Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał(a):

Nie wiem. Jak bym na NFZ zęby leczył to już by nie było co.

Ja tam co roku chodze na NFZ wyczyszcze kamień przegląd itp i nie narzekam. Zapisze się 3 miesiące wcześniej i po sprawie. Po co mam bulić prywatnie jak płace składki.

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

jak nie ? gdzie swinia biegala ? 

kogo  szambo bije ?? sasiada ?-on lubelak to chyba moze😂

ja jestem milionerem -jak kazdy rolnik ..ty nie jestes ?? to policz 

...wziąłeś już leki?🤔

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

Ile ludzi tyle opinii. Widzisz Zbyszek mamy odmienne zdanie na jakiś temat a możemy normalnie ze sobą popisać.

No i o to najbardziej chodzi. Żeby rozmawiać, a nie się żreć 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Są tu tacy co nie rozumieją że tak można. 

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Przepalilem i ja swojego po serwisie ;) lepiej nie będę pisał ile VATu Tusku na tym zarobił bo Rysiek zawału dostanie xD

Kurna...myślałem że i ja serwis odwiedzę...

...biegów zbić nie mogłem...prawie...

..się kurna śruba stopki wykręciła i dźwignia biegów haczyła...

Na którejś krzyżówce dopiero zobaczyłem...🤭

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

W aż takim tytułowaniu... 

No mi się wydaje odpowiedni wyraz...🤷

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Są tu tacy co nie rozumieją że tak można. 

Wszędzie są. AF obrazuje także tych, którzy tutaj nie piszą. Taka polska mentalność. Zjednoczyć się potrafimy tylko w wyjątkowych sytuacjach. Na codzień skaczemy sobie do gardeł 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna...myślałem że i ja serwis odwiedzę...

...biegów zbić nie mogłem...prawie...

..się kurna śruba stopki wykręciła i dźwignia biegów haczyła...

Na którejś krzyżówce dopiero zobaczyłem...🤭

No mi się wydaje odpowiedni wyraz...🤷

Zdarza się, by w garażu stało nieużywane to by się nie popsuło xD

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dokładnie.

Każdy ma prawo do swego zdania.

Można o tym pogadać.

Najgorsi sa radykalowie.

Tylko ich prawda...

Nic tylko swojej sekty zakładać.

Kto ma rację nie zdanie, to wróg i zniszczyć należy....echch...

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

widzę że jak stary szofer tylko im większy staż tym gorszy trunek 🤭😆😆😆

Przywiezie się to cza spróbować. Jak by cię interesowało to 2,5l. Tego co w sklepie za pół ceny

Opublikowano
6465 napisał:

A bo wolne mam w nocy wróciłem. W gminie załatwione, co na owies zaorane. Tak że jutro można się pakować i spierdzielać z kurjerką. Jedziesz do Bilbao?

8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

..

Pioter urodził, a Ty swietujesz?🤔

1 minutę temu, ZenekBezSpodenek napisał(a):

Ale żeby sok jabłkowy z lodem?

No bo jak stoi w kuchni to ciepły. A ja lubię zimny. 

widzę że Ci służy ta robota jak już myślisz o kolejnej trasie ale ciągle z tym samym zmiennikiem czy innym? tylko tam porządnie obowiązki małżeńskie spełnij 🤭😉

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał(a):

No może aż tak to bym nie generalizował.

No może to się dzieje bardziej subtelnie, ale najlepiej, jak sąsiadowi krowa zdechnie. Nie lubię takiego podejścia 

• Like 6
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

widzę że Ci służy ta robota jak już myślisz o kolejnej trasie ale ciągle z tym samym zmiennikiem czy innym? tylko tam porządnie obowiązki małżeńskie spełnij 🤭😉

Ten sam. Nie chciał bym skakać. Tu się dogadujemy mamy do siebie zaufanie że jak jeden jedzie drugi oko klei. 45h pałzy i lecimy z kurierką do Bilbao.  A co do tej końcówki twojego posta to im rzadziej ja widuje to mocniej kocham😁

Edytowane przez 6465
  • Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
6465 napisał:

Kurde wypiłem szklaneczkę tego soku jabłkowego i tak myślę czy by jeszcze jednej nie wypić. Jakiś spragniony jestem🤔

dlatego ja unikam jak ognia żeby zacząć

6465 napisał:

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

..trochę mnie zdziwiło.

Życiu nie zagraża, ale młodzi czasami nie mogą mieć dzieci, a bardzo chcą...

No sam nie wiem...chyba dobrze że jest jakieś wyjście...

No może i tak. Mam siostrę cioteczna chora na raka. I wiem że jej ma leki brakuje to ją wspomagam co miesiąc. A co mi tam jak te parę stówek dam to nie zbiednieje. Szkoda że te leki nie są 100%refundowane. 

no to jest kurestwo że te leki są takie drogie na niektóre choroby to powinni się wziąść za te koncerny farmaceutyczne mam znajomych w polfie to mowia że wyprodukowanie jednego gripexu czy coś w tym stylu jednej tabletki kosztuje 3 gr ja wiem ze to są specjalistyczne leki specjalistyczne technologie ale tak nie powinno być

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, wojtal24 napisał(a):

no to jest k**estwo że te leki są takie drogie na niektóre choroby to powinni się wziąść za te koncerny farmaceutyczne mam znajomych w polfie to mowia że wyprodukowanie jednego gripexu czy coś w tym stylu jednej tabletki kosztuje 3 gr ja wiem ze to są specjalistyczne leki specjalistyczne technologie ale tak nie powinno być

Niestety. Firmy farmaceutyczne mają monopol tak jak i firmy od ŚOR, a tam gdzie monopol tam firmy sobie dyktują ceny jak im się podoba ...

Opublikowano
6465 napisał:

widzę że jak stary szofer tylko im większy staż tym gorszy trunek 🤭😆😆😆

Przywiezie się to cza spróbować. Jak by cię interesowało to 2,5l. Tego co w sklepie za pół ceny

Tomek ja mam tyle tego że nie mam gdzie ustawiać. I na słodko i na ostro I polskie i zagraniczne i czyste i kolorowe i swojskie pędzone nocą i za dnia nie ma kiedy wypić a ta wisienkę H od Marka co mi wysyłałeś byłeś oglądać bo prezentuje się zacnie

Opublikowano

Tomek ja mam tyle tego że nie mam gdzie ustawiać. I na słodko i na ostro I polskie i zagraniczne i czyste i kolorowe i swojskie pędzone nocą i za dnia nie ma kiedy wypić a ta wisienkę H od Marka co mi wysyłałeś byłeś oglądać bo prezentuje się zacnie

Nie byłem wczoraj dzwoniłem nikt nie odbierał dziś dzwoniłem też nie. Będę jeszcze próbował. 

Opublikowano
13 minut temu, wojtal24 napisał(a):

no to jest k**estwo że te leki są takie drogie na niektóre choroby to powinni się wziąść za te koncerny farmaceutyczne mam znajomych w polfie to mowia że wyprodukowanie jednego gripexu czy coś w tym stylu jednej tabletki kosztuje 3 gr ja wiem ze to są specjalistyczne leki specjalistyczne technologie ale tak nie powinno być

Gripex to tylko paracetamol. Pod inną marką w większej dawce idzie kupić taniej. Popatrzyłem w aptekach internetowych, to wychodzi nawet 11 gr, za tabletkę.