Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 minuty temu, slawek74 napisał(a):

sam se uderz a nie prowokujesz ... niech ktoś się nim zajmie 🙋‍♂️🤦moderator....

Włóż głowę do zimnej wody czy co Ci tam potrzeba. Napisałem prawdę o większości hodowców nie mając do nich żalu i nie obrażając nikogo 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, wojak1986 napisał(a):

Jakby tak każdy liczył to trzebaby mieć broń przed ludźmi z miasta kradnących zwierzęta i płody 

Tak jak ludzie żyją w miastach to możesz sobie pomarzyć. (Wiadomo, że nie wszyscy). I nie licz że oni Tobą będą się przejmować tak jak Ty usilujesz nimi.

Mam trochę znajomych w Warszawie/Gdańsku itd  i robią naprawdę dobra kasę nawet nie wychodząc z domu bo pracują zdalnie. Trzeba mieć duże i dobrze prosperujące gospodarstwo by im dorównać kasa. nie mówię komforcie życia bo tutaj na gospodarstwie to nigdy im nie dorównamy.

Edytowane przez Nintendo
  • Like 1
Opublikowano
35 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Poprawił się ? 

Wrócił do tego co było kiedyś 

Waga zawsze się zgadza,cena rynkowa i co najważniejsze szybka kasa.

Odkąd jeździ sam Misiek jest dużo lepiej. Z chłopakami zawsze były problemy 

27 minut temu, kat napisał(a):

Młody czy stary do ciebie przyjeżdża?

Tylko stary. Chłopaki już nie jeżdżą 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

sam se uderz a nie prowokujesz ... niech ktoś się nim zajmie 🙋‍♂️🤦moderator....

pewnie po sobie wnioskujesz 🤦

Te mini mini nie miałcz tam ☝️

4 godziny temu, soltys48 napisał(a):

Sławuś ja szanowałem i szanuję swoich dostawców. Oni odpłacają się tym samym

Od Thomasa bierzesz? Jak on tam dalej z mlecznymi działa?

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
34 minuty temu, Nintendo napisał(a):

Tak jak ludzie żyją w miastach to możesz sobie pomarzyć. (Wiadomo, że nie wszyscy). I nie licz że oni Tobą będą się przejmować tak jak Ty usilujesz nimi.

Mam trochę znajomych w Warszawie/Gdańsku itd  i robią naprawdę dobra kasę nawet nie wychodząc z domu bo pracują zdalnie. Trzeba mieć duże i dobrze prosperujące gospodarstwo by im dorównać kasa. nie mówię komforcie życia bo tutaj na gospodarstwie to nigdy im nie dorównamy.

Mam rodzinę z Wawy i Łodzi lekarze informatycy itd fakt kasy jak lodu ale biegają z psami zamiast dzieci i jak jadą na wczasy zostawiają to rodzicom. Ja tam nie widzę nic do zazdroszczenia lepiej ode mnie nie jedzą bo nic nie gotują. Tylko wycieczki i gadżety. Żona pracuje z dziećmi to nikt nie ma czasu tej latorośli wychowywać jak wrócili po majówce biegali po ścianach fakt powód do zazdrości...

Opublikowano
16 minut temu, pedro2 napisał(a):

Te mini mini nie miałcz tam ☝️

Od Thomasa bierzesz? Jak on tam dalej z mlecznymi działa?

Biorę brałem i brał będę 

Cały czas białogłowe 

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, soltys48 napisał(a):

Tylko stary. Chłopaki już nie jeżdżą 

Kiedyś jeździł stary i zawsze bylo ok. Potem zawsze Darka przysyłał. No i tak wyszło że cała okolica przestała z nim handlować.  

Osi Oklasa 25,5zł  jutro zabierają 

Opublikowano

Dzis poszły trzy sztuki jeden HF lichy 14 brutto drugi lepszy 14,50 brutto i taki hf po miesnym czarny 15 brutto. Resztę trzymam niech rosną miałem sprzedać ale takich 500 setek szkoda. 

Opublikowano
20 minut temu, kat napisał(a):

Kiedyś jeździł stary i zawsze bylo ok. Potem zawsze Darka przysyłał. No i tak wyszło że cała okolica przestała z nim handlować.  

Osi Oklasa 25,5zł  jutro zabierają 

Właśnie.... Krzysiek jeszcze jeszcze....

Darek sam Wiesz.

U nas też był okres że nic nie kupował 

Kto z osi u Ciebie?

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, Mateusz1q napisał(a):

to są efekty tego że za 300 zł i się chłopy jeszcze targowali i nie szanowali krajowego cielaka 

Drogi cielak to efekt tego, ze ludzie nie chcieli kupować HFa czy chodziło Ci o to,że teraz na "dużych" oborach jest spory ruch na cielaki bo nie bardzo zrozumiałem 

5 godzin temu, Mateusz1q napisał(a):

nikt nie sprzedaje 2 dniowego, nie znam nikogo w okolicy kto tak robi a jesteśmy rejonem z największa koncentracja krów w kraju. standard to 2 tygodnie

Sam widziałem jak najpierw przez drzwi obory gospodarz wyniosł łożysko dla psa ,a za 2 minuty wyprowadził mokrego cielaka i na przyczepkę. Jak sie rozmawia ze znajomymi to nie raz kupili jeszcze "mokre" cielaki. Ile ludzi tyle historii.

• Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, Nintendo napisał(a):

Daj spokoj. Mój kuzyn tak żyje. Dają mu służbowe auto za 300tys na własny użytek, praca zdalna, jego żona też. Ja czasami jak tak patrzę jaka ja musze miec wiedzę, godziny pracy, stresy (wy zresztą też) to żadne pieniądze nam tej roboty nie wynagrodzą. Dlatego ciągle powtarzam że teraz ludzie na etacie to mają za dobrze. Bo nam to za bardzo poprawić się nie da

Opublikowano

U nas tygodniowego hf sprzedajemy od 900-1200zl. Telefonów o cielaki mam kilka w tygodniu ale jeden bierze wszystko zawsze. Ludzie brali ch wie skąd cielaki a później i tak dzwonili pytac bo tamte zdychały.

Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał(a):

Właśnie.... Krzysiek jeszcze jeszcze....

Darek sam Wiesz.

U nas też był okres że nic nie kupował 

Kto z osi u Ciebie?

Kiedyś był taki okrągły Jacek.  Ale poszed do inalca. Chwilę był jakiś Łukasz. A teraz jest Tomek. U ciebie ci sami byli?

Darek ostatki co przyjechał to dość bezczelnie ta waga ważyła. Za rękę nie złapałem. Swojej wagi nie mam. Ale krowa duża nie chuda a na wadze 600 ledwo. Z kasą wtedy akurat też przeciągali akurat, no i podziękowałem. Denerwowało mie Ze nigdy nie wiedziałeś kiedy przyjadą. Mógł przyjechać za godzinę a mógł za tydzień.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, kat napisał(a):

Denerwowało mie Ze nigdy nie wiedziałeś kiedy przyjadą. Mógł przyjechać za godzinę a mógł za tydzień.

Dlatego też z nimi nie współpracuje 

Opublikowano
8 godzin temu, kampl napisał(a):

Daj spokoj. Mój kuzyn tak żyje. Dają mu służbowe auto za 300tys na własny użytek, praca zdalna, jego żona też. Ja czasami jak tak patrzę jaka ja musze miec wiedzę, godziny pracy, stresy (wy zresztą też) to żadne pieniądze nam tej roboty nie wynagrodzą. Dlatego ciągle powtarzam że teraz ludzie na etacie to mają za dobrze. Bo nam to za bardzo poprawić się nie da

Zgadza się, mimo że nie mam auta służbowego to praca na etacie coś pięknego , jedynie wkurwiasz się jak da ci gorsza robotę bo jesteś najmłodszy sekcji ale za taką kasę to można to przeboleć 

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, soltys48 napisał(a):

Nikt mi nie dopłaca ani nie dopłacał. Są tu ludzie od których kupowałem i kupuję. Czytają ten temat i jakoś cały czas się zgadzamy 

A tymczasem odbiorcę też trzeba szanować 

IMG20250506173632.jpg

Ten pan w gumowcach przyjechał tym samochodem 🤔 

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano
19 minut temu, kat napisał(a):

Kiedyś był taki okrągły Jacek.  Ale poszed do inalca. Chwilę był jakiś Łukasz. A teraz jest Tomek. U ciebie ci sami byli?

Darek ostatki co przyjechał to dość bezczelnie ta waga ważyła. Za rękę nie złapałem. Swojej wagi nie mam. Ale krowa duża nie chuda a na wadze 600 ledwo. Z kasą wtedy akurat też przeciągali akurat, no i podziękowałem. Denerwowało mie Ze nigdy nie wiedziałeś kiedy przyjadą. Mógł przyjechać za godzinę a mógł za tydzień.

Ci sami. Tomek za czasów Biskupca przyleciał bardzo mocno w uja i nie chcę go więcej widzieć na placu 

Co do wagi u chłopaków to różne historie chodzą. U mnie się zgadza bo moja stoi na środku podwórka.

Największy problem to była kiedyś kasa. Teraz zdarzało mi się że bydlaki stały a pieniądze na koncie a i Stary auta mi użycza jak potrzebuję większą ilość przewieźć. Potrzebuje ubić problematyczną sztukę dla siebie też robią. 

No i szynkę na święta daje 🤭

Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ten "pan" w gumowcach przyjechał tym samochodem 🤔 

Ten Pan w gumowcach to właściciel tego przybytku 

Skupujący przyjeżdżają w laczkach 

IMG_20250418_203337.jpg

Opublikowano

Byk do 16 zł tylko oby nie puścili szczepu na Polskę.to może cena będzie 

11 godzin temu, AdrianP3725 napisał(a):

Ile dają za hf'a takiego z krwi i kości 😊

Jak typowy wieszak to słaba cena ..ja takich nie lubię..myślę że 13 powinno byc

Opublikowano
2 minuty temu, nikolas29 napisał(a):

Byk do 16 zł tylko oby nie puścili szczepu na Polskę.to może cena będzie 

Z rana lekko dwie tony po 15.5. jeden był trochę mniejszy... Płacz że oni mają tylko 30 groszy za kg. Biedaki 5 rano już zajechali

• Haha 3
Opublikowano
8 minut temu, malaczarna napisał(a):

Z rana lekko dwie tony po 15.5. jeden był trochę mniejszy... Płacz że oni mają tylko 30 groszy za kg. Biedaki 5 rano już zajechali

tak narzekałaś na to rolnictwo a tu kasa jak byk