Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

U mnie ciapek po drodze to do 2100 ;) a w scielarce jak kiedyś chodził to 2500 dostawał ;) 1600 to trzeba rowerzystów przepuszczać żeby mogli wyprzedzić ciapka xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

U mnie ciapek po drodze to do 2100 ;) a w scielarce jak kiedyś chodził to 2500 dostawał ;) 1600 to trzeba rowerzystów przepuszczać żeby mogli wyprzedzić ciapka xD

2000 to jedynie jak z pługiem czy kultywatorem ciężko ale jakaś lekka podorywka to z 1600 max.

Opublikowano
17 minut temu, malaczarna napisał(a):

Potwierdzam. Świeze i żywe choć z tym patroszeniem jest już problem

U mnie można fileta kupić. Pani wyciagnie z wody i szybko ogarnie na twoich oczach.

Fakt że trzeba jechać pare kilometrów, ale raz w roku żeby zjeśc dobrego karpia to  warto.

Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Po drodze nie jadę na wyższych niż 1600-1800.

Coś sobie tam pewnie zrobią.

Chłopie, to ja bym na takich obrotach na te skp to szybciej piechotą zaszedł jak zajechał tym statkiem 😃

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Jak jest kilometr do przejechania 🤣 

Przecież to wolne jak żółw 🫣

A za czym gonić? Dla mnie to coś jak dla Pafnuca motor a dla ciebie kobita - rekreacja.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A za czym gonić? Dla mnie to coś jak dla Pafnuca motor a dla ciebie kobita - rekreacja.

Dla mnie kobieta nie jest do rekreacji 🤦 

Rekreacyjnie to ostatnio puzzle układałem 🤭 

• Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Kabaty mają obecnie za mało płócien. Aczkolwiek nie wiem, czy któryś producent robi 10...8 może znajdziesz. Ja mam Kabaty, ale PR10 16/750. Chodzą już parę ładnych lat...

Szukałabym starych oryginalnych zetorowskich. Mogą się okazać lepsze niż nowe 

Gdzie się Pan wybierasz 🤔

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Musita zacząć osobno spać...

To oni tęczowi 🤔🙆‍♂️🤦🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Wydaje mi się że on cały czas w bambuko z wami idzie. 

Jednak to jest coraz to leprze I leprze bambuko.  

Głupi jesteś. Po pierwsze naucz się pisać. Po drugie pisałem nieraz o tym... Możesz to sprawdzić.

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

... Mozna powiedzieć.... No niezła... Artystka... 🫣

Że tak powiem "artystów" większych tu widziałam hahaha 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, s_z_k napisał(a):

Drogi kolego w Internecie znajdzie się wszystkie niezbędne materiały referencyjne 🤦‍♀️ 

No nie wiem czy taki obraz by mnie satysfakcjonował z internetowych materiałów, łasiczka może by i była, gorzej już z damą.    :P

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Głupi jesteś. Po pierwsze naucz się pisać. Po drugie pisałem nieraz o tym... Możesz to sprawdzić.

Pisz sobie jak chcesz i oszukuj ich ile chcesz tylko pamiętaj że nie każdy musi wierzyć w to co piszesz w 100%. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
30 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Taka to wojna u nich

Się rozbijają u nas zamiast walczyć

1765355216729.jpg

1765355239563.jpg

Pewno zazdrościsz? tą nyskę z góry byś brał.

Teraz, Bezduszna napisał(a):

Pisz sobie jak chcesz i oszukuj ich ile chcesz tylko pamiętaj że nie każdy musi wierzyć w to co piszesz. 

Ty tu Piotera od oszustów nie pociskaj. No w sprawach oszukiwania to on przy tobie jak Mrówka przy słoniu.

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v