Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, lukasz20 napisał(a):

@Qwazi po sąsiedzku też "Ł..."🤭

Oooooo...akem gafę walnął 🙆🤦...o Was zapomniałem...wybaczta koledzy w pasiastych portkach🙏😉😊

25 minut temu, slawek74 napisał(a):

Tylko te niektóre to już stare i po 5 latach się nie liczą 🤭😁🤣🤣

Myślałem, że mi Radek napisze, że to wypadek przy pracy🤔 i już se zdjęcie zrobiłem, żeby mu pokazać, że...mam jeszcze trzy...a skoro już tą fotkę cyknalem to 🤷👇

IMG_20250115_212125_796_LL~2.jpg

• Like 5
Opublikowano (edytowane)

1 minutę temu, Buszmen11 napisał(a):

Ja też mam, tylko od innego "wodza"

IMG_20250115_212706_231.jpg

Ajjj...a chciałem Ci za parę dni anonimowo życzenia złożyć 🙆🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał(a):

W tym roku to miałem maturke i początek studiów 

IMG20230215200240~2.jpg

Ja maturę miałem dwa lata później. Tych za naukę i jakichś z różnych konkursów mam całą...teczkę 🤭 jeden rok tylko był bez "paska"

11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ajjj...a chciałem Ci za parę dni anonimowo życzenia złożyć 🙆🤷

Domyślałem się 🤭

5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Z takim podpisem to w ramke i na ściane. Reszta innych dyplomów przy tym to makulatura 😉

Bez przesady. Teczka w piwnicy wystarczy

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, soltys48 napisał(a):

W tym roku to miałem maturke i początek studiów 

IMG20230215200240~2.jpg

To po jaki wuj ty gospodarzy sz jak same nagrody dostawałeś.

U nas na podlasiu by powiedzieli ze miałeś głupich rodziców ze nie umieli talentu wykorzystać i zdolnego poprowadzić.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

KPP w Ł... ??? Tam gdzie Boruta ?

Jak już się chwalicie to i ja, niedługo się ukaże drukiem:

obraz.png

a pisales ze nie jestes jasiu...

kurna -u nas by takiej ksiazki nie napisal ,od potopu szwedzkiego zadnej prawdziwej wojny nie bylo.

pol stycznia i caly luty mrozy -w nocy zapowiadaja..

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Strongman napisał(a):

U nas na podlasiu by powiedzieli ze miałeś głupich rodziców ze nie umieli talentu wykorzystać i zdolnego poprowadzić.

Robi to co chce i lubi...jest wolnym człowiekiem i nie jest sługą pieniądza🤷...wiem co piszę, znam Przemka 

• Like 2
Opublikowano
7 godzin temu, Strongman napisał(a):

Wiesz, że są studia rolnicze nawet? Możesz mieć doktorat, albo i profesora dostać od spraw atrialnych. To nie jest zajęcie dla głąbów tylko.  

Opublikowano
7 godzin temu, Strongman napisał(a):

Bo jesteście dziwaczną krainą i jesteś tego dobitnym przykładem, tak jak u nas Jacuś...

+1, deszcz.

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano

🙋 ☁️ -1 

Wracając do wczorajszego wątku.sami widzicie, że być rolnikiem musisz być agronomem,zootechnikiem i biznesmenem ...po za tym jak się robi co się lubi człowiek się mniej męczy....a że mieli i mają na czym czapkę nosić to ich wola ... czasy nie myślących na wsi się kończą....

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v