Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Polskie kebaby to nawet nie leżały koło barana. 

panie z czego ten kotlet ? z kurczaka

nagle spod lady wyłazi szczur

panie, z to co, pyta przerażony klient 

kurczak

• Haha 2
Opublikowano

Trzeba kupować w takich miejscach gdzie kabab jest robiony na miejscu a nie kupowany gotowiec.

Po drugie, generalnie kebab z kurczaka jest jakby to powiedzieć bardziej naturalny, robiłem kiedyś w firmie kebaby drobiowe kilka lat  i naprawde były ok- mięso drobiowe plus przyprawy.

Tyle że drób to drób i niezbyt lubie.

Kebab wołowy czy barani to już inna bajka. Najczęściej jest to tzw kulka mocy 🤣. Prawdziwy to rzadkość - kwestia po prostu ceny.

U mnie w mieście jedna kebabownia robi  polskiego kebaba z wieprzowiny😉 i też jest naprawde ok, sami robią go z łopatki wieprzowej.

Opublikowano
6 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Okropne. A surowe jakie śmierdzące... Raz robiłam, nigdy nie zapomnę. 

Przecież nie jesz tego surowego. Wystarczy dobrze doprawić i usmażyć i jest całkiem dobre.

Zapach jest do wyrzynania. 

Opublikowano
9 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Nie no Ty gadasz?

Probowalas jakiej obróbki termicznej...?

Wiesz...kartofle na surowo też mogą niektórym nie smakować ..🤭

Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

W życiu nie jadłem baraniny. Dobre to jest?

Nie cygań 

W dniu 10.09.2023 o 10:42, 6465 napisał(a):

Jo baraninę to jodom ino u turka i mnie to smakuje.

Opublikowano
13 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Bo ty nie wiys robić. Kiebyś wysła za mnie a nie za Stiva to bym ci tako baranine zrobiuł ze hej

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Probowalas jakiej obróbki termicznej...?

A to tak można 😲 Dzięki, co ja bym bez Ciebie i Twojej wiedzy zrobiła?!

9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wiesz...kartofle na surowo też mogą niektórym nie smakować ..🤭

Podobno warzywa po ugotowaniu tracą dużo witamin, poza tym lubie takie chrupiące fryteczki :P 

Nie no tak na serio to po prostu ten zapach surowego został mi w pamięci na tyle, że nie miałam ochoty próbować tego jak już gotowe do spożycia było. Ale ludzie jedli... także jak i wszystko inne, zależy co kto lubi. 

Edytowane przez Kallina86
  • Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, galan99 napisał(a):

To  samo masło z tej samej mleczarni  tylko że za 1 zł a nie za 4 stary a głupi .

Oj nie to...oj nie..☺️

2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Z rodziną dawno się nie widział...

..dobre....😆

28 minut temu, jacus napisał(a):

o

17601139631805704971328263085034.jpg

Jakoś wszystkie się paczą na ciebie...🤭

Jacuś, a tak z ciekawości ...

Potrafisz na jakiejś fotce swej małżonki udawać, że któraś wycieczka nie jest wymuszona na tobie?

Potrafisz nie mieć zatwardzenia na zdjęciu?😆🤭☺️

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

No gdzie...zdjęcie w robocie zrobił 🤭

Gdzie podział sie @agrest ktoś coś wie ? 

Lewaki go wkurzyli i skasował konto, potem jeszcze z 2dni było obrabianie d*py.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Trzeba kupować w takich miejscach gdzie kabab jest robiony na miejscu a nie kupowany gotowiec.

Po drugie, generalnie kebab z kurczaka jest jakby to powiedzieć bardziej naturalny, robiłem kiedyś w firmie kebaby drobiowe kilka lat  i naprawde były ok- mięso drobiowe plus przyprawy.

Tyle że drób to drób i niezbyt lubie.

Kebab wołowy czy barani to już inna bajka. Najczęściej jest to tzw kulka mocy 🤣. Prawdziwy to rzadkość - kwestia po prostu ceny.

U mnie w mieście jedna kebabownia robi  polskiego kebaba z wieprzowiny😉 i też jest naprawde ok, sami robią go z łopatki wieprzowej.

Też w okolicy jest kebab gdzie robią wieprzowego własnymi siłami i jest bardzo smaczny. W greckich souvlakach wieprzowina to podstawa, z tzatzikami i frytkami chyba bardziej mi smakuje od takiego kebaba. 

Opublikowano
26 minut temu, Strongman napisał(a):

Lewaki go wkurzyli i skasował konto, potem jeszcze z 2dni było obrabianie d*py.

Może wróci...lewaki znaczy kto i o co poszło? 

3 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

I dobrze zrobił 👍

Wartościowych ludzi tutaj co raz mniej...masz z nim kontakt ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v