Skocz do zawartości
  • 15

Ceny pszenicy 2026

Pytanie

4305 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

To ty mnie o to pytasz ? Każdy przywódca ma swój rozum i swoje zdanie, ty jakbyś u mnie robił i płacił by ci 30zł na godzinę, a przyszedł by sąsiad i powiedział że da tobie 40zł to chyba siłą bym cię nie zatrzymał 

• 0
Opublikowano
4 minuty temu, jacek1296 napisał(a):

Teraz? Przeciwko mercosur trzeba było protestować 5-10lat temu. Teraz, to jak kopanie studni, aby pogorzelisko dogasić. Zawsze najważniejszy jest pierwszy podpis, zgoda itp. Potem to efekt domina, raczej bez szans na zatrzymanie. Politycy znowu kładą do głów, że nic finalnie nie ma, a wtedy już za późno. To tak jak z próbą zablokowania niechcianej budowy u sąsiada: jak nie zablokujesz na etapie WZ, to potem w zasadzie nie ma szans.

Zawsze o tym mówiłem .

Tylko widzisz , są na czele izb związków tacy nieudacznicy jak królowie na tronach typu szmulewicz, Serafin , Izdebski i pewnie kilku innych co tak naprawdę kładą lager na to wszystko a chłopków mają za dziadów pańszczyźnianych. 

Ale jak można się im dziwić skoro od 98 roku gdy Lepper blokował drogi do rolnik nie ewoluował. Wtedy może i to miało jakiś sens obecnie nie. Winne są świnie przy korytach ale skoro reszta wie lepiej to niech marznie. A teraz to można już sobie pogadać. Czemuś biedny boś durny a czemuś durny bos biedny. 

3 minuty temu, tomek222 napisał(a):

Dlaczego prezent Polski oszukał Polaków w kampanii mówił że zablokuje mercosur. Co więcej, Włosi byli przeciwko, ale po wizycie Karola Nawrockiego zachwycona nim Meloni (łatwo znaleźć w internecie dowody, że premier Włoch zachwyciła sie Nawrockim) nagle zaczęła popierać mercosur.

Co prezydent Karol Nawrocki powiedział Meloni, że ta ostatecznie zmieniła zdanie i poparła umowę?

fa5c74e56e0d7bdcfc9de8d2fa56bfba888330896ce879eff5b7c012241fdf92.jpg

Pewnie to co Szydło i Pinokio 

• Like 1
  • 0
Opublikowano
3 minuty temu, Damianek20 napisał(a):

Zawsze o tym mówiłem .

Tylko widzisz , są na czele izb związków tacy nieudacznicy jak królowie na tronach typu szmulewicz, Serafin , Izdebski i pewnie kilku innych 

A kto ich k**wa wybrał? A wczoraj co było? Te same gęby w zdradzieckich, żółtych kamizelkach z logo solidarności. Zwykli rolnicy powinni wynieść na kopach każdego w takiej kamizelce.

• Like 3
  • 0
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, STACH1234 napisał(a):

Był okres w Polsce że na odkurzacz trzeba było mieć talon  i trzeba było iść po kredyt żeby było za co kupić po wejściu do unii to się zmieniło na tyle że talonu nie potrzeba i aby go kupić to wystarczy z obiadu na mieście zrezygnować żeby zostać posiadaczem  owego odkurzacza . To że deweloper chce 2 x tyle to raczej wynika z dobrobytu nie z biedy . Pisanie że wszystko podrożało 2 x też jest śmieszne , bo część potaniała 10 krotnie . Być może że ten co siedzi na roli straci , a zrekompensuje stratę  z nawiązką ten co te auta będzie montował i wszystkim się będzie żyło lepiej 

To jak masz taki dobrobyt to możesz na produkty rolnika też wydać kilka złotych więcej bogaczu.

Jak i dewelopera za drogo to kup materiały budowlane, wezwij ekipę budowlaną o odstaw dom. Powinno być tanio według tego co mówisz.

Wezwij sobie hydraulika, elektryka czy kogokolwiek innego i zapałać mu stawkę sprzed 2020, przy okazji możesz zajechać do piekarni i pokazać im paragon sprzed paru lat, że pieczywo było 2x tańsze a przecież pszenica jest tania.

Normalna Wędlina w markecie 70zl kg a świnie po 5zl, jakieś ciastka chrupki, wszystko dwa razy droższe. Tanio to można kupić jak już produkty typowo rolnicze, więc nie jecz tylko jak nie stać to weź się za robotę zamiast stękać na produkty które i tak są tanie w stosunku do reszty.

Jak wołowina za drogo to żryj tą z Mercosur. Najwyżej urosną Ci cycki od hormonów i d*pa od sterydów a na koniec umrzesz na raka od nadmiernej ilości pestycydów.

Edytowane przez Nintendo
  • Like 5
  • 0
Opublikowano
17 minut temu, STACH1234 napisał(a):

na odkurzacz trzeba było mieć talon

A też na k**wę i balon

18 minut temu, STACH1234 napisał(a):

bo część potaniała 10 krotnie .

Co potaniało 10 krotnie? lokomotywy?

• 0
Opublikowano
16 minut temu, jacek1296 napisał(a):

A kto ich k**wa wybrał? A wczoraj co było? Te same gęby w zdradzieckich, żółtych kamizelkach z logo solidarności. Zwykli rolnicy powinni wynieść na kopach każdego w takiej kamizelce.

Nie mów mi nic o solidarności bo jest u mnie w pracy . Jak bym opowiedział co to za patologia to się w głowie nie mieści. 

Nie wiem kto głosuje na pewno nie ja. 

Kiedyś działacz z PSL z cukrowni dzwoni do mnie żeby głosować na działacza Bojara z PSL żeby dostał się do związków bo mu mało 

• 0
Opublikowano
14 minut temu, Nintendo napisał(a):

To jak masz taki dobrobyt to możesz na produkty rolnika też wydać kilka złotych więcej bogaczu.

Jak i dewelopera za drogo to kup materiały budowlane, wezwij ekipę budowlaną o odstaw dom. Powinno być tanio według tego co mówisz.

Wezwij sobie hydraulika, elektryka czy kogokolwiek innego i zapałać mu stawkę sprzed 2020, przy okazji możesz zajechać do piekarni i pokazać im paragon sprzed paru lat, że pieczywo było 2x tańsze a przecież pszenica jest tania.

Normalna Wędlina w markecie 70zl kg a świnie po 5zl, jakieś ciastka chrupki, wszystko dwa razy droższe. Tanio to można kupić jak już produkty typowo rolnicze, więc nie jecz tylko jak nie stać to weź się za robotę zamiast stękać na produkty które i tak są tanie w stosunku do reszty.

Pomału elektryki z hydraulikami też się przyzwyczają do cen z przed 2020 roku  tak jak np. rolnicy oni jeszcze mają opory bo w międzyczasie czynszu napierd... tak że do tej pory posrani i próbują to zwalić na merkosur  . Jak świnia tania i mąka to może zamiast siedzieć przy laptopie czy telefonie  to pora posiedzieć przy piekarniku i wędzarni , a nie użalać się nad swoim marnym losem  . 

• Haha 1
  • Sad 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, STACH1234 napisał(a):

Pomału elektryki z hydraulikami też się przyzwyczają do cen z przed 2020 roku  tak jak np. rolnicy oni jeszcze mają opory bo w międzyczasie czynszu napierd... tak że do tej pory posrani i próbują to zwalić na merkosur  . Jak świnia tania i mąka to może zamiast siedzieć przy laptopie czy telefonie  to pora posiedzieć przy piekarniku i wędzarni , a nie użalać się nad swoim marnym losem  . 

No to właśnie jak tanio, to rób i żryj zamiast użalać się że drogo.

Ciekawe bo nie dawno wzywałem elektryka na usługę i skasował ponad tysiąc złotych za mała szybką robotę.

Ile minimalna i średnia krajowa poszła w górę przez ostatnie lata? Według Twojej logiki to masz zapier.... Za 1500zl jak kilkanaście lat temu. Dlaczego mam płacić żebyś zarabiał kilka razy tyle?

Edytowane przez Nintendo
  • Like 1
  • 0
Opublikowano
Godzinę temu, jacek1296 napisał(a):

A wystarczy wszystkie te stanowiska, łącznie z radnymi, zrobić bezpłatnymi, bez żadnych przywilejów i 90% tej patologii ginie.

To nie chodzi o te pensje na tych stanowiskach tak naprawdę. Pensja to jest dodatek jak wisienka na torcie , dopełnienie tortu. 

W tym wszystkim chodzi o układy powiązania tak naprawdę ma tym robi się kasę 

55 minut temu, Nintendo napisał(a):

Ciekawe bo nie dawno wzywałem elektryka na usługę i skasował ponad tysiąc złotych za mała szybką robotę.

Ile minimalna i średnia krajowa poszła w górę przez ostatnie lata? Według Twojej logiki to masz zapier.... Za 1500zl jak kilkanaście lat temu. Dlaczego mam płacić żebyś zarabiał kilka razy tyle?

A co Ci robił ten elektryk ? 

• 0
Opublikowano
Godzinę temu, Nintendo napisał(a):

Ty beczysz a nie ja , jak umiesz tylko klepać po klawiaturze to się nie dziw że elektryk ci goli , po to właśnie są barany żeby je golić , skoro robota była mała i szybka to trzeba było zrobić samemu .  Elektryk że ma pojęcie to zarabia , temu co takich umiejętności brakuje chodzi po mrozie  za darmo 

• Haha 1
  • Sad 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, STACH1234 napisał(a):

Ty beczysz a nie ja , jak umiesz tylko klepać po klawiaturze to się nie dziw że elektryk ci goli , po to właśnie są barany żeby je golić , skoro robota była mała i szybka to trzeba było zrobić samemu .  Elektryk że ma pojęcie to zarabia , temu co takich umiejętności brakuje chodzi po mrozie  za darmo 

Ja nie narzekam, zapłaciłem i mam z głowy, zwyczajnie pisałeś, że teraz tak tanio to Ci wytłumaczyłem jak krowie na miedzy, że tanio to masz w snach.

Ja nie becze. Za to Ty tak beczysz, że aż musiałeś się zarejestrować na tym forum, żeby się wyżalić i popisać te wszystkie brednie. Trochę choroba psychiczna 

Edytowane przez Nintendo
  • 0
Opublikowano
3 godziny temu, STACH1234 napisał(a):

Był okres w Polsce że na odkurzacz trzeba było mieć talon  i trzeba było iść po kredyt żeby było za co kupić po wejściu do unii to się zmieniło na tyle że talonu nie potrzeba i aby go kupić to wystarczy z obiadu na mieście zrezygnować żeby zostać posiadaczem  owego odkurzacza . To że deweloper chce 2 x tyle to raczej wynika z dobrobytu nie z biedy . Pisanie że wszystko podrożało 2 x też jest śmieszne , bo część potaniała 10 krotnie . Być może że ten co siedzi na roli straci , a zrekompensuje stratę  z nawiązką ten co te auta będzie montował i wszystkim się będzie żyło lepiej 

Tu to co się jakiś nowy stach urodzi na tym forum to od razu mądrzejszy od poprzednich staśków , 

Gdzie ty miałeś jakieś talony na odkurzacze czy inne rzeczy przed wejściem do uni ?różne rzeczy się kupowało np w 2000 roku i niczego takiego nie było jak talony czy inne kartki , bredzisz chłopie , naopowiadał ci ojciec czy dziadek ze tak kiedyś było i se ubzdurałeś że do 2004 roku ludzie z bonami czy talonami jezdzili na zakupy 

• Like 3
  • 0
Opublikowano
1 minutę temu, mysza103 napisał(a):

Gdzie ty miałeś jakieś talony na odkurzacze czy inne rzeczy przed wejściem do uni ?różne rzeczy się kupowało np w 2000 roku i

W latach wcześniejszych.

Towary były reglamentowane...a kartki na towary były w powszechnym użyciu.

• Like 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

W latach wcześniejszych.

Towary były reglamentowane...a kartki na towary były w powszechnym użyciu.

Mówisz o PRL-u.

Nie ma to nic wspólnego z Unią o czym pisał ten bajkopisarz.

Edytowane przez Nintendo
  • Like 1
  • 0
Opublikowano
2 godziny temu, STACH1234 napisał(a):

Ty chcesz z rolnika zrobić niewolnika nie dość że biega cały rok przy świniach i karmi to ma jeszcze siedzieć przy piekarniku i wędzarni żeby jemu się opłacało a na końcu jeszcze ma iść i to sprzedać na rynku idąc twoim tokiem rozumowania to skoro ktoś ma transport ciężarowy i nie ma co wozić to niech coś sobie kupi co może sprzedać i zacznie handlować to będzie miał co wozić piekarnia jak nie sprzeda chleba albo za dużo wyprodukuje to niech rozda pracownikom odejmując za ten chleb z wypłaty. 

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Ten co biega cały dzień przy świniach to jest nieuk , a nie hodowca . Hodowca dzisiaj obsługuje świnie telefonem jak większy , a mniejszy z racji tego że nie wiele może to powinien robotę sobie usprawnić  i te świnie  przetworzyć i na to są duże pieniądze [ dużo się mleka w ten sposób przetwarza ] ale jak woli sprzedać handlarzowi po 3,5 to kto mu zabroni . Właściciela ciężarówki jak stać na auto to powinno być stać na ludzi którzy mu roboty poszukają , ale jak woli przewozić powietrze to kto mu zabroni . Czasy chleba za złotówkę też się skończyły , a bywało tak że była kolejka za takim chlebem i każdy opowiadał że kupuje kurom 

• Sad 1
  • 0
Opublikowano
1 godzinę temu, mysza103 napisał(a):

Przeczytaj jeszcze raz mój wpis i czego dotyczył , zaznaczyłem teraz go 

Gościu twierdzi że dopiero po wejściu do Uni można było cokolwiek kupić bez talonu i to dzięki Uni 

Co do kartek to jestem już po 50 więc wiem co kiedy było , ale pisząc że dzięki wejściu w 2004 roku do Uni zniknęły  talony na towary to już raczej przegięcie w stylu ,, raczej nic nie wiem ale muszę napisać ''

Ty mnie tu kolego za słówka nie łap , do uni  weszliśmy  nie z dnia na dzień ,  ale żeby móc wejść w  to leszek balcerowicz musiał zrobić wcześniej porządek , bo jak by nie zrobił to do tej pory byśmy nie weszli . Jak balcerowicz odchudził portfele i unia zaczeła pchać towar przed akcesją to trudno było ograniczać zakupy talonami . Do merkosur też nie weszliśmy wczoraj , wczoraj to weszliśmi według pisu i boksera hahah  ,  przygotowania trwają kilka lat . Przed 2004 już traktorki za unijne latały nie tylko odkurzacze 

• 0
Opublikowano
3 godziny temu, Damianek20 napisał(a):

To nie chodzi o te pensje na tych stanowiskach tak naprawdę. 

Pozwolę się nie zgodzić. Od tych pensji się zaczyna i dopiero potem ich znaczenie maleje.

• 0
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, STACH1234 napisał(a):

Ten co biega cały dzień przy świniach to jest nieuk , a nie hodowca . Hodowca dzisiaj obsługuje świnie telefonem jak większy , a mniejszy z racji tego że nie wiele może to powinien robotę sobie usprawnić  i te świnie  przetworzyć i na to są duże pieniądze [ dużo się mleka w ten sposób przetwarza ] ale jak woli sprzedać handlarzowi po 3,5 to kto mu zabroni . Właściciela ciężarówki jak stać na auto to powinno być stać na ludzi którzy mu roboty poszukają , ale jak woli przewozić powietrze to kto mu zabroni . Czasy chleba za złotówkę też się skończyły , a bywało tak że była kolejka za takim chlebem i każdy opowiadał że kupuje kurom 

Widzę, że cała wiedza nabyta w farming Simulator. Tam faktycznie to tak działa.

Edytowane przez Nintendo
  • Like 2
  • 0
Opublikowano
2 godziny temu, STACH1234 napisał(a):

Dobrze że Ty jesteś dobrze wykształcony i inteligenty a małych gospodarzy bez technologii którzy ciężko pracują nazywasz nieukami. Zostawię to bez komentarza i nie będę nawet wchodził w dalszą dyskusję z kimś kto nie ma szacunku do takich osób bez względu na wykształcenie i to co kto robi uważam że każdy zasługuje na szacunek.

• Like 6
  • 0
Opublikowano
Godzinę temu, jacek1296 napisał(a):

Pozwolę się nie zgodzić. Od tych pensji się zaczyna i dopiero potem ich znaczenie maleje.

Pensja radnego czy posła nie jest duża w porównaniu z tym co mogą poza. Słowa byłego gościa z sejmiku na własne uszy słyszałem.  

• Like 1