Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

nie strasz nie strasz bo się sam w nocy zesrasz

napisz do @elona w Niemczech jest to może coś Ci przyprowadzi po drodze 😁😁😁😁😁

Dzisiaj sobota to pewnie  gnój wywala widłami.Nie ma czasu na handle.

• Haha 6
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Baks00 napisał(a):

Gdzie płacić,trzeba się szanować 🤭

Moja to zawsze mi powtarza jak wyjeżdżam żebym na dziwki nie skręcał. A ja do niej " no co ty czy ze mną jest już tak źle żebym musiał za to płacić"😆😆 jej mina bezcenna i tekst " a idź ty już sobie jedź"😆😆

Edytowane przez 6465
  • Haha 11
Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał(a):

Znajdź tu takiego co ma żonę tylko do ru....?

Oczywiście dzieci,wspólne spędzanie czasu,rozmowa. Ale mi tego nie trzeba 

Opublikowano

Hu hu ha hu hu ha lekka zima nastała ❄️🌫️🌬️

2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Kurła znowu ptasi wirus...zakazuja kur wypuszczać 🤦‍♂️

Przed berezą w lesie już tabliczkę wbili ładną pomór ptasi

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał(a):

Moja to zawsze mi powtarza jak wyjeżdżam żebym na dziwki nie skręcał. A ja do niej " no co ty czy ze mną jest już tak źle żebym musiał za to płacić"😆😆 jej mina bezcenna i tekst " a idź ty już sobie jedź"😆😆

Mam kuzyna siedzącego w tej branży,to On powtarza że oficjalnie ma dwoje dzieci a ile nie oficjalnie to ,,Bozia wie"

Sam mówił że nie raz kręcił pauzę a w samochód kobietka wali i ,,seksu seksu"???🤦

3 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Oczywiście dzieci,wspólne spędzanie czasu,rozmowa. Ale mi tego nie trzeba 

Gówno wiesz,ja się ożeniłem dla majątku 

• Haha 5
Opublikowano
8 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Masz rację ale kto ma żonę to tylko się wydaje że ruc*a za darmo a w rzeczywistości wychodzi pewnie drożej

Ale czy to tylko o ruchanie chodzi ? 

@6465 to samo mówię, kiedyś nawet zrobiłem to tak że się obraziłem że tak nisko mnie ocenia 🤣 była to cienka linia do przekroczenia ale udało się 🤣 polecam 🤭

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Od 9 zaczyna

Zara się zbieram

Jakby mnie wieczorem nie było to znaczy że ztrăcił mnie do piekieł

Tylko za cukierka na kolanach mu nie siadaj ale ty stary chłop to wiesz że nie można

• Haha 3
Opublikowano
Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Pada śnieg, wiatr wieje będzie ciekawie na drogach. 

Też dziś ksiądz ma odwiedzić, się dowie o grzechu 🫣🫣

Powiedz że wiesz gdzie są dziki😆

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Niektórzy myślą przed ślubem główką to se biorą do ciupciania, a potem rozwody...🤷‍♂️

Bo czasem dopiero dociera ileż można.....🤭😉

Opublikowano
18 minut temu, Baks00 napisał(a):

Mam kuzyna siedzącego w tej branży,to On powtarza że oficjalnie ma dwoje dzieci a ile nie oficjalnie to ,,Bozia wie"

Sam mówił że nie raz kręcił pauzę a w samochód kobietka wali i ,,seksu seksu"???🤦

Gówno wiesz,ja się ożeniłem dla majątku 

Gdzieś ty majątku szukał??? Za ha w Godziszowie to ty traktor byś kupił a w  Zakrzewie to może na opony ci wystarczy....

Opublikowano
3 minuty temu, Wiesio80 napisał(a):

Gdzieś ty majątku szukał??? Za ha w Godziszowie to ty traktor byś kupił a w  Zakrzewie to może na opony ci wystarczy....

A i dlatego Ty jesteś spadochroniarzem-przynajmniej szczery jesteś 👍

Ja mam małżonkę z pod Lublina 

Opublikowano
Teraz, Baks00 napisał(a):

A i dlatego Ty jesteś spadochroniarzem-przynajmniej szczery jesteś 👍

Ja mam małżonkę z pod Lublina 

A to zmienia postać rzeczy.... działki budowlane.....

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

7 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

maków Mazowiecki to od nas jest ze 150km

jak tworzyli diecezje łowicka to zabrali też kilka parafii z diecezji płockiej

Chodzi o Maków niedaleko Skierniewic.

a ok

Baks00 napisał:

No i kawka,ciasteczko i tak mija ranek🙋

Forszmak nastawiony,pozostało schab ,,5''minut wyjąć z zalewy,sos kurkowy,ziemniaki i surówka z kapusty jak przystało☺️

to Ty z okolic Lublina? to znaczy lodówkę czyscisz po świętach 😁😁

Opublikowano
6 minut temu, wojtal24 napisał(a):

a ok

to Ty z okolic Lublina? to znaczy lodówkę czyscisz po świętach 😁😁

Jo, wręcz przeciwnie z lodówką 

Święta były słabe bo chorowite i my tak trochę zamknięci w czterech ścianach 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Odezwał się ten co przez lata się na traktor nie może zdecydować, że o kobiecie nie wspomnę...

Śnieg w poziomie, z wiatrem leci, wczoraj u zwierzaków posprzątane, można cały dzień, prócz dania im jeść i przygotowania jaj na handel, ryśkować.

-2 na termometrze.

Następny , o co Ci chodzi 

Opublikowano
11 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Aaaa.

Pamiętam że miałeś wozić.

U nas pieszo se lata...

Sołtys przywozi aby i odwozi...a i łobiad...

To jutro też i obiad ty?

Udka z lidla te z przed cowidu 🤔🙆‍♂️

• Haha 1
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v