec do Polski. Ilu to ich zatrzymali wczoraj ilu nagrali?

No i kto na tego premiera za Tuska?

Komu mieli te dowody przedstawić? Tobie. Komu trzeba przedstawili. Tyle razy pisałem służby poszczególnych krajów dobrze wiedzą kto skąd przyszedł. Tak jak nasi wiedzą ilu przeszło z Białorusi do Polski a ilu przeszło z Białorusi przez Łotwę i Litwę do Polski. A ilu jest w Polsce na wizie od pisu. Tak Niemcy wiedzą ilu przyszło do nich z Polski. Niemcy oddają nam tak my za chwilę będziemy oddawać Liwie a Litwa pewnie Łotwie.

Skoro nasze służby wiedzą kto skąd przyszedł to gdzie te osoby są teraz ?

6 godzin temu, Roman176 napisał(a):

Siekierski żali się ws. umowy handlowej między KE a Ukrainą. W sieci zawrzało: "Mnie nikt w Unii nie ogra? No to właśnie ograli!"

•  
  •  
  •  
  •  

Z rozczarowaniem przyjąłem sposób, w jaki KE poinformowała państwa członkowskie o zakończeniu negocjacji z Ukrainą w ostatnim dniu polskiej prezydencji w Radzie UE” - powiedział minister rolnictwa i rozwoju wsi Czesław Siekierski. W sieci zawrzało. Polska jak zwykle została ograna na arenie europejskiej. „Dymisja Czesława Siekierskiego to powinien być tylko początek”

brawo tusk 

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/pozostale-wiesci-rolnicze/39340-za-naszymi-plecami-bruksela-dogadala-sie-z-wladzami-ukrainy-ws-warunkow-handlu-siekierski-rozczarowany

wyncyj , propo jak tam paliwa ? 

To chyba dla tego Kołodziejczak zwiał ze stanowiska a Siekierski zostanie kozłem ofiarnym. Ale można to zaliczyć jako "sukces" naszej prezydencji 🤫.

6 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Naprawa polegała na tym, że nie da się go sforsować w kilkadziesiąt sekund lewarkiem samochodowym lub saperką a idą przez Litwę teraz w większości gamoniu. Dlatego kontrola na granicy z LT.

To na czym konkretnie polegała ? Sam mówiłeś że płot jest z aluminium i dlatego tak łatwo można go przejść. Co zostało w takim razie zrobione w ramach umocnień ?

Jak już tak piszesz o tych Francuzach to byś może sprawdził jak tam jest bo bzdury piszesz. Francuz nie ma prowu nie ma innych ma czyste dopłaty które może wydać na co chce. A u nas część idzie w bezpośrednie część w fundusze typu prow.  Niemcy nie wiem jak jest. Ale pal licho to co ustalił MIller to jak jest u Niemca czy Francuza tylko głupi uwierzył w zrównanie dopłat. Głupi a wiadomo gdzie ich najwięcej.

To mówisz, że można nie przestrzegać postanowień umów, traktatów ?

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał(a):

A ile ci razy powtarzać, że wklejasz fejki?

a po uj mi twoja gadka dowody , strona konfy to fejk ? 🤣

5 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Kontrole przywrócili bo

1 na granicy rozrabia jakaś samozwańcza hołota łamie prawo zatrzymuje kierowców lży Sg i przeszkadza w pracy SG.

2 ze względu na wzmożony ruch imigrantów z Litwy będą oni zatrzymywani jako zwroty z Niemiec na granicy z PL i odstawiani na LT dodatkowo na granicy z LT pojawi się tez kontrola. 

3 rząd musi tez odpowiedzieć politycznie na zadymę kręconą przez pis i konfę. 

Na granicy z Niemcami nie ma żadnej inwazji ani zalewu imigrantów jak to tłoczy się pisowskiej ciemnocie a zwroty imigrantów którzy weszli z PL do DE musza być pod kontrolą PL i ci co przyszli z LT musza być bezpośrednio tam dostawiani. Hołota Bąkiewicza w ciągu dwóch czy trzech dni nie nagrała choćby jednego. 

ff216c29e13cc8c0c50837978b9d4209.jpg

ta a gdzie były takie wycieczki jak tu ? 

Szczecin, wczoraj. Kolejny autokar przekroczył granicę. Gdzie jest polski rząd i gdzie są polskie służby?!

Może być zdjęciem przedstawiającym 11 osób, ulica, tłum i Brama Brandenburska

a propo co komisja stwierdziła ze może było 500 wizz ?

afera nie ? 

mocno przygrzało ciebie 

44 minuty temu, Ulman napisał(a):

Ile wyncyj? Pochwal się skoro twierdzisz że jako klasa robotnicza wszystkich utrzymujesz. 

ja jestem specjalista  bo ty ani jedno ani drugie 

jak ci idzie liczenie z paliwem ? 

• Haha 1
Opublikowano

Co , wstydzisz się ze grosze na koncie zus a ciągle bełkoczesz że do mnie dopłacasz? No pochwal się ile wypracowałeś specjalisto😆

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, jarecki napisał(a):

Tak jak pisałem już dawno Tusk ciągnie PO na dno , stał się memem więc tylko głęboka rekonstrukcja rządu z wymianą premiera może poprawić notowania . A tak z innej beczki to chyba spory wpływ na na ten stan ma przekaz z  internet bo o ile telewizja może przemilczeć pewne zdarzenia to internet to ładnie wychwyci 

Przecież Tusk obok Kaczyńskiego to dwaj najbardziej znienawidzeni politycy w Polsce oczywiście mają również  swoich wyznawców a jeśli chodzi o Tuska to ta parodia z tymi wyborami to upokorzenie to jest jakaś masakra ja mam wrażenie tak patrząc na te posty portali spolecznosciowych że jakby teraz Giertych wyszedł i powiedział że UFO przyleciało na zlecenie pisu i sfałszowalo wybory  to duża grupa odklejeńców by w to uwierzyło...jakaś masakra

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
5 minut temu, MariuszDe napisał(a):

mam wrażenie tak patrząc na te posty portali spolecznosciowych że jakby teraz Giertych wyszedł i powiedział że UFO przyleciało na zlecenie pisu i sfałszowalo wybory  to duża grupa odklejeńców by w to uwierzyło...jakaś masakra

Edytowane 3 minuty temu przez

..mierzysz własną miarą...

Opublikowano
14 minut temu, MariuszDe napisał(a):

ja mam wrażenie tak patrząc na te posty portali spolecznosciowych że jakby teraz Giertych wyszedł i powiedział że UFO przyleciało na zlecenie pisu i sfałszowalo wybory  to duża grupa odklejeńców by w to uwierzyło...jakaś masakra

Złożyliby protesty podając to UFO jako podstawę🤔🙆

Społeczeństwo jest tak spolaryzowane i na tyle samodzielnie nie myśli, że można im łatwo wcisnąć wszystko. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że w tę gierkę grają ludzie, którzy powinni dbać o swoje pozycje i autorytety, na które pracowali przez lata. A teraz doprowadzają do sytuacji, że druga strona sobie nimi gęby wyciera. Ja nie potrafię dostrzec logicznego wytłumaczenia tego zjawiska. Właśnie pod tym kątem wczoraj pytałem o opinie na temat zdania odrębnego Pana sędziego Leszka Boska 

Opublikowano
16 minut temu, MariuszDe napisał(a):

że jakby teraz Giertych wyszedł i powiedział że UFO przyleciało na zlecenie pisu i sfałszowalo wybory  to duża grupa odklejeńców by w to uwierzyło...jakaś masakra

Też przez chwilę o tym myślałem. Kto wie, kto wie? Pewnie wielu UFOków należy do PiS i nawet czasami chyba wystepują w telewizji. Szczególnie upodobali sobie Republikę.🤣

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Złożyliby protesty podając to UFO jako podstawę🤔🙆

Ja tam bym wpisał space invaders w takim proteście 🤣

• Haha 1