Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
ZetorMisio napisał:

18 minut temu, Xzysiek napisał(a):

Zezwolenie na wykorzystanie opon do obciążenia pryzm. 

A to jest coś takiego??? Gdzie i za ile to się załatwia?

starostwo powiatowe ewentualnie przecinać na pół i już nie będzie oponą

Opublikowano
5 godzin temu, Michciubar napisał(a):

No u mnie już mówiła o planie nawozowym ale co z tego jak mam oficjalnie 9 ha swojego a reszta dzierżawy a niby liczy się tylko hektary na własność 

Za gnojowke z pryzmy cieknaca się czepiała?

plan nawozowy od 10 ha albo 10djp

Opublikowano
7 godzin temu, wojak1986 napisał(a):

Przede wszystkim papiery mają się zgadzać wyliczenia azotu na hektar i reszta papierków. U mnie młoda powiedziała im więcej tym lepiej wywóz szamba deratyzacja opryski. U mnie był donos

Te Monty już sprzedałeś jak to rośnie?

Miałeś z racji donosu niezapowiedziana  kontrole?

Opublikowano
9 godzin temu, nexeqadore napisał(a):

Witam inalka co to za firma ,wyplacalni kręcą się tu unas co chwilę jakąś nową firma 

Najwieksza wloska firma miesna.

Maja zaklad w Polsce

Opublikowano
11 godzin temu, Michciubar napisał(a):

Miałeś z racji donosu niezapowiedziana  kontrole?

Tak. Później jak pogadałem to mamy kraj konfidentów. Ludzie na dym z komina dzwonią. Czasem już omijają Gminę i walą prosto do ochrony środowiska. Piękne czasy...

Opublikowano
6 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Tak. Później jak pogadałem to mamy kraj konfidentów. Ludzie na dym z komina dzwonią. Czasem już omijają Gminę i walą prosto do ochrony środowiska. Piękne czasy...

No właśnie ja też mam dalszego dobrego sąsiadaz reguladnymi donosami, myślałem że mnie znowu pod... ale pani przez tel się zarzekała ze kontrola z wylosowania a nie donosu bedzie

Opublikowano
13 godzin temu, malaczarna napisał(a):

plan nawozowy od 10 ha albo 10djp

nie plan tylko 

Maksymalne dawki azotu –   

– gospodarstwa od 10 ha do 100 ha lub gospodarstwa od 10 DJP do 60 DJP (pod warunkiem, że nie należą jednocześnie kategorii opisanej w punkcie 3) – gospodarstwa takie zobowiązane są jedynie do określenia maksymalnych dawek azotu. Opcjonalnie mogą one (ale nie mają obowiązku) posiadać plan nawożenia azotem.

Plan nawożenia azotem – dotyczy gospodarstw:

powyżej 100 ha,

powyżej 50 ha upraw intensywnych,

powyżej 60 DJP,

nabywcy nawozów naturalnych od podmiotów importujących, podmioty prowadzące chów lub hodowlę drobiu powyżej 40 000 stanowisk lub chów lub hodowlę świń powyżej 2000 stanowisk dla świń o wadze ponad 30 kg lub 750 stanowisk dla macior, nabywcy nawozów naturalnych od podmiotów prowadzących chów lub hodowlę drobiu powyżej 40000 stanowisk lub chów lub hodowlę świń powyżej 2000 stanowisk dla świń o wadze ponad 30 kg lub 750 stanowisk dla macior.

Opublikowano
27 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Tam powinni dodać że wyjątek stanowi hodowla Pana Biernackiego. On sam stanowi prawo 

Bez takich insynuacji proszę. 😁

Im dłużej żyje tym wiem że przypadek to jest, ale w języku polskim. 

A ogólnie pojechały 3 zdychy po 27 netto, żeby mod się za bardzo z pkt nie uruchomił, choć sam teraz mnóstwo postów nie na temat. 🤣

Opublikowano
5 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

nie plan tylko 

Maksymalne dawki azotu –   

– gospodarstwa od 10 ha do 100 ha lub gospodarstwa od 10 DJP do 60 DJP (pod warunkiem, że nie należą jednocześnie kategorii opisanej w punkcie 3) – gospodarstwa takie zobowiązane są jedynie do określenia maksymalnych dawek azotu. Opcjonalnie mogą one (ale nie mają obowiązku) posiadać plan nawożenia azotem.

Plan nawożenia azotem – dotyczy gospodarstw:

powyżej 100 ha,

powyżej 50 ha upraw intensywnych,

powyżej 60 DJP,

nabywcy nawozów naturalnych od podmiotów importujących, podmioty prowadzące chów lub hodowlę drobiu powyżej 40 000 stanowisk lub chów lub hodowlę świń powyżej 2000 stanowisk dla świń o wadze ponad 30 kg lub 750 stanowisk dla macior, nabywcy nawozów naturalnych od podmiotów prowadzących chów lub hodowlę drobiu powyżej 40000 stanowisk lub chów lub hodowlę świń powyżej 2000 stanowisk dla świń o wadze ponad 30 kg lub 750 stanowisk dla macior.

Osobiście nie muszę prowadzić mam mniej niż 10 ha i mniej niż 10 djp. 

Opublikowano
10 godzin temu, HF86 napisał(a):

Bez takich insynuacji proszę. 😁

Im dłużej żyje tym wiem że przypadek to jest, ale w języku polskim. 

A ogólnie pojechały 3 zdychy po 27 netto, żeby mod się za bardzo z pkt nie uruchomił, choć sam teraz mnóstwo postów nie na temat. 🤣

Co to znaczy zdychy? 

Ile teraz można dostać za ładną jałówkę w typie LM? Ok 650 kg. Ilość detaliczna ;)

Opublikowano
11 godzin temu, Taurus83 napisał(a):

Co to znaczy zdychy? 

Ile teraz można dostać za ładną jałówkę w typie LM? Ok 650 kg. Ilość detaliczna ;)

Bydło co przeżyło dużą ilość antybiotyków podczas mocnej wirusowki. 

Można robić co się chcę, a i tak z tego masy nie zrobisz. 

Takie małe hady po 650 kg