Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Za pobraniem to raczej nie. A można ten wynalazek za pobraniem?

Zawsze może zapłacić gotówką wtedy ma możliwość otworzyć paczkę przy kurierze.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No Wiesiek tak zamówił.

Zbyszek hit na święta do żelaznego...co myślisz? 😉 Rychu swojej pod choinkę brałbyś ? 

Screenshot_20251110_100246_Facebook.jpg

Edytowane przez GRZES1545
  • Haha 8
Opublikowano

Zawsze pierwszy zakup robię za pobraniem. Jeśli już od danego sprzedawcy coś kupiłem za pobraniem i było ok, to mogę rozważyć zakup z inną formą płatności 

Teraz, GRZES1545 napisał(a):

Zbyszek hit na święta do żelaznego...co myślisz? 😉 

To jest... odstraszające 😱

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

Nie dajcie się naciągać na podróby tu jest oficjalna strona Dramińskiego i nic nie ma o żadnej promocji.

https://draminski.pl/produkt/wilgotnosciomierz-twistgrain-pro/

U lala to jest prawie 5 razy droższe niż tamto. Jednak na tobie zawsze można polegać. Dobry z ciebie kolega 🤣

5 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Zbyszek hit na święta do żelaznego...co myślisz? 😉 Rychu swojej pod choinkę brałbyś ? 

I tak żona tego nie założy. 

Pieniądze będą wydane w błoto 

• Like 1
Opublikowano
54 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Od dawna stwierdzam że jestem zbyt oszczędna zamiast wyrzucać wolę części po wymieniać. 

I 400 zł w kieszeni zostaje na drobne wydatki 

A wózek zakupowy jak nowy. 

IMG_20251108_094002980_HDR (1).jpg

IMG_20251108_160620437_HDR.jpg

Ludzie i tak kupią 

Ostatnio znalazłam stronę Eatsy coś w podobnie do Erly , Temu jak byś zobaczył opinie o nich to byś za głowę się złapał jednak ludzie tam kupują wierzą co jest na obrazku.  

Ty z tym na zakupy chodzisz jak babka emerytka 🤔

16 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale za pobraniem Wiesiek zamówił....no to raczej do rąk własnych....co nie?🤷

Podejrzewam że nic mu nie przyślą. 

Opublikowano
17 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Matko jedyna człowieka straszysz ahahah 

• Haha 3
Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał(a):

Ty z tym na zakupy chodzisz jak babka emerytka 🤔

A jak nie wstydzę się tego. 

Trzeba sobie ułatwiać życie a nie utrudniać 

Na starość nie będę chodzić i gadać tu mnie strzyka  tu mnie boli. 

Opublikowano
31 minut temu, Qwazi napisał(a):

Zawsze pierwszy zakup robię za pobraniem. Jeśli już od danego sprzedawcy coś kupiłem za pobraniem i było ok, to mogę rozważyć zakup z inną formą płatności 

To jest... odstraszające 😱

Raczej odrażające...

• Haha 1
Opublikowano

dawno nie padalo...

14 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Jest kobietą i bardzo sympatyczną osobą 🤷...

Wyczyść skrzynkę, bo mam sprawę 

juz ci pisalem-poczytaj jej posty....

14 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Od momentu gdzie ten Gieniek zrobił z siebie idiotę na tych wakacjach nie oglądałem ani jednego odcinka.

w gdansku byl ?? to wystarczylo..

mignal mi fragment gdy byl w darlowku a mowili o calkiem innej miescinie.

jest na yt filmik o tych podrobkach-jedno dziwne nie pokazali jakie sa roznice w pomiarach a tylko w wygladzie..

co za problem bylo pokazac kilka pomiarow ?? chyba ze na innym bylo.

Opublikowano
9 minut temu, Bezduszna napisał(a):

A jak nie wstydzę się tego. 

Trzeba sobie ułatwiać życie a nie utrudniać 

Na starość nie będę chodzić i gadać tu mnie strzyka  tu mnie boli. 

No i ok. 

Opublikowano

Ja raczej nie zamawiam z jakiś "dziwnych stron", bo się obawiam. Jakiś czas temu miałam z kurierem rozmowę na ten temat. Powiedział mi, że ja mogę przy nim otworzyć i sprawdzić, ale to niczego nie zmieni. Bo jeżeli z paczką wszystko jest ok, nie jest fizycznie uszkodzone opakowanie, towar nie jest np. potłuczony, itp. wszystko to, co mogłoby wynikać z jakiejś winy kuriera a ja już ją otworzyłam, to nie mogę jej nie odebrać. Odbieram i zwracam, jeżeli towar jest niezgodny z zamówieniem. Mogę jej od kuriera nie odebrać, ale jeżeli jej nie otworzyłam. Nigdzie tego nie sprawdzałam i nie weryfikowałam czy to zgodne z prawem i przepisami.

Znajomy z nieznanej strony kupił w super promocji wkrętarkę i otwornice "MILWAUKEE". Też za pobraniem. Nawet na pusto ledwo miały siłę się kręcić, jakieś chińskie nawet nie napisy tylko naklejki. Chciał zwrócić, strona już nie istniała, znalazł jakiś numer w meilu, który dostał jak zamawiał, to odpisali mu po angielsku, że oni są tylko pośrednikiem, więc reklamacji ani zwrotów nie przyjmują, żeby się kontaktował bezpośrednio ze sklepem/producentem, skąd zamawiał. 

Temu, kto zamawiał proponuję żeby tego w ogóle od kuriera nie odbierał. 

• Like 2
Opublikowano

Dlatego najlepiej na aledrogo zamówić 

Moja gwintownica wróciła na reklamację, reklamacja została uznana

I był wybór, czy zwrot pieniędzy, czy wymiana na towar wolny od wad

Tylko tam u nich jest tak że tulylko sprzedawca ponosi konsekwencje 

Jeśli nie chce to portal sam kasę zwraca, i odzyskuje od sprzedawcy 

Smart to jest dopiero patologia

• Like 2
Opublikowano
30 minut temu, jacus napisał(a):

juz ci pisalem-poczytaj jej posty....

Pisałeś pisałeś...i tylko tyle...

Jednak pozostanę przy swoim, a wydaje mi się, że wiem więcej niż Ty wyanalizowałeś z tych postów 🤷...analizuj sobie dalej 🙃

Opublikowano
16 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Ja raczej nie zamawiam z jakiś "dziwnych stron", bo się obawiam. Jakiś czas temu miałam z kurierem rozmowę na ten temat. Powiedział mi, że ja mogę przy nim otworzyć i sprawdzić, ale to niczego nie zmieni. Bo jeżeli z paczką wszystko jest ok, nie jest fizycznie uszkodzone opakowanie, towar nie jest np. potłuczony, itp. wszystko to, co mogłoby wynikać z jakiejś winy kuriera a ja już ją otworzyłam, to nie mogę jej nie odebrać. Odbieram i zwracam, jeżeli towar jest niezgodny z zamówieniem. Mogę jej od kuriera nie odebrać, ale jeżeli jej nie otworzyłam. Nigdzie tego nie sprawdzałam i nie weryfikowałam czy to zgodne z prawem i przepisami.

Znajomy z nieznanej strony kupił w super promocji wkrętarkę i otwornice "MILWAUKEE". Też za pobraniem. Nawet na pusto ledwo miały siłę się kręcić, jakieś chińskie nawet nie napisy tylko naklejki. Chciał zwrócić, strona już nie istniała, znalazł jakiś numer w meilu, który dostał jak zamawiał, to odpisali mu po angielsku, że oni są tylko pośrednikiem, więc reklamacji ani zwrotów nie przyjmują, żeby się kontaktował bezpośrednio ze sklepem/producentem, skąd zamawiał. 

Temu, kto zamawiał proponuję żeby tego w ogóle od kuriera nie odbierał. 

Ale ogólnie takie strony jak temu aliexpress czy shopee honorują zwroty bez problemu