Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nie był stosownie kmiot ubrany.

To jeno bukłak pełen pychy.

Jedyne co mu w życiu wyszło to trzy córki z domu i stara do roboty

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

trzy córki z domu

To akurat postrzegam jako osiągnięcie. To jest towar do szybkiego zbycia póki jest klient i nie żąda dopłaty 😉🤭

• Haha 2
Opublikowano

Sory ale do pracy w fabrykach to można emigrantów odsyłać , zazwyczaj to są płace trochę powyżej minimalnej a nadrabiane nadgodzinami , tak jak w europejskich czy amerykańskich fabrykach pracują emigranci , 

Opublikowano

Wy z Polski c się do tego nie nadajecie???

To co będziecie robić gdy susza zabije Wasze gospodarki??

Właściciel samasz raz gadał ze nie ma ludzi rozgarniętych do jego firmy

2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Oj Jacku Jacku, a jak ja chciałem Twą dłoń uścisnąć, gdy w Łodzi ZOO żeś zwiedzał, to nie miałeś czasu, bo pociąg by Ci uciekł

Kurna jak się uda to znowu będę w zoo

Po drodze do lichenia.ale autokarem tym razem

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czemu tobie się nie powiodło w tej krainie dobrobytu?🤔

A czemu tobie ? 

2 godziny temu, Agrest napisał(a):

Nie był stosownie kmiot ubrany.

To jeno bukłak pełen pychy.

Jedyne co mu w życiu wyszło to trzy córki z domu i stara do roboty

Ciebie co wyszło prócz dysków z kręgosłupa?? I dzieci w świat?

2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

To akurat postrzegam jako osiągnięcie. To jest towar do szybkiego zbycia póki jest klient i nie żąda dopłaty 😉🤭

,wszystkie już zajęte.

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał(a):

A czemu tobie ? 

No ja chyba mniej odstaję niż ty.... trochę...🤷

10 minut temu, jacus napisał(a):

To co będziecie robić gdy susza zabije Wasze gospodarki

To co teraz...

Zarabiał po za gospodarką...🤷

Opublikowano
25 minut temu, jacus napisał(a):

Wy z Polski c się do tego nie nadajecie???

To co będziecie robić gdy susza zabije Wasze gospodarki??

Jeszcze raz przeczytaj co napisałem , do pracy w fabrykach takich jak samasz to są emigranci , Polacy z Polski wschodniej nie pracują za najnizszą krajową skoro można zarobić dwa razy tyle na własnej działalność toteż fabryk tu dużo nie ma po co mają inwestować skoro ludzi do pracy brak ? 

• Like 1
Opublikowano

Pamiętam reklamy firmy amazon z ofertą pracy w zachodniej Polsce kilka lat temu na magazynie , kusili darmowymi obiadami i chyba znalezli chętnych , w Polsce ,, B'' mlekiem i miodem  płynącej [ miody z mazur ] nikt na obiad by się nie skusił 

Opublikowano
49 minut temu, jacus napisał(a):

a zacytujesz jak stał się największym wrogiem tuska ? 

Opublikowano

Tomasz Borejza
Dużo było obaw o to, że pan Rafał Trzaskowski będzie ściągał krzyże. A tymczasem pan Rafał skręcił w prawo już tak bardzo, że zaczął ściągać, ale... tęczowe flagi.

Do tego flagi nie byle jakie, ale takie które powiesił jego kolega z Krakowa Miszalski, który w ten sposób chciał podkreślić otwartość miasta. 🤦

A wiem o tym, bo na swoim FB o zdjęciu🏳️‍🌈flag poinformowali ludzie z organizacji Queerowy Maj.

Którzy napisali tak:

"Rafał Trzaskowski kolejny raz pokazał, gdzie ma tęczową flagę.

Dziś (było to wczoraj) rano na Krakowskim Rynku z okazji zbliżającego się Marszu Równości powieszone zostały flagi 'Kraków dla Równości', mające być symbolem otwartego i przyjaznego Krakowa. 🏳️‍🌈💘 

Niestety, sztabowcy Rafała Trzaskowskiego tuż przed wiecem wyborczym postanowili je schować i zastąpić flagami państwowymi, tak by przypadkiem symbol mówiący o równości, prawach człowieka i godności osób LGBTQIA+ nie uwierał kandydata ani jego elektoratu w oczy. 🤐"

Wychodzi, że rację miał pan Stanowski, gdy panu Trzaskowskiemu zwracał uwagę, że "osobie po 50. roku życia już powinien się wykształcić kręgosłup."

:D 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, jarecki napisał(a):

Pamiętam reklamy firmy amazon z ofertą pracy w zachodniej Polsce kilka lat temu na magazynie , kusili darmowymi obiadami i chyba znalezli chętnych , w Polsce ,, B'' mlekiem i miodem  płynącej [ miody z mazur ] nikt na obiad by się nie skusił 

no przyszło z Czech .. nakarmić pracownika odwieść i przywieść z pracy  , premia za przepracowany miesiąc 2 posiłki jeden za darmo drugi posiłek  grosze praca 12godzin  co drugi dzień pensja 6k + 

konkurencja polska eko okna zarobek 7k na dzień dobry po 3 miesiącach umowa na stałe większy zarobek   żłobek za darmo przyzakładowy + przedszkole 

szewcio bogaty fanatyk walki z lewicą i gazetą wyborczą  

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Cezary Kaźmierczak
Unia zwariowała. Po wejściu systemu ETS-2  koszt ogrzewania dla przeciętnej rodziny może wzrosnąć nawet o 24 018 zł. Szaleństwo Unii nieczego nie zmienia dla planety, a przełomowe technologie, które mialy powstać i zapewnić UE światową dominację - niestety nie powstały.

ETS-2 będzie obejmował swoim zakresem budynki, transport drogowy i paliwa dla innych sektorów, związanych z działalnością przemysłową, nieobjętą istniejącym systemem handlu uprawnieniami do emisji. W praktyce oznacza to, że nowy system obejmie opłatami paliwa używane w transporcie drogowym i ogrzewaniu budynków (wszystkie budynki publiczne i prywatne - mieszkalne, usługowe, handlowe i przemysłowe poniżej dotychczasowego progu włączenia do EU ETS).

Polska to jeden z tych krajów, którego obywatele najdotkliwiej odczują uruchomienie ETS-2

Prognozowane wzrosty cen paliw prezentuje się następująco:

cena gazu [zł/MWh]
wzrost o 47,11 zł do 2030 r.
wzrost o 248,39 zł do 2040 r.
wzrost o 445,38 zł do 2055 r.
cena tony węgla [zł/t]
wzrost o 560 zł do 2030 r.
wzrost o 2954 zł do 2040 r.
wzrost o 5298 zł do 2055 r.
dodatkowy koszt netto paliw transportowych będzie się zwiększał następująco [zł/l]
diesel
wzrost o 0,65 zł do 2030 r.
wzrost o 3,41 zł do 2040 r.
wzrost o 6,12 zł do 2055 r.
benzyna
wzrost o 0,54 zł do 2030 r.
wzrost o 2,84 zł do 2040 r.
wzrost o 5,10 zł do 2055 r.
LPG
wzrost o 0,38 zł do 2030 r.
wzrost o 1,99 zł do 2040 r.
wzrost o 3,58 zł do 2055 r.

Co to oznacza dla statystycznej polskiej rodziny?

Na potrzeby raportu, twórcy przyjęli następujące założenia:

powierzchnia mieszkania 75m2
liczba osób w gospodarstwie domowym 2,9
roczne zużycie ciepłej wody 53 m3
roczne zużycie gazu do gotowania posiłków 2 400 kWh
liczba aut na 1 mieszkańca 0,701
średni roczny przebieg auta 13 323 km
średnie roczne zużycie paliwa 7,71 l/km
zużycie węgla na cele grzewcze 34 kg/m2
zużycie gazu na cele grzewcze 117 kWh/m2
Biorąc pod uwagę powyższe założenia dodatkowe koszty dla przeciętnej polskiej rodziny prezentują się następująco:

dodatkowy koszt netto ponoszony przez przeciętną rodzinę [do ogrzewania mieszkania, podgrzewania ciepłej wody oraz gotowania posiłków – użyty gaz ziemny]
wzrost o 145 zł do 2030 r.
wzrost o 9647 zł do 2040 r.
wzrost o 17 347 zł do 2055 r.
dodatkowy koszt netto ponoszony przez przeciętną rodzinę [do ogrzewania mieszkania, podgrzewania ciepłej wody oraz gotowania posiłków – użyty węgiel]
wzrost o 2985 zł do 2030 r.
wzrost o 25 738 zł do 2040 r.
wzrost o 28 330 zł do 2055 r.

https://forsal.pl/finanse/twoje-pieniadze/artykuly/9789523,ceny-gazu-pojda-gwaltownie-w-gore-nowe-unijne-przepisy-wkrotce-wchodza-w-zycie.html

głosujcie na trzaskowskiego

Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

Kurna jak się uda to znowu będę w zoo

Po drodze do lichenia.ale autokarem tym razem

Z Lichenia do Łodzi droga wiedzie przez moje bliższe okolice. Nawet jeśli autostradą będzie ten autokar galopował, to pierwszy zjazd na A2 w łódzkiem od strony wielkopolskiej jest 7 km ode mnie🤷

1 godzinę temu, jacus napisał(a):

wszystkie już zajęte.

Toć napisałem, że postrzegam to jako sukces😉😁

Opublikowano

Politycy PO przed wyborami w USA poobrażali kandydata, który wygrał wybory. W konsekwencji nie mają żadnych relacji z nową administracją. 

Dziś politycy PO obrażają prawdopodobnego przyszłego  prezydenta Rumunii.

Jeszcze wcześniej obrażali Giorgie Meloni, premiera Włoch i wyzywali od najgorszych ruskich agentów Marine Le Pen, która ma największe poparcie w sondażach na przyszłego prezydenta Francji.

Oni są niereformowalni. Powinni już odjeść. Jak najszybciej.

tusk i jego przydupasy niszczą dobre imię polski, błagają brukselczyków żeby nakładali na polskę kary i blokowali wypłatę należnych pieniędzy na rozwój polski, a później się dziwią, że nikt ich nie szanuje (w polsce i za granicą), że tusk musi jeździć w wagonie bagażowym, że nim pomiatają

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał(a):

?? bo gdzie mieszkasz to sie nie dowiem 🤣🤣

No a gdzie mam mieszkać ? W domu.😁 

7 godzin temu, jacus napisał(a):

🤣

chcialbym sie ciebie posluchac i spotkac sie na zywo  🤣

A ja nie widzę takiej potrzeby.

Opublikowano

Znacie zasady , najpierw się mówi zmiękcza ludzi a potem działamy . https://www.bankier.pl/wiadomosc/Pelczynska-Potrzebny-jest-podatek-katastralny-od-3-mieszkania-Chyba-ze-ktos-ma-dzieci-8941230.html      , przed zwiekszeniem podatków nie uciekniemy , coraz bardziej upewniam się żę Tusk przedstawił Dudzie ustawę o zus i modlił się zeby jej Prezydent nie podpisał . Gigantyczny deficyt w tym roku trzeba bedzie łatać 

Opublikowano
24 minuty temu, andrzej78 napisał(a):

No a gdzie mam mieszkać ? W domu.😁 

on nie wie bo w chlewie siedzi koło kupy gnoju 🤣

takie galicyjskie czworaki ....świnie i kury za ścianą w pokoju 🤣🤣🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał(a):

A później wszyscy się dziwią, że w Polsce spada dzietność...🤬

image.jpeg

Zaraz będzie pytanie obywatela który uważa że mieszka w Polsce A a w rzeczywistości jest pajacem Polski Ź- ,,ile masz dzieci,,?

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, MariuszDe napisał(a):

Zaraz będzie pytanie ( .......) ,,ile masz dzieci,,?

Lepiej w ogóle nie wkraczać w te  tematy , bo wyjdzie jak z mieszkaniami powiedział , że " ma tyle i tyle...a wyszło , że jeszcze ma gdzieś na boku" 😁

49 minut temu, jarecki napisał(a):

Tak czy inaczej , mieszkania są pod wynajem i to właśnie w najemców uderzy taki podatek, czyli uczniów , studentów i młode rodziny ( jeżeli zostanie wprowadzony) .