Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Fugeo napisał(a):

Sprzedawał ktoś bydło do ubojni Gramar z Włodawy? Jakieś opinie, nie ma problemu z płatnościami?

Handluje od dłuższego czasu, złego słowa nie mogę powiedzieć, z płatnością nigdy nie było problemu 

Opublikowano
1 godzinę temu, Matys1990 napisał(a):

Ile płacą

W przyszłym tygodniu na przyjechać ktoś od nich obejrzeć i wycenić, bo ceny za najsłabsze hfy zaczynają się od 14-15 zł a górna granica to pewnie jakieś 20 zł za czyste lm.

1 godzinę temu, Dragon155 napisał(a):

Handluje od dłuższego czasu, złego słowa nie mogę powiedzieć, z płatnością nigdy nie było problemu 

Przelew 14 dni czy dłużej? Jakie ceny proponują ma tle innych ubojni? ile potrącają z wagi?

Opublikowano
2 godziny temu, Fugeo napisał(a):

W przyszłym tygodniu na przyjechać ktoś od nich obejrzeć i wycenić, bo ceny za najsłabsze hfy zaczynają się od 14-15 zł a górna granica to pewnie jakieś 20 zł za czyste lm.

Przelew 14 dni czy dłużej? Jakie ceny proponują ma tle innych ubojni? ile potrącają z wagi?

Z Jarkiem z opola nie handlujesz?

Opublikowano

@mickas092 nie, dwa razy wziąłem od nich cielaki. za drugim razem dwa cielaki padły, a trzeciego ledwo odratowalismy. 

Kiedyś oglądali u mnie byki i jakoś się nie dogadaliśmy odnośnie ceny. Od kilku lat wszystko zabiera ode mnie Artus Maciejowice.

Gramar polecił mi znajomy i chce zobaczyć co powiedzą.

Opublikowano
9 godzin temu, Fugeo napisał(a):

Sprzedawał ktoś bydło do ubojni Gramar z Włodawy? Jakieś opinie, nie ma problemu z płatnościami?

Raz u mnie oglądali bydło ale się nie dogadaliśmy. Ostrożni z ceną żeby chociaż za dużo nie zapłacić😀

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zarowno Artus jak i Gramar w kwestii platnosci nie ma problemu.

Duzo od nich kupuje.

Co to klasy i wyboju to nie wiem bo nie zwracam uwagi na takie rzeczy. Ale generalnie oni oboje maja z regoly mocny towar wiec raczej kupuja od hodowcow co ogarniaja.

Leszek w Artusie rzadzi bez zmian juz z 30 lat. Sp. Krzysztof odszedl ale corki sie odnalazly z mojego punktu widzenia. Nie przewiduje problemow

Gramar Gramar czy Agrostar bijacy uslugowo?

Edytowane przez Karol8885
  • Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, Karol8885 napisał(a):

Zarowno Artus jak i Gramar w kwestii platnosci nie ma problemu.

Duzo od nich kupuje.

Co to klasy i wyboju to nie wiem bo nie zwracam uwagi na takie rzeczy. Ale generalnie oni oboje maja z regoly mocny towar wiec raczej kupuja od hodowcow co ogarniaja.

Leszek w Artusie rzadzi bez zmian juz z 30 lat. Sp. Krzysztof odszedl ale corki sie odnalazly z mojego punktu widzenia. Nie przewiduje problemow

Gramar Gramar czy Agrostar bijacy uslugowo?

Agrostar to pośrednik?

Opublikowano

Chłopaki jest sens teraz robić drugie podejście siania trawy na suchym torfie? Skosilem pojedyncze komosy bo tylko to wyrosło po pierwszym siewie jakoś w kwietniu i teraz myślę czy siać np pszenżyto+ jakieś trawy czy za wcześnie? Jakie gatunki polecacie na taki torf żeby w ogóle wzeszło coś :) Myślałem Kupkówka, życica, Kostrzewa albo czysta Kupkówke cos doradzicie?

Opublikowano

Ile można by dać za jałówki hf w wieku 12-14 miesięcy? Sytuacja rodzinna zmusiła znajomego do sprzedaży i się pytał czy nie chcę kupić. Jałówki wysokie dosyć. Pod zacielenie będą. Takie normalne hf. Ni ładne wybitnie ale też nie brzydkie.

Nie kupowałem takich dużych dawno. Kuj-pom.

Opublikowano
3 godziny temu, maroko napisał(a):

Ile można by dać za jałówki hf w wieku 12-14 miesięcy? Sytuacja rodzinna zmusiła znajomego do sprzedaży i się pytał czy nie chcę kupić. Jałówki wysokie dosyć. Pod zacielenie będą. Takie normalne hf. Ni ładne wybitnie ale też nie brzydkie.

Nie kupowałem takich dużych dawno. Kuj-pom.

Teraz to wszystko od 20 zł w górę. Dziś kupione hf po około 2 miesiące. 2 tysiące sztuka. Przy mnie miał dwa tel czy jeszcze są. Wystawione godzinę wcześniej 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Niezle karmiony 2 miesiące i już 140 kg to nie wiem czy na mamce tyle by miał jakiś mięsny?

Realne 

Edytowane przez Baks00
Opublikowano

Ja to pier**** zakup cieląt... Kupię 15 max 20bo coś koło tego brakuje mi do obsady do prowu i czekam do grudnia/stycznia z tym co się będzie działo... Do tego momentu powinno się wszystko ustabilizować i wyjaśnić sprawa co dalej... Chyba że od swoich dostawców to wtedy ewentualnie będę kupował jak się dogadamy z ceną, a jak nie to trudno. A po nowym roku trzeba zacząć myśleć o budować stada podstawowego mamek 🤔

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez yacenty
      Cześć wszystkim!
      Kontynuujemy serię wątków na nowy rok. Tym razem temat, który wymaga trzymania ręki na pulsie – ceny prosiąt w 2026 roku.
      Wszyscy wiemy, jak chwiejny potrafi być ten rynek i jak mocno zależy od sytuacji za granicą (Dania/Niemcy) oraz stref ASF w Polsce. Abyśmy mieli jasny obraz sytuacji na starcie roku, otwieram dyskusję o aktualnych stawkach za warchlaki.
      Proszę o dzielenie się informacjami zarówno o towarze krajowym, jak i imporcie. Aby uniknąć nieporozumień, bardzo proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru:
      Województwo/Rejon:
      Pochodzenie (Kraj/Import):
      Waga:
      Cena (netto/brutto):
      Ilość (detal/hurt):
      Dodatkowe uwagi (genetyka, terminy płatności):
      Jak oceniacie opłacalność wstawień na początku 2026? Czy w Waszych okolicach widać większe zainteresowanie zakupem, czy raczej postoje?
      Tradycyjnie przypominam o zachowaniu kultury dyskusji. Wymieniajmy się wiedzą, a nie wyzwiskami.
      Dobrego roku i stabilnych cen!
  • Dodaj nową pozycję...
v