Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał(a):

Ale co w związku z tym? Trzeba to trzeba i nikt tego za nas nie zrobi. Poza tym to jest kolejny aspekt czerpania z doświadczeń Ukrainców - dokładnie wiedzą w jakim wieku i gdzie najlepiej używać w obecnych realiach żolnierzy posuniętych wiekiem.

armia carska sukcesywnie usuwała z pierwszej linii żołnierzy po 45 roku życia do zadań tyłowych, magazynowych, kuchni polowych itp

gsyby zrobili toUkraińcy, to mogliby od razu wywiesic białą flagę

Opublikowano

Ja tam jestem zdania że nie pomagać tej Ukrainie tylko samemu się zbroić a ruski czy ją zajmie czy nie To nie nasza sprawa Nawet jeśli by zajął całkowicie i kiedyś chciał iść na nas to tej Ukrainie te Ukraińcy zrobią rewolucję i będą walczyć nawet jak będą w Rosji już zresztą i tak Białoruś jest jak Ruska i mamy ich koło granicy to czy będzie mieli jeszcze na granicy z Ukrainą ich to to samo

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Na razie to komik wywiesił białą flagę :)  i skończyło się rumakowanie , i po co była ta gwiazdorka ??? ano naiwni jewropejczycy znów dej dejowi pierwszemu groszem sypneli , tak jak mówiłem od początku to on sie nadaje wyłącznie do żebrania .a nie negocjacji czy wielkiej polityki . 

Musimy zrozumieć że w tej wojence nie chodzi nawet o honor tylko interesy dużych i eksterminacje ludności i nic więcej także dziadki w tym układzie są mało potrzebni bo cykl życia już odbebnili , tu chodzi o młodych i w sumie tu przyznaje racje ukrainie że taktycznie chroni najmłodszych przed wojskiem i po bór młodych opóźniała ile sie dało .

Edytowane przez marks50
  • Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, DTaras napisał(a):

Za każdym rogiem niema.

...może nie te....rogi...

Np sprzedawca...poszukiwany... mechanik...o kierowcach nie wspomnę...kanalizowano gminę, to nawet łopatkowych cza bylo.

...a już o innych ..budowa czy inny zamiatacz nie wspomnę...

Jak ktoś chce, to znajdzie pracę....za rogiem...

Opublikowano
26 minut temu, Strongman napisał(a):

Ja tam jestem zdania że nie pomagać tej Ukrainie tylko samemu się zbroić a ruski czy ją zajmie czy nie To nie nasza sprawa Nawet jeśli by zajął całkowicie i kiedyś chciał iść na nas to tej Ukrainie te Ukraińcy zrobią rewolucję i będą walczyć nawet jak będą w Rosji już zresztą i tak Białoruś jest jak Ruska i mamy ich koło granicy to czy będzie mieli jeszcze na granicy z Ukrainą ich to to samo

...a moim ...dobrze mieć bufor...

Polska jakoś często na skrzyżowaniu...a właściwie na nieoznakowanym przejściu...

• Like 1
Opublikowano

Ja to bym wprowadził broń krótką od 35 lat i jak ktoś nigdy nie miał na bakier z prawem i każdy mógł by by sobie kupić i jej pilnować bo w Polsce najmniej Broni jest na jedną osobę w całej Unii Europejskiej

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Zawsze jak była wojna to brakowało broni i amunicji nawet jakby już ruski był na naszym terenie to byłoby czym się obronić nawet jak Żydzi by mieli II wojnę światową to nie Daliby się tak łatwo wywieźć do obozów

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał(a):

Ja to bym wprowadził broń krótką od 35 lat i jak ktoś nigdy nie miał na bakier z prawem i każdy mógł by by sobie kupić i jej pilnować bo w Polsce najmniej Broni jest na jedną osobę w całej Unii Europejskiej

W jakim celu?

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

nawet jakby już ruski był na naszym terenie to byłoby czym się obronić

Karabinek szturmowy, albo dzida. Broń krótka to se może.

• Haha 1
Opublikowano

Wiadomo ale ja bym te długie bronie zostawił dla policji a taka mała za pazucha w razie czego nawet jakby jakiś cud żołnierz szedł to musiałby mieć oczy dookoła głowy otwarte jakby wiedział że każdy może mieć a tak to by mógł sobie iść i strzelać jak do kaczek i wiedziałby by Że nikt mu nic nie zrobi

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Wiadomo ale ja bym te długie bronie zostawił dla policji a taka mała za pazucha w razie czego 

Przedawkowałeś te tanie piwo z puchy ?? xD 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
Teraz, Strongman napisał(a):

Ale żeby to było dla mądrych ludzi

Jak widzę co ludzie odwalają na drogach za kierownicą, to wrzucenie paru sztuk broni w taki cyrk pomysłem dobrym nie jest.

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Strongman napisał(a):

Ja to bym wprowadził broń krótką od 35 lat i jak ktoś nigdy nie miał na bakier z prawem i każdy mógł by by sobie kupić 

To zrób sobie pozwolenie na broń i będziesz miał, tylko jak się dowiedzą że walisz te tanie sikacze to może być problem ...

• Haha 1
Opublikowano

W Ameryce mają i żyją no coraz jakieś incydent się zdarzy ale to ile większy kraj ile więcej ludzi tak samo ty możesz kogoś zastrzelić jak ktoś cię może

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

tak samo ty możesz kogoś zastrzelić jak ktoś cię może

Ale ja nie chcę nikogo zastrzelić i też nie mam ochoty targać zawsze ze sobą gnata żeby się bronić. Czemu chcesz mnie zmusić do noszenia broni?

Opublikowano (edytowane)

Politycy się na broń nie zgodza🤔 bo większość ludzi z chęcią by ich odiebala😁

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Ale ja nie chcę nikogo zastrzelić i też nie mam ochoty targać zawsze ze sobą gnata żeby się bronić. Czemu chcesz mnie zmusić do noszenia broni?

A czy ja napisałem że nosić mieć w domu w zabezpieczonym miejscu

Opublikowano

Można kupić czarno prochowca. Jest duży wybór i kaliber. Na początek jest ok