Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, tommy66692 napisał(a):

Raz na dwa tygodnie to alkoholizm?

Może być alkoholizm z długimi przerwami...

6 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Kategorycznie 🤷

Przejdzie jej😉

7 minut temu, slawek74 napisał(a):

wypić tak by nikt o tym nie wiedział to uj nie picie 🤭😁

Po wsi się poturlać, o płoty poprzewracać, w rowach poleżeć🤷🤭

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Może być alkoholizm z długimi przerwami...

Przejdzie jej😉

Po wsi się poturlać, o płoty poprzewracać, w rowach poleżeć🤷🤭

Zalecenie lekarza 🤷

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Tylko dwa dni w tygodniu? A co ja ksiądz?

W tygodniu to jak było tak że było dwa dni przerwy to już sukces

Się poznawało ciekawych ludzi, szkoliło języki

👍 Czasy piękne się przypominają, łezka w oku się zakręci i wątroba...zaboli 😁 

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał(a):

Ukorzeni. Nawet dwu letnie i starsze moment łapią korzenie. Czerwona słabiej i wolniej

O, to w takim razie będę podlewał co jakiś czas. Co prawda wymieszałem czerwoną z czarną, nawet z agrestem w doniczkach ale ogród wszystko przyjmie. Miałem super krzaki czerwonej które owocowały przez parę lat, a w tym roku zonk- wszystko uschło. Jeden pęd zielony się ostał. No i trzeba było dokupić, dosadzić. Jeszcze parę krzaczków 3 letniej jagody kamczackiej posadziłem- ciekawe czy da owoce już w tym roku. 

Opublikowano
9 godzin temu, malaczarna napisał(a):

Mój prezent na dzień kobiet. Nada się to do czegoś?

IMG_20250309_135930.jpg

jak POdtuczysz to urośnie jak u Radka i młoda bedzie wierzchem jeździć

Opublikowano
4 godziny temu, superfarmer02 napisał(a):

Ja chyba swoją będę sprzedawał a w to miejsce jakiś mały siewnik do qq

Ja mam wspólną z sąsiadem. 

Opublikowano
4 godziny temu, mf362 napisał(a):

Jak u was jest z pożarami traw ? U nas w sąsiednich miejscowościach jest jakaś plaga . 

zdarzało sie ale gorzej jak dla gościa bele sie spaliły

https://www.facebook.com/photo?fbid=1459978772111376&set=pcb.1459979228777997

8 godzin temu, dsbh napisał(a):

Kosiarka do trawy, obojętnie z jakim silnikiem, czy jednak silnik ma znaczenie

podobno cokolwiek byle loncin albo im większy silnik tym lepszy

12 godzin temu, radekz200 napisał(a):

współczuje 3 kobiet w domu 😛

dlatego u ciebie jedyna to żona i jedyne dziecko jakie zmajstrowałeś to syn żebyście mieli przewage

13 godzin temu, jacus napisał(a):

chyba zartujesz .. zlotowka za sztuke to zaduzo dla mnie. ja szarpnalem sie na 3 .

jak mu sie to udalo ?? mozliwe to ??

37.jpg

sporo trasy za ciężarówkami sie turlał w tunelu aerodynamicznym , ile tam baq 

jakby komuś drewna sie nie chciało rąbać https://www.facebook.com/reel/9312672628813452

Opublikowano
5 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Ty weź może...nie analizuj...bo średnio wychodzi🤷🤦

No brakuje sytuacji sam ze sobą na paru innych w tej samej sytuacji 

Wtedy możesz mieć wszystko albo nic 

Sam przecież wiesz jak to jest

4 godziny temu, Buszmen11 napisał(a):

👍 Czasy piękne się przypominają, łezka w oku się zakręci i wątroba...zaboli 😁 

Mam na dzieję że dane mi będzie to powtórzyć 

• Confused 1
Opublikowano

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

Udało się obudzić zanim Klątwa tuska wstała. 

Kto ostatni wstanie niech dobrze zamknie drzwi żeby Klątwa tuska nie uciekła bo dziś sporo wydarzeń i dużo się będzie działo. 

Szczęść Boże przeciw tukowcom

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 5.03.2025 o 09:42, PAN88 napisał(a):

Na czyjej wadze?🤣

Swojej.

W dniu 5.03.2025 o 17:03, szymon09875 napisał(a):

Wujek icek tak płaci ? Chyba bezpośrednio brali 🫣

Spoko ja jałówki tanio sprzedałem 🤣

Miej dobre to dostaniesz. 

Walencik, lubelaku zasiałeś owies?

A prawda, przecież Ty lubelak, u was nie macie pola🤣😂

Edytowane przez Elon

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v