Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Buszmen11 napisał(a):

Do grobu tego nie zabierzesz, tym bardziej że nie masz komu zostawić, a nawet jeśli masz to dzieci widząc jak zapierdalasz nie chcą takiego życia...

Krowy to wszystko sprawa syna 

Młody wstawał o 5 i chodził robić paszowóz 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Pewnie znowu ten głupek Jakubiak. To on ma ostatnio takie genialne anonimowe pomysły.

Sam jesteś głupek, przypomnę że to rząd PO PSL podnieśli wiek emerytalny. Jakąś masz pamięć krótką

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Tylko on to wszystko robił, i to po całości

Dzieci z trzema kobitami, pić to pił więcej niż ursus z baku

Potem przyszło opamiętanie, znaczy wybór, albo robisz I jakoś żyjesz, albo tracisz majątek za alimenty

Życie i co było warto?

Ja kiedyś myślałem podobnie jak ale mi przeszło. Kiedys mi imponowali tacy oporowcy-biznesmeni, teraz wiem jak to wygląda na prawde i wiem, że szkoda życia i w odpowiednim momencie zdałem sobie z tego sprawe.

Niektórym jednak nie przychodzi opamiętanie i kiepsko to  wychodzi.

Ostatnio byłem u znajomego - oporowo-całodobowo, z 300 krów i ponad 200 hektarow, żona spakowała się, zabrała dzieci i poszła w pizdu. Powiedziała, że ona tak żyć nie będzie.

Jemu teraz zostaną: krowy, hektary, maszyny za miliony, alimenty do płacenia i zapierdol. Nie wiem czy warto.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano
2 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Takiemu teraz leżeć do góry wentylem i korzystać z życia 

Ja bym tak robił 

A że bieda to trzeba pracować

@Qwazi

Ciśnienie 13 na jednym 

A na dwóch 15

Podkręciłem na 17

Miałeś rację żeby rwać 

Wszystkie sprawne, żaden się nie zacina

czyli winien jestem ja 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wiesz ja tam nie mam problemu z wyrównaniem wieku kobiet i mężczyzn. A Jakubiak jest głupek bo po mimo, że dorobił się majątku sprzedał Palikotowi plajtujący browar to teraz robi z siebie głupka z tymi swoimi pomysłami. Z jego pomysłu z mieszkaniami śmiała się cała Polska bo zaraz wyciągnęli mu, że sam dostał od prl u mieszkanie za darmo. Wyciągnęli mu jeszcze bykowe choć też anonimowo ponoć składał itd. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Sam jesteś głupek, przypomnę że to rząd PO PSL podnieśli wiek emerytalny. Jakąś masz pamięć krótką

Czy pis czy po to powinni zrównać wiek emerytalny ale nie podnosić.

Może wtedy bezmózgi nie udawał by kobiety i w następnym kroku nie musiał by wycinać sobie parówki i jajek.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Czy pis czy po to powinni zrównać wiek emerytalny ale nie podnosić.

Może wtedy bezmózgi nie udawał by kobiety i w następnym kroku nie musiał by wycinać sobie parówki i jajek.

Kobiety dłużej żyją powinny dłużej pracować 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Życie i co było warto?

Ja kiedyś myślałem podobnie jak ale mi przeszło. Kiedys mi imponowali tacy oporowcy-biznesmeni, teraz wiem jak to wygląda na prawde i wiem, że szkoda życia i w odpowiednim momencie zdałem sobie z tego sprawe.

Niektórym jednak nie przychodzi opamiętanie i kiepsko to  wychodzi.

Ostatnio byłem u znajomego - oporowo-całodobowo, z 300 krów i ponad 200 hektarow, żona spakowała się, zabrała dzieci i poszła w pizdu. Powiedziała, że ona tak żyć nie będzie.

Jemu teraz zostaną: krowy, hektary, maszyny za miliony, alimenty do płacenia i zapierdol. Nie wiem czy warto.

To ten pewnie nie wie ile mają mleka, jaka cena za mleko

Tu żona od dawna ogarniała temat obory

Pole, mechanika, usługi to była działka Sławka 

Wszystkie możliwe wnioski pisali razem, tylko czekali żeby coś się pojawiło 

On to tam uj, jego brat to ma pieniędzy

Tylko tam to nie ma nic normalnego, wszystko na głowie postawione, oparte na jak największym zysku

A co do dzieci to całkiem udane 

Jeden będzie krowiorz, drugi tylko patrzy żeby pieniędzy zarobić na handlu, ale jeszcze młody 

• Haha 1
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie zawsze. Jakubiak robił fajne piwka np. Ciechan póki nie zaczął zajmować się polityką, jak poszedł w politykę to chyba przestał nad tym panować i już to piwo od niego nie różni się od koncerniaków ... Oczywiście mówię o tych produktach co mają konkurować cenowo z koncerniakami ...

Jeszcze jest Kormoran z Olsztyna-fajne piwo ale nie wiem czy na pd. Polski dostępne. 

jak jestem na mazurach tylko Kormorana pije 👍👍👍

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

To ten pewnie nie wie ile mają mleka, jaka cena za mleko

Tu żona od dawna ogarniała temat obory

Pole, mechanika, usługi to była działka Sławka 

Wszystkie możliwe wnioski pisali razem, tylko czekali żeby coś się pojawiło 

On to tam uj, jego brat to ma pieniędzy

Tylko tam to nie ma nic normalnego, wszystko na głowie postawione, oparte na jak największym zysku

A co do dzieci to całkiem udane 

Jeden będzie krowiorz, drugi tylko patrzy żeby pieniędzy zarobić na handlu, ale jeszcze młody 

Starzy są niech, tam robią co chcą. Nie idź tylko to drogą bo na prawde nie warto. Trzeba pracować, ale z głową.

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A na co jej te swoje wydatki.

Bo babka mleko targała w bańce.

Co do kuchni? Mało starych szmat firanek w chałupie?

Bo Ty chłop ,weż przyprowadż jaką kobitkę ,ot  tak i spytaj co trzeba tu do kuchni . I od razu to nagrywaj bo nie spamiętasz ;)

• Haha 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Teraz, radekz200 napisał(a):

to aby tylko mi dzisiaj przelał 👍 ja nigdy sie o nim źle nie wypowiedziałem 

Ja tam nie liczę na szybkie wypłaty, gmina wytypowana pod kontrolę foto, drony kilka dni temu latały nad polami ;) 

rok temu u nas latały ale zaliczki przyszły w miarę szybko resztę dopiero płacili w marcu czy maju

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Do grobu tego nie zabierzesz, tym bardziej że nie masz komu zostawić, a nawet jeśli masz to dzieci widząc jak zapierdalasz nie chcą takiego życia...

Dobra w takim razie jeśli tak mówisz to za co człowiek ma żyć. Płacisz coraz to więcej w spozywczaku za opłaty prąd, woda, ogrzewanie.

Człowiek nie może żyć sama wodą i chlebem.

Jeśli chcesz mieć więcej niż przeciętny Kowalski musisz na to zarobić własnymi rękoma. Nikt ci nie da. 

.

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Niech się w d*pę całuje jak taka wymyślna.

Kobiety są od tego aby wymyślać a mężczyźni od tego aby spełniać zachcianki kobiet. 

Mozesz sobie wmawiać że jest inaczej ale sam brniesz w ten temat którego nie znasz wcale.

Na twoim miejscu bym siedziska cicho bo tu cię zjedzą na śniadanie 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Brudne łapsko z poobgryzanymi paznokciami 🤢🤮

Napisał ten co się maszynką przed lustrem strzyże bo mu 20 zł na fryzjera żal a wymagania jak nie wiem co

Jak to moja babka mówi największy z dziada pon

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Wpaw napisał(a):

Kobiety dłużej żyją powinny dłużej pracować 🤭

Mężczyźni o siebie nie dbają i krócej żyją. Przecież lepiej po narzekać niż iść do lekarza i zobaczyć jaki jest powód.

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 minutę temu, Ajeto napisał(a):

Napisał ten co się maszynką przed lustrem strzyże bo mu 20 zł na fryzjera żal a wymagania jak nie wiem co

Jak to moja babka mówi największy z dziada pon

Tez masz upierdolone brudne łapy z ziemią za paznokciami?

Trzeba odróżnić oszczędność od bycia brudasem. Bo jeszcze na wodzie, mydle i kremie do rąk to nigdy nie oszczędzałem, podobnie jak innymi środkami do podstawowej higieny.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Myślę, że mam lepszy wzrok i brudu tam nie widziałem poobgryzanych paznokci też tym bardziej chłopskiej dłoni. Zdjęcie zrobione późnym wieczorem przy słabym oświetleniu i tyle. Kto chce to zrozumie a kto nie dalej będzie brnął w swoim  prostactwie. A paznokcie lepsze naturalne niż łeb na rekruta po maszynce

Edytowane przez Ajeto
Opublikowano
49 minut temu, Wpaw napisał(a):

Co z tego że podniół jak teraz jeszcze raz chce podnieść bo pieniędzy im brakuje. A sobie przecież nie ujmą trzeba obywatela zrobić koło ogona aby więcej pracował. 

Najlepiej dla nich aby do końca swoich dni jedno i drugie pracowało. Tak by było porówno. 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Byłem u fryzjera we wtorek, powiedziałem żeby siwe ściąć a ciemniejsze zostawić to mi tylko na czubku głowy zostawiła 🫣

Całe 40zł.

Ciesz się że jeszcze jakieś masz. Siwe to siwe ale jakieś są. U mnie niedużo, to trzeba na pałe się golić🤷‍♂️

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Ajeto napisał(a):

Myślę, że mam lepszy wzrok i brudu tam nie widziałem poobgryzanych paznokci też już nie mówiąc o chłopskiej ręce. Zdjęcie zrobione późnym wieczorem przy słabym oświetleniu i tyle. Kto chce to zrozumie a kto nie dalej będzie brnął w swojej głupocie. A paznokcie lepsze naturalne niż łeb na rekruta po maszynce

Sam wiesz najlepiej przecież to twoje 🤣 

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, hubertuss napisał(a):

Pewnie znowu ten głupek Jakubiak. To on ma ostatnio takie genialne anonimowe pomysły.

Tylko jeśli by doszło to do realizacji. Zapewnie by zrobili tak jak z babciowym, wdowim czy nawet z możliwością przywrócenia aborcjim Nie było by przesłanek biologicznych przecież każda kobieta powinna rodzic dziecko niezależnie od tego czy owego. Mogli też znaleźć inny powód aby od razu wszystkim kobieta podnieść wiek emerytalny. To nie oni by pracowali dłużej tylko kobiety. 

Wszystko robią na swoją modłę aby tylko wyjść na swoje. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v