Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał(a):

kolejne konto swira..

możesz być spokojny, Twoje statu quo jest niezagrożone 🤣🤣🤣

• Haha 4
Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał(a):

kock  caly na bialo 🤣.

te domy bez lazienek to jakies pustostany ? emeryci bez dzieci ??  element ?? 

sa normalni ludzie ktorzy nie maja lazienek ??

Trzeźwy jesteś?

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Trump postawił Hamasowi ultimatum, że jak nie wypuszczą do dziś wszystkich zakładników Żydowskich to rozpęta się piekło. Hamas wypuścił tylko 3. Może to wszyscy? Zapytano Trumpa co w związku z tym ultimatum teraz zrobi. A on, że to sprawa Izraela. Normalnie cyrk. Teraz zajął się rzekomo wybuchającymi w stanach słomkami papierowymi. Takich jaj to się nie spodziewałem. Pytanie tylko co jego cyrk przyniesie naszej części świata? Z czasem może nam nie być wesoło.

wybuchającym czym? xD

a o to że u nas będzie niewesoło pretensji do nikogo mieć nie powinniśmy po za samymi sobie
skrajna naiwnością jest wiara że jakiekolwiek zagrożenia zewn zdejmą z nas inni i do tego jeszcze na naszych warunkach.
Między Niemcami a rosją z całym historycznym kontekstem to Polska powinna być bardziej Orbanowska niż Węgry w sensie balansowania między tak zwanymi; wschodem a zachodem a nie być fanatycznym sługusem dowolnej z tych stron.
Wszystko na to wskazuje że błędy do tej pory popełnione nazbyt daleko zaszły aby bezkosztowo dało się cofnąć zwłaszcza że obecnie trumpizm przyjął do wiadomości wiele z doktryn putinizmu co wcale nie jest takie jednoznaczne w ocenie wszak i putinizm nie ma monopolu na wszelkie zło i w sporej liczbie kwestii ma zwyczajnie rację

nacjonalizm ukraiński jest wszak faktem, zachodnia tolerancja dla dewiacji urosła już do rangi niezdrowego kultu, poziom ignorancji tej tzw klimatycznej dawno przerósł oszołomizm jeszcze durniejszy od tej ignorancji no i to co wcześniej linkowałem u Bartosiaka - w końcowym rozrachunku i tak decyduje siła a nie ideologizmy a jakąż my siłę mamy? nawet ta gospodarcza jest pozorna bo w rekach obcego kapitału. tylko czy tak naprawdę Polska jest tak silna gospodarczo jak to obecna propaganda wieszczy? a ani PiS a tym bardziej lewacko lumperska obecna zbieranina gnojasów po różnych kolegiach tumanumach co miały do osiągniecia to już osiągnęły i wyczerpały zasób dalszego rozwoju
jedyna nadzieja że staczanie się i jankesów w jeszcze jedno na planecie imperium zła da otrzeźwienie nie naszym obecnym tzw "elitom" (to szumowina a nie żadne elity) a nam samym i wreszcie na poważnie zaczniemy poszukiwać pośród siebie cech definiujacych prawdziwe a nie pompowane bzdurami ideologicznymi autentyczne jakieś bodaj enklawy zdrowego rozsądku.
i tak zadecyduje demografia czyli ci którzy jeszcze dziś jawią się jako potęgi są na już z góry przegranej pozycji i świat już jest odmieniony a to co widzimy wokół na swoim podwórku to już tylko iluzja tu lokalna czasów minionych

może i dobrze że trumpizm przyspieszy otrzeźwienie bo im później ono przyjdzie tym będzie boleśniejsze a i tak kto wie czy już nie jest za późno aby kuracja odstawienna nie była śmiertelna dla tworu jakim obecnie jest Polska

Opublikowano (edytowane)

polska mogłaby dużo ugrać na obecnym "konflikcie" pomiędzy usa a niemcami i francją, ale do tego potrzebny jest porządny rząd, a my co mamy? niemieckiego sługusa et consortes plujących ciągle na trumpa i jego ludzi, 

chiny i rosja marzą o tym żeby zająć miejsce usa w europie, a niemcy i francuzi obrażeni na trumpa robią wszystko żeby im to ułatwić, tylko nie wiedzą, że w takim układzie to nie oni będą rozdawać karty w europie, tylko będą w całości zależni od kaprysu xi i putina

trzeba złożyć amerykańcom propozycje, w azji macie koreę płd, na bliskim wschodzie izrael a w europie możecie mieć nas, zamiast niemców, do zabezpieczania waszych interesów w tym rejonie

np. będziemy lobbować w eu za zakupami ropy, gazu z usa zamiast od ruskich (oczywiście po dobrych cenach), albo surowców rolnych zamiast z ameryki płd, 

w zamian chcemy: dostępu do wysokich technologii, taniej ropy i gazu, 30tys. żołnierzy amerykańskich i broni atomowej w polsce, lokowania amerykańskich inwestycji i rabatu na zakup uzbrojenia :D 

image.png.0f8ba528d052f992a9ca8d9f26fbe67e.png

image.png.acf57506ca687432b59f10ae3b5c5224.png

Edytowane przez nie
  • Haha 1
Opublikowano
nie napisał:

trzeba złożyć amerykańcom propozycje, w azji macie koreę płd, na bliskim wschodzie izrael a w europie możecie mieć nas,

Czyli z powrotem na kolana jednak?

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, nie napisał(a):

trzeba złożyć amerykańcom propozycje, w azji macie koreę płd, na bliskim wschodzie izrael a w europie możecie mieć nas, zamiast niemców, do zabezpieczania waszych interesów w tym rejonie

Czyli koniec wstawania z kolan i Duduś leci do USA zrobić laskę Trumpowi ?? xD 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, nie napisał(a):

np. będziemy lobbować w eu za zakupami ropy, gazu z usa zamiast od ruskich (oczywiście po dobrych cenach), albo surowców rolnych zamiast z ameryki płd, 

w zamian chcemy: dostępu do wysokich technologii, taniej ropy i gazu, 30tys. żołnierzy amerykańskich i broni atomowej w polsce, lokowania amerykańskich inwestycji i rabatu na zakup uzbrojenia :D

U tramka nie ma za półdarmo, trza bulić gruby hajs.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano
13 godzin temu, jacus napisał(a):

przespaliscie 100 lat..

@jacus wstawaj!

Zara obiad...szykuj rosół....😆🤭😆

Godzinę temu, witejus napisał(a):

Pogratulować znajomości geografii

No tu akurat o Kraków, a dalej Warszawę chodziło...

Ogólnie to trochę dziwnie pisał wczoraj...

Opublikowano (edytowane)

Kiedykolwiek on pisał ,,nie dziwnie,,?czlowiek pluje sobie w twarz że ludziom coś w życiu wyszło są jakieś zmiany a u niego? wiadomo co jest...coś nie pykło...wydaje się jemu że jak wszystkich powyzywa to u niego zrobi się lepiej...tak to nie działa.

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
9 godzin temu, nie napisał(a):

rzeba złożyć amerykańcom propozycje, w azji macie koreę płd, na bliskim wschodzie izrael a w europie możecie mieć nas, zamiast niemców, do zabezpieczania waszych interesów w tym rejonie

Se możesz chcieć w zamian. W zamian to będa nasi żołnierze, czyli Twoi sąsiedzi, znajomi  może nawet rodzina. To co proponujesz to bardzo zła droga. 

Opublikowano

brrr -10 ..ale slonce piekne. jutro pewnie do 20 dociagnie..

12 godzin temu, Klez napisał(a):

Jak to możliwe żeby na tyle milionów plemników taki kretyn się przebił. Coś nie pykło w tej ewolucji 

na ile cie wypuscili ?? oddzialy przepelnione i ciebie jako najmniej szkodiwego kaftan sciagneli ??

12 godzin temu, binek napisał(a):

możesz być spokojny, Twoje statu quo jest niezagrożone 🤣🤣🤣

no wiem ze ty najmadrzejszy w calej wsi -10 domow z tego 5 pustych to wielki wyczyn -dla ludzi nienachalnie inteligetnych jak ty...u nas tak to nie dziala..

12 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Trzeźwy jesteś?

a ty ??

popatrz na mape i legende do niej i wtedy zrozumiesz moj post...

40 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

@jacus wstawaj!

Zara obiad...szykuj rosół....😆🤭😆

No tu akurat o Kraków, a dalej Warszawę chodziło...

Ogólnie to trochę dziwnie pisał wczoraj...

dawno sie gotuje-dzieci na urodziny przyjezdzaja.

nie boj zaby nie sikam do wisly, twoja rodzina jest bezpieczna, nie wiem co z innymi.ale woda we wisle to sciek od zrodel do ujscia..

wytlumacz wici ze warszawiacy pija wode z wisly, podobnie jak slazacy..

21 minut temu, MariuszDe napisał(a):

Kiedykolwiek on pisał ,,nie dziwnie,,?czlowiek pluje sobie w twarz że ludziom coś w życiu wyszło są jakieś zmiany a u niego? wiadomo co jest...coś nie pykło...wydaje się jemu że jak wszystkich powyzywa to u niego zrobi się lepiej...tak to nie działa.

ja uprawiam 10 razy wiecej ziemi niz dziadek i 5 razy niz ojciec a ty ??

co ci nie wyszlo ze zostales na zadupiu a nie uciekles jak wiekszosc ??

bez odbioru..

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, jacus napisał(a):

bez odbioru..

To dziadek miał 0,5ha a ojciec 1ha ?? xD W sumie Golicja, wy się lubujecie w uprawianiu działek xD 

A nie, przepraszam, ty 2ha masz na własność, a 3 na wieczne spoczywanie czy jakoś tak xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał(a):

uprawiam 10 razy wiecej ziemi niz dziadek i 5 razy niz ojciec a ty ??

No uprawiasz...nie masz...

Już chyba rozumiem czemu tak obejście zaniedbałeś...

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jacus napisał(a):

brrr -10 ..ale slonce piekne. jutro pewnie do 20 dociagnie..

na ile cie wypuscili ?? oddzialy przepelnione i ciebie jako najmniej szkodiwego kaftan sciagneli ??

no wiem ze ty najmadrzejszy w calej wsi -10 domow z tego 5 pustych to wielki wyczyn -dla ludzi nienachalnie inteligetnych jak ty...u nas tak to nie dziala..

a ty ??

popatrz na mape i legende do niej i wtedy zrozumiesz moj post...

dawno sie gotuje-dzieci na urodziny przyjezdzaja.

nie boj zaby nie sikam do wisly, twoja rodzina jest bezpieczna, nie wiem co z innymi.ale woda we wisle to sciek od zrodel do ujscia..

wytlumacz wici ze warszawiacy pija wode z wisly, podobnie jak slazacy..

bez odbioru..

A ty nie wiesz ile ja razy więcej uprawiam niż mój dziadek a ja wiem co ty masz pod oknem tak że nie ośmieszaj się bo już każdy wie co z ciebie za ,,element,, współczuję za dużo obornika pod oknem to źle działa na psychikę...pij dalej pij i bądź dalej wg ciebie lepszy niż inni a każdy już wie jaka jest prawda...Polska Ź współczuję no ale cóż żyj dalej w swojej świadomości wyższości ale prawda się zawsze obroni...bez odbioru😁

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, nie napisał(a):

komuś kto boi się rosji (w czasach gdy ta rosja jet tylko podnóżkiem Chińczyków) nie daje się żadnych propozycji a takiemu stawia się warunki
a z resztą mieli czas na wykazanie się no i gdzie nuclear sharing że o ostatnim świństwie z tymi czipami chyba nie trzeba przypominać

a z tym lobbowaniem to żeby nas czasem tamci nie posłuchali gdy powszechnie wiadomo i z daleka widać że uważają demoludy a zwłaszcza słowiańskie za coś gorszego od nich
kabarety to może niech się postarają o swoje bo za nasze pajacowanie nawet nam za bilety nie zapłacą

jedyne za czym bym lobbował w kwestiach pn amerykańskich to w Kanadzie za przyłączeniem do Kanady Kalifornii i ew Alaski  a i Grenlandia jeśli zechce to mogła by się do Kanady przyłączyć oczywiście przy okazji Dania może Kanadę do xujni tą Grenlandią wprowadzić:P xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

A ja tyle samo co pradziadek 🤣 , bo dziadek miał miej .

Opublikowano
Dramat w Austrii. Syryjski azylant biegał z nożem w centrum miasta i dźgał przechodniów, zabijając 14-letniego chłopca! A podczas aresztowania jeszcze się śmiał...
Przedwczoraj Afgańczyk w Niemczech wjechał autem w kilkadziesiąt osób, dziś Syryjczyk nożem atakuje przypadkowych ludzi. Jak wiele takich tragedii musi się wydarzyć, żeby wreszcie miłośnicy paktów migracyjnych i innych bzdur przejrzeli na oczy?! Żyją na koszt państw, które ich przyjmują, atakują ludzi, a na końcu jeszcze śmieją nam się w twarz.
Każdy, kto po tym wszystkim dalej popiera sprowadzanie imigrantów, chce w Polsce więcej przestępczości, zamachów i gwałtów na kobietach. Ideologia multikulti do śmieci, raz na zawsze.
15 godzin temu, jacus napisał(a):

a co mnie obchodzi jakis posel po ?? 

tylko świadczy jaki wyborca rudego jest idiotą , głosowałem bo jestem masochistą lubię być ruchany  

Zdaje się, że RFK J, czyli nowy Minister Zdrowia USA, rozłożył na części pierwsze "spiskową teorię" o COW...D ... 🫣
Pytaniem moim jest, co teraz powinno się stać z gnojami niszczącymi narody?
Czy powinienem wytoczyć serię procesów ludziom, którzy niszczyli także mnie, za to, że ośmieliłem się mówić prawdę z mojego punktu widzenia jako niezależnego naukowca? 🤨
... radzę to sobie ściągnąć albo przesłać dalej, gdyż wciąż sytuacja jest niepewna 🤭
2 godziny temu, jacus napisał(a):

bez odbioru..

a dziadek miał hektar bo orał koniem  

Opublikowano
15 minut temu, Roman176 napisał(a):
Zdaje się, że RFK J, czyli nowy Minister Zdrowia USA, rozłożył na części pierwsze "spiskową teorię" o COW...D ... 🫣
Pytaniem moim jest, co teraz powinno się stać z gnojami niszczącymi narody?
Czy powinienem wytoczyć serię procesów ludziom, którzy niszczyli także mnie, za to, że ośmieliłem się mówić prawdę z mojego punktu widzenia jako niezależnego naukowca? 🤨
... radzę to sobie ściągnąć albo przesłać dalej, gdyż wciąż sytuacja jest niepewna 🤭

No to wskazał winnego poniekąd tego nieszczęścia. Ponieważ w Izraelu nie zmarł na COVID nikt poniżej 50 roku życia, czyli pewnie spisek i pandemię wymyślili Żydzi przygotowując na pandemię potajemnie swoich obywateli. Yes,yes, yessssss