Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, ciapek102 napisał(a):

Spryskałem Wd40. Pierwsza już puściła. 

Rozkręcam, bo talerz jest skrzywiony. Prostujecie jakoś, czy trzeba nowy?

Mi za pneumata robi młotek

Mocno krzywy, tak że trzymaki haczą? Jak nie to olać to, nowy też długo nie będzie idealny, o ile w ogóle to teraz proste wychodzi z fabryki...

Opublikowano
Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Dla jubilatki samych radości. Proszę stanąć na wysokości zadania:) bo będzie nowy mąż. 

Dziekuję. Przekażę. Będę się starał. A czym ten, ktoś se przeskrobał, żeby tym nowym mężem miał zostać 🤔😉🤭...

51 minut temu, wojtal24 napisał(a):

ja myślałem że ten prezent to już raz dałeś zanim się rozwidniło 🤭😄😄😄

🤫🤭

40 minut temu, malaczarna napisał(a):

@wojtal24 dojenie krów o świcie jest

@Qwazi poratować kwiatkiem?

IMG_20250404_160043.jpg

Ładny kwiatek...chociaż się nie znam... dziekuję...jak mogę odebrać?

Opublikowano
4 godziny temu, Buszmen11 napisał(a):

Mówisz że torta dziś pieczesz i obiad gotujesz 🤔

A to nie wystarczy się wykąpać 🤔 😁

I mnie tusek dosięgnął, jeden pasek w łuparce P0ciął. 

Trzeba jechać, jeszcze z dwie godzinki by pociupał

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, piotrp88 napisał(a):

Mocno krzywy, tak że trzymaki haczą? Jak nie to olać to, nowy też długo nie będzie idealny, o ile w ogóle to teraz proste wychodzi z fabryki...

Nie haczą, ale jest zwężenie 5-8 mm na szerokości 30 cm. Po prostu kosiarka opadła mi już drugi raz z dużą siłą na rant posadzki. Za pierwszym razem kosiłem, ale teraz nie wygląda to za dobrze

Edytowane przez Gość
Opublikowano
30 minut temu, wojtal24 napisał(a):

przed dojeniem 😉

widzę że w Twoich rękach wszystko ładnie rośnie 😉

ładny kwiatek

to tulipan?

u nas narazie takie coś zakwitło 

ale pewnie jutro zmarznie bo mróz nadają 

20250404_181124.jpg

Moje to tulipany jakieś holenderskie. Akurat to mojej mamy kwiaty. Ja nie znosze kwiatow.To magnolia u Ciebie. 

Opublikowano
23 minuty temu, konteno napisał(a):

nada sie to na jakieś zabezpieczenie do łap grubera czy tam głębosza ?

P_20250403_132313.jpg

A na UJ ci to. Gwarantuje że nic z tego nie zrobisz

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał(a):

A na UJ ci to.

Pewnie na to co tobie wiele rzeczy i nie tylko rzeczy.

Ciepły dzień. Coś się pogrzebało w polu. Ale coś czuję, że oprysk na ziele był za mało skuteczny. Za jakieś dwa tygodnie się zobaczy ostatecznie zobaczy.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Pewnie na to co tobie wiele rzeczy i nie tylko rzeczy

No przestan...

Są rzeczy użyteczne...i bezużyteczne...

No są różnice.

Musi słaba dawka jak nie działa...oprysk.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Pewnie na to co tobie wiele rzeczy i nie tylko rzeczy.

Już co niedziela to nie wymagam bo sam nie chodzę. Ale w Wielkanoc to byś mógł iść do kościoła, i odpuścić te skubanie brojlerów.  A i jak ci szkoda na tacę wrzucać to nie musisz. To nie obowiązkowe. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

No przestan...

Są rzeczy użyteczne...i bezużyteczne...

No są różnice.

Musi słaba dawka jak nie działa...oprysk.

Co wy macie z tym "musi"? 

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Już co niedziela to nie wymagam bo dam nie chodzę. Ale w Wielkanoc to byś mógł iść do kościoła, i odpuścić te skubanie brojlerów. 

A po co mam tam iść? Ja nie wierzę w jakichś bogów. Święta mi do życia nie potrzebne.

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Już co niedziela to nie wymagam bo dam nie chodzę. Ale w Wielkanoc to byś mógł iść do kościoła, i odpuścić te skubanie brojlerów. 

I tak nie będzie skubał wtedy...

Zauważyłem że najwięksi....niby ateiści....jakoś w polu nie robi a w Wielkanoc...

• Like 2
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

I tak nie będzie skubał wtedy...

Zauważyłem że najwięksi....niby ateiści....jakoś w polu nie robi a w Wielkanoc...

Wtedy co innego do roboty. Grzebanina przy pszczołach jak pogoda dopisze a jeśli nie dopisze to zbijanie i drutowanie ramek.

Opublikowano
malaczarna napisał:

30 minut temu, wojtal24 napisał(a):

przed dojeniem 😉

widzę że w Twoich rękach wszystko ładnie rośnie 😉

ładny kwiatek

to tulipan?

u nas narazie takie coś zakwitło 

ale pewnie jutro zmarznie bo mróz nadają 

Moje to tulipany jakieś holenderskie. Akurat to mojej mamy kwiaty. Ja nie znosze kwiatow.To magnolia u Ciebie. 

chyba tak to bardziej moja żona się tym zajmuje ta jest najwcześniejsza i najsłabsza mamy jeszcze różowa i taka ciemniejsza biskupi kolor

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v