Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Uciec  na pewno się  nie uda bo nawet jak będą zamykać granicę dwa dni wcześniej to zawsze moga powiedzieć że to przed emigrantami tak jak niemcy . Oni sie obstawiaja administracyjnie to my też musimy wszystkim wyjaśnić że to nie nasza wojna a przedewszystkim złamać ich plan wciągnięcia nas do wojny . Przewodów pokazał jakie machinacje tworzono , jak nas wciągali , jak zapewniał żebrzeński że to nie ich rakiety , po prostu wykonywał plan na wzór prowokacji Gliwickiej . Teraz są przecieki że musza ukraińce zrobić prowokacje na granicy i sa do tego szkoleni , co prawda o tym mówił łukaszenka ale ruski kontrwywiad musiał mu o tym podpowiedzieć . W PL mówi o tym Chodorowski tak więc zawsze może się  zdarzyć Przewodów 2.0 tylko tym razem nie bedą pytać trampka o zgodę .

Opublikowano

Sorry ale wkleję w celach dydaktycznych

§  1.  Ustala się wzór:
1) karty powołania, określony w załączniku nr 1 do rozporządzenia, która jest przeznaczona do powoływania:
a) do zasadniczej służby wojskowej,
b) na przeszkolenie wojskowe,
c) na ćwiczenia wojskowe,
d) do służby przygotowawczej,
e) do okresowej służby wojskowej,
f) 1  do terytorialnej służby wojskowej;
2) karty powołania, określony w załączniku nr 2 do rozporządzenia, która jest przeznaczona do powoływania:
a) na ćwiczenia wojskowe prowadzone w trybie natychmiastowego stawiennictwa,
b) do służby wojskowej w razie ogłoszenia mobilizacji i w czasie wojny,
c) do okresowej służby wojskowej pełnionej w trybie natychmiastowego stawiennictwa,
d) żołnierzy rezerwy posiadających przydziały kryzysowe na ćwiczenia wojskowe oraz do okresowej służby wojskowej w trybie określonym w art. 60 ust.

Karta prezentowana w artykule to ta do punktu pogrubioną czcionką. Punkty mówiące kiedy stosuje się ten wzór, 

W tym przypadku uzasadnienie przechowywania w organach administracji lokalnej ma sens. Powiem tyle przy ćwiczeniach z natychmiastowym stawiennictwem pójdzie to szybciej. Tylko jest małe ale. Powinien być ktoś np w UG kto zajmie się uaktualnianiem swojego odcinka związanego z takim czymś.

Opublikowano

haplogrupy to nie religia, nie zgodze sie z tym. bardzo się nie podoba zachodnim sasiada, ze jednak slowianszczyzna na naszych terenach od kilku tysiecy lat zamieszkuje. a przeciez nasze ziemie wedlug wielu, naleza historycznie do germanow, przeciez kultura wstegowa i dzbanowa, nie mogli tego wymyslic inne ludy niz germanie. ostatnio gdzies doczytalem, ze prymitywne chaty na slasku to pozostalosc po ludach celtyckich, ktore przyjezdzali na nasze tereny zajmowac sie hutnictwem. a przypisywane wysoko rozwiniete budownictwo wcale nie jest germanskie a slowianskie. no ale moze .....nawet nas stworzyli germanie , podludzi słowiańskich 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

uaktualnianiem swojego odcinka

1 minutę temu, marks50 napisał(a):

Może nie trzeba aktualizować bo za chwilę wydadzą :) 

Opublikowano
Teraz, marks50 napisał(a):

Może nie trzeba aktualizować bo za chwilę wydadzą :) 

Obiecuję iż dam znać jak trzeba będzie panikować, A powinieneś wiedzieć że raczej uspokajam tu nastroje,

Opublikowano (edytowane)

Boś radny :)  i chcesz somsiada na minę wsadzić i zapatrzyć sie na jego hektry jak BlackRock teraz zbiera grunty po gnijących w okopach .

Edytowane przez marks50
Opublikowano
17 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

nawet nie wiem jak poligon wyglada, a będą mnie rzucac jako mieso armatnie. wykade stad w pi....du i tyle mnie widzieli. za tuskomlota ani innego kamienia bil sie nie bede. oni beda żarli schabowe, a ja w okopie. no juz pedze.

wiesz ile czasu zajmie zamknięcie granic ? i uwierz mi - pierwsze zrobią to kraje sąsiednie

3 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

haplogrupy to nie religia, nie zgodze sie z tym. bardzo się nie podoba zachodnim sasiada, ze jednak slowianszczyzna na naszych terenach od kilku tysiecy lat zamieszkuje. a przeciez nasze ziemie wedlug wielu, naleza historycznie do germanow, przeciez kultura wstegowa i dzbanowa, nie mogli tego wymyslic inne ludy niz germanie. ostatnio gdzies doczytalem, ze prymitywne chaty na slasku to pozostalosc po ludach celtyckich, ktore przyjezdzali na nasze tereny zajmowac sie hutnictwem. a przypisywane wysoko rozwiniete budownictwo wcale nie jest germanskie a slowianskie. no ale moze .....nawet nas stworzyli germanie , podludzi słowiańskich 🤔

połowa obecnych Niemiec to ziemie strocte słowiańskie, a połowa naszego kraju to wpływy wikingów, więc nie ma nad czym rozmyślać, w ten sposób powstają i upadają całe cywilizacje

Opublikowano
2 minuty temu, marks50 napisał(a):

Boś radny :)

W radzie parafialnej. W życiu nie wezmę się za fuchę radnego w gminie.

3 minuty temu, marks50 napisał(a):

i chcesz somsiada na minę wsadzić i zapatrzyć sie na jego hektry

Trochę pooddawałem w tym roku . Ale w przyszłym mam upatrzone w ARMIRR cuś i niektórzy się zdziwią.

Opublikowano

Jak już rozmawiacie o historii to zwróćcie uwagę na to co pojawia się w internecie bo ukraińce fabrykują teraz informacje , mapy i przekazy historyczne .Np. zwracajcie uwagę na fabrykowane mapy gdzie np ukraińce tworzą taki bełkot ze  przedstawiają mapy z starozytnymi nazwami jak wandalowie , wendowie , goci a po miedzy te rody dopisują np. wołynian, ukrainian itp. , produkują takie bzdety jak to że kopali łyżką morze czarne  i publikują to w języku angielskim a głupcy na zachodzie sie zachwycją jak by to była prawda .

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, marks50 napisał(a):

i publikują to w języku angielskim a głupcy na zachodzie sie zachwycją jak by to była prawda .

Iiii zaraz jakiś hamerykan zrobi doktorat na tym.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

W dobie AI który wiedze czerpie z internetu to za 20 lat bedzie to brane za prawdę , nawet taka wypowiedz Nowackiej będzie przytaczana jako prawda przez AI a że przeprosiła to już bedzie pomijane , nikt tego oficjalnie nie sprostował, nikt nie wyciagnął konsekwencji nadal jest ministrą ,. już eskimoski algorytm o to sie postara i tak krok po kroku Jedwabne, budowniczy obozów, równe starcia na Wołyniu , sam jak bym dożył i to przeczytał to bym stwierdził coś z tymi Polakami jest nie tak że w sumie niczym sie nie różnią od eskimosów , niemców itd . 

pilityka wstydu przechodzi w nowy etap zapisu historycznego , a jak by sie jeszcze udało wyegzekwować  447 i byśmy zapłacili i to nie ważne ile i czym to jak oceni historia ? Jak by nie byli winni to by nie zapłacili . Za dużo ciemnych chmur nadciąga na Polskę .

Edytowane przez marks50
Opublikowano

jakos ukry uciekaly. no ale masz racje, ucza sie na bledach, wiec najpierw zamkna granice, a potem oglosza mobilizacje. no i k....a pojde do paki, na 5 lat, zarcie dadza, w dupe niech mnie pocaluja. masz racje rowniez z zasiegiem slowian oraz wikingow. slowianie po labe siegali, dlatego wyparli celtow. natomiast wspolpracowalismy z wikingami wzdłuż wybrzeza. natomiast nie wikingowie gnebili nas, a wspolpracowali. sllowianie to ogromny lod, a wikingowie w dani i skandynawii zyli z grabiezy, bo warunki mieli kiepskie. jest fajnie gdzies nawet opisane jak slowianie najechali danie. pewnie w jakies wojence. wiecej wspolpracowali, bo i sie zenili, wymieniali towarami, kobietami, niewolnikami. nie mogliby rozwinac sie na wybrzezu, gdyby chcieli ze slowianami wojowac. nasi zachodni sasiedzi to mieszanka celtow, slowian i polnocnych ludow zwanych wikingami.

Opublikowano
13 godzin temu, nie napisał(a):

sikorski pojechał do usa spotkać się ze swoim odpowiednikiem - sukces, wydarzenie stulecia

duda poleciał do usa do prezydenta usa - porażka, wstyd, koniec świata

ale macie kompleksy :D tvn-owski przekaz dnia na pełnej

gdybyś był mądrzejszy to byś wiedział, że sikorski zna kilku amerykańskich polityków demokratów i republikanów i nie raz się z nimi spotykał, rubio też zna, bo ten jest senatorem już kilkanaście lat i zasiadał w komisji spraw zagranicznych, więc nie raz się spotkali w przeszłości, pewnie też z kilkoma utrzymuje bliższe kontakty

trump bardzo lubi iść w symbole, dlatego w poprzedniej kadencji nie był w niemczech (w polsce dwa razy) bo politycy niemieccy go obrażali i dlatego teraz vance olał scholza, gdy ten chciał się z nim spotkać w monachium, w jego domu!

wizyty prezydenckie planowane są dużo wcześniej, tymczasem duda został nagle "zaproszony" do usa tylko dla kilku  minut rozmowy? i by usłyszeć setny raz to samo? dudzie ta wizyta nie była do niczego potrzebna, ale dobrze, że przy okazji amerykanie i pozostali usłyszeli, że polska to najlepszy sojusznik, duda zrobił trumpowi przysługę, ciekawe czy ten się odwdzięczy

w przyszłym tygodniu trump spotyka się z prezydentem francji i premierem uk, a że ich nie lubi bo często mu przygadują, zwłaszcza macrona, to na szybko dogadał się z dudą żeby ten przyleciał na kilka godzin do usa (wiadomo, że to ustawka bo przecież dopiero ministrowie trumpa byli u dudy) żeby tamci nie mogli  się szczycić, że są pierwszymi przywódcami europejskimi, z którymi spotkał się trump

pozornie może to się wydawać błahe, ale w polityce symbole mają duże znaczenie

Nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem. Wyjazd Sikorskiego to niewydarzenie stulecia ale można powiedzieć co chciał to zrealizował. Wyjazd Dudy w obecnej sytuacji jak najbardziej potrzebny okazał się fiaskiem. Intencje były dobre ale pisowska ciamajdowatość i tak wzięła górę. Pojechał agitować za UA a Trump raczej tego nie chce. Tyle w temacie. Nawet nagłe zaproszenie nie zwalnia z tego by przygotować samą wizytę i rozmowę. Ale jak się ma Mastalerków to czego chcieć. Reszta to twoja demagogia. Duda chciał dobrze ale wyszło jak zawsze po pisowsku czyli klapa.

5 godzin temu, marks50 napisał(a):

I czego nie rozumiesz ??? Przecież PiS i Po to to samo , nawet zdradek był ministrem w rządach PiS a Teraz jest ministrem w rzadach KO , to te same partyjki podzielone byśmy My polacy szukali różnić po między partiami a w sumie to samo . Dlatego USA tak bedą lawirować raz chwalić raz ganić bo agentura eskimoska jest w obydwu partiach i zależy do jakiej persony będą sie odnosić .

Tak więc nie dziwmy sie że jak za strerami czołgu zasiądzie niemiec Tłusk to bedą mówić że bardzo nie dobrze ale jak zasiądzie zdradek to już bardzo dobrze . Dobrze że USA przynajmniej wiedzą gdzie teraz znajduje się Polska bo wcześniej rakiety "zrzucili" na Przewodów i uważają że to teren UA bo do dzis nie pociągnięto do odpowiedzialności .

Natomiast teraz już bezpośrednio ładują zbiornikami z rzekomej rakiety , prawdopodbnie znaleźli juz 4 , pytanie co to za rakieta ze do  napędu zużywała tyle zbiorników :) czy to miało w homologacje bo w PL każdy szrot na gaz musi mieć homologacje na butle :) 

Może pis i po to to samo. Ale jakoś tak się potem dzieje, że co pisowcy nie robią to kicha a co po zrobi to jakoś się kupy trzyma. Duda się ośmieszył jako prezydent choć chciał dobrze bo nie ma przy sobie nikogo kto by mu pomagał. Sikorski pojechał i cel zrealizował nawet go i Tuska na prawicowej konwencji wychwalali na tej samej na której Trump Dudę ośmieszył.

A, że jest pis i po to co zrobisz skoro nie ma nikogo innego w polskiej polityce budzącego zaufanie.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Siedzacybyk napisał(a):

jesteś ze wsi? masz pole czyli ziemię?

czy owo pole należy do tego kto obecnie zapisany w księgach tzw "wieczystych" bo se np kupił czy odziedziczył wżenił się i ostatnie - zagospodarował opuszczone? czy pole należy do - powiedzmy - kości dinozaura które w tej ziemi spoczywają?
obrazoburcze porównanie ale na ten przypadek najkrócej tłumaczące doraźność posiadania

a haplogrupy i podobne nazbyt prymitywnie interpretowane czyż nie prowadzą do ideologii przeczących naturze? głupsi z generycznego przyrodzenia germanie wymordowali mądrzejszych Aszkenazyjczyków tylko dl tego że ci drudzy mieli inną haplogrupę? no akurat wtedy nikt jeszcze o haplogrupach nie słyszał i kryteria były inne brane pod uwagę ale czy to nie było podobne? nie ważne czy chodzi o gen, wyznawanego boga czy nie wyznawanego żadnego to szuka się różnic jakichkolwiek aby nie zrozumieć a usprawiedliwić a to jest przecież główny cel religii

czego chcę dowodzić? a no tego że mniej wartościowe osobniki zawsze będą szukać namiastek wartości aby usprawiedliwić złamanie zasad samej natury i najczęściej sami sobie szkodzą
Gdyby niemcy ówczesne nie wytępiły wówczas Żydów to broń jądrową mieli by pierwsi.
"haploglupizm" to przecież to samo i jednoznacznie kojarzy się z wojnami religijnymi "czystością rasową" i do niej/nich prowadzi
a to że nazbyt "czyste rasy" pierwsze są w różnorodności natury eliminowane to już kwestia z mądrzejszych dziedzin niż polityka i nie będę tej wiedzy tutaj poniewierał jak i też dla tego że wiem iż już mnie zrozumiałeś i głębiej już się kopać w wyjasnienia nie muszę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ja tam mieszkam na wschodzie i się nie przejmuję, zanim przyjdzie sołtyz z kartą mobilizacyjną, najpierw wejdą sowieci, a wtedy wielu chciałoby tylko pomarzyć o ciepłym pierdlu

• Haha 1
Opublikowano

polecial, zostal tak potraktowany a nie inaczej, przewidziec tego nie mogl. jesli chcesz psa uderzyc, kij sie zawsze znajdzie. martwi jedynie radosc czesci polski, ze ktos osmieszyl naszego prezydenta. jesli bylby to rafalek, potępił bym to tak samo. to ze komor sam sie osmieszyl w japoni, na to rady nie mam. natomiast kazdy z tych cymbalow reprezentuje nasze interesy. skad ta radosc? nie wiem, moze to kompleksy? zasciankowosc? moze ja zbyt glupi jestem, moze mi to wytlumaczycie?

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jahooo napisał(a):

sołtyz z kartą mobilizacyjną

równie dobrze zostanie wysłany przez antysowietów jak i tych sowietów w razie przyjdą i przejdą dalej

oczywiście mylimy epoki i teraz o kacapów chodzi no ale to tylko taki techniczny i dla mojej konklzji nieistotny drobiazg

i tak tytułem już bardziej dygresji - czy "przypadkiem" sowiety dzisiaj to nie bardziej my niż te kacapy? ;)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
18 minut temu, dysydent napisał(a):

i tak tytułem już bardziej dygresji - czy "przypadkiem" sowiety dzisiaj to nie bardziej my niż te kacapy? ;)

dla mnie komunizm dziś zatoczył koło, został wyeksportowany przez niemcy do carskiej rosji a teraz zjada od srodka niemcy

a czy my jesteśmy komunizmem ? nigdy nie byliśmy w czasach ZSRR a i dziś staramy się brobić rękami i nogami przez komunizmem z Brukseli

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

polecial, zostal tak potraktowany a nie inaczej, przewidziec tego nie mogl.

W takim razie nie zdaje sobie sprawy ze swojej pozycji a żyje tylko jakimiś złudzeniami o własnej potędze. Kuźwa, czemu matoły nie wymyśliły jakiegoś drugiego wydarzenia gdzie mógłby przedstawić polski punkt widzenia na np wojnę w Ukrainie? Albo jakieś spotkanie z Polonią na koniec podwójnej prezydentury. A tak to tyko niepotrzebnie spalone paliwo w samolocie.

31 minut temu, jahooo napisał(a):

zanim przyjdzie sołtyz z kartą mobilizacyjną, najpierw wejdą sowieci,

Mylisz się. Dużo wcześniej będziesz juz mierzył szelki od oporządzenia.

Opublikowano

oni ciagle chcą walczyc o dobro ukrainy. a jak juz wszyscy wiemy, stamtąd nic dobrego dla nas nie przyjdzie. natomiast nie spodziewajmy sie ,ze tramp tuskow i innych potraktuje lepiej. moze trzeba bylo nie leciec, powiedziec,ze nie ma czasu, brzuch go boli....ale co by nie zrobil to byloby zle. tramp to taki wariat, a z takim nigdy nic nie wiadomo. natomiast jego polityka to i tak kontynuacja poprzednika, tylko z wieksza expresja.😂

Opublikowano

Dziś USA pod wodzą Trumpa jest takim samym konającym imperium, jak rosja Putina czy Wielka Brytania , która wypowiadała wojne Prusakom w 1914 roku.  To po prostu zmierzch i próby owrócenia trendu. Putin , nawet jeśli podpisze układ pokojowy, niczego nie osiągnie, moż tylko odwlecze nieuchronny upadek na tyle, aby nie widziec go na własne oczy za życia

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

oni ciagle chcą walczyc o dobro ukrainy. a jak juz wszyscy wiemy, stamtąd nic dobrego dla nas nie przyjdzie. natomiast nie spodziewajmy sie ,ze tramp tuskow i innych potraktuje lepiej. moze trzeba bylo nie leciec, powiedziec,ze nie ma czasu, brzuch go boli....ale co by nie zrobil to byloby zle. tramp to taki wariat, a z takim nigdy nic nie wiadomo. natomiast jego polityka to i tak kontynuacja poprzednika, tylko z wieksza expresja.😂

z Ukrainy nic dobrego nie przyjdzie bez względu czy się obroni czy kiedyś całą kacapy opanują a nawet Trump co chce przyłączać Kanady Grenlandie Panamy do jankesowa nie posunie się do postulatu przyłaczenia Ukrainy bo by potop tylko wywołał gdy cała planeta polała by się ze śmiechu

Edytowane przez dysydent