Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, witejus napisał(a):

Otóż to, wybryk księdza to już łakomy kąsek dla lewactwa.

Chłopie, pedofilia wszędzie się może zdarzyć. A problemem kościoła jest to, że tą pedofilię ukrywa, zamiast wydać takiego gagatka wymiarowi sprawiedliwości ... Wtedy lewackie media by straciły narzędzia, bo kościół wyszedł by na instytucje sprawnie sprzątająca swoje śmieci ...

Pedofilia w kościele to jeden problem. Ale większym problemem dla kościoła jest to, że biskupi świadomi tego problemu jako największy wymiar kary widzą przeniesienie na inną parafie ... Przez co problem zamiast dotyczyć pojedynczych jednostek dotyczy całej instytucji bo cała instytucja jest zaangażowana w ukrywanie takich śmieci ... A jak się śmieci magazynuje zamiast wyrzucać to się robi coraz większy smród...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
17 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

W szkołach sprawy są słabo medialne. Podobnie jak w kościele, instytucji szkoły i jej nadzorującej - gminy, miasta itp nie zależy na rozgłosie. Kilkanascie lat temu w gminie obok byla sprawa o molestowanie, nawet za głośno o tym nie było, dowiedziałem się od kolegi z pracy, którego siostry to dotyczyło.

Kilka lat temu w innej gminie za Suwałkami. Sprawy ciężkie do udowodnienia i ciagną sie latami.

Aleś jeb*ął teraz    :P to instytucji państwowej nie zależy na nagłaśnianiu tego typu przestępstw dla dobra wizerunku, a księżom ma zależeć?    xD

Opublikowano
28 minut temu, witejus napisał(a):

A pedofilia w szkole? tam jej nie ma? czy ktoś nie posyła dzieci do szkoły bo pracował w niej pedofil?

Wszędzie jest tylko że jedni zamiatają ja pod dywan już od kilkudziesięciu lat i choć wychodzą przestępstwa ich na światło dzienne to i tak rozchodzi się to po kościach. Winny zostaje ukarany ale jednocześnie nagrodzony przeniesieniem do innej plebanii lub na emeryturę a ozdoba pokrzywdzona dalej cierpi za to co ja spotkało 

W szkołach szybciej wychodzi pedofilia niż w kościele. Przykre to ale prawdziwe tam są jeszcze ludzie którzy w jakiś sposób są autorytetami lub mentorami młodzieży i zawsze można komuś powiedzieć. Wtedy właśnie idą inne organy które zaczynają działać w tej sprawie. 

Człowiek młody w kościele do nikogo nie pójdzie z powodu tego że nikt mu nie pomoże ksiądz drugi powie że nic się nie stało rodzice powiedzą sprzedajesz bajki. 

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Aleś jeb*ął teraz    :P to instytucji państwowej nie zależy na nagłaśnianiu tego typu przestępstw dla dobra wizerunku, a księżom ma zależeć?    xD

to jest kwadratura koła - w szkołach pracują księża, często te sprawy o molestowanie znaja i wiedzą o nich jako pierwsi - ale nie reagują, a powinni

poza tym żadna instytucja państwowa nie ma w statucie kwestii czystości moralnej i przewodnictwa duchowego - a kościół podobno na tym jest "zbudowany"

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Desperado napisał(a):

Przecież napisałem wyraźnie,  że jak jest sprawa o molestowanie, czy podejrzenie takiego czegoś w kościeleto trąbią o tym wszystkie media. Jak w szkole czy instytucjach kultury to ktos cos wspomni i tyle. Wystarczy poczytać o Poznanskich słowikach czy Tęczowym MB. Po latach wychodzi, że wszyscy wiedzieli, mówili ale nie reagowali bo to autorytet, artysta itp. Podobnie sprawa szajki pedofili w Warszawie wśród wyższych sfer którą skutecznie wyciszoną.

Jest wyraźna różnica między pedofilem artystą - np Polański a pedofilem księdzem. Zamiast wszystkich tak samo piętnować i karać są mniej i bardziej szkodliwi. Dla mnie to wszyscy do paki i tyle.

Napisalem, że szkole i instytucji koscioła nie zależy na rozgłosie i to je łączy.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Na twoich lubelskich czarnoziemach chyba... Od 1 stycznia przebiło 800mm. 

Wiecie co - wszyscy jesteście równo poebani. Od dawna mówię, że prawica i lewica to jedni debile tylko pod inną przykrywką. A wiara - kto chce niech se wierzy i kościół wspomaga jako odrębną instytucję, nie związaną z państwem i państwowością i gitara. O to im chodzi, gryźcie się, przepychajcie o pierdoły.

Zabierasz się 🤔👍 tylko na to czekam tempaczku 😁

Opublikowano
3 godziny temu, Wiesio80 napisał(a):

Nie każdy zielony traktor to John Deere nie każdy ksiądz to pedofil...

a nie każdy pomarańczowy traktor to renówka

jak ksiądz ma gdzie sie spuscić to ma na dzieci wywalone , jak sie kryją z popędem to mają problemy ale z drugiej strony po co iść do seminarium ? łatwa lekka kasa kusi zanim sperma na mózg pociśnie później

Opublikowano
43 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dlatego odciąłem się od tej organizacji która mi mówi jak mam żyć ... Ja jestem szczęśliwy, moja kobieta też nie mówi żeby coś było źle a że jakiemuś w czarnej kiecce się to nie podoba ...

klechy i tak muszą zmienić narrację bo jak źle to rozgrywają na mównicy czy ambonie to ludzie bez różnych dewiacji sie od nic odwrócą 

ty też masz popatrz i pomysl o czyms przyjemniejszym

https://www.facebook.com/watch?v=788175114232712

Opublikowano
12 minut temu, jahooo napisał(a):

Dlatego, że organy ścigania to też ludzie, chodzą do spowiedzi, kościół zna w ten sposób ich najskytsze tajemnice i problemy, stosując w ten sposób szantaż emocjonalny

Kto by chciał, aby na przykład jego domowe problemy stały się "tajemnicą publiczną" bo ktoś puścił plotke ? Tu trzeba miec jaja ze stali, aby się nie dać sznatażować - albo jest się niewierzącym,

Jak się chce działać w organach ścigania trzeba mieć odwagę. Wiem, że nie jest to cecha powszechna i niejednokrotnie to kolegom zarzucałem przy różnych okazjach 🤷

19 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dobrze że nie wziąłeś pod uwagę głosu tego autorytetu.... 🙈

Żeby kogoś posłuchać musi przedstawić jakiś przekonujący argument. Samo stwierdzenie, że podatek rolny jest niski to żaden argument. W tej sprawie rozmawiałem tylko sam ze sobą. Zaskoczenie było ogromne a skuteczność wydoka, bo przeszło 🤷

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Desperado napisał(a):

Szybciej szkoła nagłośni sytuację niż kościół. I to szkoła doprowadzi do tego że będzie szczęśliwe zakończenie sytuacji czyli pedofil zostanie karę niż kościół. A dziecko dostanie pomoc psychologiczną. Takie przynajmniej moje są spostrzeganie sytuacji jednej i drugiej. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Szybciej szkoła nagłośni sytuację niż kościół. I to szkoła doprowadzi do tego że będzie szczęśliwe zakończenie sytuacji czyli pedofil dostanie karę niż kościół. A dziecko dostanie pomoc psychologiczną. Takie przynajmniej moje są spostrzeganie sytuacji jednej i drugiej. 

Wiesz czyja to wina? a ludzi, bo jak to dotyczy ich dziecka to się zgłasza organom ścigania i tyle, a nie lepiej być cicho bo to ksiądz i ludzie będą się śmiali, ale nie, lepiej pier**lić w necie jacy to księża są.

Opublikowano
Godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

wez nie pier**l..te pedaly kryja sie nawzajem

jak niekastrowane byki na głębokiej ściółce

2 minuty temu, marulekk napisał(a):

Halo Ursula utylizator już gotowy 👹👹

1765447570535922937728484651529.jpg

klimat sie zmienił i coraz mniejsza potrzeba  utylizowania bo nie ma typowej zimy 

Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Szybciej szkoła nagłośni sytuację niż kościół. I to szkoła doprowadzi do tego że będzie szczęśliwe zakończenie sytuacji czyli pedofil zostanie karę niż kościół. A dziecko dostanie pomoc psychologiczną. Takie przynajmniej moje są spostrzeganie sytuacji jednej i drugiej. 

Tak, ale tylko dlatego że sami ludzie nie odpuszczają, a w przypadku księży siedzą cicho z powodów jak napisałem wyżej.

Opublikowano
9 minut temu, marulekk napisał(a):

Beton ozdobny będziesz kładł?

Tak

Opublikowano
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

Tak

Kładłeś to już kiedyś czy pierwszy raz? 

Bo ja w tamtym roku kładłem na płyty gipsowe oczywiście gruntowałem i ci powiem że masa musi być bardziej płynniejsza niż suchsza bo później moment wysycha i ciężko zrobić pacą "wżery"

Opublikowano
4 minuty temu, marulekk napisał(a):

Kładłeś to już kiedyś czy pierwszy raz? 

Bo ja w tamtym roku kładłem na płyty gipsowe oczywiście gruntowałem i ci powiem że masa musi być bardziej płynniejsza niż suchsza bo później moment wysycha i ciężko zrobić pacą "wżery"

Bo najlepiej to we dwóch robić, jeden nakłada, drugi zaciera.  Robiłem takie rzeczy już...

Opublikowano
20 minut temu, Desperado napisał(a):

Wiesz czyja to wina? a ludzi, bo jak to dotyczy ich dziecka to się zgłasza organom ścigania i tyle, a nie lepiej być cicho bo to ksiądz i ludzie będą się śmiali, ale nie, lepiej pier**lić w necie jacy to księża są.

Ludzie są po prostu znieczulenie na czyjąś krzywdę. To było i jest. Jeśli mnie nie dotyczy to znakiem tego że nie ma problemu. 

18 minut temu, Desperado napisał(a):

Tak, ale tylko dlatego że sami ludzie nie odpuszczają, a w przypadku księży siedzą cicho z powodów jak napisałem wyżej.

Tylko ci ludzie mają pomóc a w momencie pedofilii w kościele ludzie zostaja zazwyczaj sami z własnym problemem. Nawet stowarzyszenia czy fundację im zbytnio nie mogą pomóc bo zawsze coś od czegoś jest uzależnione

W szkołach wydaje mi się że jest prościej. 

IMG_20251211_113211371_HDR.jpg

Opublikowano
10 minut temu, Wpaw napisał(a):

Bo najlepiej to we dwóch robić, jeden nakłada, drugi zaciera.  Robiłem takie rzeczy już...

Dokładnie tak samo z tynkami zewnętrznymi, chociaż my w tym roku natryskowo robiliśmy i osobiście mi się bardziej podobało, lekka robota 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, s_z_k napisał(a):

Dokładnie tak samo z tynkami zewnętrznymi, chociaż my w tym roku natryskowo robiliśmy i osobiście mi się bardziej podobało, lekka robota 

Tynk, elewacje też kładłem, przejebana robota trzeba się uskakać po tych rusztowaniach. A człowiek nie młody 🙆🤭

Edytowane przez Wpaw