Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, kris82 napisał(a):

U germańca rozpalają wszystkie elektrownie węglowe, brakuje prądu bo wiatr nie wieje i słońca mało 

Naszym głąbom nie przetłumaczysz tego że Niemcy chcą uzależnić od siebie kogo tylko mogą. Wmawia się że energia ze słońca i wiatru wystarczy to powoli likwiduje się elektrownie węglowe w Polsce . No ale mamy minister jaką mamy. Tylko Polacy jak coś zamykają to rozkradają i sprzedają co się da. A Niemcy konserwowali elektrownie żeby mogli je odpalić w każdym możliwym momencie. Tak jak to ma teraz miejsce. Ślepy chyba nie widzi tego że te odnawialne źródła energii to jest tylko biznes. Zresztą jakże upragnione kredyty z kpo na które tak wszyscy czekali. Które miały bujnąć naszą gospodarkę. Możemy wykorzystać w większości na zakup oze. Parodia 

Opublikowano

Ej, to jest ukryty plan, oni uzależnią Mercosur od Fendów, potem Fendy sie zaczną yebać i nie sprzedadzą im części i ich wykończą finansowo🤔

mają rozmach skur#^$ny

• Haha 1
Opublikowano

Tymczasem po cichu Warszawa kupiła kilkanaście autobusów elektrycznych z Chin bez konferencji prasowej jak to robili z innymi. Inne miasta też je testują i pewnie kupią bo są tańsze 20-30% i za takie wydatki będziemy spłacali KPO które miało pobudzić naszą gospodarkę...

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
6 godzin temu, lolek1 napisał(a):

Czy ty naprawdę wierzysz w to co napisałeś? Że prawica uleczy to wszystko toż mieli 8 lat i co?  Nie mam nic do prawicy ale zawsze tak jest że ona ma na celu zwiększać ciemnogród i zasłaniać się kościołem. Żeby coś zmienić to nie możesz iść ani w prawo ani w lewo tylko iść tak zwanym środkiem .

Pis to nie prawica. Oni swój światopogląd opierają na badaniach opinii społecznej. Co do ciemnogrodu mam dwoje dzieci w szkole podstawowej i tak niskich standardów jak są teraz w szkolach to się nie spodziewałem i będzie się to odbijać długo czkawka w społeczeństwie także pis to optymistycznie centrum a prawicowcem to jest Pan Braun.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Morela15 napisał(a):

Jak płacą na żywą wagę jałowki 600-700 kg? Oraz jaka cena za krowy?

Za krowy 8,5

Opublikowano
7 godzin temu, Cybulek17 napisał(a):

20250112_223331.jpg

Zwiedzamy zagłębie mleczne 

I coś kupiłeś z tych niemieckich symentali  tak określił handlarz tzn.hf ale można i ładne kupić i na Podlasiu. Biorę od chłopaka to mówił że z Poznania po cielaki do niego przyjeżdża.

Opublikowano
11 godzin temu, Morela15 napisał(a):

Jak płacą na żywą wagę jałowki 600-700 kg? Oraz jaka cena za krowy?

LLU z dzisiaj 13 jałówka, 9 krowa

• Thanks 1
Opublikowano
11 minut temu, PTrend napisał(a):

LLU z dzisiaj 13 jałówka, 9 krowa

A te 9 to za mięsną czy mleczną ?

Opublikowano
58 minut temu, outstanding napisał(a):

Odbiegając od tematu, jak się sprawuje BMW i jaki silnik pod maską?

3 litrów diesel ten mocniejszy polift w m pakiecie z xdrive  , zdrowo się odpycha i ogólnie nic mu nie brakuje , bardzo dużo elektroniki , dosć drogi w utrzymaniu i wypić lubi 

43 minuty temu, KamilK199 napisał(a):

Kolego Cybulek17 jaka cena za budki jeśli nie tajemnica? Ma chłop tego więcej? Z tego co widzę to są budki Agri-plastics bez wybiegów?

Zgadza się , właśnie szukałem agri plastics bez wybiegu , w używce ciężko kupić a nowe ponad 3000 brutto . Te udało się wyrwać za 1600 sztuka , gospodarz miał jeszcze 5 sztuk , ale zostawia raczej dla siebie 

• Thanks 1
Opublikowano

N57 ? Rozrzad z tyłu i problemy z panewkami tam chyba były 🤔

Ale jak już budka na przyczepce to i kilka sztuk można było w środek wrzucić 😃

• Haha 1
Opublikowano
W dniu 11.01.2025 o 15:09, radzioRS napisał(a):

Tak tylko która partia kocha rolników .Dla mnie osobiście Ardanowski był spoko ministrem .

Witam.A to ten wspomógł Agrounię (89tyś)i tego kordup.aco trzyma teraz wiadomo z kim. A pan Ardanowski założył własną partyjkę. Banda czworga.😠