Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

No i ?? Zawiadamia się policję lub prokuraturę w takim przypadku, chyba że bezpośrednio w tym momencie jej działanie zagrażało życiu lub zdrowiu kogoś innego ...

Zawiadomić to sobie możesz i sprawa ucichnie a tak problem został zauważony przez opinie publiczną .

Zdecydowana większość społeczeństwa nie widziała że można usunąć ciąże na zaświadczenie od psychiatry a ginekolog nawet tego nie sprawdza

Opublikowano
racyl napisał:

Prawda jest taka, że pis ma sporo dobrych pomysłów a po ciągle zastanawiołoby, konsultowało czy pytało o zdanie niemców

2 minuty temu, DTaras napisał(a):

Po tym jak wjechał na kobiecy oddział robić interwencję zrobił krok ku...

To co miał wjechać na męski odział a poszukiwaniu abortera 😄

Skoro zapytałeś - ochroniarz powinien mu przyebać bo nie miał podstawy prawnej tam w ogóle wchodzić.

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał(a):

Bo sam się ograniczył własnymi fobiami przekutymi na poglądy. Flaga każdego kraju to miejsce drażliwe. Można umieścić ją w miejscu honorowym albo nią sobie dupsko wytrzeć przy czym jak żyję nigdy nie deptałem czyichś znaków choćbym był wqrwion niemożebnie.

Tak tylko że ta flaga ukrainy była do obrzydzenia wszedzie umieszcza na wszelkich serwisach, aplikacjach itp

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, racyl napisał(a):

Zdecydowana większość społeczeństwa nie widziała że można usunąć ciąże na zaświadczenie od psychiatry a ginekolog nawet tego nie sprawdza

No i bardzo dobrze, zawsze to jakiś sposób na głupie grzebanie przez PiS i kucharkę konstytucyjną w tej sprawie ... Gówno było zaschnięte, nie śmierdziało, to musiał PiS i trybunał je ruszyć, i teraz jest smród. Przed tym wyrokiem coś tam lewica sobie gadała ale nikt na to bardziej uwagi nie zwracał ...

Wg mnie było dobrze przed wyrokiem trybunału i nie potrzebnie ta sprawa była ruszana ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
W dniu 8.05.2025 o 22:24, andrzej78 napisał(a):

"Mówisz, że tak to powinno wyglądać,zapewne info otrzymałeś od żony Trzaskowskiego ,( przejęła mieszkanie za dożywotkę) i zapewne dojeżdżała , może nawet codziennie z Warszawy do Rybnika ??. Nie wymyślajcie teorii na własny użytek Jest wiele podobnych sytuacji , seniorzy pożyczają kasę aby wykupić mieszkania , następnie je przekazują aby nie wpaść w spiralę  zadłużenia .Jedni sprzedają rodzinie , inni za emeryturę, bywa, że tylko za kilka emerytur bo kończą żywot.

Ani nie otrzymałem informacji od Trzaskowskiego ani od Nawrockiego. Wiem to z życia i jeżeli ktoś nie wie jak to wygląda to niech się zamknie.

Rysio Kalisz umieścił swojego rodzica w domu opieki i nikt nie widzi z tym problemu czy widział. To Nawrocki ma przyjąć pod dach obcego faceta i się nim opiekować ?

2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Liczbą mieszkań straszy pis swój elektorat. Bo Nawrocki ma jedno a Kropiwnicki 20 jak gdzieś wyczytałem a ma 13. Pisiory albo z głupoty albo z chęci oszustwa chcą sprawę przekierować na tory takie, że problem Nawrockiego to nie to, ze oszukuje a że ma dwa mieszkania a z po mają więcej. Taka jest narracja pis u. Inni tez mają kilka mieszkań. 

Kropiwnicki ma 50 tkę na karku i 13 mieszkań ? Czyli albo zarabia powiedzmy 1 mln zł rocznie albo głoduje od ok. 30 lat aby kupić co 2 lata kolejne mieszkanie.

1 godzinę temu, Ulman napisał(a):

Ktoś tu pisał że wybory to emocje. Taki stan rzeczy wyklucza logikę i chłodną ocenę więc mamy igrzyska dla ludu i bicie piany o mieszkaniu, aborcji reparacjach co je pis przez 8 lat nie ruszył z miejsca. Żyjemy Panowie w ogłupiałym, bezmyślnym i łatwym do manipulowania społeczeństwem. Ludziska wybiorą jakiegoś prezydenta z pobudek absolutnie poza merytorycznych i będziemy mieli kolejną odsłonę tego burdelu. Dopóki suweren nie zmądrzeje to nie ma szans na jakąkolwiek normalność.  

Trzaskowski mówił to będzie brudna kampania i faktycznie jest. Skoro nie dało się ud***ć Nawrockiego apartamentem, znajomościami to zaczęto grzebać w oświadczeniach majątkowych i udało się. Całe 28 metrów przekrętu. Czy suweren zmądrzeje ? Patrząc na nabite strony tutaj odnośnie tego mieszkania, wątpię.

19 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Braun,Żukowska i im podobni to pojeby, Bąkiewicz to małpolud, wyjaśnione ??

Czyli skoro ma inne poglądy jak Ty to pojeb ? Facet jest cholernie inteligentny i nie porównuj go do Żukowskiej, Jachiry czy Szczerby na przykład to nie ta liga.

Opublikowano

Wpierw Onet i Brejza oraz inni politycy PO, wczoraj Konrad Piasecki, dzisiaj Renata Grochal.

Wszyscy sypią, że kłamliwy atak na Karola Nawrockiego pochodzi z postępowania sprawdzającego ABW, co oznacza że trwa brudna kampania medialna i służb specjalnych.

Możliwości są dwie.
Pierwsza: red. Grochal wie, co mówi, i jest to wielka afera.
Druga: red. Grochal publicznie zmyśla, co - biorąc pod uwagę, że mamy do czynienia z mediami publicznymi - fatalnie świadczy o funkcjonowaniu tychże mediów.

W normalnym kraju dziś aresztowano by całe kierownictwo ABW, kilku ministrów i premiera.

• Haha 1
Opublikowano
racyl napisał:

Prawda jest taka, że pis ma sporo dobrych pomysłów a po ciągle zastanawiołoby, konsultowało czy pytało o zdanie niemców

Po tym jak wjechał na kobiecy oddział robić interwencję zrobił krok ku...

To co miał wjechać na męski odział a poszukiwaniu abortera 😄

PiS to jest jak włoski producent samochodów. Robi to co akurat mu przyjdzie do głowy w czasie dnia a na końcu stwierdza: zapomnieliśmy o ABS! I co teraz? Tu przykręćmy. Dobra, ale to kiepskie miejsce bo niema dostępu... A chu.. tam - przykręcaj! Jakież to dobre pomysły mial PiS. Koncepcje to im się majaczyły. Wojna na Ukrainie im pokazała jak to geograficznie i rzeczywiście wygląda ale nauki z tego żadnej...

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Czyli skoro ma inne poglądy jak Ty to pojeb ? Facet jest cholernie inteligentny i nie porównuj go do Żukowskiej, Jachiry czy Szczerby na przykład to nie ta liga.

Dla mnie to dokładnie ta samą liga ... 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

W którym dokładnie miejscu kłamliwy?

Posądzają go, że chce zostać Prezydentem RP. A on chce tylko małego mieszkanka.

• Haha 2
Opublikowano
racyl napisał:

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

On nie jest od tego, jeden człowiek nie powinien ograniczać wolności drugiego człowieka, od takich działań są policja, prokuratura i sądy, a nie pojeby jak Braun ...

To poszukaj sobie profil, konto jagielskiej to zobaczysz dlaczego braun tak zdecydowanie zareagował .

Ona tym żyje a wszelka aborcja to jej pasja

Nawet po szpitalu chodzi w fartuchu z nikiem swojego profilu , konta

Racyl. Braun to prawnik i chyba stać ho ma to aby zrobić szum w zgodzie z normami i prawem oraz przypilnować procesu. Wchodząc do szpitala stworzył sensację z której jeszcze mniej wyniknie. Wypisz wymaluj Bąkiewicz.

dsbh napisał:

Rysio Kalisz umieścił swojego rodzica w domu opieki i nikt nie widzi z tym problemu czy widział. To Nawrocki ma przyjąć pod dach obcego faceta i się nim opiekować ?

Rysio umieścił rysio się zobowiązał rysio buli vs. MOPS umieścił, Nawrocki się zobowiązał, DPS płaci.

• Like 1
Opublikowano

Jakież to dobre pomysły mial PiS

ostrzeganie, że rosja może zająć ukrainę

sprzeciw wobec bezwarunkowego wpuszczania migrantów do eu

zakupy uzbrojenia 

zwiększenie liczebności armii

wot

cpk

tor wodny przez mierzeję

tunel w świnoujściu

gazoport

gazociąg bp

płot na granicy

500+

długo by wymieniać

• Haha 1
Opublikowano
mirro napisał:

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

W którym dokładnie miejscu kłamliwy?

Posądzają go, że chce zostać Prezydentem RP. A on chce tylko małego mieszkanka.

No ja wiem?.. Jak jest balkon to może być więcej niż teraz u deweloperów...

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, DTaras napisał(a):

Racyl. Braun to prawnik i

Dwie chałupy dalej mam za sąsiadów prawniczą rodzinę. Oni sa pojebani. To są jednostki aspołeczne,  wymagające roszczeniowe słowem do żcia to się w społeczeństwie nie nadające. Ale kiedyś byli normalniejsi, więc może zbyt długie przebywanie w tym zawodzie wali na baniak zbyt mocno?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, nie napisał(a):

zakupy uzbrojenia 

wot

cpk

tor wodny przez mierzeję

tunel w świnoujściu

gazoport

gazociąg bp

płot na granicy

500+

długo by wymieniać

I elektrownia w Ostrołęce i fabryka Izery, nie zapominaj o tych sukcesach xD willa+ i inne tego typu programy to też był duży sukces, aż trzeba było w celu ochrony dóbr dzięki nim wytworzonym wprowadzić fundacje rodzinne xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
nie napisał:

Jakież to dobre pomysły mial PiS

zakupy uzbrojenia 

wot

cpk

tor wodny przez mierzeję

tunel w świnoujściu

gazoport

gazociąg bp

płot na granicy

500+

długo by wymieniać

Uuu kontrowersyjna lista...

Opublikowano
mirro napisał:

Dwie chałupy dalej mam za sąsiadów prawniczą rodzinę. Oni sa pojebani. To są jednostki aspołeczne,  wymagające roszczeniowe słowem do żcia to się w społeczeństwie nie nadające. Ale kiedyś byli normalniejsi, więc może zbyt długie przebywanie w tym zawodzie wali na baniak zbyt mocno?

Może tak być...

Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No i bardzo dobrze, zawsze to jakiś sposób na głupie grzebanie przez PiS i kucharkę konstytucyjną w tej sprawie ... Gówno było zaschnięte, nie śmierdziało, to musiał PiS i trybunał je ruszyć, i teraz jest smród. Przed tym wyrokiem coś tam lewica sobie gadała ale nikt na to bardziej uwagi nie zwracał ...

Wg mnie było dobrze przed wyrokiem trybunału i nie potrzebnie ta sprawa była ruszana ...

Ruszył bo skoro KOD, Obywatele RP czy PO zarzucali łamanie Konstytucji to PIS pokazał, że inni też jej nie przestrzegają. a teraz dziwnym trafem nikt nie chce wrócić do stanu poprzedniego.

15 minut temu, nie napisał(a):

Wpierw Onet i Brejza oraz inni politycy PO, wczoraj Konrad Piasecki, dzisiaj Renata Grochal.

Wszyscy sypią, że kłamliwy atak na Karola Nawrockiego pochodzi z postępowania sprawdzającego ABW, co oznacza że trwa brudna kampania medialna i służb specjalnych.

Możliwości są dwie.
Pierwsza: red. Grochal wie, co mówi, i jest to wielka afera.
Druga: red. Grochal publicznie zmyśla, co - biorąc pod uwagę, że mamy do czynienia z mediami publicznymi - fatalnie świadczy o funkcjonowaniu tychże mediów.

W normalnym kraju dziś aresztowano by całe kierownictwo ABW, kilku ministrów i premiera.

Raczej premier podał by się do dymisji a u nas przeczeka smród aż sprawa ucichnie, czyli nic się nie stało.

14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mam inne poglądy niż Trzaskowski i dla mnie on to ta sama liga co wyżej wymienieni. Tym bardziej że w zależności jak wiatr zawieje zmienia zdanie a Braun jednak trzyma się swoich poglądów.

11 minut temu, DTaras napisał(a):

Racyl. Braun to prawnik i chyba stać ho ma to aby zrobić szum w zgodzie z normami i prawem oraz przypilnować procesu. Wchodząc do szpitala stworzył sensację z której jeszcze mniej wyniknie. Wypisz wymaluj Bąkiewicz.

Rysio umieścił rysio się zobowiązał rysio buli vs. MOPS umieścił, Nawrocki się zobowiązał, DPS płaci.

Mówimy tu o kwestiach moralnych czy prawnych ? W przypadku Nawrockiego to jak widzę tutaj mieszają się obie  a jak tam było faktycznie to wiedzą o tym tylko Karol i Jurek, kto się do czego zobowiązał. Z Rysiem też tak nie było kolorowo jak pamiętam.

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

4 minuty temu, nie napisał(a):

zakupy uzbrojenia 

wot

cpk

tor wodny przez mierzeję

tunel w świnoujściu

gazoport

gazociąg bp

płot na granicy

500+

długo by wymieniać

I elektrownia w Ostrołęce i fabryka Izery, nie zapominaj o tych sukcesach xD willa+ i inne tego typu programy to też był duży sukces, aż trzeba było w celu ochrony dóbr dzięki nim wytworzonym wprowadzić fundacje rodzinne xD

Weźmy takie pincet. O jego wpływie na wartość pieniądza wiedzieli wszyscy. Czy przygotowano innych na to? Ano takie dopłaty chyba bierzecie po staremu... Gazoport otwierał PiS i Świnoujście z racji jego posiadania doświadczyło nagłego wzrostu dochodów, które to znów pozwoliły pozyskać środki z UE i reaktywować stary pomysł. Koleżka mówił że fajnie to wyszło tylko że utrzymanie tunelu jest jednak podobne do utrzymania promu bo prom nadal jest jeno na innych zasadach. Dobrze, że jest tunel - pomysł raczej nie PiS. Port w Elblągu przy braku Ostrołęki moze jest raczej bez sensu w obecnej formie i komunikacji z Carpatią. Jak wspomniałem - to są koncepcje którymi jesteśmy infekowani. Pomysły? Takie sobie. Ale kurz się unosi, kominy dymią, coś się dzieje...

Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał(a):

Wymieniaj, wymieniaj, Może w koncu na coś pożytecznego trafisz.

To może ja zapytam. Jakie sukcesy osiągnął w ostatnich latach prezydent Trzaskowski. Kibel za 600 tys zł i kładka za ileś tam, która nadaje się już do remontu. Co jeszcze ? @Tomasz0611 @hubertuss, @jacek1296 i inni zwolennicy PO.

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

Gdyby był bardziej inteligentny to by wiedział żę takimi poglądami nic nie zyska wiecej na plus , chyba że jest samolubem i troszczy się o własny interes mniej wiecej tak jak Korwin choć sam przechodził w wyborach to nic swojej parti nie dawał , już nawet konfederacja zauważła to że wygłaszanie pogladów umiarkowanych daje więcej zyskanych wyborców niż trwanie w bańce 

Ano widzisz  myslisz w sposób powszechny i koniunkturalny. Tu chodzi o prezentowanie swoich poglądów i przekonywanie do nich wyborców a nie o koniunkturalne dopasowywanie sie do suwerena. 

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Braun,Żukowska i im podobni to pojeby, Bąkiewicz to małpolud, wyjaśnione ??

Nic nie wyjasnione. Masz jakieś konkretne argumenty ?

33 minuty temu, racyl napisał(a):

Tak tylko że ta flaga ukrainy była do obrzydzenia wszedzie umieszcza na wszelkich serwisach, aplikacjach itp

Braun  ma pełną rację z ukrainizacją polski. To zbiorowe mega zidiocenie ale już ludzie coraz bardziej widza jaka to niewdzięczna swołocz. 

24 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

a jakieś konkrety masz? 

• Like 1