Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ulman napisał(a):

Ty uważasz że ludzie są głupsi od ciebie? ceny z 4 października przed samymi wyborami czyli tzw cud na Orlenie. Licealiści by cię z takimi rewelacjami wyśmiali.  Z drugiej strony z tego co wkleiłeś to tylko 3 kraje mają tańsze paliwo a ty uparcie twierdzisz że jest za drogie. Znowu chcesz się zaorac? 

MI to nawet Romka szkoda. Każdy widzi jaki on jest ale niech żyje w świadomości, że jest najmądrzejszy.

2 minuty temu, nie napisał(a):

cieszyłeś się, że pis nie dostawie i zostałeś, tak jak twój idol wydymany

prawo jest jednoznaczne w tym przypadku

A co dostali już kasę na konto czy ci się przyśniło? Prawo jest jednoznaczne tak jak każdy je sobie zinterpretuje. Na chwilę obecną wy pisiory możecie tym jedno znacznym wg was prawem podetrzeć sobie tyłki. Bo kasy ni ma.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

cieszyłeś się, że pis nie dostawie i zostałeś, tak jak twój idol wydymany

prawo jest jednoznaczne w tym przypadku

Te, Urban, na którym koncie PiS ma tą kasę ?? xD 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Wpaw napisał(a):

To wszystko zależy od ludzi niektórzy nie patrzą na cenę chcą mieć zrobione ładnie, dość szybko i bez bałaganu dużego. A są tacy że za 5 zł by suke do Warszawy gonił. Co jeszcze chcesz wiedzieć kolego lewusie? 😁

To dalej nie jest konkretna odpowiedź takiej jakiej oczekuje

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

MI to nawet Romka szkoda. Każdy widzi jaki on jest ale niech żyje w świadomości, że jest najmądrzejszy.

wiesz biedak zawsze bd biedakiem jak ty w przekonaniu ze żyje lepiej 

• Haha 1
Opublikowano

@hubertuss 

W nowym roku zaczniemy od drobnej, ale znaczącej dla każdego kierowcy wiadomości: wracają opłaty na A1.
Nie musicie już jeździć tą drogą, nie musicie też jeść masła, nie musicie używać prądu, no ogólnie nie musicie coraz więcej, wystarczy się uśmiechać!😡
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Jarkowi pewnie w torbie dali z gry Monopol gdzieś znaleźli.

Może w tej lodówce co to ją dzisiaj przytargał na konferencję trzyma te pieniądze, obok masła w sejfie xD 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

To dalej nie jest konkretna odpowiedź takiej jakiej oczekuje

A co mnie obchodzi co ty oczekujesz. Jest jeszcze jedna zasada takim ludziom mundrym zawsze się dziękuję. 

Opublikowano (edytowane)

Roman widać że upośledzony jesteś Kreujesz się tu na mądrego a głupota wyłazi. Jak lepiej aby każdy podatnik płacił na utrzymanie a 1 czy ci co jeżdżą? W czym ty tam problem widzisz?

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Może w tej lodówce co to ją dzisiaj przytargał na konferencję trzyma te pieniądze, obok masła w sejfie xD 

AAAA w maśle im wypłacili masło teraz drogie. Domański dał Jarkowi kostkę masła jako zaliczkę. A Jarek trzyma jaw sejfie by nie ukradli mu. W końcu w pisie nie mają teraz co kraść.

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

@hubertuss 

W nowym roku zaczniemy od drobnej, ale znaczącej dla każdego kierowcy wiadomości: wracają opłaty na A1.
Nie musicie już jeździć tą drogą, nie musicie też jeść masła, nie musicie używać prądu, no ogólnie nie musicie coraz więcej, wystarczy się uśmiechać!😡

Ja nie jeżdżę A1. Ale ci z sekty Tuska nic nie powiedzą uśmiechną się 😁 

Opublikowano (edytowane)

Nie jeździsz a płaciłeś jako podatnik na jej utrzymanie. A Tusk zrobił, że płacą ci co jeżdżą kumasz w ogóle co się dzieje. Naprawdę szkoda mi się nad wami mędrcy pastwić. Zły Tusk zrobił, ze jako podatnicy nie musicie płacić za coś z czego nie korzystacie i wam źle. Pisowska logika nie rozumienia świata.

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Ja nie jeżdżę A1. Ale ci z sekty Tuska nic nie powiedzą uśmiechną się 😁 

A dlaczego w podatkach ma płacić ktoś kto nie jeździ A1 za tego co jeździ ?? A1 nie była darmowa, bo opłata nadal szła na konto firmy zarządzającej, tylko zamiast z portfeli tych co korzystają to z budżetu państwa ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Oni tego nie rozumieją oni myślą, że utrzymanie a1 kosztuje nic. To wyborcy pisu. Płacili koncesjonariuszowi z budżetu państwa jako podatnicy choć nie jeździli i mają pretensje do Tuska, że zrobił, że nie muszą płacić. Cymbały.

Opublikowano
8 minut temu, Wpaw napisał(a):

A co mnie obchodzi co ty oczekujesz. Jest jeszcze jedna zasada takim ludziom mundrym zawsze się dziękuję. 

Bo taki z ciebie fachowiec jak nie potrafisz podać przykładowego wyliczenia 😄.

Pseudo fachowcom się dziękuje .

Żeby coś podać to najpierw trzeba przy tym pracować 😄

Opublikowano
16 minut temu, Roman176 napisał(a):

większego idiotą od ciebie to niema,  nie wklejałem wszystkich bo chciałem pokazać ze orlen sprzedaje w Czechach tańsze paliwo niż u nas , 2 chciałem ci znowu pokazać ze mimo drogiej akcyzy Hiszpania wcale nie drożej od nas ale ty głupi nie kuma ty ... 

a najśmieszniejszy jesteś jak piszesz o konfie i ich popierasz 

Wklejałeś chyba wszystkie kraje UE i wychodzi że tylko 3 maja taniej wbrew twoim urojeniom i bardzo drogim paliwie i ciągłego bełkotu o tym. Porównywanie akcyzy miałoby sens gdyby wszystkie inne obciążenia podatkowe nakładane na paliwo były wszędzie takie same. Z pewnością tak nie jest więc bredzenie o akcyzie jest dobre dla takich analfabetów ekonomicznych jak ty sam. No ale ty masz swoją lewacko pisowską rzeczywistość intelektualnie ułomnych więc fajnie będzie czytać jak się będziesz konsekwentnie zaorywał. 

Opublikowano
14 minut temu, andrzej78 napisał(a):

To jest czy nie jest jednoznaczne.?

co ty się po-łgłówka pytasz, przecież oni są upośledzeni umysłowo

bodnar w 2024 do izby sn, która wg. niego nie jest sądem wniósł 64 sprawy

to są debile jakich mało, a ich wyznawcy jeszcze głupsi

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Nie jeździsz a płaciłeś jako podatnik na jej utrzymanie. A Tusk zrobił, że płacą ci co jeżdżą kumasz w ogóle co się dzieje. Naprawdę szkoda mi się nad wami mędrcy pastwić. Zły Tusk zrobił, ze jako podatnicy nie musicie płacić za coś z czego nie korzystacie i wam źle. Pisowska logika nie rozumienia świata.

a teraz idioto bd jeździć płacić i jeszcze utrzymywać z podatków albo znowu rudy zrobi najdroższą autostradę jak z kulczykiem 

image.png.9e6c799a210c93c2538ca08f7fd8417b.png

Opublikowano

prymitywne , jak zwykle.

Roman, A1 była płatna prawie przez 2 kadencje PISu . Bezpłatną zrobili 4 września 2023 czyli na miesiąć i kilka dni przed wyborami. Nie przeszkadza ci że cie doili przez prawie 8 lat?

Opublikowano
Godzinę temu, Ulman napisał(a):

Wklejałeś chyba wszystkie kraje UE i wychodzi że tylko 3 maja taniej wbrew twoim urojeniom i bardzo drogim paliwie i ciągłego bełkotu o tym. Porównywanie akcyzy miałoby sens gdyby wszystkie inne obciążenia podatkowe nakładane na paliwo były wszędzie takie same. Z pewnością tak nie jest więc bredzenie o akcyzie jest dobre dla takich analfabetów ekonomicznych jak ty sam. No ale ty masz swoją lewacko pisowską rzeczywistość intelektualnie ułomnych więc fajnie będzie czytać jak się będziesz konsekwentnie zaorywał. 

dlatego potwierdzasz ze nie jesteś wyborcą konfederacji tylko rudego 

3 minuty temu, Ulman napisał(a):

prymitywne , jak zwykle.

Roman, A1 była płatna prawie przez 2 kadencje PISu . Bezpłatną zrobili 4 września 2023 czyli na miesiąć i kilka dni przed wyborami. Nie przeszkadza ci że cie doili przez prawie 8 lat?

tylko obsługa należała do Polaka 

a tera pa 

Gdańsk Transport Company SA
Ilustracja Państwo

22px-Flag_of_Poland.svg.png Polska

Adres

ul. Powstańców Warszawy 19
81-718 Sopot

Data założenia

1996

Forma prawna

spółka akcyjna

Prezes

Torbjörn Nohrstedt

Udziałowcy

AAPP Sp. z o.o. (85%)
Intertoll (15%)

image.jpeg.4d36fe05ee2e81a594b55d9a6e66b1c5.jpeg
AmberGO to automatyczny system płatności za przejazd AmberOne Autostradą A1 oparty na odczytywaniu numerów rejestracyjnych przez kamery zainstalowane na 

Droga jest publiczna, ale dochody prywatne. Amber One to droga dedykowanego dobrobytu. Ubezpiecza go swoimi gwarancjami skarb państwa. Kiedy więc Donald Tusk jako premier zapłacił 20 mln zł operatorowi drogi za podniesienie rogatek ,nacjonalizacja kosztów i prywatyzacja zysku widoczna była jak na dłoni.

Dziś mija 14 rocznica podwyższenia stawki VAT do 23% na 3 lata.

image.png.022c3d887c19916f4c95d98a618e89d2.png

image.png

image.png

image.png

image.png

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Nie jeździsz a płaciłeś jako podatnik na jej utrzymanie. (..) Zły Tusk zrobił, ze jako podatnicy nie musicie płacić za coś z czego nie korzystacie i wam źle. 

To chyba taki pojedynczy gest.😁 Rekompensata z budżetu za A1, 220 mln zł, dotacja dla TVP w likwidacji 1,06 mld zł  .

....

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, nie napisał(a):

co ty się po-łgłówka pytasz, przecież oni są upośledzeni umysłowo

bodnar w 2024 do izby sn, która wg. niego nie jest sądem wniósł 64 sprawy

to są debile jakich mało, a ich wyznawcy jeszcze głupsi

Słychać wycie znakomicie. Twój skowyt to miód na moje serce. Myślisz, że wyzwiskami mnie obrazisz czy zdenerwujesz. Ale tak naprawdę bawi mnie twój skowyt. Pieniędzy nie ma i nie będzie. 

6 godzin temu, Roman176 napisał(a):

a teraz idioto bd jeździć płacić i jeszcze utrzymywać z podatków albo znowu rudy zrobi najdroższą autostradę jak z kulczykiem 

Kompromitujesz się dalej. Miałeś szansę siedzieć cicho. Ale wybrałeś samozaoranie. Zmyślasz jakieś dyrdymały z którymi nie ma sensu dyskutować. Odcinek a1 o którym mowa przestał być finansowany z pieniędzy podatnika a musi sam na siebie zarobić a nie z jakichś podatków. Nie zmyślaj bzdur bo i tak już głupka z siebie zrobiłeś. Nie ogarniasz prostych rzeczy.

5 godzin temu, andrzej78 napisał(a):

To chyba taki pojedynczy gest.😁 Rekompensata z budżetu za A1, 220 mln zł, dotacja dla TVP w likwidacji 1,06 mld zł  

Na telewizje dawał każdy rząd to jest w ustawach zapisane. Natomiast płacenie za autostradę prywatnej firmie z pieniędzy podatników to była kiełbasa wyborcza. Jak widać było wczoraj na tym forum przeciętny wyborca pisu tego nie ogarnia i wkurza się na Tuska, że teraz nie bezie musiał płacić jako podatnik za coś z czego nie korzysta.

PS jakiś czas temu sąd wyrzucił pozwy pisowskiego prezesa Michała Adamczyka w sprawie typ do kosza. Uznając, że wszystko w tvp odbyło się legalnie. Więc tutaj jest tak jak z tym jednoznacznym prawem. Wam pompują kit a wy w to wierzycie tak jak w sprawie PKW czy TVP.

Romanowski też pewnie uciekł na Węgry bonie winny co? Jednoznacznie nie winny.

6 godzin temu, Ulman napisał(a):

prymitywne , jak zwykle.

On tego nie ogarnia nie rozumie jak to działa wkleja jakieś głupoty pisze głupoty. Podatnik płacił prywatnej firmie za każde auto przejeżdżające a1 za darmo. Teraz każdy jadący zapłaci za siebie a on tego nie rozumie i uważa że to źle choć nawet tam nie jeździ. Ale chce płacić za innych. A potem dziwią się jak publikują statystyki o wyborcach pisu.