Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Azor07 napisał(a):

Dzięki na teraz starczy będzie 9 szt do odpojenia ,koleinę zakupy czerwiec -lipiec ,a skąd jesteś ?

Powiat Opatowski, gmina Iwaniska pytam póki nie wystawiłem na olx bo wtedy będzie za późno 

@szymon09875Jedna sztuka 

Edytowane przez Piotruniu25
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Karol8885 napisał(a):

Wszystkie kraje trzecie, turcja, izrael, algieria marocco libia itd. stop.

Prawdopodobnie 2 tygodniowa kwarantanna przed ubojem na Eu.

O ile sytuacja w stadach sie nie pogorszy i nie bedzie bardzo duzo sztuk. Bo wtedy kwarantanna nie pomoze

Zawsze warto wnieść trochę optymizmu do tematu😉 najlepszy czas dla skupu armagedon apokalipsa 

Opublikowano
37 minut temu, Piotruniu25 napisał(a):

Powiat Opatowski, gmina Iwaniska pytam póki nie wystawiłem na olx bo wtedy będzie za późno 

@szymon09875Jedna sztuka 

Nie daleko co jakiś czas bywam w tamtych stronach , gdyby mi nie odeszła jedna krowa od  dojenia ,to bym się zdecydował . Na pewno sprzedasz bo ruch jest .Dzięki za propozycję .

Opublikowano
5 minut temu, Azor07 napisał(a):

Nie daleko co jakiś czas bywam w tamtych stronach , gdyby mi nie odeszła jedna krowa od  dojenia ,to bym się zdecydował . Na pewno sprzedasz bo ruch jest .Dzięki za propozycję .

Wiem że sprzedam bo u nas jest mało cieląt a jak są to ceny z kosmosu, dobrze że mam swoje bo za taką cenę na pewno bym nie kupił.

3 minuty temu, MariuszDe napisał(a):

Ty kolego z tamtych okolic?

Tak.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, koordynator napisał(a):

Sprzedany dziś LM po 15 netto bez strączki do lokalnej masarni. Waga półtusz wyszła 530kg.

Ile ważył na żywo ?  840 ?

Edytowane przez AdamRo
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, wojak1986 napisał(a):

Zawsze warto wnieść trochę optymizmu do tematu😉 najlepszy czas dla skupu armagedon apokalipsa 

Jakis uprzedzony jestes, wystarczy sie doedukowac:

Wypis ze swiadectwa weterynaryjnego(dla przykladu Algieria)

zaświadczam niniejszym, że:

Le pays ou le district exportateur est indemne de fièvre aphteuse, de peste bovine, de

péripneumonie contagieuse bovine et de fièvre de la vallée du Rift, conformément au code

sanitaire pour les animaux terrestres de l'Organisation mondiale de la santé animale

(OMSA)./ Kraj lub powiat eksportujący jest wolny od pryszczycy, księgosuszu, , zarazy

płucnej bydła oraz gorączki doliny Rift, zgodnie z Kodeksem Zdrowia Zwierząt Lądowych

Światowej Organizacji Zdrowia Zwierząt (WOAH).

1. La viande provient

Edytowane przez Karol8885
Opublikowano
4 godziny temu, wojak1986 napisał(a):

Jeszcze może być tak ze w promieniu kilometra wszytko będą utylizowac jak było na początku z asf. 

• Like 1
Opublikowano
AdamRo napisał:

4 godziny temu, koordynator napisał(a):

Sprzedany dziś LM po 15 netto bez strączki do lokalnej masarni. Waga półtusz wyszła 530kg.

Ile ważył na żywo ?  840 ?

Na żywo się nie dał zważyć. Rozliczony poubojowo i przliczony na żywom.

żywą

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Czy ktoś dysponuje sprawdzonymi informacjami jak ujawnienie wirusa pryszczycy wplynelo na ceny żywca oferowane przez skupy na Słowacji i na Węgrzech? Spotkałem sie z glosami mowiacymi ze cena do góry??? Potwierdzacie ?

Opublikowano

chciałem sprzedac w tyym tygodniu byki i cena pojechała w dół

za hfa od 13do 13.7 max 

za mieszanca `do 15.5 max brutto za dobra R klase

chyba sie wstrzymam jakis czas

Opublikowano
10 godzin temu, koordynator napisał(a):

Na żywo się nie dał zważyć. Rozliczony poubojowo i przliczony na żywom.

żywą

to ile się wybił % ? i jaką cenę na WBC ci dali ?

Opublikowano
12 godzin temu, Karol8885 napisał(a):

Jakis uprzedzony jestes, wystarczy sie doedukowac:

Wypis ze swiadectwa weterynaryjnego(dla przykladu Algieria)

zaświadczam niniejszym, że:

Le pays ou le district exportateur est indemne de fièvre aphteuse, de peste bovine, de

péripneumonie contagieuse bovine et de fièvre de la vallée du Rift, conformément au code

sanitaire pour les animaux terrestres de l'Organisation mondiale de la santé animale

(OMSA)./ Kraj lub powiat eksportujący jest wolny od pryszczycy, księgosuszu, , zarazy

płucnej bydła oraz gorączki doliny Rift, zgodnie z Kodeksem Zdrowia Zwierząt Lądowych

Światowej Organizacji Zdrowia Zwierząt (WOAH).

1. La viande provient

Kiedy już korporacje opanują rynek i zdmuchną takich hobbystów jak ja to o miejsce dla Janusza handlarza też będzie trudno. Kiedy ginie plankton wszystko wokół umiera ale trzeba poczekać...

Opublikowano

Jak podkreślali uczestnicy Rady Ekonomicznej ds. produkcji i rynku mleka Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów mleka, obecnie na Słowacji cielęta można kupić niemal za darmo. Spotkać można oferty sprzedaży zwierząt w cenie 20 euro za sztukę. Nie brakuje zatem„Januszów biznesu”, którzy zwietrzyli w tym złoty interes i nie przejmując się bezpieczeństwem epizootycznym kraju, pomimo zakazu importu zwierząt przywożą do Polski cielęta. 

https://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/bydlo-i-mleko/nie-mamy-kontroli-nad-tym-co-dzieje-sie-na-granicy-a-janusze-biznesu-czekaja-tylko-okazji,159730.html

Opublikowano
12 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Kiedy już korporacje opanują rynek i zdmuchną takich hobbystów jak ja to o miejsce dla Janusza handlarza też będzie trudno. Kiedy ginie plankton wszystko wokół umiera ale trzeba poczekać...

Tak naprawde w towarze "przemysłowym" juz nie ma miejsca na posrednikow. Wszyscy znaja wszystkich. Jak zwykle tylko nisza , ktora nie oplaca sie wielkim zakładom ma sens

Opublikowano
3 godziny temu, Cybulek17 napisał(a):

Co co co ? 🤣

To jest jeszcze ujjj, znajomy sprzedaje handlarzowi bez znajomości ceny, dopiero później po uboju cena zależy od tego jak się wybiją 🙃 ludzie dają się nieźle robić w uja w tych czasach 

• Like 1