Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, krzysiek277 napisał(a):

Dziś był u mnie pośrednik co handluję z nim dobre 10lat to mówi że zakłady dwa razy na tydzień teraz obniżają cene i że cena dalej spada

To jaka cene Ci powiedział ?

Opublikowano

Niemieckie mleczarnie zalane mlekiem. Jak to wpłynie na ceny?

Polska nie ograniczyła importu zwierząt z Niemiec?  Epidemia jest im na rękę .

Spadające ceny masła i odtłuszczonego mleka w proszku ciągną w dół surowcową cenę mleka.

Utrzymanie trendów w najbliższych tygodniach może skutkować obniżkami również w cennikach dla rolników.

Spadają ceny masła mleka w proszku magazyny pełne i do tego spada podasz .

Umowa handlowa Unia - Ameryka statki wpływają z masłem i mlekiem w proszku UNIA NA KOLANACH .

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, nikolas29 napisał(a):

Do nowego roku nas wykończą 

dało radę wziąć, 15,80-16 za kg na żywą. Ty piszesz że wykończą? Przecież aktualnie bydło to jedyny i zarazem najlepiej płacący sektor. Warzyw nie zbierają, zboża po 500, kukurydza 300, buraki spada kontrakcja i limity. Byki i jałówki w rekordowych cenach a ciebie wykończą? To gdzie byłeś ostatni rok?🧐

4 minuty temu, kazik6 napisał(a):

ludzie przetrzymywali bo cena szla do góry,zrobili popłoch ,pewnie znów jada byki po 600kg i są efekty.

od zawsze rolnicy sami na siebie bata kręcą. Nawet jak nic się nie dzieje to wystarczy małe zamieszane. Zaczyna się wypychanie towaru, to i cena musi lecieć w dół. 

• Like 1
Opublikowano

W dlugiej perspektywie bedxie drogo.

I oplacalnosc biznesu przy tych tanich zbozach na skarmianie to raczej powinna rosnac (cielak cena jest chora)

Ale tak jak mowilem, korekta jest konieczna, ale tez bym nie panikowal 27 pln na wbc czy 26 to nadal znakomita cena.

Poprostu tsk jest jak sie spada z historycznych szczytow

• Like 2
Opublikowano
32 minuty temu, Bartek933 napisał(a):

A słyszałeś żeby kiedyś handlarz inaczej mówił? 

Ten co ode mnie bierze mówił jak @robert123farmer 

Nie panikować, bydła nie ma i prawdopodobnie zagrywka żeby ludzi przepłoszyć. Ja narazie czekam. Najwyżej coś się sprzeda żeby zobowiązania zapłacić. Waga jest, ale mogą stać do kwietnia nawet.

Opublikowano
11 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Ten co ode mnie bierze mówił jak @robert123farmer 

Nie panikować, bydła nie ma i prawdopodobnie zagrywka żeby ludzi przepłoszyć. Ja narazie czekam. Najwyżej coś się sprzeda żeby zobowiązania zapłacić. Waga jest, ale mogą stać do kwietnia nawet.

dokladnie ..co rok w tym czasie te same zagrywki .

ja mam 10 szt i trzymam jeszcze z miesiąc albo i dwa