Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, konteno napisał(a):

to tam na seniora wnuczkę czy jaką tam inną paczeć nie bedziesz 

Na żadną nie mam zamiaru. Kurła, jeszcze mi tego brakowało. Pieniędzy trza a nie na baby przepuszczać... Wiatę stawiać, siuntkę kupować... Zbyt się kroi na towar to trza wyjść naprzeciw zapotrzebowaniu. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Mój to wszystko co mu wleje...

Mój też.

Ale podobno Zetory tak dużo palą 🤔, a Karol ma same furgusony to może zawału dostać jak zacznie Zetora tankować 😁

Edytowane przez ZetorMisio
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Na żadną nie mam zamiaru. Kurła, jeszcze mi tego brakowało. Pieniędzy trza a nie na baby przepuszczać... Wiatę stawiać, siuntkę kupować... Zbyt się kroi na towar to trza wyjść naprzeciw zapotrzebowaniu. 

Bierz ją za parobka.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Weź ty sie yebnij w łeb bezmózgu. Jak chcesz to tam udawaj sobie kobiete, krzywdy nikomu nie robisz, ale daruj sobie te rady w kwestiach relacji damsko-męskich oczami przedstawicielki płci pięknej.

Ja przeciwieństwie co do was nie dołuje go jak wy. 

A wasze rady są jak zawsze od czapy. 

Widać że wzięliście pierwsza lepszą co wam się pod rękę nawineła 

Zamiast mu rady jak tu nią zakręcić to wy dajecie mu rady jak uciec z roboty. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Niestety, chyba mam absztyfikantkę w pracy. Szkoda, fajna robota i żal się zwalniać. 

wrócisz do starej albo na L4 na pół roku jak ja to poogarniasz conieco  , jestem w sytuacji że moge sobie na to POzwolić bez konsekwencji to skorzystałem  , jak okoliczności zmuszą to pójdę POnownie 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Raczej na traktor i pole. Franca, kury ma, króliki, pszczoły chce a pola ledwo ze 30 arów.

O kurna...

Całkiem dobra partia....

...a może i wyrobnicą chciala by być u Ciebie?🙆

...musi ma ze dwoje dzieci...🤔

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kuźwa ..Jahho....Twoje poczucie humoru ...no mało kto tak...😆😆👍

lepiej się dobrze śmiać, jak kłócić, ostatnio się kłócicie jak kumoszki na targu, żeby jeszcze było o co

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, ZetorMisio napisał(a):

Ty wiesz ile to pali🤦🤦🤦 na paliwo nie wyrobisz🫢

Sąsiad miał, 7211, wuja miał 7211 to wiem

Kiedyś 7011 sprawdzali z Ursusem 4514, zetor był oszczędnoejszy

Kiedyś jak nie miałem mf to patrzyłem za 7745  7340 w starej masce po cichu na 7340 w nowej masce 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

lepiej się dobrze śmiać, jak kłócić, ostatnio się kłócicie jak kumoszki na targu, żeby jeszcze było o co

Nie no...

Twój żart naprawdę ...wyższych lotów...

...naprawdę...👍

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

a jak nie trzeba będzie przepuszczać ? może warto rozważyć, jakby chciała taka na twoich warunkach

Teraz, Desperado napisał(a):

Myślisz że jest głupsza od niego żeby na to poszła?

może jest bardzo zdesperado :D

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

a ty nie hejtowałeś 60tek?

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Sąsiad miał, 7211, wuja miał 7211 to wiem

Kiedyś 7011 sprawdzali z Ursusem 4514, zetor był oszczędnoejszy

Kiedyś jak nie miałem mf to patrzyłem za 7745  7340 w starej masce po cichu na 7340 w nowej masce 

Poważnie Zetor mniej od udawanego anglika??? 

Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Niestety, chyba mam absztyfikantkę w pracy. Szkoda, fajna robota i żal się zwalniać. 

Bo to tak przeważnie bywa. Gdy szukasz to nie ma  gdy nie szukasz to jest😲

Opublikowano

Dajcie Pioterowi spokój, zmienił zdanie w kwestii ciągnika, jak się namyśli, może i w innych trochę zmodyfikuje podejście.

Tylkoswinia podobno nie zmienia poglądów. Dla mnie tam Pioter to porządny chłop - pracowity, nie ma dwóch lewych rąk. A jego światopogląd to jego sprawa

• Like 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v