Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ws71 dziś jest napisane tak jak Ty napisałeś. Ale ja od kilku lat spisuje dane w dniu giełdy (czyli w środę)  i zapisane mam tak że na giełdzie 2 dni temu było 360400, tydzień temu 373500 a dwa tygodnie temu 373300. 

Nie wiem które dane są prawdziwe, ale sprawdź sobie za tydzień ile napiszą i czy ta liczba będzie się zgadzała z tą która jest obecnie. Nie zawsze się zgadza. Choć w sumie nie ma to znaczenia, ale warto wiedzieć.

Tucznik mocno poszukiwany, więc jak ktoś ma na handel to lepiej tanio skóry nie sprzedawać 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulanek napisał(a):

Tucznik mocno poszukiwany, więc jak ktoś ma na handel to lepiej tanio skóry nie sprzedawać 

Tak jest poszukiwany że cena 28 lat temu była wyższa niż obecnie 

Opublikowano
5 godzin temu, Peron napisał(a):

Póki co, to licząc koszty i tak dochód w granicy 0. Więc ciężko mówić o optymizmie. 

Jak cię kijem okładają i przestaną to pojawia się w głowie nutka optymizmu😉

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ulanek napisał(a):

ws71 dziś jest napisane tak jak Ty napisałeś. Ale ja od kilku lat spisuje dane w dniu giełdy (czyli w środę)  i zapisane mam tak że na giełdzie 2 dni temu było 360400, tydzień temu 373500 a dwa tygodnie temu 373300. 

Nie wiem które dane są prawdziwe, ale sprawdź sobie za tydzień ile napiszą i czy ta liczba będzie się zgadzała z tą która jest obecnie. Nie zawsze się zgadza. Choć w sumie nie ma to znaczenia, ale warto wiedzieć.

Gdzieś jest tutaj mój post i tam podałem z  bodajże z 15 stycznia i tam też było 340 tys chyba 200 szt,  raczej nie dojdziemy o co w tym chodzi, chyba że faktycznie pobrać wersję platna i tam  są szczegóły a wersji darmowej są jakieś uproszczenia i wychodzą spore nieścisłości, w grę może wchodzić też tłumaczenie,tutaj mógłby wypowiedzieć się ktoś z biegłą znajomością języka niemieckiego, co do poszukiwania żywca u nas w tym tygodniu przy cenie wyjściowej 5,10 netto bez żadnych problemów wyrobili tygodniówkę ponad 1000 szt skupionych

Opublikowano
W dniu 30.01.2025 o 12:27, Grzesiu90209 napisał(a):

Skąd takie info?

Mam znajomego z Kutna co jak ma pewne info to mi mówi tak samo było z obniżka po świętach mówił dwa tygodnie wcześniej 

Opublikowano

Przetrzymasz moje u siebie bo trzeba jedne sprzedawać bo kolejne rosną, lochy się proszą.

W cyklu zamkniętym nie tak łatwo przetrzymać a z drugiej strony zakłady ściągną z zagranicy i też będzie źle.

Opublikowano

Niech ciągną ...  tym z zagranicy i tak juz jest źle a władza patrzy i udaje że problemu nie widzi. Sąsiedzi z zachodu dostaną odszkodowania natomiast my możemy liczyć że dostaniemy tylko pryszczyce w gratisie,sami zobaczcie że temat asf ucichł tak jak było z covid gdy zaczeli wojenkę.

2 godziny temu, Sadek napisał(a):

W cyklu zamkniętym nie tak łatwo przetrzymać a z drugiej strony zakłady ściągną z zagranicy i też będzie źle.

Opublikowano
9 godzin temu, Ogrodnik3768 napisał(a):

Niech ciągną ...  tym z zagranicy i tak juz jest źle a władza patrzy i udaje że problemu nie widzi. Sąsiedzi z zachodu dostaną odszkodowania natomiast my możemy liczyć że dostaniemy tylko pryszczyce w gratisie,sami zobaczcie że temat asf ucichł tak jak było z covid gdy zaczeli wojenkę.

No nie wiem na naszym terenie następuje kumulacja jak w totka w przypadku produkcji zwierzęcej asf,niebieski język,pryszczyca, ptasia grypa,pomór rzekomy drobiu,w następny tygodniu powiatowa już zapowiedziała zebranie

Opublikowano (edytowane)

Najlepiej to dźwignąć 20-40 groszy w górę i hodowców uspokoić .Czy wy tego nie widzicie .

A zapomniałem 2024 tylko 50 kilka stron na forum bo cena ok to spokój nawet wam się nie chciało cen podawać w poszczególnych województwach .

Dziś 2025 2 lutego i już 15 stron 🫣

Dziś nieraz piwo 🍺 droższe od kg żywca to młodzi wybierają 0 zero 😁

Edytowane przez bandyta
Opublikowano
2 godziny temu, bandyta napisał(a):

Najlepiej to dźwignąć 20-40 groszy w górę i hodowców uspokoić .Czy wy tego nie widzicie .

A zapomniałem 2024 tylko 50 kilka stron na forum bo cena ok to spokój nawet wam się nie chciało cen podawać w poszczególnych województwach .

Dziś 2025 2 lutego i już 15 stron 🫣

Dziś nieraz piwo 🍺 droższe od kg żywca to młodzi wybierają 0 zero 😁

Nie ma czemu się dziwić skoro pogłowie trzody chlewnej ok 9,1 mln sztuk z tego z zachodu wjechało 7 mln sztuk to już w praktyce nie ma rodzimych hodowców bo te 2,1 mln sztuk to w praktyce jest już bez większego znaczenia, czyli własna produkcja z polskiego stada pokrywa ok 13 % zapotrzebowania polskiego rynku, faktycznie sukces 20 letnich rządów naszych przywódców i Unii 

Opublikowano
26 minut temu, krilan06 napisał(a):

Bądźmy poważni - kto obecnie wejdzie w produkcję trzody, gdzie za kg tucznika dostanie się 5 zł? Już nie wspomnę o tych wszystkich wymaganiach

Dokładnie. Ci co siedzą w tym to siedzą licząc na lepsze czasy. Z tych, co zrezygnowali nie słyszałem, żeby ktoś wrócił. 

Opublikowano
4 godziny temu, Neveragain napisał(a):

6,85 netto wbc na jutro mam ofertę co na żywo wychodzi 5,25-5,30 netto.

To  wybicie na poziomie 77%????