Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Deszcze odwołanie do odwołania.

Orawiok zapomniałem o takim jednym co w nocy poślubną nie stanął na wysokości zadania i mu żonka do Polski a uciekla

Opublikowano
11 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

To co mam w zupełności mi wystarczy nie muszę nic dokupywać. 

W żadnym wypadku nie mam nic do was tylko patrząc na to co się dzieje widzę że wy ciągle tylko macie większej mierze do miasta. Oczywiście mówię o tych co mieszkają wśród miastowych  

O wszystko się boicie a co miasto ma powiedzieć 

W bardzo dużej mierze miasto nie dogada się z wsią. Każdy ma swoje racje taka prawda. W tym temacie jeśli chodzi o samo życie jak i to jakie są ceny dla poszczególnych rejonów Polski  

Proste jeśli  dostajesz dotacje to zluzuj trochę ceny nikt ci się nie stanie jeśli mniej zarobisz. 

Miasto będzie dzięki temu kupowało więcej a nie mniej a ty będziesz mniej stratny. 

Powiedz z jakimi cenami i czego masz doczynienia skoro tak Cię bolą...Nie wszędzie jest drogo. 

Miasto w necie aż piszczy bo rolnicy chemicy a oni chcą zdrowo jeść. To jak miałem ziemniaki zdrowe ale z robaczkiem z plamką od wapna to się krzywi jedna z drugą bo nie ładne...wyprodukuj sobie i sprzedaj w tej samej cenie ja nie bronie. A charytatywnie to u Owsiaka dostaniesz, ja też mam rodzinę na utrzymaniu 🤨

Ps . Ceny mam nie raz niższe jak u konkurencji na ryneczkach, i kończę powoli detal bo i tak ludzie nie doceniają tego co robimy. 

A niżej poczytajcie jakie komentarze do durnego artykułu. 

Screenshot_20250813_103237_Facebook.jpg

5 godzin temu, Agrest napisał(a):

Rozszerzył działalność . Wszelkie usługi rolnicze, skup zbóż słomy. I leci do Was po obornik za słomę

Kurla pewnie do wipaszu się wpierdzielił...

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Michał18 napisał(a):

Gorzej mają niektórzy co ich zwalniają tak jak Pijotera bo roboty brak 🤣🤨

To, że jesteś tępy i głupi to już wiemy, od września etacik na dwie zmiany, 8km od domu, że latem na rowerze można jeździć. 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Mi teraz bardzo nie potrzebna.

Może kupię, a może i nie.

Nie bierz taniego badziewia, te janpole trzeba dobrze popatrzec i jakie mają talerze,  jest kilka w okolicy ale po roku to wygląda jak 🥴

Ciekawe jak Amewak cenowo bo widziałem u Komonia w Bedlnie TO bardzo solidna konstrukcja, możesz tam zapytać.  

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Chyba i ja poszukam czegoś innego ale musiał bym jakieś kursy na wózki zrobić . To bym miał 1000 więcej 

Edytowane przez Michał18
Tel wstawia 2x to samo
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Karol6130 napisał(a):

Jest z czego do gospodarstwa dokładać 

Ano, taki jest plan. Jutro przyjeżdża macher na oględziny i termin na wiosnę - początek lata, tak żeby zboże częściowo spaść i słomy żeby ubyło, może się uda od niego wydusić na wymianę dachu i przeróbkę w stodole. Po znajomości to się zgodzi pewnie, tym bardziej, że to fan miodówki. To na to odłożone, a później chyba odłożyć na jakiś kawałek dachu, po przeróbkach w stodole to pod dachem by został tylko traktor, rozsiewacz i opryskiwacz a siewniki, wozy i drobne graciarstwo by miało też eksmisję pod chmurę.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Nie bierz taniego badziewia, te janpole trzeba dobrze popatrzec i jakie mają talerze,  jest kilka w okolicy ale po roku to wygląda jak 🥴

Ciekawe jak Amewak cenowo bo widziałem u Komonia w Bedlnie TO bardzo solidna konstrukcja, możesz tam zapytać.  

Brona talerzowa .

Tolmet - jest nie zawodna 7 rok .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
48 minut temu, Michał18 napisał(a):

To trzeba przed ślubem testować 🤣 teraz to wszyscy przed ślubem są 100 %sprawdzeni w 🛌 . To nie czasy ciemnoty 

To ja jeszcze z czasów ciemnoty. 

30 minut temu, Michał18 napisał(a):

Chyba rzucę to fizyczną robotę w tartaku. Nie będę za tyle robił

Ale z czegoś żyć trza z tych dwóch 🐄 nie wyżyje 😣

Na ciężarówki idź. Będziesz przez Jonqere jeździł to może zobaczysz czerwoną fugę na czarnych płytkach😆😆

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał(a):

Przy normalnych relacjach rodzinnych, rodzice mogą wiele pomóc.

Relacje mają jakieś znaczenie, ale najważniejsza jest zasobność portfela.

Tak, tak, zapewne większość licealistek albo studentów ma już swoje mieszkania kupione przez rodziców jak Twoja córka.

Tylko 28% Polaków ma jakiekolwiek oszczędności, a odsetek który ma możliwość wsparcia dzieci w zakupie lokum zapewne jest jednocyfrowy

5 godzin temu, Strongman napisał(a):

Na Podlasiu mówią tak

Czemuś biedny boś głupi A czemu głupi boś biedny

To Ty jesteś jakimś ewenementem, boś bogaty (podobno), a mądrości w twoich postach trudno się doszukać🤭

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

Powiedz z jakimi cenami i czego masz doczynienia skoro tak Cię bolą...Nie wszędzie jest drogo. 

Miasto w necie aż piszczy bo rolnicy chemicy a oni chcą zdrowo jeść. To jak miałem ziemniaki zdrowe ale z robaczkiem z plamką od wapna to się krzywi jedna z drugą bo nie ładne...wyprodukuj sobie i sprzedaj w tej samej cenie ja nie bronie. A charytatywnie to u Owsiaka dostaniesz, ja też mam rodzinę na utrzymaniu 🤨

Ps . Ceny mam nie raz niższe jak u konkurencji na ryneczkach, i kończę powoli detal bo i tak ludzie nie doceniają tego co robimy. 

A niżej poczytajcie jakie komentarze do durnego artykułu. 

Screenshot_20250813_103237_Facebook.jpg

Kurla pewnie do wipaszu się wpierdzielił...

Tak naprawdę to nikomu nie dogodzisz. Jeśli powiesz im że to białe oni ci powiedza że to czarne. 

Tak już jest ludzie chcą długo żyć ale to nie chodzi w tym aby dobrze się odżywiać. Pomaga oczywiście ale wszystko jest uwarunkowane genetycznie 

Ja to mam w czterech literach czy to ekologiczne czy pryskane jedno czy drugie jak dla mnie tak samo smakuje. Jeśli trzeba zapłacić tyle ile jest na etykiecie płace nie targuje się. 

Jeśli miasto nie ma na co narzekać zawsze się powód aby rolnikom napsuć krwi. 

Tak samo jest z rządem ile wam na obiecywał a ile zrobił w waszym kierunku. 

Wy macie rodzinny ale to nikogo nie interesuje tak jak miastowi nie interesują nikogo 

Człowiek sam ma sobie poradzić a jeśli usiłuje coś zmienić na leprze należy temu ukręcić łeb. 

• Thanks 1
Opublikowano
Kowalsky30 napisał:

Jest paru prawiczków na tym forum. Jest Michał Karol jestem ja. Ale są też tacy co dawno nie działali i kupili sobie motor albo się ślinią jak Kwasi Tomasz Bogdan czy Pafnucy. Z Michałem i Pafnucym to tak do końca nie wiadomo po co jeżdżą do miasta. Nie wierzę, że po zapiekanki

może na gofry albo hoddogi 🤔

Karol6130 napisał:

No i po co mi by były przyczepy 

A tak pracują cały czas 

Kolega z dwóch czternastek ściąga burty i wozi słomę, a posiada lawetę 

14 minut temu, slawek74 napisał(a):

lawety pożyczyć 🤔

mało wiesz i tak lepiej...

Do czego 

do bel ...

Michał18 napisał:

16 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Kogo wyjepał? 

Piotera z roboty wyjepali

bo to zwykły opierdalac... był 🤣🤣🤣

Michał18 napisał:

Chyba i ja poszukam czegoś innego ale musiał bym jakieś kursy na wózki zrobić . To bym miał 1000 więcej 

konta mylą ci się 🤪

malaczarna napisał:

1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Karol też jest prawiczkiem ale istnieje mała czarna  szansa i go rozdziewiczy

Nie wierzę w to czytam teraz. Zbyt mocno słonko grzeje?

ano smali 🤣🤣🤣🤭

Opublikowano
24 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Relacje mają jakieś znaczenie, ale najważniejsza jest zasobność portfela.

Tak, tak, zapewne większość licealistek albo studentów ma już swoje mieszkania kupione przez rodziców jak Twoja córka.

Tylko 28% Polaków ma jakiekolwiek oszczędności, a odsetek który ma możliwość wsparcia dzieci w zakupie lokum zapewne jest jednocyfrowy

To Ty jesteś jakimś ewenementem, boś bogaty (podobno), a mądrości w twoich postach trudno się doszukać🤭

Pomijając przypadki rodzin w naprawdę trudnej sytuacji to można sobie zadać też pytanie dlaczego tak mało osób ma oszczędności.

Moja odpowiedź- bo taki styl życia wybrali. Media wmówiły konsumpcjonizm na wysokim poziomie. Styl jak za króla Sasa, jedz pij i popuszczaj pasa.   Najpierw zabawa potem praca i oszczędzanie. I nagle masz 40 lat i 3 kredyty do spłaty, auto kupione za 100tys okazuje się realnie kosztować ponad 200, a w chwili spłaty warte 20tys. 

I takich przykładów znalazł by wiele w życiu. 

Często w rozmowach ktoś mi zarzuca, a bo Ty to masz. Więc pytam dlaczego Ty nie masz? Policz ile wydasz na fajki  - 20zł x365 dni x 10 lat. Co byś kupił? Może zamiast płacić czynsz najemcy miałbyś na spłatę kredytu za własne M... I rozmowa się kończy.

Zamiast  przejebać 20 tys na wylot do Dubaju może warto byłoby nadpłacić zaciągnięty kredyt... I znowu można by mnożyć przykłady co zrobić by było lżej w przyszłości.

Ale można też słqć smsy do RMF i czekać na telefon...