Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Panie Kowaski

Panie Piotrze jesteś nie miły 🤬

Opublikowano

Witam -2 bez wiaterku biało i strasznie ślizgo.

26 minut temu, Bananek napisał(a):

Reszta jest jak grosik w Biedronce. Nie ma reszty. 😉

Taki prosty przekaz jeszcze napisany własnoręcznie daje więcej uśmiechu i zadowolenia niż te grosiki 🙂

Opublikowano

🤝 🙋‍♂️

-2°☁️ P0bielone sniegiem

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych innych co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

-2°☁️ P0bielone sniegiem

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych innych co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

A tobie co znowu?🤨

Urszulka i Donald Ci się przyśnili?

Opublikowano
49 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja to bardzo dobrze znam. Się człowiek najeździł, zniżał żeby łaskawca przyjechał. I fest stawki bulił a jakość była bardzo różna.

-5, wieje, w nocy coś śniegu nasypało z wiatrem. Ziemniaki uparowane, po śniadanku. Uj nie pogoda, dobrze, że wczoraj posprzątane u zwierzów to dziś można ryśkować w chałupie.

Nieraz bywało że grad czy silne deszcze przeszły bo wolego akombaja nie było .  

Mieć swój to niezależność. Od razu się przecież nie rozleci jak przed sezonem się po sprawdza .   Teraz to wolę kupić gotowego ziarna dla 10 kur. 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Miki7211 napisał(a):

Witam -2 bez wiaterku biało i strasznie ślizgo.

Taki prosty przekaz jeszcze napisany własnoręcznie daje więcej uśmiechu i zadowolenia niż te grosiki 🙂

A jak listonosz przekaz przyniesie o ,,grosiki'';)

Opublikowano
3 minuty temu, mf362 napisał(a):

Mieć swój to niezależność. Od razu się przecież nie rozleci jak przed sezonem się po sprawdza .   Teraz to wolę kupić gotowego ziarna dla 10 kur. 

Mało razy ludzie pobrali 2 tygodnie urlopu na żniwa a kombajn nie dojechał?

Jak tylko tyle się chowa to może i ma to sens. Choć mój sąsiad zostawił sobie ostatnie 40a i też ma jakoś 20 kur, parę królików i raz w roku brojlery. Ale się interesuje tematem indyków, chyba zboża dużo ma, zawsze sieje coś ozimego i coś jarego.

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, mf362 napisał(a):

1740 zł t , z dowozem gotowa pasza dla kur ,i olać ziarno

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, PRIMO napisał(a):

A tobie co znowu?🤨

Urszulka i Donald Ci się przyśnili?

Jakbyś częściej zaglądał

To ⚒️🔨⛏️ od wyborów są

2 minuty temu, kizak napisał(a):

I jeść jajka jak fermowe

A fuj

Zboże ziemniaki to smak jajka

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Jakbyś częściej zaglądał

To ⚒️🔨⛏️ od wyborów są

I jeść jajka jak fermowe

A fuj

Zboże ziemniaki to smak jajka

Ty patrzysz by ci kasa się zgadzała ,ja niestety też 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Jakbyś częściej zaglądał

To ⚒️🔨⛏️ od wyborów są

Przestań człowieczku oglądać Republikę i W Polsce 24 bo szajba Ci wali na dekiel. 😥

Opublikowano
5 minut temu, kizak napisał(a):

Nie sądzę, że klientów od tego zyskasz. Kombinowali niektórzy u nas kupować od takich jak Ty i sprzedawać dalej. Spora część klientów odeszła. A czy tak taniej? Nie powiedziałbym. Tyle, że bez roboty.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał(a):

Przestań człowieczku oglądać Republikę i W Polsce 24 bo szajba Ci wali na dekiel. 😥

No akurat nie oglądam

Ale czytam i oglądam w internetach tuska co P0wiada 

Hvj opada co się wyrabia w ojczyznie

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Dobry dzień ;)

Piekny poranek, słoneczko świeci, śnieg leży. 

Majstry robią, drugi też zaraz będzie cegły fugowal

Somsiad złodziej auto rozbił na pierwszym śniegu 

Czy może być lepiej ??

Byłoby super gdyby nie  @Qwazikolejny dzień przez niego muszę w ten sposób pozyskiwać mleko

IMG20250104084233.jpg

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał(a):

Najlepiej każdy kanał po trochu ,i wyciągnć średnią .           ,, Będziesz widział śmierć wszystkich swoich bliskich ,a przeżyjesz wszystkich swoich bliskich'' ,niby o to samo chodzi ,a wystarczy inaczej powiedzieć  .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Panie Kowaski

bardzo-panu-dziekuje-za-te-garsc-bezcennych-informacji-ale-ja-mam-to-w-dupie-kiepscy-ferdek-kiepski.jpg

Myślałem że Urban będzie 🤣 przed 6 -4 było no ale ten wiatr 

Edytowane przez PAN88
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v