Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał(a):

🤔Najlepiej to skarpety nie ruszać i jeździć starymi rupciami. 

I ja tak uważam i starym gdzie trzeba zajadę. Teraz te ceny tych samochodów to kosmos

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, PRIMO napisał(a):

Oj będzie będzie jak coś odwalą. 🤷‍♂️

Ty tego rogatego kupił od tego kuzynostwa czy jakoś tak?. Pokaż no go ino wstążkę powies🤭

3 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

I ja tak uważam i starym gdzie trzeba zajadę. 

Nowszym też byś zajechał. 

Poza tym ja to samochodu nie kupuje dla siebie jak Piotrek pszczelarz bo nim nie jeżdżę bo nie mam czasu. Ja to kupuje go swojej drugiej połówce. A że dziewczyna ładna jest 😍 to i nie pasuje do starego rupcia😁

Edytowane przez 6465
Opublikowano
1 minutę temu, Michal2399 napisał(a):

I ja tak uważam i starym gdzie trzeba zajadę. Teraz te ceny tych samochodów to kosmos

Nowe motóry już przestały drożeć pod wpływem chińszczyzny, z samochodami też tak będzie ...

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ty tego rogatego kupił od tego kuzynostwa czy jakoś tak?. Pokaż no go ino wstążkę powies🤭

Tomek o jakim rogatym ty mi piszesz bo nie bardzo wiem o co chodzi?🤔

Opublikowano (edytowane)

Nii to nie ja. 

Może chodzi o Peugeota 3008.

Znajomy ma na sprzedaż i parę fotek tu wrzuciłem. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
18 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Weź nie dziaduj te 10 zł

15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A to ile ma być dopłaty za AWD że chcesz tak dziadować ?? xD 

Jprdl, a tu jak zwykle z kołkami w jako chodzicie.

ŻART. 

TO BYŁ ŻART sieroty 🤪

22 minuty temu, 6465 napisał(a):

Jak ci się ta kugą jeździ? Miałem ochotę na jakiego suva. Ale ludzie gadają że to nie wygodne jest i że dużo pali nie potrzebnie. I mówią żeby lepiej bawarke kupić bo to są prawdziwe samochody 🤔 już sam nie wiem. Najlepiej to skarpety nie ruszać i jeździć starymi rupciami. 

Nie wiem. Żadną kuga nigdy nie jeździłem 

Opublikowano
13 minut temu, Michal2399 napisał(a):

13 minut temu, Michal2399 napisał(a):

A czem jeździsz? Dużo kilometrów robisz?

Tak z ciekawości...

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Jak napisałem, że przelałem jakieś tam nieduże pieniądze na rzecz rodziny tego chłopaka, to było tu wyliczane ile to wdowa i dzieci zainkasują i jak to są zabezpieczone. A tymczasem👇

Screenshot_20250123-084805~2.png

Tak... Za co wdowia renta ma być? Renta dla dzieci jest

Opublikowano

Jak napisałem, że przelałem jakieś tam nieduże pieniądze na rzecz rodziny tego chłopaka, to było tu wyliczane ile to wdowa i dzieci zainkasują i jak to są zabezpieczone. A tymczasem👇

Jest na WP artykuł że niby dostała 95 tys i ma jeszcze dostać ponad 100 z ubezpieczenia.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Z pomysłami naszych urzędasów to akurat wszystko jest możliwe xD Może i motocyklami by kazali na rolki wjeżdżać xD 

Nie żart z tym, że drożej będzie za 4ro buta.

Tylko z tym, że będę wał odkręcał.

25 minut temu, 6465 napisał(a):

A Volvo chyba kupiłeś? A kiedyś pisałeś że ktoś tam chce sprzedać cx60 a to o chyba @pedro2. Już nie pamiętam 

No ja. Tamtego nie kupiłem... zdecydowali, że zostawią sobie.

na FB znajoma podesłała ogłoszenie od kuzyna, z Wawy młodzi ludzie, pierwszy właściciel 145tys 2016 220 koni

Daj nr to Ci wyślę foto 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

W tym przypadku renta wdowia się nie należy bo nie ma wymaganego wieku emerytalnego. 

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał(a):

Nie żart z tym, że drożej będzie za 4ro buta.

Tylko z tym, że będę wał odkręcał.

Że przeglądy drożeją to nic dziwnego, inflacja szaleje a stawki sprzed 20 lat ... Porównując z karajmi "podobnymi" do nas to Czech 280zł na 2 lata, Słowacja 380zł na 2 lata, Węgry 270 na 2 lata, nawet Rumuni mają drożej bo 120zł.

• Haha 1
Opublikowano

To nieważne, że szaleje... jakoś Twoje w skupie inflacji nie dotyczy 🤔

Ważne, że przez 20 lat nikt tego nie ruszył, a rudy sięga. 20-30 zł nie zbiednieje jednostka, ale kolejny gwóźdź do trumny t🔨

Zamiast ZUSu w dół jak głosił obłożył podatkiem płoty przedsiębiorcom. 

• Like 3
Opublikowano
26 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A czem jeździsz? Dużo kilometrów robisz?

Tak z ciekawości...

Golf 2000 r 1,4 

Około 10-12 tys km rocznie 

Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał(a):

To nieważne, że szaleje... jakoś Twoje w skupie inflacji nie dotyczy 🤔

Ważne, że przez 20 lat nikt tego nie ruszył, a rudy sięga. 20-30 zł nie zbiednieje jednostka, ale kolejny gwóźdź do trumny t🔨

Zamiast ZUSu w dół jak głosił obłożył podatkiem płoty przedsiębiorcom. 

No to tak jak i dopłaty dla rolników

Też P0winień P0dnieść o wskaźnik minimalnej a też 20 lat takie same

Opublikowano
Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

No to tak jak i dopłaty dla rolników

Też P0winień P0dnieść o wskaźnik minimalnej a też 20 lat takie same

Dopłaty i wszelki socjal rolniczy to powinni akurat skasować ...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

To niech zboże i świnie P0dniosą a to też od lat te same stawki

Taaa, takie same ... Już nie pamiętasz jak owsa po 300zł/t nie było komu kupić ... Truskawka przemysłowa już nie pamiętam w którym roku, ale jakoś okolice 2010 była po 70gr/kg, już dawno takich cen nie było ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v