Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Michal2399 napisał:

Mam nadzieję że ludzie wybiorą 🇵🇱 rodzinę a nie zboczeńców,dzieciobójców 

musiałem z Elonem i Patrycja kowalkim i babka głosować na tego Brauna ze tyle dostał głosów

Chłoporobotnik napisał:

13 minut temu, wojtal24 napisał(a):

masz Ty czy Twoja rodzina duży dom a jak Ci wsadza do niego emigrantów Tygrysek mówił kiedyś że jest tyle wolnych pustostanów na wsiach i można je wykorzystać dla uchodzcow tak że przemysl Piotrze bo wsadza Ci ich kilka do chałupy wyzra Ci drób i króliki bo oni świniny nie jedzą jak Ty. a jeszcze jak co gorsze zrobią

To co - mam dobrowolnie zagłosować na kogoś kto też będzie mnie tępił? Ciągnął na socjale? A może zrobi jawne bykowe?

12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No a jak by zrozumieli....to jak powinni postąpić?

Nie iść.

Piotrze jesteś mądrym wolnym człowiekiem i jak to napisał Tomek wcześniej trzeba wybrać mniejsze zło dla siebie i tyle w temacie nie ma ideałów i idealnych polityków

Opublikowano
5 minut temu, wojtal24 napisał(a):

musiałem z Elonem i Patrycja kowalkim i babka głosować na tego Brauna ze tyle dostał głosów

Piotrze jesteś mądrym wolnym człowiekiem i jak to napisał Tomek wcześniej trzeba wybrać mniejsze zło dla siebie i tyle w temacie nie ma ideałów i idealnych polityków

Zło jest zawsze złem. Nie ma czegoś takiego jak mniejsze czy większe. Ja bata na siebie sam nie skręcę.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Lepszy byle jaki niż alfons i gangus z Nowogrodzkiej.

Powiedz którego wybrać Alfonsa czy gościa który finansuje człowieka skazanego za pedofilię czy robiącego czystki w kamienicach z HGW bo ani jeden ani drugi nie są moimi wybrańcami 

Bo oceniasz tylko jedna stronę a o drugiej milczysz 

Edytowane przez Łolek
  • Like 7
  • Thanks 1
Opublikowano

No i znowu krowa nie żre 

Kolejna się nie zacieliła

Kompletna katastrofa, teraz nie zaciele bo nie mam pieniędzy 

Chyba trzeba wyjechać na wschód i sprzedać nerkę albo płuco

Inaczej będę głodny chodził 

• Sad 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

W końcu oficjalnie odwarzyłes przyzac śie że popierasz Trzaska i Tuska, a tak się wypierałeś w polityce .

Bardziej nie popieram PiSu i Nowogródzkiego, jak mam kogoś z tych dwóch co się dostali do drugiej tury wybrać, to jednak wybieram Trzaska ... To jest po prostu głosowanie na mniejsze zło, a nie na to co popieram ...

Do Sejmu głosowałem na PSL, na chłopaka którego znam od X lat. Jego ojciec pochodzi z okolicy w której mieszkam, kilka razy z tym posłem zamieniłem zdanie to mamy bardzo podobne poglądy na wiele spraw. Głosowałem na człowieka, nie na partię ... Na szczęście się dostał, i jak patrzę na wyniki głosowań sobie nieraz, to głosuje bardzo podobnie z moimi poglądami ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Zło jest zawsze złem. Nie ma czegoś takiego jak mniejsze czy większe. Ja bata na siebie sam nie skręcę.

Oczywiście, że jest. Całe życie podejmiemy takie wybory. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

To jak ci emigrant wsadzi to wtedy zmądrzejesz

Gdyby, nie emigranci(nie mówię o ciapatych) to za parę lat zemrzesz z głodu, bi nie będzie miał kto pracować na Twój socjal i na Twoją emeryturę

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

On nie pisior 

Obywatelski kandydat 🇵🇱p0lski

Nie 🌈

Nie, w ogóle nie pisior, tylko tak przypadkowo popierany przez naczelnego wodza

Godzinę temu, PAN88 napisał(a):

Nie ważne jak ludzie głosują tylko kto liczy głosy 

Chyba kolega nie wie jak się odbywa liczenie głosów i co grozi za jakiekolwiek machlojki.

• Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał(a):

U nas Braun drugie miejsce, wyprzedził Sławka 👏 

3 P0pedałów na bonżur 

3 lesbijki na madzie

1 dowcipniś na Stana 

Braun 4 

58 głosów 

Trzask 63

Sławek 140

Tadzik 310

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bardziej nie popieram PiSu i Nowogródzkiego, jak mam kogoś z tych dwóch co się dostali do drugiej tury wybrać, to jednak wybieram Trzaska ... To jest po prostu głosowanie na mniejsze zło, a nie na to co popieram ...

Do Sejmu głosowałem na PSL, na chłopaka którego znam od X lat. Jego ojciec pochodzi z okolicy w której mieszkam, kilka razy z tym posłem zamieniłem zdanie to mamy bardzo podobne poglądy na wiele spraw. Głosowałem na człowieka, nie na partię ... Na szczęście się dostał, i jak patrzę na wyniki głosowań sobie nieraz, to głosuje bardzo podobnie z moimi poglądami ...

Mam podobnie tylko odwrotnie bo jak można oddać głos na gościa który jest chorągiewką i gada to co aktualnie pasuje i wypiera sie swoich poglądów z przed miesiąca czy pół roku 

Jak przyjdzie konieczność to pewnie powie że jest przede wszystkim europejczykiem nie Polakiem bo polskość to nienormalność wg ich środowiska ,ale jeśli zgadzasz się z nimi masz takie prawo 

A w ogóle to pochmurno i chłodno 

• Like 6
Opublikowano
10 minut temu, jacor73 napisał(a):

Gdyby, nie emigranci(nie mówię o ciapatych) to za parę lat zemrzesz z głodu, bi nie będzie miał kto pracować na Twój socjal i na Twoją emeryturę

Nie, w ogóle nie pisior, tylko tak przypadkowo popierany przez naczelnego wodza

Chyba kolega nie wie jak się odbywa liczenie głosów i co grozi za jakiekolwiek machlojki.

Emigranci będą pracować🤣🤣🤣 Co za dzban.

• Like 2
Opublikowano
15 minut temu, jacor73 napisał(a):

Ta już Ci z banderlandu tak ochoczo pracują że ho ho. 

Walnij się w ten pusty dzban to może klapki wrócą na miejsce. 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Emigranci będą pracować🤣🤣🤣 Co za dzban.

Sam jesteś dzban, obecnie większość etatów, wymagających niskich kwalifikacji i słabo opłacanych, obsadzone są przez przybyszy  z kierunków wschodnich, a ta tendencja będzie się tylko pogłębiać. Młode pokolenie nie jest skore do pracy a nie mówiąc już o ciężkiej fizycznej i do tego słabo opłacanej. Tak się dzieje na całym świecie, ale trzeba się ruszyć z zadupia żeby takie coś zauważyć

image.png

Edytowane przez jacor73
  • Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał(a):

Mam podobnie tylko odwrotnie bo jak można oddać głos na gościa który jest chorągiewką i gada to co aktualnie pasuje i wypiera sie swoich poglądów z przed miesiąca czy pół roku 

A który to nie jest marionetką? Nie zauważyłeś, że światem rządzi finansjera a nie politycy? Politycy są tylko marionetkami i narzędziem w ręku ludzi którzy sterują całym światem.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, PRIMO napisał(a):

Rusz d*pę z tej pod radomskiej wioski, to zobaczysz kto pracuje w firmach sprzątających, w marketach, kto pod Grójcem zrywa truskawki czy jabłka, albo ilu obcojęzycznych kierowców jeździ ciężarówkami. O budowach nie będę wspominał.

image.png

Edytowane przez jacor73
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, jacor73 napisał(a):

A który to nie jest marionetką? Nie zauważyłeś, że światem rządzi finansjera a nie politycy? Politycy są tylko marionetkami i narzędziem w ręku ludzi którzy sterują całym światem.

Zdaję sobie z tego sprawę,tylko mam serce,,po prawej stronie,,i tego nie zmienię ważne są dla mnie sprawy i symbole narodowo chrześcijańskie i się tego nie wstydzę mimo że ktoś uważa to za staroświeckie i nie modne 

3 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Zdaję sobie z tego sprawę,tylko mam serce,,po prawej stronie,,i tego nie zmienię ważne są dla mnie sprawy i symbole narodowo chrześcijańskie i się tego nie wstydzę mimo że ktoś uważa to za staroświeckie i nie modne 

• Like 3
Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał(a):

W gminie Tadzio uzyskał 50.77% 1155 głosów 

Sławuś 22.77%  518 głosów 

Grześ 9.49% 216 głosów 

Bonżur 8.04% 183 głosy 

Kotłownia 2.64% 60 głosów 

Braun prawie bonżura w gminie wyprzedził 😁 🇵🇱🇵🇱

Screenshot_20250519-081738.png

• Like 3
Opublikowano
16 minut temu, PRIMO napisał(a):

tak pracują tam gdzie Polacy nie chcą i nie banderowcy a Ukraincy , to nie niemcy budowali potege Niemiec a Turcy itd . Tu chyba trzeba Jacusia 😉i  by wytłomaczył a na poważnie to obsada restauracji w miastach to połowa emigrantów itd , wiekszosc fabryk i manufaktur to tez emigranci itd 

• Like 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v