Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Co by załatwiło referendum? 

2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Pewnie nie do końca, ale jak przez bez mózgowość ludzi rząd dostaje zielone światło, no to czego się spodziewać.

większość zawsze jest głupia i można z nimi zrobić wszystko i jeszcze to będą gorąco popierać. 

Opublikowano
37 minut temu, witejus napisał(a):

Dla UKRAIŃCÓW!!! DEBILU!!! te centra miały być, bezczelny kłamco, zaprzańcu.

To skąd tylko ty wiesz że mieli polską wizę , tylko ją wyrzucili, razem z  paszportem?a nie wiedzą tego niemcy, to na jakiej podstawie wpychają ich tutaj skoro nie wiedzą któredy wjechał do niemiec.

od ciebie z pewnością

A Giertychowy półgłówek, bezmózg wszystkowiedzący, tłumaczy dlaczego🤣

Dla was jeszcze za mało, szczekasz o patologi , żałujesz grosza dla rodaka, a czarnego darmozjada będziesz futrował z uśmiechem na gębie.

A wy jeszcze dołożyliście do tego czarnych.

W Republice ci to powiedzieli? Żałuje grosza i dla czarnego i dla naszego nierób to nierób. A co do uchodźców tyle razy było tłumaczone a dla was to groch o ścianę. 

28 minut temu, Qwazi napisał(a):

Jak byłem posterunkowym, to służyłem w stolicy...guzik wiesz, a się mądrzysz. Zapytaj to Ci napiszę, a nie strzelasz i nie możesz trafić 🤷...

Jeżeli cudzoziemiec przeszedł przez polską procedurę, obojętnie czy to poprzez uzyskanie wizy, azylu, czy został przeznaczony do deportacji, to nawet jeśli dokumenty wyrzucił, polskie służby są w stanie go zidentyfikować. Jeśli nie są w stanie tego zrobić, to nie przeszedł żadnej procedury związanej z pobytem na terenie RP, a więc nie bardzo można powiedzieć że był u nas

Jeśli przeszli przez zieloną granicę to jak już tu pisałem kilak razy służby monitorują ten ruch i wiedzą skąd oni przyszli i tam ich zwracają 

27 minut temu, jahooo napisał(a):

Nie skanowali - bo mają zapisane w paszporcie warstwę biometryczną

Ci, co ich niemcy podrzucają - to właśnie ci nieustaleni zatrzymani na terenie niemiec, nie ci z wizami, ale nieustaleni

Jakim więc prawem podwożą ich do Polski i dlaczego nasze słuzby nic z tym nie robią ? Przed przejebanymi wyborami Tusk się zarzekał, że nikogo takiego z podrzutek nie przyjmie, to co, ogonek pod siebie ? Rozumiem, że jest ciągłość państwa i jak PiS wydał wizy, to teraz musimy cierpieć, jak nam podrzucą, ale jakiego ch.... podrzucają nam niemiaszki swoich ?

Takim prawem przywożą do Polski ze monitorują ten ruch. Służby wiedza skąd oni ida i tam ich odwożą  Swego czasu jak do nas od Słowacji szli to pisowski rząd na tamtej granicy kontrole postawił. 

19 minut temu, mirro napisał(a):

A na kogo dzisiaj ta obława na południu Polski? Na Czarnego?

Na Dudę. Prawdziwy Polak i katolik nie lubił zięcia od lat ale poczekał aż na Nawrockiego zagłosowali i ich rozwalił. To oczywiście ironia ale niestety tak to jest z kodowanymi przez propagandę mózgami straszą ich nie wiadomo czym a nasi wyprawiają właśnie takie numery co rusz. A to rodzinę wymorduje a to dzieciaka załatwią. 

Opublikowano
Teraz, Desperado napisał(a):

Ja myślałem że wy wyskoczycie z nowymi hitami a tu dalej stare przeboje, załap że ten rząd już prawie jest pół kadencji i sam przyznał że nie robi nic pożytecznego, jedynie działa na szkodę Polski.

A bo ten PiSowski to coś inaczej robił ?? A przepraszam. Budował elektrownie aby potem je zaraz burzyć xD to już lepiej nic nie robić ...

• Like 2
Opublikowano

A co takiego ten pisowski rząd niby zrobił dla rolników choćby przez te 8 lat? Tuska się czepiają że przez 15 roku nic rolnikom nie załatwił a co załatwił pis? Zboże z UA drogie nawozy?

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Na Dudę. Prawdziwy Polak i katolik nie lubił zięcia od lat ale poczekał aż na Nawrockiego zagłosowali i ich rozwalił. To oczywiście ironia ale niestety tak to jest z kodowanymi przez propagandę mózgami straszą ich nie wiadomo czym a nasi wyprawiają właśnie takie numery co rusz. A to rodzinę wymorduje a to dzieciaka załatwią. 

A ja obstawiam, że kogo, jak kogo, ale Dudę to Nawrocki na 100% ułaskawi.😄

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

A bo ten PiSowski to coś inaczej robił ?? A przepraszam. Budował elektrownie aby potem je zaraz burzyć xD to już lepiej nic nie robić ...

Oj ciemny ten elektorat lewicowy, toż wy macie mózgi zryte sto razy gorzej od tych z pisu.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

A co takiego ten pisowski rząd niby zrobił dla rolników choćby przez te 8 lat? Tuska się czepiają że przez 15 roku nic rolnikom nie załatwił a co załatwił pis? Zboże z UA drogie nawozy?

Za to ten załatwi wam Merkosur. xD

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, witejus napisał(a):

To zakwateruj u siebie kilku, w tym tych dwóch co nago biegali, tylko najpierw solidną klatke wyspawaj byś sam nie stał się ich ofiarą.

Tu nie chodziło o jakiekolwiek rozwiązanie problemu, tylko o chronienie dupska rządzących. Niezależnie od udzielonej odpowiedzi rząd i tak był na wygranej pozycji. Jesli odpowiedziano by tak, no to "macie co chcieliście". Jeśli odpowiedziano by nie, no to " przepisy unijne nam nie pozwalają, ale jesteśmy przeciw to idźcie do Brukseli". Tak czy siak są kryci i roboty żadnej ruszać nie muszą. 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał(a):

że kogo, jak kogo, ale Dudę to Nawrocki na 100% ułaskawi.

Nawet nie będzie pytał czy to ten właściwy. W końcu wiadomo że każdy musi mieć coś na sumieniu.

Opublikowano
11 minut temu, Desperado napisał(a):

Oj ciemny ten elektorat lewicowy, toż wy macie mózgi zryte sto razy gorzej od tych z pisu.

Widzę że na konkretne argumenty zostało tylko obrażanie. Ale czego się spodziewać po Zdesperowanym dziadzi ...

Opublikowano
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

wjeżdżałeś kiedyś do UE zposa Schengen ? wiesz, co to odciski palców ? te dane są dostępne w całej UE, więc jak mogli się "rozpłynąć i miec po 17 lat ??"

co zatem przez dwa lata zrobiła różowa koalicja, aby to odkręćić ? oza przyjmowaniem migrantów z niemiec ??

Jak zwykle w naszej polityce PiS nasra a tusek musi sprzątać...

22 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

PiS was wydymał bez mydła a wy jeszcze ich bronicie xD W Propagandzie was straszył czarnymi. A potajemnie ich importował xD

Nigdy się małpy nie nauczą.

Opublikowano
14 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jeśli przeszli przez zieloną granicę to jak już tu pisałem kilak razy służby monitorują ten ruch i wiedzą skąd oni przyszli i tam ich zwracają 

Jeśli służby puszczają ludzi w głąb kraju i nic o nich nie wiedzą, to słowa Pana Marszałka Sawickiego wypowiedziane przy okazji doprowadzenia tej dziewczyny na pogrzeb dziecka są w tym przypadku zasadne, tylko należy je rozszerzyć i dodać do Ministra SWiA jeszcze kilka stanowisk w organach wykonawczych. Tak wyższych jak i niższych. Z tego co piszesz wygląda, że jesteśmy jako państwo bezbronni jak dziecko. Nawet nie wiemy, kto się bawi w naszej piaskownicy🤷

Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał(a):

Tak mnie naszło, że przed 2004 rokiem w Polsce rządził Lech i Rus, Lecha już nie ma, a Rus nadal rozdaje karty, skłócając naród

Sądzisz że brat Lecha wcale nie ma na imię Jarosław?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Sądzisz że brat Lecha wcale nie ma na imię Jarosław?

Nie o tego Lecha mi chodziło :D

Edytowane przez jahooo
  • Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, tomek222 napisał(a):

Jak zwykle w naszej polityce PiS nasra a tusek musi sprzątać...

Nie tylko niczego nie sprzątnął, ale jeszcze więcej gówna nasrał.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał(a):

ad,1 Nic, ponieważ nie będziemy niczego odbudowywać. A nawet gdyby, to ewentualnie gwarancje finansowe firmom polskim, które załatwią sobie robotę.

ad,1 Na bank będzie za niska żeby żyć i za wysoka by umrzeć. Ale chyba to już nie będzie mój problem.

ad,3 Dlatego była jeszcze jedna odpowiedź do tego pytania troszkę dalej.

ad,4 Jeżeli coś jest przymusowe, to co mam do gadania? Ktoś się na to zgodził.

1. Co taki Janusz z Warszawy z firmą budowlaną w ilości 10 osób może ? Jedynie jako podwykonawca i jeszcze będzie się modlił aby mu zapłacili za robotę. Ogólnie my nic nie możemy zaoferować swojego jako kraj. Chyba że węgiel i lasy. Ukraina była tylko przykładem.

2. Po co w takim razie mamić społeczeństwo wyższą emeryturą i pracować dłużej, skoro na taką mogą liczyć tylko nieliczni ?

3. Zgadza się ale analizy, opinie, konsultacje, robi się przed projektem a nie po ? Nawiasem mówiąc ten płot powstał za późno.

4. Opinia 20 osób zostanie zignorowana ale opinia 2 mln i więcej już powinna dać do myślenia.

3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Oni sami zrobili won do Niemiec a teraz Niemcy robią nam zwroty.

Pod warunkiem ze tę wizę i paszport ma a nie np wyrzucił żeby ani nasi ani Niemcy nie wiedzieli gdzie go deportować. Wiza była potrzebna tylko do wjazdu do Schengen a potem to jak tu się @witejusi @niedziwili, że oni wszyscy po 17 lat mają i tak samo się nazywają  Ale oni mądrzejsi. Część z nich faktycznie poszła do roboty a część myślała, ze będą dostawać zasiłki za nic i teraz tak krążą Polska Niemcy itd. I kleją głupa ze mają wszyscy po 17 lat i takie samo nazwisko a pisowska ćwierć inteligencja nie rozumie dlaczego.

1 godzinę temu, jahooo napisał(a):

Nie skanowali - bo mają zapisane w paszporcie warstwę biometryczną

Ci, co ich niemcy podrzucają - to właśnie ci nieustaleni zatrzymani na terenie niemiec, nie ci z wizami, ale nieustaleni

Jakim więc prawem podwożą ich do Polski i dlaczego nasze słuzby nic z tym nie robią ? Przed przejebanymi wyborami Tusk się zarzekał, że nikogo takiego z podrzutek nie przyjmie, to co, ogonek pod siebie ? Rozumiem, że jest ciągłość państwa i jak PiS wydał wizy, to teraz musimy cierpieć, jak nam podrzucą, ale jakiego ch.... podrzucają nam niemiaszki swoich ?

Przedstawię wam swoją teorię spiskową a wy ją możecie wyśmiać. 

Tylnymi drzwiami Niemcy uruchomiły pakt migracyjny lub relokacje jak kto woli. Pod przykrywką nielegalnych imigrantów z pisowskimi wizami lub z polski, podsyłają nam kolejnych uchodźców. Dlatego rząd nic nie mówi, że to ci z pisowskimi wizami i nic z tym nie robi.

Co wy na to ? 

I jeszcze jedno. W tym pakcie migracyjnym było skąd mają być przysyłani do nas ci migranci czy możemy sobie wybrać dowolny kraj ?

• Like 2
Opublikowano
W dniu 27.06.2025 o 11:28, DTaras napisał(a):

obejrzyj ten film z głosem, zwróć uwagę na moment gdy żółty wóz niewiedzoeć dlaczego hamuje przy wyprzedzaniu a następnie nie wiedzieć czemu przyspiesza gdy kura sygnalizuje i rozpoczyna manewr zmiany pasa ruchu - swoją drogą niewiedzieć poco. Myślę, że jeden i drugi ma pozamieniane łepki. W każdym razie na przestępcę wyrasta kierujący żółtym wozem i musisz tam u swoich speców od wizerunku temat poruszyć. Swoją drogą jak już qwa jedziecie tą eską nad morze i z powrotem to jak się bierzecie za wyprzedzanie auta to dołóżcie choć ze trzy dychy (a nie równo 3) do wyniku bo droga ma tylko dwa pasy i nam tu rozregulowujecie życie.

włącz czasami mózg https://www.onet.pl/motoryzacja/brd24pl/marszalek-wojewodztwa-drogowym-bandyta-jest-nagranie/y65sb7c,30bc1058

https://wydarzenia.interia.pl/lubuskie/news-bulwersujace-sceny-na-drodze-za-kierownica-marszalek-wojewod,nId,22159470

Opublikowano
8 minut temu, jahooo napisał(a):

Mozemy wybra ć dowolny, pod warunkiem, że będa to niemcy

Jeszcze jedno mnie zastanawia. Jakich Niemcy nam przysyłają migrantów. Z łapanki jak ich przodkowie to robili czy z sita ?

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Jeszcze jedno mnie zastanawia. Jakich Niemcy nam przysyłają migrantów. Z łapanki jak ich przodkowie to robili czy z sita ?

ci szybsi, co się nie dadzą złapać, czyli sprytniejsi i zaradniejsi, zostają w DE

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Widzę że na konkretne argumenty zostało tylko obrażanie. Ale czego się spodziewać po Zdesperowanym dziadzi ...

To nie jest obrażanie tylko fakty, jak można być tak ślepo zapatrzonym w rząd który nic nie robi, o przepraszam, robi na rzecz innego państwa.

• Like 1