Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Zastrzyk nie podziałał. 4 rude paskudy

Ja nie szukam dziewczyny. Wyznaje zasadę że im niej kobiet wokoło to lepiej się żyje 

Odchowa spakuj i wyślij do mnie 

U mnie drugi rok żadnego na gospodarstwie 

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

O widzisz, już gadasz jak porządny kontrahent... @12Pafnucy najmuj sipme, kręć 22 belki i niech Radzio zajeżdża lawetą po słomę, a Ty goń do niego po angusy. Deal chyba dobry🤔...

Załatwiłem Ci😊...

idź policz ile było siana a jeszcze 5 na górę wejdzie 😂

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał(a):

A ja to potrzebuje to wydaje czy to z dopłat czy z etatu nie mam podziału. Był czas że byłem na minusie, teraz jestem na plusie. Może by kupił jakie auto ale czy mi ono potrzebne jak jest czym jeździć 🤔 sam nie wiem. Nie czuję potrzeby żeby kupić. 

Miałam kupić. Szkoda było stare sprzedac. Jeżdżę starym

5 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Od zastrzyków podobno mogą być nowotwory

Ropomacicze i rak sutka

7 minut temu, soltys48 napisał(a):

Odchowa spakuj i wyślij do mnie 

U mnie drugi rok żadnego na gospodarstwie 

Pamiętam jak miałam z 6 lat wiozłam pociągiem królika z Poznania 

• Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, malaczarna napisał(a):

Miałam kupić. Szkoda było stare sprzedac. Jeżdżę starym

Ropomacicze i rak sutka

Pamiętam jak miałam z 6 lat wiozłam pociągiem królika z Poznania 

A kaczki z germanii?

Opublikowano
Qwazi napisał:

📢 pokazywuję nowy nabytek💪...Radosław masz taki🤔, powinno być Cię stać 🤭...długo se chciałem takie coś kupić se...wprost marzył żem o tym sprzęcie 😊

IMG_20250714_122616533_HDR.jpg

to do dłubania w nosie 🤔🤭

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał(a):

A kaczki z germanii?

Nie... Jak jechaliśmy do Poznania to mój tata tachal bańkę po mleku 20l bimbru dla szwagrow

11 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Rude są fajne. Przyczepiłaś się do tych rudych jakbyś sama ryża była albo twój stary.

Chyba sam Pan rudy jak taki wrażliwy 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

📢 pokazywuję nowy nabytek💪...Radosław masz taki🤔, powinno być Cię stać 🤭...długo se chciałem takie coś kupić se...wprost marzył żem o tym sprzęcie 😊

IMG_20250714_122616533_HDR.jpg

Zakupić i dla mojego?

Opublikowano
29 minut temu, malaczarna napisał(a):

Ja nie szukam dziewczyny. Wyznaje zasadę że im niej kobiet wokoło to lepiej się żyje 

Żeby życie miało smaczek raz dziewczynka raz chłopaczek 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, malaczarna napisał(a):

Kazda potwora znajdzie swojego amatora 

Rozumiem że ty już swojego znalazłaś 

Tylko jakoś widać że słabo mu idzie bo szukasz następnego kawalera do wzięcia lub żonatego na swojego kochanka.  

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
10 minut temu, malaczarna napisał(a):

Zakupić i dla mojego?

Jeśli potrzebuje to oczywiście 🤷...

16 minut temu, slawek74 napisał(a):

Do dłubania... ale...w czym innym🤷😁

17 minut temu, malaczarna napisał(a):

Chyba sam Pan rudy jak taki wrażliwy 

Nie nie🙆...Krzysztofowi zapewne chodziło o to, że... Ruda tańczy jak szalona...i tak dali😉🤭...

Opublikowano
Qwazi napisał:

10 minut temu, malaczarna napisał(a):

Zakupić i dla mojego?

Jeśli potrzebuje to oczywiście 🤷...

16 minut temu, slawek74 napisał(a):

Do dłubania... ale...w czym innym🤷😁

w zębach 🙆‍♂️😲🤭 a daj pan spokój 🤦

Opublikowano
55 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

No nie takiego już nie będzie

Gorszego już się nie znajdzie

Rysiek do kosy stihla pasuje jakiś kluczyk do regulacji gaźnika czy trzeba ten serwisowy kupić? 

5mm z dwóch ogonów burzałek.

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał(a):

w zębach 🙆‍♂️😲🤭 a daj pan spokój 🤦

Etam w zębach...to służy żeby podkręcić albo poluzować 🤷

3 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Ty się nie ciesz za bardzo jeszcze wrócimy do tematu

Ani mi w głowie uciechy...liczyłem, że coś ciekawego się tu... napisze 🤷

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Po pierwsze. Co ty mu dajesz że On tak rośnie?  A po drugie co to za owoc, czerwone mirabelki?

To bratanek 

A uj wie co to za śliwki. Jest tego mnóstwo 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v