Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, michal1993 napisał(a):

A sprzedając teraz bydło próbujecie jakiś praktyk, żeby tego cholerstwa skupujący nie przywiózł? Mam na myśli jakieś wyprowadzanie z obory samemu itp.?

widzisz jeden stara się jakoś zapobiegać a drugi kupuje cieluny niewiadomego pochodzenia i się cieszy że choroby ma w gratis ...

Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał(a):

Pryszczyca z wiatrem może przenosić się na 60-100km, także pozamiatane jak już się pojawi.

Akurat to jest fikcja powielana przez marnych redaktorów. Każdy kto się trochę zna na wirusach wie o tym. A piszą o tym żeby ludzie wierzyli że ta choroba się ,,sama” przemieszcza. Gdyby tak było to Niemcy już dawno by miały wszędzie tą chorobę tak jak i my. Zresztą była by nie do zatrzymania i rozniosła by się wszędzie. 

• Like 4
Opublikowano
7 godzin temu, malaczarna napisał(a):

przez te ceny cielaków stoi. Chyba wolę się z nią męczyć. Handlarz proponował mi 3300 za nią. Złożyłam wniosek na dopłaty i jestem uziemiona ze sprzedażą do 18 kwietnia. Oby tylko 1 zł spadlo

jaki powiat?

Co to za jałówka mleczna?

Opublikowano
19 minut temu, Desperado napisał(a):

No niekoniecznie fikcja, żeby z wiatrem, to też muszą i zaistnieć odpowiednie warunki.

Wręcz książkowo idealne. Oglądałem ostatnio jak się gość właśnie wypowiadał na ten temat 

Opublikowano

Zgadza się. Niektórzy wypowiadają się o szczepieniach. Kiedyś szczepili ale przestali bo wyeliminowali chorobę. Więc bronić się można. Chyba że te szczepionki tak chronią jak te na srowida. Mogą tylko pomóc w lżejszym przechorowaniu choć nie muszą. 

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Przydało by się jeb...cie na unormowanie rynku ale to już aby patrzeć 

Oj by było odsadkow

Wątpię czy będą odsadki.

A to szkolenie z antybiotyków do dobrostanu to trzeba co roku robić?

Opublikowano
14 minut temu, ubogiwladek napisał(a):

To tygodniowego hfika po ile cenić? Też mi się widzi mało te 1200 zł bo przed chwilą 5 minut na olx i transport już w drodze po niego

Tygodniowego za 1200 sprzedałeś?

Opublikowano
46 minut temu, malaczarna napisał(a):

Wątpię czy będą odsadki.

A to szkolenie z antybiotyków do dobrostanu to trzeba co roku robić?

Tylko raz zrobisz i na cale zycie