Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

https://dorzeczy.pl/opinie/747078/holownia-podjal-decyzje-w-sprawie-nawrockiego-w-tle-sad-najwyzszy.html poczytajcie sobie komentarze pod postem Hołowni...te peowskie świry go chcą stratować...bo w 2023 ta izba jak orzekała to była ok i wyrok został opublikowany a teraz nie jest ok i ma nie być opublikowany i zaprzysiężenie ma nie być odebrane bo oni tak powiedzieli i już.

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał(a):

ci szybsi, co się nie dadzą złapać, czyli sprytniejsi i zaradniejsi, zostają w DE

3 godziny temu, dsbh napisał(a):

Jeszcze jedno mnie zastanawia. Jakich Niemcy nam przysyłają migrantów. Z łapanki jak ich przodkowie to robili czy z sita ?

czekajcie jak to było ja mam znajomości w europarlamencie wszystkimi się dogaduje ja załatwię ze nikogo nie bd przyjmować 

tym czasem ruda rzeczywistość  🤣  a wyborcy głupszy sort  

Może być zdjęciem przedstawiającym ‎9 osób i ‎tekst „‎Tomasz Siemoniak @TomaszSi... 12 godz. Wspólny patrol @PolskaPolicja i @Straz_ @Straz_Graniczna na granicy polsko-niemieckiej polsko- w Zgorzelcu. Pilnujemy granic Polski i bezpieczeństwa Polaków! FAKE NEWS POLICJA הרד POLICJA RANICZNA STRAZ HPB803A (HWAC064‎”‎‎

Siemoniak kłamie! Nie dajcie się nabrać. Rząd chwali się „wspólnym patrolem” na granicy ze Zgorzelcem - ale jak pokazują nagrania z monitoringu, to była jedynie medialna inscenizacja! Patrol zniknął niemal natychmiast po nagraniu propagandowego filmiku.
Zamiast realnej ochrony - mamy pozorowane działania, radiowozy na chwilę i błyskające koguty dla poklasku. A przecież na zachodniej granicy naprawdę dzieje się niebezpiecznie. Mamy do czynienia z falą nielegalnej migracji, z którą Polska zostaje sama - a rząd nie robi nic. Absolutnie nic!
Słusznie zauważyli komentatorzy i środowiska służb mundurowych: jeśli ktoś jutro tam pójdzie - nie zobaczy już żadnego patrolu. Bo to nie miało nic wspólnego z bezpieczeństwem. Miało dobrze wyglądać w internecie.
Państwo istnieje po to, by działać, nie udawać.
Granicy nie broni się kamerą. Granicy broni się czynem.

ludzie wzięli sprawy w swoje ręce  

Może być zdjęciem przedstawiającym 22 osoby, tłum i tekst

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał(a):

ja mam znajomości w europarlamencie wszystkimi się dogaduje ja załatwię ze nikogo nie bd przyjmować 

Ja mam ciotkę, ja mam wuja ,znajomości mam od h*ja.

Opublikowano
11 godzin temu, Roman176 napisał(a):

tak jest władza przeciw Polakowi 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „MLGJA POLICII”

Ten Polak rozwalił całą rodzinę. Tak się właśnie was szczuje i oszukuje. Wzięto zdjęcie policjanta z obławy na Dudę. i pokazuje się wam, że on przeciwko Polakom.

• Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, Roman176 napisał(a):

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Olbrzymie manewry czterech armii NATO w Niemczech. Zabrakło Polaków Dawid Szczyrbowski Wczoraj. 19:49 Lubię 1,3tys. Udostępnij Ponad 1200 żołnierzy czterech krajów oraz ponad 500 pojazdów wojskowych bierze udział w odbywających się za Odrą manewrach NATO "Grand Crossings 2025". Niemieckie, brytyjskie, włoskie holenderskie jednostki będą ćwiczyć pokonywanie przeszkód naturalnych w symulowanych warunkach bojowych. Manewry są jasnym komunikatem pełnej gotowości na ewentualne zagrożenie ze Wschodu. 모”

Ja pierdzielę. Od roku trwają manewry NATO i ten epizod jest ich elementem, częścią. Nie wszyscy muszą wszystko ćwiczyć i nie przy każdej okazji. 

A tak przy okazji to po kija WP ma ćwiczyć forsowanie pokonywanie Odry na brzeg n9iemiecki? Jakby to wyglądało? Że trenują ucieczkę przed Ruskimi?😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, mirro napisał(a):

Ja pierdzielę. Od roku trwają manewry NATO i ten epizod jest ich elementem, częścią. Nie wszyscy muszą wszystko ćwiczyć i nie przy każdej okazji. 

A tak przy okazji to po kija WP ma ćwiczyć forsowanie pokonywanie Odry na brzeg n9iemiecki? Jakby to wyglądało? Że trenują ucieczkę przed Ruskimi?😂

Ale ich się właśnie takimi informacjami karmi. Nad nimi pracują całe rzesze ludzi od propagandy i robienia wody z mózgów. Pokazali zdjęcie policjanta w kasku/hełmie z wczoraj z obławy na Dudę z blokady drogi. A im powiedzieli, ze to na zwykłych ludzi. Już Kurski mawiał o nich przed laty ciemny lud wszystko kupi. I to jest motto przewodnie na polskiej prawicy.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Populizm. Skąd brać na te wydatki na armie coraz wyższe na ochronę zdrowia/ Tylko pis i Nawrocki mogą przelicytować Tusk może zrobić to wszystko na koniec kadencji gdy będzie widział, ze nie ma szans na kolejny rząd i będą mieli niezły pasztet. 

- Rok 2023 15 październik Niemcy wprowadzają kontrole na granicy. Zatrzymują 1700 osób 930 zwracają Polsce z terenu Niemiec. Rząd pisu nie wprowadza kontroli na granicy. Większość imigrantów to ludzie z Białorusi którzy przeszli przez tandetny pisowski płot który Tusk musiał naprawiać 

- rok 2024 Niemcy zwracają na około 680 osób zatrzymują na granicy 10 tys z czego 60 % to Ukraińcy. Koniec roku pojawiają się ludzie którzy przeszli do EU na granicy LT - BY> W tym roku Polska zwróciła Litwie 240 osób. Jak mówiłem służby monitorują ruch imigrantów i wiedzą kogo komu zwrócić 

Przez 2,5 miesiąca roku 2023 Niemcy zwracają ponad 900 osób rząd pisu nie zamyka granicy. Perz cały 2024 Niemcy zwracają niecałe 700 osób opozycyjny pis krzyczy zamykać granice. 

Wenezuelczyk który zamordował Klaudię w Toruniu przyjechał  do Schengen do Hiszpanii w lutym na wizie turystycznej 90 dniowej. Po czym udał się do Torunia gdzie mieszka jego mama. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał(a):

podniesienie progu to dobry pomysł , zerowy PIT jest złym pomysłem bo dublował by już istniejące płatnosci prorodzinne ale i nie stać Polski obecnie , kwota wolna od podatku 60 tys też spore obciążenie dla budżetu ale skoro była ustawa w uldze która zawetował Prezydent to być możę jakiś kompromis i podnięść na 40 tys 

Opublikowano

wiele ciekawszym rozwiazaniem sa ulgi w podatkach niz darowizna. wyglada podobnie, ale...trzeba pracowac by dostac ulge. Co jednak zrobic z rolnikami? nie placa podatków, nie ma jak tego im dolozyc. Czy podatek gruntowy? ale gminy nie udzwigna takiego obciazenia. To nie jest prosta decyzja. po drugie , jesli ktos malo zarabia, a ma 4 dzieci to taka ulga g....o mu pomoze.