Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, Leszy napisał(a):

A to nie przypadkiem Rozwadowski to wygrał? Zaś potem go Piłsudski wyrugował z wszelkich zasług.  

To może i Rozwadowski ale marszałkiem był Piłsudski i to na niego spadły Laury zwycięstwa.

27 minut temu, mirro napisał(a):

Noooo tego to akurat bym mu odmówił.A generałowie u niego róznie kończyli i to właśnie przez brak głowy u Piłsudskiego. 

Rządził twardą ręką, dlatego Polska istnieje. Można mu wiele zarzucić ale też ma zasługi.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, mirro napisał(a):

odbuduj pomniki Armii Czerwonej

A dlaczego sądzisz że miałem na myśli kacapów ??? Mi chodziło o hamerykę eskimoska bo jest dla nas cichym wrogiem ale musimy na razie pozorowac działania przeciw banderyzmowi który jest wielki problemem , chyba nikt nie ma co do tego objekcji .Nigdy nie pisałem że hameryka jest dla nas przyjacielem ale jak mamy zbieżne interesy co do ukrainy to jak Kargul z Pawlakiem " Choć teraz a nam sie jeszcze przyjdzie policzyć " 

Tak więc nie wkładać banderowskiej narracji że kto nie za ukrainą ten ruska onuca bo to na mnie nie działa , jak tak samo kacapów szanuje ja k banderowców i zależy kto w swojej rodzinie dostał nóż w plecy od banderowców czy kacapów  tok będzie sie ścigał który wiekszy zbrodniarz.

Edytowane przez marks50
  • Haha 2
Opublikowano

tam wcześniej, nie chce mi się szukać i cytować
@hubertuss z tym Twoim argumentem o osłabianiu rosji Ukrainą
może i pomysł wydawał się niezły z tą pomocą Ukrainie ale chyba wyszło że tylko sprezentowaliśmy ruskiemu bydlęciu trening skuteczniejszy niż się większosci wydaje i tu Trump jaki jest to jest ale chyba pierwszy to zauważył

Opublikowano
3 minuty temu, marks50 napisał(a):

A dlaczego sądzisz że miałem na myśli kacapów ???

Noooooo przy takim zapale do walki z banderyzmem i nazizmem, to samo się aż prosi.

Opublikowano

Dokładnie tak osłabiali kacapa że więcej produkuje czołgów niż wszyscy kołchoźnicy z UE , jak tak dalej bedzie szło osłabianie kacapa  jeszcze z 10 lat to naprawdę bedzie problem jak do władzy dojdzie jakis skrajny kacap i bedzie miał arsenały broni . Tak więc dziś odpowiedzialni za to wojenke powinni wisieć usa nie omijając ale według mnie to najwięcej mięszaja angole i są pomijani w jakiejkolwiek odpowiedzialności .

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Wpaw napisał(a):

Można mu wiele zarzucić ale też ma zasługi.

Bodaj Gen, Rozwadowski był raczył popełnić też dokument dla Pana Marszałka mówiący o koncepcji i kierunkach rozwoju Armii Polskiej, któren to dokument był stawił naszą armię na całkiem innym poziomie niż ten w !939. Niestety myśl owa nie była zgodna z zamysłem pana Marszałka, przez co Pan Generał twiedzy już nie opuścił.

1 minutę temu, marks50 napisał(a):

Dokładnie tak osłabiali kacapa że więcej produkuje czołgów niż wszyscy kołchoźnicy z UE

Jest to jakiś wskaźnik, ale też dobrze niech produkują.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

ZAPOMINACIE o jednej najwazniejszej kwesti , rosja prowadzi wojne tylko dzięki eksportowi ropy i gazu , to do siły i pozycji ruskich , hitler przygotowując sie do wojny zorganizował produkcje paliw w swoim kraju a i tak kupował paliwa od rosji tocząc z nimi wojne , a rosja dzieki USA odniosła sukces w 2 wojnie swiatowej , to USA im sprezentowało sprzet żeby mogli się przemieszczać 

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Jeszcze 3 lata temu w kontekście początku najazdu na urynę każdy łapał sie za głowę ale dziś widząc z kim dogaduje sie USA to te czołgi moga pojechać w druga stronę przy konflikcie z Chinami który planują japiszony , Wojna z uryną sie kończy , resetu kasy nie było , za mała wojenka , za duże złodziejstwo więc musza wymyśleć coś grubszego bo te trylialdo milardy dolarów inaczej sie nie spłacą a impas nie bedzie trwał wiecznie , cos pęknie coś wyskoczy . Ja co prawda mam teorię że wbrew wszystkiemu wojna z chińczykiem zacznie się od kazachstanu a nie tajwanu ale to moje małe śledztwo i wcale nie musi tak być . 

Opublikowano
1 minutę temu, marks50 napisał(a):

Jeszcze 3 lata temu w kontekście początku najazdu na urynę każdy łapał sie za głowę

Aleeeee właśnie te nowe czołgi wcale nie walczą na Ukrainie.

Opublikowano
2 minuty temu, marks50 napisał(a):

dogaduje sie USA to te czołgi moga pojechać w druga stronę przy konflikcie z Chinami

Historia  Chin jest dość ciekawa , w zasadzie wystarczał garstka zorganizowanej armi żęby podbić i podporządkować sobie ten kraj , nawer rosja zabrała im kawałek ziemi 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Wpaw napisał(a):

To może i Rozwadowski ale marszałkiem był Piłsudski i to na niego spadły Laury zwycięstwa.

znasz legendę o jakimś azjatyckim kacyku i architekcie którego ten wynajął co po skończeniu budowy Tadż Mahal majstra kacyk oślepił a całej brygadzie łapska poobcinał by komu innemu czego podobnego nie wybudowali?

Piłsudski z Rozwadowskiego kryminalistę zrobił za plan pobicia kacapów
tak - nam bliżej do azjatyckiej maniery kacapów niż zachodniej jeszcze pogreckiej merytokracji skoro pomniki stawiamy takim kacykom a nie ich architektom i nikt mądry nie dopcha się u nas na szczyty a tylko jakieś bandziory o wysokim poziomie agresji i podłości a tacy nigdy nic trwałego ... niczego godnego trwałości nie potrafia zbudować
z resztą twór po tym Piłsudskim padł w najżałosniejszy sposób z możliwych rozdarty na strzępy przy pierwszej sposobności jaka się historycznie nadarzyła

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

z resztą twór po tym Piłsudskim padł w najżałosniejszy sposób z możliwych rozdarty na strzępy przy pierwszej sposobności jaka się historycznie nadarzyła

I Ty mówisz że boisz się czegoś powiedzieć? Przecież właśnie rozpiździłeś ileś pomników w Polsce.

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Sytuacje zorganizowano tak że Zalensky miał oddać wszystko za nic.

Widzisz co piszesz? Pomoc jaką otrzymali to jest dla Ciebie nic ?

Nawet jesli to ustawka to Usłyszał tam prawdę i tyle w temacie.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Zebrzeński wręcz użył zwrotu że mu nikt nie pomógł , i tu sie właśnie ciśnienie podniosło , bo na zdrowy rozum to w czym pomuc ? w korupcji i handlu bronią . USA robiło co mogło nawet uwolnili legende handlu bronią , był nawet ostatnio film "Pan życia i smierci" jest to film na faktach tylko orginalnie facet nazywał sie But i został skazany na dożywocie ale na poczatku wojny wymieniono go na ruską sportsmenkę co handlowała koksem. I nikt wtedy nie pytał dlaczego Buta wypuścili tylko dlaczego nie wymienili go na jakiegoś agenta USA a nie ćpunkę , nikt nie iteresował sie losem Buta  a ten szybciutko odnowił kontakty z afryką pierszy transport opancerzony z PL znalazł sie w Mali nie na ukrainie itak poszły konie po betonie , konflikt w Afryce trwa i więcej ludzi ginie tam niż na ukrainie i Palestynie razem wziętej ale o tym cisza bo morał tego filmu jest taki , że na świecie zostana tylko handlarze bronią bo reszta będzie zajęta zabijaniem , i była wymieniona lista krajów którzy najwiecej produkują broni . Obecnie zmieniono końcówke filmu i brzmi inaczej .

Edytowane przez marks50
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał(a):

I Ty mówisz że boisz się czegoś powiedzieć? Przecież właśnie rozpiździłeś ileś pomników w Polsce.

autostrady niepokończone, gruz się nie zmarnuje i na pewno więcej wart w tych autostradach jak w tych pomnikach

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

Nawet jesli to ustawka to Usłyszał tam prawdę i tyle w temacie.

Uważasz że pojechał tam aby tego się dowiedzieć? Myślisz że nie wie ilu ludzi stracił i co mu zostało? Cel zdaje się był całkiem inny, Przynajmniej ten deklarowany przez gospodarzy,

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Uważasz że pojechał tam aby tego się dowiedzieć? Myślisz że nie wie ilu ludzi stracił i co mu zostało? Cel zdaje się był całkiem inny, Przynajmniej ten deklarowany przez gospodarzy,

Wiedział na kogo się porywa i z czym, mógł zrobić jak Belgia w 39 obyło by się bez ofiar . Pojechał podpisać papierek orzy okazji usłyszał co powinien już dawno usłyszeć, jeszcze nas fałszywie chcieli wkręcić do wojny chyba każdy pamięta jak nasi zginęli od rakiety rzekomo Rosyjskiej. 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

jeszcze nas fałszywie chcieli wkręcić do wojny chyba każdy pamięta jak nasi zginęli od rakiety rzekomo Rosyjskiej. 

Uważasz że to była chęć wkręcenia nas do wojny? Rząd poprzedni cokolwiek ustalił? A jeśli coś ustalił to nie dał się kręcić.

Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

każdy pamięta jak nasi zginęli od rakiety rzekomo Rosyjskiej. 

W tym problem że ludzie nie pamiętają a ukraińcy szykują prowokacje na szerszą skale .

Był filmik z ukraińcami na rynku w Krakowie co myślą o Przewodowie to uryńce twierdzą że to ruskie rakiety a jak redaktor przedstawił że to nawet amerykanie potwierdzili ze to ukraińskie to oni nic nie wiedzą nić nie rozumieja tak ajk z Banderą udają ze nic nie wiedzą by był winny morderstw. Tu jest problem i nie żebrzeńskiego bo jego mozna wymienić dać nawet ruskiego namiestnika ale ludzi i ich myslenia nie wymienimy a tym bardziej że teraz nasze rządy nie dość ze słudzu uryny to obecnie Bodnarowcy przejmuja państwo i to chodzi o liczbe mnoga bo nawet brat Bodnara zostaje generłem tak więc tzagrożenie to my mamy ale o banderowców i bodnarowców .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, mirro napisał(a):

Bodaj Gen, Rozwadowski był raczył popełnić też dokument dla Pana Marszałka mówiący o koncepcji i kierunkach rozwoju Armii Polskiej, któren to dokument był stawił naszą armię na całkiem innym poziomie niż ten w !939. Niestety myśl owa nie była zgodna z zamysłem pana Marszałka, przez co Pan Generał twiedzy już nie opuścił.

Wiesz jaka sytuacja w Polsce była po 123 latach niewoli? Bieda brak dobrze prosperującej gospodarki. To z tymi zbrojeniami to wiesz jak to było? Z tego co pamiętam to nawet na RP orzeł robili zrzutkę ludzie. Tak więc tą modernizację armii to takie tam gadanie. Już po śmierci Piłsudskiego przed 39 kilku polskich generałów chciało zlikwidować kawalerię a w zamian zbudować brygady pancerne jednak duża większość się nie zgodziła sądząc że kawaleria to jest siła. A kawaleria kosztowała dużo więcej potrzebni byli konio wodni, owies dla koni siano na okrągło. I to też może być przyczyna przegranej 39.

32 minuty temu, dysydent napisał(a):

znasz legendę o jakimś azjatyckim kacyku i architekcie którego ten wynajął co po skończeniu budowy Tadż Mahal majstra kacyk oślepił a całej brygadzie łapska poobcinał by komu innemu czego podobnego nie wybudowali?

Piłsudski z Rozwadowskiego kryminalistę zrobił za plan pobicia kacapów
tak - nam bliżej do azjatyckiej maniery kacapów niż zachodniej jeszcze pogreckiej merytokracji skoro pomniki stawiamy takim kacykom a nie ich architektom i nikt mądry nie dopcha się u nas na szczyty a tylko jakieś bandziory o wysokim poziomie agresji i podłości a tacy nigdy nic trwałego ... niczego godnego trwałości nie potrafia zbudować

Może i masz trochę racji ale na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie z tobą dyskutować, mam trochę braki a nie chcę wyjść na idiotę.

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał(a):

Uważasz że to była chęć wkręcenia nas do wojny? Rząd poprzedni cokolwiek ustalił? A jeśli coś ustalił to nie dał się kręcić.

Nie to pewnie taki żart był. Znajdź wypowiedz Klauna z tamtego czasu. 

Opublikowano

Boże drogi kto to w ogóle jest ten śmieszek? Macie kuźwa autorytety🙆😁

Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-media-samolot-zelenskiego-wylecial-z-usa-wiadomo-dokad-zmier,nId,7922765

I koło sie zamyka bo jak pisałem przed chwilą ze angole to tacy cisi maciciele to teraz żebrzeński nie mając wyjśścia wali wprost do nich. Angole wojska wyślą bo mówią o tym wprost a naszym obowiazkiem jest na ta wojenke nie pójść , dlatego już od miesiaca mowa jest w interneci ze u angoli szkolą ukraińców do prowokacji "ala Gliwickiej" , mowa jest o killku wariantach jak prowokacji ataku niby to ruskich na granicy z Białorusią , nawet łukaszenka o tym mówił i zaproponowal przegląd wojsk wzajemnie z Polską . Chodorowski natomiast mówi wprost ze prowokacja ma siegnąć Lublina tak więc wariantów znanych jest kilka a ile nieznanych ???? i co zastosuja ukraińcy to zobaczymy i musimy byc na to wyczueni .

Opublikowano

Problem jest w tym że Anglicy nie mają za bardzo armii, poza tym w żadnym kraju w Europie nie ma na tyle armii nawet w sumie wszyscy nie mamy tyle żołnierzy. Poza tym co jest najważniejsze ludzie nie są mentalnie, psychicznie nastawieni do wojny.