Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Roman176 napisał(a):

z tobą bym się napił , trochę mam obawy o twoje doświadczenie 

Dzieciaku! 😂

59 minut temu, dysydent napisał(a):

a jakiś czas próbowałem robić za ... jak się nazywa ten co sny wykłada, objaśnia?>
ale mi przeszło bo On upiera się że to rzeczywistość

Takie rzeczy to robił Freddy Krueger. Ale ten był z Ulicy Wiązów a nie Krakowa.🤣

• Haha 2
Opublikowano
25 minut temu, andrzej78 napisał(a):

To nie jest tak , Chińczycy posiadają technologie niejednokrotnie konkurencyjne jakościowo z innymi . Dla przykładu osobówki Volvo ( pewne modele)  na rynek amerykański pochodzą z Chin. I chyba to właśnie koncern Geely - do którego należy Volvo,  miał tworzyć fabrykę w Polsce.

S90 jest produkowane tylko w Chinach ,  

Opublikowano
andrzej78 napisał:

To nie jest tak , Chińczycy posiadają technologie niejednokrotnie konkurencyjne jakościowo z innymi . Dla przykładu osobówki Volvo ( pewne modele)  na rynek amerykański pochodzą z Chin. I chyba to właśnie koncern Geely - do którego należy Volvo,  miał tworzyć fabrykę w Polsce.

Fabrykę w Polsce miał tworzyć fundusz rządowy - szemrany dość. Tesla też buduje auta dla USA w chinach i co z tego? Nio ET7 kosztuje koło 450 tysia. Eqs zaczyna się od 570. Niby fajno bo taniej tylko czy @mirro zdecydowałby się na jazdę bez gwiazdy? W mojej ocenie nie. Mimo że od Bentleya Continentala wolę VW Phaetona i jest wielu jak ja to Continentala robią a Phaetona już nie...

Opublikowano
7 minut temu, DTaras napisał(a):

Mimo że od Bentleya Continentala wolę VW Phaetona i jest wielu jak ja to Continentala robią a Phaetona już nie...

A ja lubię Mercedesa.

Opublikowano

Dziku 5 to był zdaje się. W hybrydzie buja nią jak PiS z tymi promami a w bagażniku siedzi akumulator, że miejsca zostaje jak w starym volvo w hybrydzie - ale tanie. Silnik 1.5 niema bezpośredniego przełożenia na koła czyli to elektryk z agregatem. Pinć litry na sto to se możesz do folderu włożyć. Jeszcze wiele by pisać ale funkcje swą spełnia...

Tomasz0611 napisał:

Stare przyzwyczajenia biorą górę i nawet w samochodzie celownik musi być ?? 🤭

Ja mam też celownik... Z 2011... Bedzie już z 137 tys. przejechane.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Stare przyzwyczajenia biorą górę i nawet w samochodzie celownik musi być ?? 🤭

Aleeee te GLC i GLE to jakieś dziwne takie. ML oryginalny to była fajna buda a ten GLS to taki jakiś....

6 minut temu, DTaras napisał(a):

Ja mam też celownik... Z 2011... Bedzie już z 137 tys. przejechane.

Córce oddałem CLS z 2011 coby se do szkoły jeździła , ale ten ma 480 tyś na liczniku.

Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał(a):

Aleeee te GLC i GLE to jakieś dziwne takie. ML oryginalny to była fajna buda a ten GLS to taki jakiś....

ml był cienki i w dodatku awaryjny, glb jest fajny, a najfajniejszy to g 3-osiowy :D , a z niskich to cls

16 minut temu, mirro napisał(a):

Córce oddałem CLS z 2011 coby se do szkoły jeździła

chyba fantazjujesz 

Opublikowano

ML moim skromnym zdaniem to od zawsze była kupa... ale gwiazda. GLA GLE GLC to moda na sukcesję. GL to wąskokadłubowy autobus ale jak leci 220 to robi niezłe zamieszanie. G klasy to ja qrdwa nie rozumiem. Podoba mie się S63 czy jak on teraz się modeluje bo to wygodny odrzutowiec. E jest uniwersalny ale upolowałby w pięciolitrowej benzynie ale to już raczej na sztywnym niż na pneumacie jak mam... E63 może tylko to tak jak w S63 będzie twarde a ja już w wieku że minus 10 bez koszulki to robi się zimno...

Opublikowano
Teraz, nie napisał(a):

chyba fantazjujesz 

A po kija mam jej co nowszego kupować? Solidny pojazd cały czas serwisowany, w srodku piękna szara skóra nigdy nie palone  a w razie wypadku ma się co giąć. Będę go na OLX wystawiał i słuchał marudzenia potencjalnych kupców? A kobity mi zezwoliły na kupno czegoś innego. To se kupię co mi się będzie podobać. A że wymagań dużych nie mam, to pewnie ma tym ML się skończy.

Opublikowano
mirro napisał:

@DTarasO ten jest fajny. Stara szkoła.   https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/mercedes-benz-ml-mercedes-benz-ml-350-bluetec-4-matic-ID6Hc0wk.html

w MLu o tyle dobrze - że się wyżej wsiada i to by było na tyle tylko, że mnie dużo wcześniej odrzuciło od tego niż ten z ogłoszenia ma lat. Moje E to też 350 to jest szansa, że ten sam motur co w Twoim CLS bo w CLS nie było wersji słabszych za bardzo.

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał(a):

GLE

Brat ma GLE w benzynie ale to k**ewsko niebezpieczny samochód. Ostatnio zabrakło mu jednego punkta do zabrania prawa jazdy. Teraz jeździ jak panienka na egzaminie.😂

1 minutę temu, DTaras napisał(a):

w MLu o tyle dobrze - że się wyżej wsiada

Oto mnie właśnie chodzi. Bo do tych niskich to jeszcze wsiądę, wysiąść to już czasem bez łapania się za słupki nie idzie. 😂

Opublikowano
mirro napisał:

4 minuty temu, DTaras napisał(a):

GLE

Brat ma GLE w benzynie ale to k**ewsko niebezpieczny samochód. Ostatnio zabrakło mu jednego punkta do zabrania prawa jazdy. Teraz jeździ jak panienka na egzaminie.😂

1 minutę temu, DTaras napisał(a):

w MLu o tyle dobrze - że się wyżej wsiada

Oto mnie właśnie chodzi. Bo do tych niskich to jeszcze wsiądę, wysiąść to już czasem bez łapania się za słupki nie idzie. 😂

Tak se oglądam ml e... ze zdjęć patrząc poprawiło się. Wygląda to teraz jak logiczny GL bo GL jest bez sensu. Lepiej jakiegoś amerykańca kupić bo przynajmniej tam jest szerokość proporcjonalna do długości... Niewiem. Trzeba by usiąśc na tą płaską podłogę i może się przekonać. Koniecznie co to odpchnąć się do 160 - 170 km/h i zobaczyć czy wrażenia dźwiękowe pasują. Tylko jak to się teraz nazywa? GLE? No i do ekranów przywyknąć. W BMce jest ta kamera 360 ale ja ją ignoruję jakoś.

Opublikowano (edytowane)

ja pier**lę, jakie te wasze porównywanie penisów jest nudne, zbierzcie się i jeszcze przy dyskusji okopujcie koła

to już lepszy jest (pa)jacuś ze swoim bełkotem

Edytowane przez Takeda
  • Haha 2
Opublikowano

Wiedza, doświadczenie i kompetencje, czyli rodzina PO na swoim w Opolu

Partnerka marszałka województwa opolskiego na dyrektorskim stanowisku u wojewody opolskiej,

a mąż wojewody opolskiej na stanowisku głównego specjalisty u marszałka województwa opolskiego.

Nepotyzm? W żadnym razie, zdecydowały kompetencje - przekonują urzędy.

Pani Agnieszka Królikowska została powołana na funkcję Dyrektora Generalnego Opolskiego Urzędu Wojewódzkiego w oparciu o jej wiedzę, doświadczenie i kompetencje menedżerskie, a nie z uwagi na jej relacje osobiste. :D 

dymać frajerów :D 

Opublikowano

a ojciec ni-jakiego na jakiej podstawie zostal w opolu dyrektorem wodociagow ??

a ten ??

https://dorzeczy.pl/kraj/721320/gowin-wraca-z-politycznej-emerytury-otrzymal-stanowisko.html

widze wsiowe asy ze zyc beze mnie nie mozecie.. stara mial imieniny ..w sumie co inneog macie do robty na umierajacych wsiach wschodniopolskich .

13 godzin temu, dsbh napisał(a):

Odpowiesz na zadane pytanie czy tchórzysz ? Czy wstyd cię obleciał ?

jakie pytanie bylo ?? skad jestem i ile mama dzieci ? wiele razy pisalem .poszukaj sobie.

ja sie tego nie wstydze jak ty.

13 godzin temu, Roman176 napisał(a):

debilu wielkiej Brytanii pamięć cię zawodzi  

dostał zegar i na bilet do polski ciemniaku tępy bo uciekał przed Niemcami a resztę ty sobie dodałeś  bo jestem ze śląska 

pokaż zdrajco jaki walki toczono na twojej wsi , jakoś przemilczałeś zdrajco 

z orbisem pojechal do angli na saksy ??

zdezerterowal z wermahtu,.. jak dziesiatki tysiecy jemu podobnych. 

pod monte cassino polowa zolnierzy polskich walczyla ze swoimi bylymi kamratami nieuku..

jakie walki ?? po co to komu ?? ze 2 przypadkiem zastrzelili i to na tye.

ostatnia wojna u nas to byl potop szwedzki.

12 godzin temu, andrzej78 napisał(a):

I kto ma tu bujną wyobraźnię ,(delikatnie rzecz ujmując) albo to pierwsze syndromy SKS.😁

w toim wieku to jeszcze za wczesnie.

10 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale to nie połowa drogi..

Jacuś mieszka....na końcu świata....😆

a romus tez -do granicy czeskiej ma rzut beretem..

tye ze granica z czechami a np.z litwa to przepasc-wieksza niz miedzy polska a a c .

10 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Może to i lepiej.....dla niego że w to wierzy..

ty to nawet w to co sam pisales juz nie wierzysz ?

10 godzin temu, Agrest napisał(a):

Ten Jacuś musi ktoś ważny jak nawet przekładacie z jego świata na naszą szarą rzeczywistości 

Normalnie persona jakaś.

zakochaes sei we mnie ?? 

masz pecha-moze z proboszczem sprobuj ??

9 godzin temu, Roman176 napisał(a):

Może być zdjęciem przedstawiającym tłum i tekst „NAZĄ SIE DZIS LOSY POLSKI WSLYSCY BYLE NIE ΤΡO”

@jacus byłeś tam ? 

jestes prawdziwym debilem..nawet bez okularow widze co to za klub

7 godzin temu, Takeda napisał(a):

ja pier**lę, jakie te wasze porównywanie penisów jest nudne, zbierzcie się i jeszcze przy dyskusji okopujcie koła

to już lepszy jest (pa)jacuś ze swoim bełkotem

a ty asie skad jestes i ile masz dzieci ?? 

i koniec dyskusji z wsiokami 🤣

Opublikowano
34 minuty temu, jacus napisał(a):

koniec dyskusji z wsiokami

Tylko że to ty największy wsiok.

Zero kultury, taktu, wyczucia czasu...

...w sumie to nie wsiok, bo to obraza dla wsi by była....takie pospolite chamidło żeś waść...