Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, kuna9977 napisał(a):

Jak się sprzedaje znajomym to zawsze idzie się dogadać do daty zakupu jaka ma być wpisana a jaka była. Według przepisów jest teraz 7 czy 10 dni? 

2 tyś za 3 sztuki 😁

Za 2 sztuki-niewyraźnie napisałem ?😁a z tymi przepisami to różnie bywa jak się pytałem powiatowego u nas to odpowiedział że do zagojenia pępka ale ja na to konkretnie 7,10dni? On na to  nie wiem  do zagojenia i tyle...

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

Widzę że nie tylko mi to przyszło do głowy. Najpierw będą sprawdzać czy bylo się na takim szkoleniu a potem skrupulatnie sprawdzać czy się wszystkie warunki spełniło. Jak będą chcieli żeby się wpisywać na listy na takim szkoleniu to można być pewnym że pryszczyca będzie szalała u nas w kraju. 

35 minut temu, michalcium napisał(a):

Bioasekuracja to będzie dobry powód żeby uwalić odszkodowania nie spełniałeś wymagań nie należy ci się wiedziałem że tak to rozwiążą🫡

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, kmk90 napisał(a):

Ile teraz można wyrwać za takie byczki?

IMG_3050.jpeg

IMG_3047.jpeg

2 minuty temu, Miłypan napisał(a):

2 minuty temu, Miłypan napisał(a):

16-16.5

Ile szt jaki kolczyk 

Edytowane przez Miłypan
Opublikowano
6 godzin temu, MariuszDe napisał(a):

Z tym że 5 dniowe to nie wiem czy wolno sprzedać?różnie może być są co się nie czepiają a niektórzy wręcz przeciwnie...ja wczoraj 2 sztuki sprzedałem MM byczek i jałóweczka po 40 parę kg za 2000zl teraz zastanawiam się czy nie za mało😉

Cielak musi mieć 10dni wedlug przepisów zeby go sprzedać.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, michal1993 napisał(a):

Kurde, rolnik hobbysta bardziej ze mnie, miałem dwie sztuki sprzedawać w maju, po okresie dopłatowym i tak się teraz waham - trzymać czy sprzedać w następnym tygodniu..

czemu dopiero w maju? masz je mieć na stadzie 30 dni od wysłania wniosku o płatność, wiec jak byś wysłał same zwierzęta nawet 15 marca to po 15 kwietnia juz byś mógł je sprzedawać

Opublikowano
9 godzin temu, kmk90 napisał(a):

Kolczyki Czeskie. Myślę, że z 5 sztuk  bym pogonił. Wolę ostatnio sprzedawać częściej mniejsze partie 

To i cena będzie mniejsza

Opublikowano
16 godzin temu, michalcium napisał(a):

Bioasekuracja to będzie dobry powód żeby uwalić odszkodowania nie spełniałeś wymagań nie należy ci się wiedziałem że tak to rozwiążą🫡

A jak będzie wyglądać  bioasekuracja do bydla?Idzie wiosna zacznie się sezon pastwiskowy co wymyśla w tym temacie urzędasy ?Czy bydlo będzie miało stać w szczelnych zamkniętych oborach żeby nie przedostał się wirus?

Opublikowano
16 godzin temu, Damianek20 napisał(a):

Ogólnie ruch na bydło słaby w lubelskim. Mam jałówkę hf ponad 700 kg i chętnych brak 

Jak brak? Żaden handlarz nie chce zabrać? Ja też z Lubelskiego i u nas w okolicy w ostatnim tygodniu duży ruch w bydle 🙂