Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak to gdzie, na nowy telewizor, lodówkę czy samochód ... Znajomego takiego jednego mam, nic za gotówkę, wszystko na kredyt, na ratę potrafi zarobić, ale odłożyć więcej niż 10.000 to już problem ...

No i jak kpo miało by nie być 

Musi być 

Jakoś to będzie 

Opublikowano
26 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Wszystko racja, tylko że sponsorem dalej byli ludzie

Nic nikt nie dostał za darmo

Nawet te 500 czy emerytury 

Dla mnie za pisu nie było nic lepiej, miałem mniej pieniędzy niż za dawnego po

I jeszcze trochę z amortyzacji 

O tym że więcej zje już nie wspomnę 

U mnie akurat odwrotnie ,wiele odwrotnie i łapy po jałmużnę nie wyciągałem  [przepraszam 16000 tys oddali za eternit],z tego co zapracowałem na ogromny plus ,tylko że to zbiegło się z czasem jak Sudowię przejął Mlekpol

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał(a):

Jak to kret nie jest szkodnikiem,dziurawi urządzenia agrotechniczne,typu wały przeciwpowodziowe a potem wał przerwany i powudz.

O to to...

Albo bobry...

Dziady rowy tamują i nam łąki zalewają...

Jaka to korzyść dla mnie?

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał(a):

..

no wlasnie nie wiesz..

Od tego jest polityka byś Ty ani ja nie wiedział . Ty masz oddać głos ,a my se poradzimy . Oni mają sztab ludzi by ci ,,wajchę przełożyć'' ,a póżniej  ,,jak żeś dureń to giń''

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

O to to...

Albo bobry...

Ten kto nie doświadczył to nie wie ,jakby traktor wyłożył do rowu lampka by się zapaliła . On może żyć a ja  ?,homo   [ ledwie co sapies ]  już nie .

Opublikowano
10 minut temu, Strongman napisał(a):

Jak to kret nie jest szkodnikiem,dziurawi urządzenia agrotechniczne,typu wały przeciwpowodziowe a potem wał przerwany i powudz.

Nieprawda, to wszystko wina bobrów

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Było tu paru co za ten kraj by życie oddali 

Ale historia uczy że nie warto 

Teraz robią kabaret na grobach w rocznicę 

Największy to już chyba na Prezydencie który został zasztyletowany

Był ,Bóg ,honor i ojczyzna'' ,a teraz onuca niemiecka .

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Było tu paru co za ten kraj by życie oddali 

Ale historia uczy że nie warto 

Teraz robią kabaret na grobach w rocznicę 

Największy to już chyba na Prezydencie który został zasztyletowany

Nie warto za ten kraj oddawać życia . Jest tak jak Piłsudzki powiedział Polska to naród piękny tylko ludzie qrwy

Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Szkodzi kopcami...czyli szkodnik..🤷

widzilal ty prawdziwy kopiec.image.png.4d305d4d576b2867458e89aa086ade08.png

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

On nie ma tego problemu - jałowa, talerzowana ziemia...

Ciepło.

w ogrodzie ?? trawnik ??

nie chce mi sie szukac ostatnich badan gleby w ogrodzie.. kazdy skladnik w gornej granicy normy..

na lakach v klasy ilowych pare ha i zadnego kreta od lat nie ma..

6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ech ten Jacuś...

On ma wszystko...tyle że na opak...😆🤭

wez poczytaj i potem podyskutujemy...

madrosc rzeczywisice jest glupota na opak.

5 minut temu, Strongman napisał(a):

naprawde ?? mam wal za domem ponad 100  lat...

wiec nie zartuj..

5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

O to to...

Albo bobry...

a potem placz ze wody nie ma ,susza wszystko niszczy .

w jednym miejscu mam bobry na rzece . 

brzeg wysoki ,wody malo wiec tama mi nie przeszkadza.po drugiej stronie nieuzytki. brzeg podkopany wiek kawalek zostawilem-juz sie raz na plugu trzymalem .

Opublikowano

Dziś wet się śmiał z ptasiej grypy 

Bardzo łatwo i tanio można zwalczyć 

Ale co było dozwolone w socjalizmie minionej epoki, jest zabronione w socjalizmie obecnym

1 minutę temu, Michal2399 napisał(a):

Nie warto za ten kraj oddawać życia . Jest tak jak Piłsudzki powiedział Polska to naród piękny tylko ludzie qrwy

A on sam kim był 

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

widzilal ty prawdziwy kopiec.

IMG_20230625_143855.jpg

10 minut temu, jacus napisał(a):

potem placz ze wody nie ma ,susza wszystko niszczy .

Tiaa...po to melioracje kiedyś mi zrobili, czyści się rowy...no żeby bober se tera zatykał i zalewał łąki....no brawo ty...😆

Opublikowano

Tak już tu psioczycie na Polskę i Polaków a żaden nie robi nic w temacie żeby coś zmienić albo wyjechać jak tu tak źle. Ja jeszcze bym zawalczył o nią jak by było trzeba. 

• Like 3
Opublikowano
13 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kupiłeś żeby wyrzucić i zrobić na złość zagranicznej korporacji? Ciekawa koncepcja. W sumie można się takiej po tobie spodziewać.

Mliko płaci to szum jest 🤣

Siema kurde że po etacie w pracy jeszcze etat w domu bo śruty nie było kiedy narobić.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PAN88 napisał(a):

Mliko płaci to szum jest 🤣

Siema kurde że po etacie w pracy jeszcze etat w domu bo śruty nie było kiedy narobić.

Ty już w domu? A ja na połowie drogi do domu pałze kręcę. 

Screenshot_2025-01-28-10-47-43-819_com.google.android.apps.maps.jpg

Dobra kolacja czy śniadanie zjedzone. Sam nie wiem jak to nazwać cza iść spać. 

Edytowane przez 6465
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v