Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Jednocześnie wciągając zachęcającego w machinę systemu...

Ano...

Coś za coś...

Jednak to buduje rozwój dookoła.

Niestety socjal patologie powoduje...no i ta biurokracja przerośnięta wręcz...

Opublikowano
39 minut temu, Qwazi napisał(a):

Wiara katolicka to polska tradycja i tożsamość

Siłą narzucona ale tradycja... Patrząc na naszych dawnych przodków to ta tożsamość to też kwestia dyskusyjna...

Opublikowano
17 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tak, zgadzam się...ale...

Bywa że taka dotacja jest zachętą do działania...takie socjale jestem z stanie zrozumieć...

Ale są niektóre ....no za nic...

Tak jak suszowe teraz.

Przez socjale takie jak 800+ i inne nie ma teraz pracowników do roboty fizycznej . Każdy się tak rozleniwił szczególnie ci młodzi. Że pracowali by tylko za biurkiem z telefonem w ręku

Przez socjale jest coraz więcej nieudaczników ,leni i nierobów

Opublikowano
20 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tak, zgadzam się...ale...

Bywa że taka dotacja jest zachętą do działania...takie socjale jestem z stanie zrozumieć...

Ale są niektóre ....no za nic...

Tak jak suszowe teraz.

niby "zachęca do działania" ale "możesz kupić to, na co my wydamy zgodę" i tu jest pies pogrzebany

niby chcesz się rozwijac, ale dostaniesz pieniądze wtedy, gdy będziesz robił dokładnie to, co karzą ci urzędnicy, to nie jest rozwój, tylko dyktatura

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Przez socjale takie jak 800+ i inne nie ma teraz pracowników do roboty fizycznej . Każdy się tak rozleniwił szczególnie ci młodzi. Że pracowali by tylko za biurkiem z telefonem w ręku

Brat ciągnie ile może z tych socjali na dzieciaka a i tak do pracy chodzi, matka dziecka pracuje jeszcze więcej, czasem są dni że tylko widzą się rano 

Zresztą ile tak naprawdę te plusy dają, to są grosze

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Guwno prawda. Ten kto chce pracować i ma ambicje to czy jest 800+ czy nie to i tak zasuwa. A temu co się nie chce. To czy ma czy nie ma robił nie będzie. 

• Like 5
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Guwno prawda. Ten kto chce pracować i ma ambicje to czy jest 800+ czy nie to i tak zasuwa. A temu co się nie chce. To czy ma czy nie ma robił nie będzie. 

Ten co niechciał pracować, to zawsze miał wymówkę, aby niepracować, tyle, że kiedyś nie miał co jeść

w PRL był przymus pracy, a w rzeczywistości masa ludzi nie robiła prawie nic, przejadając to, co zrobili inni, dlatego ten system nie mógł się utrzymac

dziś jest podobnie, a rząd coraz bardziej zadłuża państwo kosztem socjalu

• Like 3
Opublikowano

Ja to swoją widuje co 7-10 dni. I wieta co? Czeka się na takie spotkanie jak by to miało być pierwszy raz😂

Radek pewnie motorowerkiem lata bo go nie widać. Może i ja bym sobie taki kupił🤔

• Like 3
Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie...to nie jest dobry pomysł...

Wolę wcześniejsze... pomysly..

Jak zdrówko dopisze to na przyszły sezon za szaleje. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Echchch...

Jak wyrzygam całą miesięczną wypłatę to będziemy się ścigać 😄. Choć raczej tak nie będzie bo za chytry jestem. 

Opublikowano
3 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Pora do zwierząt 

I jak wczoraj, warto było iść w miasto? Strąciłeś roga? 

12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...i to mnie niepokoi...😢

Czekaj czekaj. A jak kupię motor to mnie w końcu odwiedzisz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v