Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Może i nie jedz....bo i tak tylko wysrasz....😆

G... jako nawóz. 

Teraz, Mateusz1q napisał(a):

ja to jestem wdzięczny że mój tata tak nie myślał a budynków miał 0

Ja nie mam następcy i nie będę miał więc nie będę robił dla potencjalnego klienta albo żeby włożyć i potem żeby 30 lat niszczało. Złom się sprzeda. 

Opublikowano
37 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A widzisz teraz że irytujące jest to jego gadanie...

Normalnie wszystko źle....

Wszyscy powinni tak jak Pioter robić...

Nikt ci nie każe...ale i ty nie oczekuj że ktoś w twoje ślady pójdzie....bo to mało fajna wizja.

A no co on gada to gada. Bardziej mnie irytuje radość Ryśka z czyjegoś nieszczęścia. A do pioterowych wizji to ja przyzwyczajony. Nie rusza mnie to. 

Opublikowano
Bezduszna napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

nie uważa tylko widzi i nie tylko on...🙋‍♂️

Zastanówmy się czy to nie jest tak że to miasto jest bogatsze które przyjeżdżają wieś z powodu tego że kupują tam ziemię 

Rolnik im ją sprzedaje z powodu tego że robić mu się nie chce zbytnio.

Wszystko się kręci w jednym kierunku tylko. Z tą różnicą że w pewnym momencie to się wszystko skończy i wtedy zobaczymy kto tak naprawdę jest bogaty a kto jest biedny

coś brzęczysz bez sensu i składu 🤦🙋‍♂️

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Dokładnie...prace można szybko znaleźć....i nie musi to być pod Krakowem ..

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Dwóch to praktycznie w moim wieku

No to ciekawe...

Też nie chcą baby i chcieli by ten sposób na życie mieć jak ty?

To aż dziwnie że tak u was gospodarstwa znikają, jak są chętni na to...

jak bym chciał pracować na etacie to nie opłaciło by mi się rowerem jeździć ... praca od zaraz u pioteta to jakieś lenie o dziwnych wymaganiach...🤦

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

A ja miałem wyjechać o 16 a tu tel. Żeby jak najwcześniej ruszyć. Tak że pakować torbę szybkie zakupy w Biedronce i heja na koniec Europy. 

Kurła. Mnie to by szlag trafił. 

A trza jechać, chleb suchy kupić...

1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

jak bym chciał pracować na etacie to nie opłaciło by mi się rowerem jeździć ... praca od zaraz u pioteta to jakieś lenie o dziwnych wymaganiach...🤦

Rozumiesz różnicę między parciem aby mieć etat a nie mieć? Jeśli kogoś nic nie trzyma, nie ma parcia, że musi mieć to co się ma palić do tego i iść na byle co? 

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

A ja miałem wyjechać o 16 a tu tel. Żeby jak najwcześniej ruszyć. Tak że pakować torbę szybkie zakupy w Biedronce i heja na koniec Europy. 

Masz Ty zdrowie do tej jazdy. Ja bym musiał sobie jeszcze torby na żyganie zabrać 😂

• Haha 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No to ciekawe...

Też nie chcą baby i chcieli by ten sposób na życie mieć jak ty?

Absolutnie, bab nie chcą. 

Pracować gdzieś aby dorobić, niedużo i przy żadnej wielkiej odpowiedzialności. A na resztę być samowystarczalnym. Jeden trochę kombinuje, na razie ogród, pszczoły i drób.

takie same lesery jak i ty 🤦🤦🤦🤦

12Pafnucy napisał:

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Absolutnie, bab nie chcą. 

Gadają ci bzdury...

Nie ma normalnych facetów którzy by nie chcieli...🤭

...bez obrazy...rozumiem czemu nie chcesz ty ...

tęcza w Polsce,,A,, 🙆‍♂️🤪

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Piotr. Jak ja bym miał kurę oskubać, albo królika oskórować to bym wolał suchy chleb jeść i zagryzać ogórkiem. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Gadają co bzdury...

Nie ma normalnych facetów którzy by nie chcieli...🤭

...bez obrazy...rozumiem czemu nie chcesz ty ...

Posłuchaj trochę na yt, porozmawiaj z trochę młodszymi od siebie, może coś wyłuskasz... Coraz więcej nie chce... A jak chce to sobie zapłaci.

na yt to durnotę najlepiej się sprzedaje 🙋‍♂️🤦

Opublikowano
4 minuty temu, Sylwekx25 napisał(a):

Masz Ty zdrowie do tej jazdy. Ja bym musiał sobie jeszcze torby na żyganie zabrać 😂

Ja tam odpoczywam. Te podjazdy, zjazdy i serpentyny to świetna zabawa 😄

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

malaczarna napisał:

18 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A z czego ci rodzice mają dać? Nieraz z jednej lepszej emerytury żyją bo kobity często mają emeryturki z krusu. Czyli zawrotne pieniądze.

Teraz to już grosza w to nie dam bo dotrwa do mego końca. Wcześniej szans nie było.

Ty dalej też nie... 

Jak ktoś nie chory to kasę ma i oszczędza dzieciom 

A jest jakiś nie chory emeryt w tym kraju? 🤔

nawet nie wiesz ilu.... to czemu robią ich z nie małych $$ na wnuczka 🤔🤭

Chłoporobotnik napisał:

Może i nie jedz....bo i tak tylko wysrasz....😆

G... jako nawóz. 

Teraz, Mateusz1q napisał(a):

ja to jestem wdzięczny że mój tata tak nie myślał a budynków miał 0

Ja nie mam następcy i nie będę miał więc nie będę robił dla potencjalnego klienta albo żeby włożyć i potem żeby 30 lat niszczało. Złom się sprzeda. 

za ten twój złom to za utylizacjię jeszcze zapłacisz 🤭😁

6465 napisał:

37 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A widzisz teraz że irytujące jest to jego gadanie...

Normalnie wszystko źle....

Wszyscy powinni tak jak Pioter robić...

Nikt ci nie każe...ale i ty nie oczekuj że ktoś w twoje ślady pójdzie....bo to mało fajna wizja.

A no co on gada to gada. Bardziej mnie irytuje radość Ryśka z czyjegoś nieszczęścia. A do pioterowych wizji to ja przyzwyczajony. Nie rusza mnie to. 

Rysiek sto razy normalniejszy...

• Thanks 1
Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał(a):

takie same lesery jak i ty 🤦🤦🤦🤦

tęcza w Polsce,,A,, 🙆‍♂️🤪

A dla kogo mam robić? Na chwałę kraju i dla dobra jego obywateli? Bo na pewno nie dla swojego.

14 minut temu, 6465 napisał(a):

Piotr. Jak ja bym miał kurę oskubać, albo królika oskórować to bym wolał suchy chleb jeść i zagryzać ogórkiem. 

Tak samo ja jakbym miał jeździć gdzieś i tydzień chałupę opuścić.

13 minut temu, slawek74 napisał(a):

na yt to durnotę najlepiej się sprzedaje 🙋‍♂️🤦

To sobie porozmawiaj na żywo. Coraz więcej takich spotykam.

11 minut temu, slawek74 napisał(a):

nawet nie wiesz ilu.... to czemu robią ich z nie małych $$ na wnuczka 🤔🤭

za ten twój złom to za utylizacjię jeszcze zapłacisz 🤭😁

Rysiek sto razy normalniejszy...

Taki tępy i głupi jesteś czy tylko udajesz?

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Karol6130 napisał(a):

?wasze jak ktoś upadnie to pojawia się ktoś inny

Wystarczy że firma będzie jechała na minimalnej, i już jest taniej

Tylko z tą różnicą że ludzie nie chcą pracować za minimalną a co co pracują to nie mają wyjścia z tą różnicą że tych ostatnich jest coraz to mniej. 

Życie w mieście różni się od życia na wsi.

Tylko niedługo te różnice się zaczną zmniejszać a w niektórych już są takie same. 

Wtedy będzie coraz to mniej ludzi chcących pracować za minimalną krajową.

32 minuty temu, slawek74 napisał(a):

coś brzęczysz bez sensu i składu 🤦🙋‍♂️

Jak zresztą cały czas. Już powinieneś to zauważyć 🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

2 minuty temu, 6465 napisał(a):

1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Rozumiesz różnicę między parciem aby mieć etat a nie mieć? Jeśli kogoś nic nie trzyma, nie ma parcia, że musi mieć to co się ma palić do tego i iść na byle co? 

to czego ty do ..urwy nędzy chcesz 🤔🤭 połóż się i leż i przestań pier..ć

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Najczęściej to od rana do wieczora.

...dorobić do czego?

Masz inne stale dochody jeszcze?

Stałe nie ale dla mnie starczy. Wolę mniej w ten sposób niż więcej gnijąc przez 8h, jeszcze w ujowych godzinach, w pracy. Po co mi pracować powiedzmy od 8 do 16 czy 9 do 17? Co mi z tego? W domu spać tylko. Od 5 do 13 czy 6 do 14 to jeszcze ujdzie.

• Like 1
Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

6465 napisał:

jak siedzisz za kierownicą to nie dotyczy ... awemaria I do przodu 😁

Opublikowano
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Tylko z tą różnicą że ludzie nie chcą pracować za minimalną a co co pracują to nie mają wyjścia z tą różnicą że tych ostatnich jest coraz to mniej. 

Życie w mieście różni się od życia na wsi.

Tylko niedługo te różnice się zaczną zmniejszać a w niektórych już są takie same. 

Wtedy będzie coraz to mniej ludzi chcących pracować za minimalną krajową.

Jak zresztą cały czas. Już powinieneś to zauważyć 🤣

W mieście się poprostu więcej wydaje na rozrywkę 

Opublikowano (edytowane)

23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Stałe nie ale dla mnie starczy. Wolę mniej w ten sposób niż więcej gnijąc przez 8h, jeszcze w ujowych godzinach, w pracy. Po co mi pracować powiedzmy od 8 do 16 czy 9 do 17? Co mi z tego? W domu spać tylko. Od 5 do 13 czy 6 do 14 to jeszcze ujdzie.

Racja bo robić 10 h i jeszcze u siebie potem to za dużo 

Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Jak ktoś nie chory to kasę ma i oszczędza dzieciom 

A dzieci mają 2 lewe ręce że zarobić sami nie mogą. Tylko od razu muszą być ustawione 

Ale już wolał bym robić te 8-10 h niż jeździć tirem i być gościem w domu .🤣🤣🤣

@6465

Edytowane przez Michał18
  • Haha 1
Opublikowano
44 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A dla kogo mam robić? Na chwałę kraju i dla dobra jego obywateli? Bo na pewno nie dla swojego.

To po uj ci robić na etacie. Jedzenie masz swoje przeżyć się da.  Nie ma komu zostawić to na co tak zarabiać po te 5 tys na etacie 

Opublikowano
48 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To sobie porozmawiaj na żywo. Coraz więcej takich spotykam.

Taki tępy i głupi jesteś czy tylko udajesz?

Pewnie takie same poyeby jak Ty. Tu Ciebie niektórzy wręcz podziwiają, że masz niby swoje zasady i cele którymi się kierujesz, a tak naprawdę jesteś pogiętasem, któremu baba podnóżkiem musiałaby być. Na szczęście jesteś zakompleksionym małym fiutkiem, który może co najwyżej w marzeniach te swoje fantazje realizować. 

Opublikowano
1 minutę temu, bezbarwny napisał(a):

Pewnie takie same poyeby jak Ty. Tu Ciebie niektórzy wręcz podziwiają, że masz niby swoje zasady i cele którymi się kierujesz, a tak naprawdę jesteś pogiętasem, któremu baba podnóżkiem musiałaby być. Na szczęście jesteś zakompleksionym małym fiutkiem, który może co najwyżej w marzeniach te swoje fantazje realizować. 

Na nieszczęście tacy jak ty się mnożą i kolejni idioci przybywają. 

Przeloguj się na Desperadosa, jego lepiej się czyta. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v