Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

No w maju u chrzesniaczki komunia. Był plan 2tys. Ale jak tu czytam to trza chyba dołożyć bo mało. 

Cieszę się niezwykle, że opuściłem ten kościelny grajdołek i nie mam żadnej, nawet dalszej, rodziny... 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zawsze jak kojarzę, to mówiło się, że chrzestny daje taką dobrą pensję, to by się w sumie zgadzało z tym co napisałeś.

No wtedy było na kapelę. 

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Cieszę się niezwykle, że opuściłem ten kościelny grajdołek i nie mam żadnej, nawet dalszej, rodziny... 

A ja to lubię. Jest okazja się spotkać, popić pożartować. Takie imprezy bardzo integrują. 

• Like 2
Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

A ja to lubię. Jest okazja się spotkać, popić pożartować. Takie imprezy bardzo integrują. 

Żeby popić to mi nikogo nie trzeba. Teraz już chociaż na te wesela nie zapraszają... Ostatni raz 4 lata temu i koniec z tym, potem się jeszcze nawijali ale odmawiałem. Za drogi śpas względem korzyści.

Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Kurła, dobrze, że nie mam żadnej rodziny, jedną wypłatę stracić na parę godzin poza chałupą, zjedzenie obiadu i wypicie litra...

Na komunię alkoholu się nie spożywa...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Na komunię alkoholu się nie spożywa...

A to to już w ogóle... By mi musieli dopłacić ale - na szczęście - siostra dzieci nie ma i mieć nie będzie, tak to nie ma jakichś osób do których na tego typu rzeczy miałoby się chodzić. Zresztą - po co miałbym na takie coś iść skoro jestem poza ich jurysdykcją i jestem niewierzący?

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A to to już w ogóle... By mi musieli dopłacić ale - na szczęście - siostra dzieci nie ma i mieć nie będzie, tak to nie ma jakichś osób do których na tego typu rzeczy miałoby się chodzić. Zresztą - po co miałbym na takie coś iść skoro jestem poza ich jurysdykcją i jestem niewierzący?

A iść pomarudzić i powkurwiać wszystkich w koło swoim pesymizmem i filozofią  nie fajnie by było?

• Haha 1
Opublikowano

Ja tam też takich imprez staram się unikać. Ludzi popierdoliło, idziesz na kilka godzin się nażreć i napić a chcą żebyś im worek pieniędzy przyniósł. Wole za to gdzieś pojechać albo iść do restauracji z rodziną bez tej całej otoczki.

Kiedyś ludzie byli inni.

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Ja tam też takich imprez staram się unikać. Ludzi popierdoliło, idziesz na kilka godzin się nażreć i napić a chcą żebyś im worek pieniędzy przyniósł.

Tylko to wszystko kosztuje, nie mówię o kosztach kościoła, ubrania, muzykantów itp, ale na weselu sam talerzyk + pół lytra na głowę i będzie 400zł od łebka. 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Ja tam też takich imprez staram się unikać. Ludzi popierdoliło, idziesz na kilka godzin się nażreć i napić a chcą żebyś im worek pieniędzy przyniósł. Wole za to gdzieś pojechać albo iść do restauracji z rodziną bez tej całej otoczki.

Kiedyś ludzie byli inni.

Tam gdzie dzieci - tam od razu mam automatyczny nerw. Jak nerw to mi się nawet żreć nie chce. Pić to prędzej. 

Za to co by człowiek tam zjadł i wypił to w chałupie sobie bal, że hoho może zrobić i jeszcze zostanie. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Za to co by człowiek tam zjadł i wypił to w chałupie sobie bal, że hoho może zrobić i jeszcze zostanie. 

Zawsze można podziękować za zaproszenie i nie iść ;) 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

No to jakiś zarys zlotu już jest...

@slawek74 weź no w końcu kup jakiś.

Radek raz dwa i kupił...

Wiesz co, jak będę chciał inny, to nowy kupię...z otwieraną przyłbicą.

Ty se taki kup... 

https://pl.aliexpress.com/p/video/detail.html?itemId=1005007388660817

ale to jest nówka, dostałem gratis a nie będzie mi potrzebny bo stary leży nie używany 

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Pokaż tego kaska ;) 

IMG_6500.jpeg

Opublikowano
30 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Najmniej mieszkanie dwa pokoje trzeba teraz dać 

Te mundry 🧐 ja 3 chrześniaków mam.

I tylko jeden wiatrak 🙆

U teścia drugi, alem jeszcze nie urobił ✍️ 😁 

To ja sknera będę i za te 3k musi mu wystarczyć.

I tak mają wszyscy szczęście, że lubię innym prezenty robić. A sam dziurawą skarpetę jeszcze docieram do końca 🙈

• Like 2
Opublikowano
Teraz, pedro2 napisał(a):

Te mundry 🧐 ja 3 chrześniaków mam.

I tylko jeden wiatrak 🙆

U teścia drugi, alem jeszcze nie urobił ✍️ 😁 

To ja sknera będę i za te 3k musi mu wystarczyć.

I tak mają wszyscy szczęście, że lubię innym prezenty robić. A sam dziurawą skarpetę jeszcze docieram do końca 🙈

no ja 2 tys planowalem ale teraz sam juz nie wiem,

A3 tys to za duzo wg mnie, no chyba ze to by bylo u siostry/brata

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, 6465 napisał(a):

Jo. Najlepsze.

My na te wesela bez młodej pary lubimy wypaść. Już 3razy byliśmy. Sami swoi z okolic. Ilu ludzi się spotyka z gimnazjum czy podstawówki. Fajna rzecz 

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał(a):

Jo. Najlepsze.

My na te wesela bez młodej pary lubimy wypaść. Już 3razy byliśmy. Sami swoi z okolic. Ilu ludzi się spotyka z gimnazjum czy podstawówki. Fajna rzecz 

tam co bronowiaki?

Opublikowano
2 minuty temu, ahten napisał(a):

no ja 2 tys planowalem ale teraz sam juz nie wiem,

A3 tys to za duzo wg mnie, no chyba ze to by bylo u siostry/brata

Wszystko wedle własnego sumienia. Skoro twierdzisz, że 2k starczy to ok.

To nie wyścig. Nie prezenty i kasa tu ważne. 

Na moje to powinien być zakaz, dzieciak by wtedy choć trochę zrozumiał co to za sakrament. Czekają komunii bo prezenty będą. A na czym innym wypadało by się skupić...

Po latach tylko prezenty pamiętają z tej okazji.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

I dlatego wiele osób nie chce być chrzestnym lub chrzestną bo to wydatki, jakby nie było prezentów to prędzej by można było znaleźć chrzestną lub chrzestnego

Edytowane przez Strongman
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v