Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

Pod przywództwem Erdogana ? Oni mają sprzeczne interesy z Polską aktualnie 

Mnie się zdaje żeby się dogadali. Jakby jedni i drudzy coś z tego mieli

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ktoś z pakietu Rosja, USA, Niemcy, Francja dał coś za darmo ??

A od Niemców 600 lat temu dwa miecze dostaliśmy ;) 

Ooo i tu się zgadzam z Tobą 👍😉

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Ich polityka gospodarczą jest dla nich, a my jesteśmy ich rynkiem zbytu...Jak uważasz że to zmienia to jesteś w błędzie 🤷‍♂️

A polityka PiSu i uzależnienie od Ameryki to coś innego, taka sama służalczość i poddaństwo, tylko pan inny ...

Nie pamiętasz już jak ta ruda wiedźma od Trumpa ich po kątach rozstawiała, Kaczyński się bał jej tak, jak Tusk Merkel xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, GRZES1545 napisał(a):

polska...Gdzie te dobrodziejstwa ? Ich polityka

Masz na co narzekać?

Biedę masz?

Nóż ludzie....co bysta chcieli?

...kuźwa kiedy było w Polsce lepiej?

...no kiedy???

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

"Allahu Akbar

Dokładnie to samo mówią na podlasiu tamtejsi potomkowie tatarów. Jak widac - da się i z allahem na ustach walczyć za Polskę.

Opublikowano

turcja to ciekawy sojusznik, ale finlandia i szwecja również. nalezy odpuscic sobie usa, niemcy, francje i anglie. o i juz byli i nas wydymali. mysle,ze to jak z dziewczyna, nie wraca sie do bylej. najciekawszy kierunek to finlandia i szwecja.

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna...w Ameryce murzyny...

Musi nam tylko modlitwa pozostaje...

Słyszałeś, że murzyn walczył w powstaniu Warszawskim? 🙃

• Confused 1
Opublikowano

A skąd ci Tatarzy się wzięli na Podlasiu 🙃

1 minutę temu, jahooo napisał(a):

Dokładnie to samo mówią na podlasiu tamtejsi potomkowie tatarów. Jak widac - da się i z allahem na ustach walczyć za Polskę.

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ktoś z pakietu Rosja, USA, Niemcy, Francja dał coś za darmo ??

A od Niemców 600 lat temu dwa miecze dostaliśmy ;) 

Teraz pora na dwa laserowe

Jak pisałem, że potrzebne jest nam uzbrojenie, które produkujemy u siebie, niekoniecznie topowa półka światowa, bo jak pokazały doświadczenia z Ukrainy, te highendowe rozwiązania z USA czy Niemiec nie sprawdzają się w państwach, które nie mają potencjało to całkowitego panowania na polu walki. Ukraińcy po cichu bardziej chwalą nasz polski sprzęt i otrzymane T72 po modernizacji czy twarde, niż Leopardy, Panzerhaubitz-e albo Abramsy.

Opublikowano
Teraz, Leszy napisał(a):

Musiał. Do Wermachtu by go nie przyjęli.

Opublikowano

Baaa.

U nas Żyd nawet ulice ma ...z nazwy, nie na własność ....i mały kopiec....walczył też za Polskę.

1 minutę temu, Leszy napisał(a):

...no nie...

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

A skąd ci Tatarzy się wzięli na Podlasiu 🙃

chan ich jakoby psa darował królowi

Teraz, mirro napisał(a):

Musiał. Do Wermachtu by go nie przyjęli.

żydów brali

Opublikowano

Jak pisałem, że potrzebne jest nam uzbrojenie, które produkujemy u siebie, niekoniecznie topowa półka światowa, bo jak pokazały doświadczenia z Ukrainy, te highendowe rozwiązania z USA czy Niemiec nie sprawdzają się w państwach, 

Na razie to mamy nakupione zabawek z Ameryki, ale póki ich nam Ameryka nie odblokuje to możemy je sobie na lawetach powozić na Pikniki z Wojskiem i podobne imprezy ...

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No...

Śnapsa...ale żeśmy się raczyli na powrocie...że śwagrem....😆

Ooo faktyczniez ja też dostał ale od znajomej Niemki a babkę Polkę miała 😉

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A polityka PiSu i uzależnienie od Ameryki to coś innego, taka sama służalczość i poddaństwo, tylko pan inny ...

Nie pamiętasz już jak ta ruda wiedźma od Trumpa ich po kątach rozstawiała, Kaczyński się bał jej tak, jak Tusk Merkel xD 

No tak zgadzam się...dlatego trzeba to zmienić. 

Swoją drogą temat polityka to widzę najbardziej pochrzanione tematy które chyba najbardziej potrafią ludzi poróżnić 🤔

Pada coś u was ? Susza się robi straszna...

Opublikowano
Teraz, GRZES1545 napisał(a):

Pada coś u was ? Susza się robi straszna...

Coś pokropiło teraz wieczorem, a bób czy truskawki to już prawie od miesiąca co jakiś czas podlewane ...

• Sad 1
Opublikowano
11 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

turcja to ciekawy sojusznik, ale finlandia i szwecja również. nalezy odpuscic sobie usa, niemcy, francje i anglie. o i juz byli i nas wydymali. mysle,ze to jak z dziewczyna, nie wraca sie do bylej. najciekawszy kierunek to finlandia i szwecja.

Jaką ma Szwecję i Finlandia populacje ludności? 15milionow razem z czym do ludzi?

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Jaką ma Szwecję i Finlandia populacje ludności? 15milionow razem z czym do ludzi?

Lepsze 20 żołnierzy z kijami zamiast karabinów, czy 4 zamkniętych w metalowej puszce zwanej czołgiem ??

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No widzisz...

Niemce są gut 😆

Poddaje się 😉

5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Coś pokropiło teraz wieczorem, a bób czy truskawki to już prawie od miesiąca co jakiś czas podlewane ...

A to dopiero początek mają...czereśni majowych nie będzie, po mrozach sine wszystko 😔 truskawek nie okryłem to sam czarny kwiat, mało gdzie ocalało coś.  

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

truskawek nie okryłem to sam czarny kwiat, mało gdzie ocalało coś.  

U mnie połowę miałem nieokrytą, to gdzie nie gdzie jakiś czarny kwiat się trafia, ale to żadna strata, bo tyle jest kwiatów, że i tak roślina będzie miała problem to wykarmić. Tam gdzie była włóknina to 0 strat. Na czereśniach, gruszce czy śliwie nie widać śladów po przymrozkach.

Edytowane przez Tomasz0611