Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja za dużo straciłem jednak 

Był zapierdol, a kasy nie

Między czasie jedno drugie hamowało, ograniczało 

I w czasach gdzie się można było dobrze rozwinąć ja najwięcej straciłem, bo zawsze coś po drodze się sp***doliło 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wina jest wszystkich. 

Głupoty to akurat ty tu pie*dolisz i to non stop więc nie ucz innych.

Ja nikogo nie uczę i nie zamierzam uczyć. Wypowiedziałam swoje zdanie.  Do tego co sam powiedziałeś ja się z tym mogę nie zgadzać i powiedzieć jak ja to widzę proste. 

Opublikowano

Sorry że nie w temacie, ale ciotka z miasta dzwoniła i nie wiem dlaczego ale zapisała się na kurs rolniczy i się mnie pyta czy może do mnie przyjechać na kilkudniowe praktyki. Ja muszę mieć jakieś specjalne uprawnienia żeby ktoś u mnie odbył praktykę czy wystarczy że mam gospodarstwo?

Opublikowano
5 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

spoko tutaj nikt nie pije😜

Przecież nie musisz mi wierzyć, mówię jak jest

Opublikowano
1 minutę temu, Kallina86 napisał(a):

Taką to i ja mam gdzieś głęboko w szafce. Chyba na tym samym jarmarku byliśmy :P 

Dostałem od koleżanki z Nowego Targu.

Ty miałaś zerknąć czy Filipowianka jest w sklepie;). Przypominam.

Opublikowano
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Widzisz w ja nie tylko patrzeć na siebie i swoje patrze na to co się dzieje i jak w tej chwili się to układa w tym którzy nie mają rodzin lub nie mają pieniędzy. 

Nigdy nie patrzyłam w taki sposób że człowiek jak sobie ułożyć życie tak ma. Nie raz nie masz wpływu na to co ci się przydarza. 

Co zrobić, całego świata się nie naprawi

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ano.. 

Ale nie obwiniaj innych... 

Nie tylko Tobie ciężko w zyciu. 

Może tak mu po prostu jest lepiej. 

Nie zmienisz człowieka. 

Nawet jeśli bardzo byś tego chciał. 

Opublikowano
3 minuty temu, krilan06 napisał(a):

Sorry że nie w temacie, ale ciotka z miasta dzwoniła i nie wiem dlaczego ale zapisała się na kurs rolniczy i się mnie pyta czy może do mnie przyjechać na kilkudniowe praktyki. Ja muszę mieć jakieś specjalne uprawnienia żeby ktoś u mnie odbył praktykę czy wystarczy że mam gospodarstwo?

Nie musisz mieć uprawnień, jeśli ciotka jest pełnoletnia. Podpiszesz dziennik praktyk i tyle Twego udziału. 

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał(a):

na jarmarku widziałem ducha puszczy 0,5 za 99 zł 

Taki prawdziwy ze zboża to ciężko dostać. Przy tych cenach cukru każdy idzie po taniości i szybkości.

Znajomy z Sokółki przywozi to za 5l 200zł.

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał(a):

I w czasach gdzie się można było dobrze rozwinąć ja najwięcej straciłem, bo zawsze coś po drodze się sp***doliło 

U każdego tak jest, ale o innych nie wiesz, tylko o sobie. Wiesz ile każdy z nas tu by miał, gdyby zawsze wszystko szło po naszej myśli, gdyby nie wszelkie niepowodzenia, gdyby zawsze było tak jak miało i jak planowaliśmy... Ale nigdy tak nie jest. W którymś momencie życia zawsze się noga powinie. Przeszłości nie zmienisz. Wyciągnij wnioski i idź dalej. Nie ma co rozpamiętywać i się nakręcać. 

5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dostałem od koleżanki z Nowego Targu.

Ty miałaś zerknąć czy Filipowianka jest w sklepie;). Przypominam.

Jak będę na Orlenie. Pamiętam, ale jeszcze nie byłam. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Zdrowy jesteś? Domyślam się że tak skoro zapierdalasz przy krowach, to nie płacz, głowa do góry i tyle...

5 minut temu, Kallina86 napisał(a):

U każdego tak jest, ale o innych nie wiesz, tylko o sobie. Wiesz ile każdy z nas tu by miał, gdyby zawsze wszystko szło po naszej myśli, gdyby nie wszelkie niepowodzenia, gdyby zawsze było tak jak miało i jak planowaliśmy... Ale nigdy tak nie jest. W którymś momencie życia zawsze się noga powinie. Przeszłości nie zmienisz. Wyciągnij wnioski i idź dalej. Nie ma co rozpamiętywać i się nakręcać. 

Jak będę na Orlenie. Pamiętam, ale jeszcze nie byłam. 

Czy mi się wydaje, czy właśnie dałaś mu kosza a on podziękował? 🤭😛

Opublikowano
17 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Jeśli nawet się coś straciło w życiu nie należy się podawać. Iść dalej i nie podawać się. Czas pokaże że są rzeczy które dają siłę do tego aby żyć i cieszyć się życiem które mamy. 

To co cię najbardziej hamuje to tylko siedzi w twojej głowie nigdzie indziej. 

Opublikowano
32 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

No tak, a druga zajęta 

Obie malutkie...jedna bardziej od drugiej 🤗

19 minut temu, Kallina86 napisał(a):
29 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Mnie to już nic nie przynosi radości 

A idź Ty ... :( 

No właśnie...Karol Tu du...po wołowa 🤬... @Kallina86 Ci się niemal oświadczyła, a Ty co...połóż się najlepiej i na kostucha oczekuj😡😡😡...o tym że @malaczarna niemal dla Ciebie miejskiego męża wykończyła...nie wspomnę 🤭

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
22 minuty temu, krilan06 napisał(a):

Pewnie będzie chciała działkę kupić na wsi. Nic nie musisz mieć więcej tylko gospodarstwo. Dwuch takich mieszczuchów miałem na praktyce. 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Wpaw napisał(a):

Czy mi się wydaje, czy właśnie dałaś mu kosza a on podziękował? 🤭😛

Ja nic na ten temat nie wiem, ale skoro tak to widać ... To może ja źle patrzę. 

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Jak nie skończysz z tym pier...niem, to się w końcu dorobisz tego kopa, co Ci nim już kilka razy groziłem ..w końcu spełnię...😡🤬

To jest dla Ciebie maleńki pikuś 🤷

A podaję niniejszym do Twojej wiadomości, że się wybieram...w okolice Lublina, więc możesz się mnie nie spodziewać, jak Marek królika🤷...a numer buta z dwóch jednakowych cyfr złożony się może odbić tam gdzie😀Twe plecy kończą swą szlachetną nazwę ☝️

Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

Ja nic na ten temat nie wiem, ale skoro tak to widać ... To może ja źle patrzę. 

Nosisz okulary?

2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Jak nie skończysz z tym pier...niem, to się w końcu dorobisz tego kopa, co Ci nim już kilka razy groziłem ..w końcu spełnię...😡🤬

To jest dla Ciebie maleńki pikuś 🤷

A podaję niniejszym do Twojej wiadomości, że się wybieram...w okolice Lublina, więc możesz się mnie nie spodziewać, jak Marek królika🤷...a numer buta z dwóch jednakowych cyfr złożony się może odbić tam gdzie😀Twe plecy kończą swą szlachetną nazwę ☝️

Jaki numer 55? 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v