Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, 6465 napisał(a):

pier**lisz pan. Życie i zdrowie to coś pięknego. Jak byś był jedną nogą w grobie to byś docenił. 

Ja w tym nic pięknego nie widzę - na swoim przykładzie. Coś trzeba robić i nic poza tym.

• Thanks 1
Opublikowano

Pitolisz chłopie farmazony, ludzie mają w pytę gorzej od ciebie i mimo tego się uśmiechają i idą do przodu, ty zwyczajnie odpuściłes bo albo nie masz jaj żeby walczyć albo jesteś leniwy 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Ani tego ani tego. Mi jest dobrze tak jak jest. Nie ma się z czego cieszyć. Robi się swoje i tyle. 

O co walczyć? O dobre życie dla kogoś? Mi ma być dobrze czyli ciepło i najedzony. Leniwy jestem bardzo - lubię robić fizycznie w polu ale nie lubię poświęceń typu relacje z kimś. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ani tego ani tego. Mi jest dobrze tak jak jest. Nie ma się z czego cieszyć. Robi się swoje i tyle. 

Ty nie wiesz co to radość. Ciebie by cza poczęstować puścił byś że 3 chmury byś od razu zobaczył jaki świat jest piękny. @szymon09875 dobrze prawię?

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja w tym nic pięknego nie widzę - na swoim przykładzie. Coś trzeba robić i nic poza tym.

samo to że piszesz tu z nami to już piękne 

trzeba doceniać każda rzecz, krótko jesteśmy na tym świecie

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

toć z tym JD żartowałem ale widzę że masz takie same podejście do "durnostojek" jak moja żona 👍👍👍

Mój mąż zadowolony ze ja nie latam po sklepach

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Jak bym mmiał żonę to by zostały z nią😉

Vwgas to z 20 lat temu było w Mysłowie 

Pierwsza poleciała Krzywda 

Jakbyś miał żonę to byś się nie ruszyl

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak, wiemy, u Ciebie wszystko najlepsze i najwspanialsze, a jak co do czego to gówno na środku podwórka i złom pod płotem ...

ty za to poroze masz najwieksze na forum..

3 godziny temu, MonteChristo napisał(a):

Widziałeś podwórka jacusia?

kazdy widzial

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

To żałuj ;) w skrócie kupa gówna na środku podwórka a pod płotem pełno złomu ... No i jeszcze Jacuś z brzuszkiem że podkoszulka brakuje i pępek na wierzchu ...

ciekawa jaka ty miales kupe swinskiego ze twoja po roku uciekla ??

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Szukasz wymówek...

Pantofel jesteś i tyle...

Moja też pracuje, a ja przy garach stać nie muszę...

...jak by co...mrugnij trzy razy...🤭

ja na zapiekanki jezdzic nie musze.

w sumie to gdzie ?? najblizsze chyba w skawinie kolo dworca.

a tak to kebab pizza, restauracje, bary , fast-food..

w dziecinstwie jezdzilismy z mama pod poczte glowna. tam byla kolejka na godzine co najmniej ,mama szla na zakupy a mysmy stali..

2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Ja mam zakaz prac kuchennych🤷...

Było jasno, zrobiło się pochmurno i śnieg zaczął popadać...będzie w stodole wiater chulał w tym roku😔

ale w poludnie to chyba na poplony pogoda ?? juz w tamtym roku nic nie uroslo..

2 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

Każdy chyba widział niedawno Bogdan pokazywał fotki

A Kowalski bał się że Jacus zrobi na Bogdana sprawę

jak tam na orawie ?? stara na kulig  z kolezankami jedzie do doliny chocholowskiej w niedziele .moze bycie spotkala ??

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Polska A w porownaniu tu do większości to jest stolat za murzynami.

murzynami..masz racje-oni sa niewolnikami ogonow...

na co maja kase wydawac jesli nigdzie nie moga jechac,nigdzie nie bywaja ??

13 minut temu, malaczarna napisał(a):

Jakbyś miał żonę to byś się nie ruszyl

naprawde ?? ja maz zone prawie 30 lat i na dyskoteki czy festyny,zabawy regularnie jezdzimy..

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał(a):

Tylko na tyle Cię stać, nic ciekawszego oprócz twoich zmyślonych bajek ?? Tak samo zmyślone jak te twoje bogactwo ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał(a):

na zapiekanki jezdzic nie musze

Już mówiłem...

To tylko moja fanaberia....sporo mam takich...

Co dzień mam na gotowane i lodówka też pustkami nie stoi.

4 minuty temu, jacus napisał(a):

na dyskoteki czy festyny,zabawy regularnie jezdzimy..

Po co?

Ja tam się wyimptezowalem w młodości.

...aż nadto...🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, 6465 napisał(a):

Ty nie wiesz co to radość. Ciebie by cza poczęstować puścił byś że 3 chmury byś od razu zobaczył jaki świat jest piękny. @szymon09875 dobrze prawię?

Oczywiście 

Jedyny minus to taki że z łóżka się nie chce wychodzić 🤷

@12Pafnucy zobacz pw

Edytowane przez szymon09875
  • Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał(a):

kazdy widzial

ja na zapiekanki jezdzic nie musze.

w sumie to gdzie ?? najblizsze chyba w skawinie kolo dworca.

a tak to kebab pizza, restauracje, bary , fast-food..

w dziecinstwie jezdzilismy z mama pod poczte glowna. tam byla kolejka na godzine co najmniej ,mama szla na zakupy a mysmy stali..

ale w poludnie to chyba na poplony pogoda ?? juz w tamtym roku nic nie uroslo..

jak tam na orawie ?? stara na kulig  z kolezankami jedzie do doliny chocholowskiej w niedziele .moze bycie spotkala ??

murzynami..masz racje-oni sa niewolnikami ogonow...

na co maja kase wydawac jesli nigdzie nie moga jechac,nigdzie nie bywaja ??

naprawde ?? ja maz zone prawie 30 lat i na dyskoteki czy festyny,zabawy regularnie jezdzimy..

Nie pij tyle...🙋‍♂️🤦

13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Już mówiłem...

To tylko moja fanaberia....sporo mam takich...

Co dzień mam na gotowane i lodówka też pustkami nie stoi.

Po co?

Ja tam się wyimptezowalem w młodości.

...aż nadto...🤭

To jego ,,stara,, jeździ bo chłop nie daje rady 🤭😁

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Oczywiście 

Jedyny minus to taki że z łóżka się nie chce wychodzić 🤷

To co to za dziwaczne lekarstwo?

Ot, przyszedł nowy klient. Kompleksowo wiosną 15a obrobić. Dotychczasowy usługodawca nie da rady już w polu robić. 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To co to za dziwaczne lekarstwo?

Ot, przyszedł nowy klient. Kompleksowo wiosną 15a obrobić. Dotychczasowy usługodawca nie da rady już w polu robić. 

Druga osoba 🤷

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

O,5 chociaż przyniósł?

Nie przyniósł.

Teraz, szymon09875 napisał(a):

Druga osoba 🤷

To nie lekarstwo - to podwojenie obowiązków a dwa razy mniejsze prawa. W życiu Warszawy. 

• Haha 1
Opublikowano
45 minut temu, tommy66692 napisał(a):

ty zwyczajnie odpuściłes bo albo nie masz jaj żeby walczyć albo jesteś leniwy 

co odpuścił ? dostosował swoje życie do realiów i możliwości jakie daje mu dzisiejszy świat pozostając sobą poniekąd na siłę i na przekór innym , 

47 minut temu, tommy66692 napisał(a):

Pitolisz chłopie farmazony, ludzie mają w pytę gorzej od ciebie i mimo tego się uśmiechają i idą do przodu,

coś w tym jest ,w rodzinie po stronie męża siostry ciotecznej jest dziewczynka kilkunastoletnia z mózgowym porażeniem dziecięcym , pomimo przykucia do wózka wydaje się zawsze zadowolona i uśmiechnięta pomimo stanu zdrowia

46 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Najlepsze lekarstwo to spanie i %. 

ja z procentami to żartuję ale pospać muszę jak koło północy po popoludniowej zmianie sie walne to często dopiero kolo 9-10 pobudka , praca zmianowa ryje banię a na rękę idą tym co mają rodziny i małe dzieci , tacy robią na 2 zmiany albo 8-16

55 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie ma się z czego cieszyć. Robi się swoje i tyle. 

dokładnie , u mnie w robocie tak samo , ludzie nic nie mają żyją aby przeżyć ale że są POśmiewiskiem dla bogatszych to czyja wina ? u mnie też wszystko się zmarnowało  miałem dach robić , a blacha trapezowa ocynk za 7klocków się zmarnowała i odparzyła pomimo przekładek z paneli podłogowych i składowania pod dachem , majstrów nie mogę znaleźć bo z mojego poolejowanego drewna nikt nie chce robić 

znajomi odradzali inwestowanie w ładowacz czołowy ale kto się podorabiał to każdy sobie kupił tura czy ładowarke i nie ma czasu przyjechać coś porobić ani nie pożyczy komuś kto sie nie zna i nie umie tym jeździć ,więc nie mam czym powrzucać zbrojeń murłat czy krokwi 

wczoraj u znajomego ekran w telefonie pobiłem , skakałem z beli na poddaszu obory i wypadł z wewnętrznej kieszeni bezrękawnika zapiętej na rzep

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, konteno napisał(a):

znajomi odradzali inwestowanie w ładowacz czołowy ale kto się podorabiał to każdy sobie kupił tura czy ładowarke i nie ma czasu przyjechać coś porobić ani nie pożyczy komuś kto sie nie zna i nie umie tym jeździć ,więc nie mam czym powrzucać zbrojeń murłat czy krokwi 

Mi tam pożyczają jak potrzebuję. Ale już coraz mniej tego bo coraz więcej swojego.

Ale z tymi co odradzają to tak jest - każdy ci coś odradza ale jak on to ma to i tak do ciebie nie przyjedzie. 

ja z procentami to żartuję ale pospać muszę jak koło północy po popoludniowej zmianie sie walne to często dopiero kolo 9-10 pobudka , praca zmianowa ryje banię a na rękę idą tym co mają rodziny i małe dzieci , tacy robią na 2 zmiany albo 8-16

Dobrze, że tylko jedna zmiana u mnie. Nie widzę opcji aby robić na 3 zmiany a przynajmniej nie za te pieniądze. Wówczas wszystko co robi się u siebie dostanie w łeb. Na dwie jeszcze by uszło jakby musiało, jakiś czas tak robiłem.

co odpuścił ? dostosował swoje życie do realiów i możliwości jakie daje mu dzisiejszy świat pozostając sobą poniekąd na siłę i na przekór innym , 

Dzisiejszy świat nie daje żadnych możliwości pospolitym dziadom. Takim nie za bogatym, nie za biednym. Jedyne co można zrobić to się od niego odcinać. Czyli - żyć inaczej niż większość, która się do tego dostosowała (z musu lub chęci). W dodatku - trzeba chcieć, mieć po co i o co walczyć, posiadać pewne umiejętności komunikacyjne (można się ich pewnie nauczyć). Jednak widząc tą większość - ich wybory, ich życie kręcące się wokół innych a nie wokół siebie - to już lepiej dostosować się maksymalnie na swoich zasadach a nie na czyichś. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

każdy ci coś odradza ale jak on to ma to i tak do ciebie nie przyjedzie. 

bo każdy jest mądry ale tylko dla siebie , mi dobrze nie doradzą bo sami na tym stracą 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał(a):

bo każdy jest mądry ale tylko dla siebie , mi dobrze nie doradzą bo sami na tym stracą 

To uj nie koledzy