Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

A jak nie pije alkoholu? 

To znaczy że ceny są do mocnej negocjacji. Nie ma towaru pytanie jak bardzo ktoś chce go pozyskać to tyle zapłaci 

Opublikowano
20 godzin temu, AdamRo napisał(a):

Byk 14-18 netto 

Jałówka 13-17

Krowa 9-14.

Plus ewentualne bonusy. Szklana bimbru lub pęto kiełbasy 😄

Nie daj się sprzedać za wóde

Opublikowano

kupowal ktoś oprysk na muchy od chińczyków co tak reklamują na fb? sam myślałem że to podpucha aby kase wyłudzić ale rozmawiałem z gościem co ma handel obwozny i mówił że jego znajomek tym pryskal i wszystko zdechło aż czarno bylo w oborze

Opublikowano
9 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Większej bzdury dawno nie słyszałem. Much od zayebania że przy gniazdach jaskółek siedzą a te nic sobie nie robią. 

To że jest ich dużo to nie znaczy że ich nie jedzą. Na dobę mały ptaszek zjada kilkaset owadów i karmi młode. Pewnie liczysz że zje tyle co kormoran ryb ale jest ograniczony gabarytami...

Opublikowano

U mnie puki były młode takie latające z pierwszego miotu to był spokój od wiosny praktycznie bo szybko lepy rozwiesilem z wiosny i nie rozmnożyły sie tak jak pierwszy miot wyleciał to cosik sie ich wiecej namnożyło ale teraz kolejny miot już samodzielnie lata to i much troszke mniej a po odlocie jaskółek nietoperze w nocy latają i też coś tam podjedzą 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie w tym roku w oborze jakiś rekord 10 gniazd jaskółczych dwa mioty w każdym po 4-5 młode także było sporo,trochę likwidacji obór wokoło to pewnie dlatego więcej ich jest,no bo gdzie krowa tam mucha a gdzie mucha tam jaskółka😂

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

Jaskółki bardziej gustują w komarach ale muchy też zjedzą. Pająki i pajęczyny to jest sposób tylko weterynarii to się nie podoba chyba są przekupieni przez tych od tych środków!! 😂😂😂

Opublikowano
12 godzin temu, wojak1986 napisał(a):

Na muchy to są jaskółki tylko władza ludowa walczy z naturą. Przez te ochłodzenie dużo młodych jaskółek popadało z głodu przez brak owadów...

Za dużo much żeby obrobiły

U mnie wczoraj ostatnie dwa gniazda w końcu zaczęły się uczyć. Myślałem, że już nie ruszą.

Jakoś późno w tym roku 

Opublikowano
W dniu 28.08.2025 o 10:25, AdamRo napisał(a):

Byk 14-18 netto 

Jałówka 13-17

Krowa 9-14.

Plus ewentualne bonusy. Szklana bimbru lub pęto kiełbasy 😄

Gdzie tak dają?? Kto...daj namiary