Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, Qwazi napisał(a):

PMS🤦...za parę dni będzie grzecznie🤭

54 minuty temu, gringo1984 napisał(a):

Zara będą miesiączkować.

Halo! Są tu jacyś mężczyźni?! 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

A cóż to🤔... @Wpaw nas opuścił 🤔...

Może wróci... jak "świąteczna atmosfera" na forum minie. Miło by było. 

1 minutę temu, Desperado napisał(a):

A to była kiedyś taka miła i porządna dziewczyna, a teraz, a teraz?

Nadal jestem. Nawet bardziej :D 

Opublikowano
7 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Taką lubię 

kwasne jablko.jpg

ze spritem. 

Jeszcze takiej... Nie piłem.. 

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

ich nie ma na co wydać zupełnie

Coś tam zawsze się znajdzie, by wydać. 

Opublikowano

Naszło mnie takie przemyślenie, że te tachografy cyfrowe powinny byc on-line srzężone z ITD tak samo jaj teraz KSEF

Pracodawca wprowadza grafik pracy on-line, idziesz na urlop - jest info do aplikacji

Wyeliminowałoby to jeżdżenie na "karcie kolegi", bo byłaby blokowana w czasie urlopu

dodatkowo przy każdym odpaleniu auta wgrywane byłyby zdalnie poprawki

jedziesz drogą krajową - włącza sie limiter do 70, wjeżdżasz w teren zabudowany - do 50, wjeżdżasz na autostradę albo ekspresówkę - max 80

jedziesz bez karty - od razu ITD dostaje raport gdzie i kiedy

oj, działo by się, działo, ilu dziadtransów by wypadło z obiegu

Opublikowano
3 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

Może wróci... jak "świąteczna atmosfera" na forum minie. Miło by było. 

Taaaa boś mu dała pewnie kosza, latasz za tym Karolem jak kot z pęcherzem, a chłopak był pewnie w Tobie fest zakochany, krów doić się jej zachciało psia krew.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jahooo napisał(a):

Naszło mnie takie przemyślenie, że te tachografy cyfrowe powinny byc on-line srzężone z ITD tak samo jaj teraz KSEF

Pracodawca wprowadza grafik pracy on-line, idziesz na urlop - jest info do aplikacji

Wyeliminowałoby to jeżdżenie na "karcie kolegi", bo byłaby blokowana w czasie urlopu

dodatkowo przy każdym odpaleniu auta wgrywane byłyby zdalnie poprawki

jedziesz drogą krajową - włącza sie limiter do 70, wjeżdżasz w teren zabudowany - do 50, wjeżdżasz na autostradę albo ekspresówkę - max 80

jedziesz bez karty - od razu ITD dostaje raport gdzie i kiedy

oj, działo by się, działo, ilu dziadtransów by wypadło z obiegu

Jeszcze po przekroczeniu granicy powinno zwiększać prędkość do 90km/h. A jak zwężka i ograniczenie to pani Basia powinna wiedzieć o ograniczyć prędkość do 40 😆😆😆 i w każdej osobówce powinien być taki kaganiec. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał(a):

A cóż to🤔... @Wpaw nas opuścił 🤔...

Bo pewnie zrozumiał ,że cza żyć prawdziwym życiem a nie forumowym. Coraz więcej czasu to pochłania .

• Haha 1
Opublikowano

Nie mam siły do tych ludzi...

Miałem drewno przykryte plandeka, przyjechal ciąć, to zamiast odkryć i odsunąć plandekę to ja tylko odkrył bo tak mu kazałem. Pocięte drewno odrzucał na plandekę 🤦 takiego to powiesić kartkę przyczepic i przestroga dla innych by była 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Jeszcze po przekroczeniu granicy powinno zwiększać prędkość do 90km/h. A jak zwężka i ograniczenie to pani Basia powinna wiedzieć o ograniczyć prędkość do 40 😆😆😆 i w każdej osobówce powinien być taki kaganiec. 

osobówki nie mają tachografów, w elektrykach z łącznościa on-line nie mam nic przeciwko, zresztą UE w tę strone już cos kombinuje w nowych autach 

Opublikowano
1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Bo pewnie zrozumiał ,że cza żyć prawdziwym życiem a nie forumowym. Coraz więcej czasu to pochłania .

No jak się siedzi jak kocur przy kotkach cały dzień to nie dziwota,.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Taką lubię 

kwasne jablko.jpg

ze spritem. 

Zawsze myślałem, że tą trawe to żubry lubia jeść, a na wycieczce w Bialowieży powiedzieli że ta trawa tak sie nazywa bo samcom  śmierdzi i zawsze na nią szczają. Z takiej obsikanej ponoć najlepsza wódka.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jahooo napisał(a):

osobówki nie mają tachografów, w elektrykach z łącznościa on-line nie mam nic przeciwko, zresztą UE w tę strone już cos kombinuje w nowych autach 

To chyba już nie ten czas żeby jeździć na lewych kartach , za duże ryzyko i dla kierowcy i firmy. W najlepszym przypadku wiąże się to z utratą prawa jazdy w najgorszym więzieniem dla kierowcy a dla firmy utratą licencji. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

To chyba już nie ten czas żeby jeździć na lewych kartach , za duże ryzyko i dla kierowcy i firmy. W najlepszym przypadku wiąże się to z utratą prawa jazdy w najgorszym więzieniem dla kierowcy a dla firmy utratą licencji. 

nadal jednak są takie przypadki

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v