Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Na czym 🤔🙆‍♂️🤭🤢😱

Niedowidzisz jeszcze 🤔😁

27 minut temu, donweter1989 napisał(a):

No i @Qwazi dziękuję za pamięć 👍

Nie ma za co

17 minut temu, Łolek napisał(a):

@Qwazi kolego dzięki za zaproszenie do tematu 

Jak wyżej. Niech Ci politykowanie gładko idzie 👌

Opublikowano
Qwazi napisał:

Teraz, szymon09875 napisał(a):

🎀

No to już jest💪...

A jeszcze nie było też sakramentalnego o świętowaniu... @12Pafnucy Zbyszek zechcesz uzupełnić 🤔

2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Wiatry masz 🤔🙆‍♂️ coś Ty żar 😁

Jeszcze w piecu nie grzebałem dzisiaj...nie wiem jak sytuacja z żarem🤷😁

pogrzeb gdzie indziej i sprawdź czy jest zar w nowym roku😉🫢😁😁😁🤭

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

pogrzeb gdzie indziej i sprawdź czy jest zar w nowym roku😉🫢😁😁😁🤭

Tam się nie grzebie...tam się merda🤭...

...ogonkiem🤭

Opublikowano

No nic, wjater pizga. Pasuje iść spojrzeć na dennicę w ulu. Od ponad tygodnia walczę z jakimś stworem który mi pszczoły i kabanosy z łapek wyżera. Wczoraj założyłem lep, ciekawe czy się połakomił na kawałek kiełbasy... 

• Sad 1
Opublikowano
10 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Wszystkiego na powrozie nie utrzymasz, bo się w końcu zamęczysz. Jakąś część trzeba zostawić losowi i opatrzności. Człowiek jest tylko człowiekiem i na wszystko nie może mieć wpływu 🤷

Oczywiście, masz rację i w pełni się z Twoimi słowami zgadzam, no i jak wszyscy wiemy co ma być to będzie, prędzej czy później ale będzie i tak jak mówisz za dużo się chce i później to wszystko się nie układa tak jak się tego chce.. no nic ten nowy rok trzeba poświęcić na zmienienie trochę tego podejścia, w sumie człowiek uczy się całe życie i na naukę nigdy nie jest za późno. Swego czasu mi tato często powtarzał "Michał twoja dobroć czasem cię zgubi" i faktycznie z perspektywy czasu zaczynam rozumieć sens tych słów...

No i tak wgl to powitać wszystkich tu zgromadzonych, co do pogody to dość zimno jeszcze do tego wiatr halny duje ;) poranny udój nawet nawet, i o tyle dobrze, że w głowie za duży wiatr nie hula :D

• Like 2
Opublikowano
31 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To mi się kojarzy tylko z Janem Łborodo z uniwersum Szkolna 17. 

jan_los.png

Ja tego nie oglądałem ani nie oglądam. Temu się nie orientuję w tej kwestii

2 minuty temu, WitekRolnik napisał(a):

Oczywiście, masz rację i w pełni się z Twoimi słowami zgadzam, no i jak wszyscy wiemy co ma być to będzie, prędzej czy później ale będzie i tak jak mówisz za dużo się chce i później to wszystko się nie układa tak jak się tego chce.. no nic ten nowy rok trzeba poświęcić na zmienienie trochę tego podejścia, w sumie człowiek uczy się całe życie i na naukę nigdy nie jest za późno. Swego czasu mi tato często powtarzał "Michał twoja dobroć czasem cię zgubi" i faktycznie z perspektywy czasu zaczynam rozumieć sens tych słów...

No i tak wgl to powitać wszystkich tu zgromadzonych, co do pogody to dość zimno jeszcze do tego wiatr halny duje ;) poranny udój nawet nawet, i o tyle dobrze, że w głowie za duży wiatr nie hula :D

Trzeba być dobrym, ale nie na siłę. Bycie złym też na dobre nie wychodzi. We wszystkim musi być złoty środek- umiar. A Twój tata, jak z góry spogląda na Ciebie, to na pewno jest dumny😊

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, WitekRolnik napisał(a):

Pamiętaj, jak jesteś przysłowiowy ch*j i buc na codzień, zrobisz jeden dobry uczynek- wszyscy zauważą i wychwalą. Jak jesteś dobry, pomocny i raz postąpisz inaczej, będziesz ch*j i buc boś nie pomógł. Doświadczone na własnej skórze. 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

@Popier96 Doskonale wiem o czym mówisz, też doświadczyłem tego na własnej skórze bo właśnie w taki sposób moja szkolna ekipa się rozpadła, a byliśmy jak szlugi z jednej paczki..

Dałbym lajka ale niestety się pokończyły ;)

Edytowane przez WitekRolnik
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Popier96 napisał(a):

Pamiętaj, jak jesteś przysłowiowy ch*j i buc na codzień, zrobisz jeden dobry uczynek- wszyscy zauważą i wychwalą. Jak jesteś dobry, pomocny i raz postąpisz inaczej, będziesz ch*j i buc boś nie pomógł. Doświadczone na własnej skórze. 

Ile to już obrabiasz? Piątka z przodu jest?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v